Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αναγνωστάκης: Ορθή αξιοποίηση των λιγοστών αστυνομικών δυνάμεων

Απάντηση στην αναφορά 2297 με ημερομηνία 27-01-2014 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, για άσκοπες και δαπανηρές μετακινήσεις αστυνομικών καθώς και για επαναλαμβανόμενες έκτακτες υπηρεσίες που δεν είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία.


Το Υπουργείο στην απάντησή του, βεβαιώνει ότι υπάρχουν οργανικά κενά και δυσχεραίνεται η απρόσκοπτη λειτουργία των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων όλης της χώρας, χωρίς να εξαιρεί την Εύβοια.


Το Υπουργείο, φαίνεται να δικαιώνει την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας καθώς σύμφωνα με την καταγγελία τους, υπήρξε προφορική εντολή για υπηρεσία στις 22:30 το βράδυ ενώ είχαν ήδη εκτελέσει υπηρεσία την ίδια μέρα και μέχρι τις απογευματινές ώρες. Συγκεκριμένα το Υπουργείο αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 173/2013, η ανακοίνωση υπηρεσιών γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και το αργότερο μέχρι τις 14:00 κάθε Παρασκευής.

Αναφερόμενο στο περιστατικό φύλαξης ιδιωτικής εταιρείας, το Υπουργείο δεν δηλώνει αν είχε ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας όπως ορίζει ο νόμος και οριοθετεί το περιστατικό ως προληπτικό και αποτρεπτικό για έκνομες ενέργειες.

Προφανώς από τη δική μας πλευρά συμφωνούμε με την άποψη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας που διεκδικούν τα αυτονόητα ως προς την επιχειρησιακή αξιοποίηση τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...