Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σε ποια Ελληνίδα, που ήταν στο Gaz ανήκουν αυτά τα καλλίγραμμα πόδια;

Όμορφη, νέα και με ένα από τα ωραιότερα σώματα της ελληνικής showbiz όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι Την Παρασκευή του «έδωσε και κατάλαβε» με κοντό σορτσάκι και μια δημιουργία του οίκου Celia Kritharioti.

Ο λόγος για την καλλονή Σταρ Ελλάς 2005 Ευαγγελία Αραβανή που την Παρασκευή παρευρέθηκε στη Χαλκίδα στο grand opening του summer club Gaz.
Με πολύ καλή διάθεση –χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας- και υπό τους ήχους άκρως καλοκαιρινής μουσικής διασκέδασε μέχρι αργά τη νύχτα μαζί με την Αναστασία Περάκη, την Κλεοπάτρα Πατλάκη, την Μαρία Ένεζλη, τον Δημήτρη Παπανώτα, την Καίτη Γαρμπή και τον Διονύση Σχοινά.

Σε άλλο τραπέζι εντοπίστηκε και η σχεδιάστρια Σήλια Δραγούνη, αλλά και ο Χρήστος Ψωμόπουλος σε μια βραδιά που ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για ένα δυνατό καλοκαίρι μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα.

Σπείρα έκανε ντελίβερι σουβλάκια γεμάτα ναρκωτικά

Παράδοση κατ' οίκον έκαναν οι ντελιβεράδες, όπως συνηθίζεται άλλωστε, μόνο που στην περίπτωση τους δεν πήγαιναν απλές πίτσες και καθημερινά σουβλάκια, αλλά ναρκωτικά.

Η επιχείρηση πίτσα - σουβλάκι - χασίς δεν κράτησε πολύ αφού η Δίωξη πέρασε χειροπέδες στους δράστες. Η σπείρα δρούσε στις περιοχές του Παγκρατίου και του Βύρωνα.

Εντυπωσιακές ήταν όμως οι συνομιλίες – παραγγελίες των μελών της σπείρας με τους πελάτες.
«Πίτσα με διπλό μπέικον», «τυλιχτό με γύρο και μαρούλι» ήταν κάποιες που χρησιμοποιούσαν, για να παραγγείλουν το «σπέσιαλ» γεύμα τους.

Συνολικά οι αρχές συνέλαβαν δύο Αλβανούς και δύο Έλληνες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία φέρεται από την ασφάλεια ως η εγκέφαλος της σπείρα

Ένας Ευβοιώτης έμαθε τους Ιάπωνες να τρώνε φέτα και λάδι…

Στο μακρινό Μικότο της Ιαπωνίας, ο κ. Θανάσης Φραγκής παρουσιάζει τα ελληνικά προϊόντα - ελιές, γιαούρτι, τυριά και βεβαίως κρασιά - σε μια εποχή που η Αθήνα έχει καταστήσει ως γκουρμέ το σούσι.


Η επιχείρησή του έχει την επωνυμία Nostimia.com και εισάγει το 80% των ελληνικών τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων στην Ιαπωνία, τα οποία διαθέτει σε καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αλλά και μέσω Διαδικτύου.

Ο Θανάσης Φραγκής ίδρυσε την εταιρεία Νοστιμιά το 2001, με σκοπό την εισαγωγή ελληνικών παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων και κρασιών. Έδρα της η πόλη Μικάτο σε απόσταση 130 χλμ. από τη Φουκουσίμα. Εκεί ρίζωσε ο Ελληνας από την Κύμη ο οποίος μυεί τους Ιάπωνες στις ελληνικές γεύσεις. Από την Εύβοια βρέθηκε στην Αγγλία όπου γνώρισε τη γιαπωνέζα γυναίκα του. Τελικά αποφάσισαν να ζήσουν στην Άπω Ανατολή, στη γη του Ανατέλλοντος  Ηλίου.

Ο τζίρος του αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 20%, χωρίς την αιγίδα κάποιου ελληνικού δημόσιου οργανισμού.

"'Oτι και αν  κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας χωρίς καμιά βοήθεια από την Ελλάδα. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια από την Ελλάδα για την προώθηση και τη διαφήμιση της επιχείρησης μας." Αυτό είναι και το  μόνο παράπονο του κ. Φραγκή από την πατρίδα.

Ο ίδιος πάντως δεν παραλείπει να μετέχει σε εκδηλώσεις προώθησης του ελληνικών γεύσεων όπως στην έκθεση FOODEX, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην περιοχή του Ειρηνικού. Όπως μας λέει ο κ. Φραγκής στο παρελθόν, την περίοδο της ακμής της ιαπωνικής οικονομίας, είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων, κυρίως με ιδιωτική ετικέτα των εισαγωγέων.

greekreporter.gr

ΓΚΑΛΟΠ - Pulse: Ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%

Μαζί στην πρώτη θέση βρίσκονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι" που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά ως προς την πρόθεση ψήφου:

Στην πρώτη θέση μαζί Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με 24,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ με 5%.

Εκτός Βουλής μένει η Δημιουργία Ξανά-Δράση με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.

Η επιλογή "άλλο κόμμα" συγκεντρώνει 2%, ενώ μόλις το 6% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ, με επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

Άρχισαν τις αγωγές στα Ψαχνά

Διατεθειμένοι να αποδείξουν ότι είναι απόλυτα «καθαροί» είναι στον Ηρακλή Ψαχνών. Τόσο ο Θανάσης Τόλιος όσο και ο Κώστας Γιώτας ισχυρίζονται ότι δε φέρουν καμιά ευθύνη για όσα τους κατηγορούν  και θα πάνε την υπόθεση στα δικαστήρια.


Ήδη έδωσαν εντολή στο δικηγόρο τους Κίμωνα Ευαγγελάτο να αναλάβει την υπεράσπισή τους. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι από το βίντεο του αγώνα φαίνεται καθαρά η αθωότητα των δύο ποδοσφαιριστών.


Όλοι οι ποδοσφαιριστές των Ψαχνών είναι στο πλευρό των δύο κατηγορούμενων.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα για πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή είτε στέρησης του δικαιώματος εργασίας είτε ακόμη και μεταγωγής του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο μεταξύ ανάμεσα στην σωρεία των στοιχείων που μελετώνται από τους ανακριτές της υπόθεσης, από το κατασχεθέν υλικό, ενδιαφέρον προκαλεί και μία επιστολή που κράτησε στο αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, του 2004, αξιωματικών του στρατού που είχε αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των προμηθειών για τα εξοπλιστικά του υπουργείου Άμυνας.

Στην επίμαχη επιστολή που απευθύνεται προς τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνεται αναφορά στην σύμβαση για τα TOR - Μ1 και επισημαίνεται: «Από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού και ενώ η ποινική διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όδευε στο τέλος της, ζήτησε το κλείσιμο λογαριασμού που διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα και την μεταφορά του υπολοίπου στην Ελλάδα, αν και τα εναπομείναντα ποσά ήταν ελάχιστα. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από το κατασχεθέν αρχείο του Α. Τσοχατζόπουλου στο οποίο περιλαμβάνεται και η αλληλογραφία της Βίκυς Σταμάτη, με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2012, με την τράπεζα UBS με αίτημα την μεταφορά του υπολοίπου του λογαριασμού της, ποσού 39,02 ελβετικών φράγκων, σε λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Εθνική Τράπεζα.

Κάποια χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2008, η οικονομική δυνατότητα της κ. Σταμάτη, όπως μαρτυρά τιμολόγιο από ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, της επέτρεπε να ξοδεύει 17.925 ευρώ για δύο ημέρες διαμονή, ταξίδι που είχε κάνει με τον πατέρα της.

Eκβίαζε μέσω facebook ανήλικα κορίτσια! - Στα χέρια της Αστυνομίας ο "Τρομοκράτης του διαδικτύου"

Έτσι χαρακτηρίζουν τον 24χρονο, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι αρχές έχουν στοιχεία τουλάχιστον για δύο περιπτώσεις, με θύματα ένα 14χρονο αλλά και ένα 13χρονο κορίτσι!


Ο 24χρονος, ο οποίος διατηρούσε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, ιδιαίτερα γνωστό στην Καλαμάτα, συνελήφθη χθες και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της απειλής και της κατ΄εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου,

"Αν δεν κάνουμε σεξ θα σε βγάλω γυμνή στο Ίντερνετ"!


Πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα της 14χρονης, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι ένας χρήστης του διαδικτύου αφού προσέγγισε το κορίτσι μέσω του Facebook, άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει ψηφιακό υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, με φωτογραφίες που είχε υποκλέψει από το προφίλ της.

Για να μην το κάνει, της ζητούσε να του δώσει το τηλέφωνό της. Το κορίτσι το έκανε, από φόβο και στο επόμενο χρονικό διάστημα δέχτηκε επανειλημμένα απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία της ζητούσε επίμονα να έχουν σεξουαλική επαφή ενώ την εξανάγκαζε να έχει μαζί του συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν άργησαν να βρουν τα ίχνη του 24χρονου.
Σε έρευνα που έγινε χθες στο σπίτι του καθώς και στο μαγαζί του στην Καλαμάτα, βρέθηκε το laptop του.
Ο 24χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Υπάρχουν κι άλλα θύματά του


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τον 24χρονο,
υπάρχει τουλάχιστον ακόμα μία περίπτωση, με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι.

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι του facebook, αναφέρουν σε επιστολή τους ότι το προφίλ του 24χρονου έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Στόχος του ήταν πάντα, μικρά κορίτσια...

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και ναρκωτικά...

Περγαντάς: Σταθερή πρωτιά και το 2012 για τη Στερεά Ελλάδα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ

Στη Λαμία, έγινε στις 30 Μαίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 25 θέματα, και με συζήτηση για επίκαιρα θέματα, βάσει του κανονισμού λειτουργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στα εξής ζητήματα :

- Στη σταθερά πρώτη θέση της Στερεάς Ελλάδας στη διαχείριση του ΕΣΠΑ :

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, συνεχίζεται και το 2012 η πρωτοκαθεδρία της Στερεάς Ελλάδας στους δείκτες απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Όπως είναι γνωστό, στο τέλος του 2011, η Στερεά Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή των Περιφερειών με τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων που έφτασε σε ποσοστό 62,05 %. Σε σταθερή ανοδική τάση, συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του 2012, η αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος, με εξαιρετικές επιδόσεις και συγκεκριμένα :

Στο εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 252,57 εκ. €, έχουν υπογραφεί συμβάσεις 286,17 (113,3 %) και η απορρόφηση ανέρχεται στα 162,39 εκ. € (64,3 %), ενώ ο μέσος όρος της χώρας κυμαίνεται σε ποσοστό 34,5 %.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Η Στερεά Ελλάδα καταγράφει άλλη μια συνεχόμενη πρωτιά, που είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης προσπάθειας, συνεχών συναντήσεων, διαρκούς παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, άμεσης επίλυσης προβλημάτων, καθώς και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους. Όλοι μας, ο ίδιος ως Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Συλλογικά όργανα, η Διαχειριστική Αρχή, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι δικαιούχοι, συντονίσαμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Η επίτευξη των στόχων του 2011 και του πρώτου τετραμήνου του 2012, μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες, για τη χρονιά που διανύουμε, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και γρήγορο αποτέλεσμα.

Αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, είναι επιβεβλημένο να συνεχίσουμε αποδοτικά και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, έτσι ώστε μέσα από την επιτυχημένη υλοποίηση του ΕΣΠΑ να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στη διατήρηση της αγοράς εργασίας και στην προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια και την κοινωνία».

- Στις θετικές εξελίξεις για την υλοποίηση του έργου του 5ου Ενιαίου Λυκείου Λαμίας, προϋπολογισμού 7,4 εκ. €.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, ανέφερε πως το έργο είναι ενταγμένο από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Φθιώτιδας και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει μέχρι την ολοκλήρωση της δημοπράτησής του. Όπως είναι γνωστό, η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχει δημιουργήσει στασιμότητα στην υλοποίηση έργων που δεν έχουν συμβάσεις.

«Εκτιμώντας την απόλυτη αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου» επεσήμανε ο κ. Περγαντάς «με παρέμβασή μας εξασφαλίσαμε την κατ΄εξαίρεση έγκριση του Υπουργείου για την υπογραφή της σύμβασης του έργου. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως θετική και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξομάλυνση της χρηματοδοτικής ροής, έτσι ώστε να κατασκευαστεί το σχολικό κτίριο. Αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Περιφέρεια όχι μόνο δεν αδρανεί, αλλά διεκδικεί κάθε δυνατότητα που μπορεί να εξασφαλίσει έργα χρήσιμα για τον τόπο μας και τους πολίτες».

- Στη διαμόρφωση πολύ καλύτερων όρων για τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά τη νέα, Ε΄προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Είναι γνωστό ότι η έναρξη των διαβουλεύσεων για τη διαμόρφωση των κανονισμών της Ε΄προγραμματικής περιόδου, προέβλεπε κατ΄αρχάς δύο κατηγορίες περιφερειών : πάνω και κάτω από το 75 % του κοινοτικού μέσου όρου. Με αυτά τα δεδομένα η Στερεά Ελλάδα θα εντασσόταν στις περιφέρειες άνω του 75 %.

Όμως, ο Περιφερειάρχης πρότεινε και υποστήριξε τη δημιουργία ενδιάμεσης κατηγορίας Περιφερειών (περιφέρειες σε μετάβαση μεταξύ του 75-90 % του μέσου όρου της ΕΕ) σε συγκλίνουσα κατεύθυνση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλά Κράτη – Μέλη.

«Ξεκινάμε τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με πολύ καλύτερους όρους» τονίζει ο κ. Περγαντάς «Η πρώτη εγκύκλιος για την κατάρτιση του νέου προγράμματος, που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, θεσμοθετεί την πρόταση που προωθήσαμε και υποστηρίξαμε όλο το διάστημα των διαβουλεύσεων.

Κι αυτό είναι μια πολύ ικανοποιητική, μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού πλέον η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζεται με τις πραγματικά επικρατούσες παραμέτρους, δηλαδή τις παραμέτρους της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, που επιβάλλουν μεγαλύτερη ενίσχυση, σε οικονομικά μεγέθη, αλλά και διευρυμένο πεδίο επιλέξιμων δράσεων.

Εμείς από σήμερα κιόλας αρχίζουμε μια διευρυμένη συνεργασία και διαβούλευση με τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε συνθετικά και με ανοιχτές διαδικασίες να διαμορφώσουμε το νέο μας συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Έχοντας μια καλύτερη αφετηρία για την Ε΄προγραμματική περίοδο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις νέες ευκαιρίες που αναδεικνύονται και ενδυναμωμένοι να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο τόπος και οι πολίτες»

Επίσης, στην ημερήσια διάταξη, συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα για την έγκαιρη και αποτελεσματική χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων, όπως η έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων και συγκεκριμένα :

- Για την αποκατάσταση παλαιών μεταλλευτικών χώρων στη Φωκίδα, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση ένταξης του έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ).

- Για την αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και την αναστήλωση του κτιρίου «Κύμα» στα Λουτρά Αιδηψού, με σκοπό την υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ.

- Για το έργο «Ανέγερση και εξοπλισμός Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας», προϋπολογισμού 3.000.000 €, για υποβολή πρότασης ένταξης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για την κατασκευή και διαμόρφωση χώρων 1.795 τ.μ., που θα στεγάζει εκθέσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια, διαλέξεις, λειτουργία σχολών (π.χ. γονέων, εκμάθησης νοηματικής γλώσσας, κ.λ.π.), βιβλιοθήκες, χώρους φύλαξης ιερών σκευών και κειμηλίων κ.λ.π. Επιπλέον προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και απαραίτητων συνοδών έργων.

- Για την ανάδειξη του φαραγγιού «Πάντα Βρέχει», περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην Ευρυτανία.

- Για τη συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος «Μεσογειακό Δίκτυο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (MEDeGOV), που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εγκριθεί προϋπολογισμός 450.000 €.

Επιπλέον, η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε και ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον καθορισμό των εδρών επιβατηγών Δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων (ταξί) σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4070/2012.

Επί του θέματος το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη διατήρηση των εδρών των ταξί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πρόταση του Περιφερειάρχη, θα προταθεί από την Ένωση Περιφερειών τροποποίηση του Νόμου, ώστε να δοθεί εξάμηνη παράταση με σκοπό να γίνει μια λεπτομερής διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε, όπου χρειαστεί και συμφωνημένα, να γίνουν εντός του διαστήματος αυτού οι αναγκαίες αλλαγές.

Σε κατάσταση αμόκ βγήκε στην ταράτσα και ''κάρφωσε'' ένα μαχαίρι στο λαιμό του!

Πανικός τα μεσάνυχτα σε γειτονιά της πόλης του Ηρακλείου- Ο 40χρονος βγήκε στην ταράτσα και φώναζε πως... ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στη ζωή του.


 Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο άνδρας ''κάρφωσε'' ένα μαχαίρι στο λαιμό του και έκοψε την καρωτίδα του!

 Η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία, που βρήκε τον άνδρα σε μια λίμνη αίματος. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε επαφή με το περιβάλλον όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο άνδρας είναι γνώριμος των διωκτικών αρχών του Ηρακλείου, καθώς πριν από περίπου έξι χρόνια είχε συλληφθεί με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

Η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν αποτέλεσμα είτε της κακής ψυχολογικής του κατάστασης, είτε παραισθήσεων που είχε το τελευταίο διάστημα, καθώς έλεγε στη σύζυγό του ότι τον καταδιώκουν...

Παραδοσιακοί χοροί από τους εκπαιδευτικούς

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Εύβοιας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία παρουσιάζοντας χορούς από την Εύβοια στη 2η Περιφερειακή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.
Στην εκδήλωση εκτός από τον Σύλλογό μας συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Λιβαδειάς, Ευρυτανίας και Θήβας.

Για ποιον είπε η Τάνια Τσανακλίδου «αυτός ο οχετός θα το βουλώσει επιτέλους;»

Εναντίον ενός συγκεκριμένου πολιτικού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κάνει μπαράζ δηλώσεων και εμφανίσεων, καταφέρθηκε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η δημοφιλής τραγουδίστρια, Τάνια Τσανακλίδου.

Η τραγουδίστρια ξέσπασε εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο οχετός που ακούσει το όνομα Πάγκαλος θα το βουλώσει επιτέλους;».

Πούρνος: Πανηγύρι με...ονόματα !

Το Σάββατο 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Πανηγύρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου στον Πούρνο. 


Τραγουδούν οι: Ξένια Βέρρα, Χριστοδουλόπουλος Μετοχιάτης, Δημήτρης Κικίδης, Γωγώ Χριστοδούλη και ο Μάκης Μπέκος.
Για ακόμη μία χρονιά το Πανηγύρι στον Πούρνο, θα διασκεδάσει όλους όσους παρευρεθούν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου επισκέπτεται το όμορφο χωριό στους πρόποδες της Δίρφυς για να περάσει όμορφα και να χορέψει με την ψυχή του.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ MEGA!

H αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Euro έχει αρχίσει και το MEGA μεταδίδει ζωντανά το τελευταίο κρίσιμο τεστ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης των κορυφαίων ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.
Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ, στις 21.30 σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και ρεπορτάζ - σχόλιο του Γιάννη Θειακού.
Ο αγώνας θα γίνει στη πόλη Κουφστάιν της Αυστρίας

Μεθυσμένος αστυνομικός τραυμάτισε δύο ποδηλάτες

O αστυνομικός από την τροχαία Κορίνθου, συνελήφθη από συναδέλφους του...


Το τροχαίο έγινε στην περιοχή Κανταρέ, στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με το korinthiannews.gr ο 40χρονος αστυνομικός έπεσε πάνω στους ποδηλάτες με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο από αυτούς, όχι σοβαρά.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και πέρασε κανονικά τη διαδικασία του αυτοφώρου για το ατύχημα που προκάλεσε ενώ ήταν υπο την επήρεια αλκοόλ.

"Ζώρζ Νταντέν" του Μολιέρου στην Αρτάκη


Με ξεχωριστή επιτυχία ανέβασαν την κωμωδία του Μολιέρου "Ζώρζ Νταντέν" η θεατρική ομάδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ Αρτάκης σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) νομού Εύβοιας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)


Όλοι καταχειροκρότησαν την παράσταση που ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. 

Την επιμέλεια της  οργάνωσης  της παράστασης είχε η υπεύθυνη του Κέντρου Ειρήνη Λαλανίτη, σε συνεργασία με την ηθοποιό και υπεύθυνη  των σκηνικών  και οργάνωσης του έργου Μαίρη Τσομπανίκου και την Έφη Μαύρου, υπάλληλο του Δήμου Χαλκιδέων και πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ . 

Το έργο παρακολούθησε ο υπερδιοικητής των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου Αναστάσιος Σεπετής, ο οποίος είναι και ο τελευταίος Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ  πριν την συγχώνευση του με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΒΙΝΤΕΟ - Γιατί η Μενεγάκη χαστούκισε τον Αρναούτογλου on air;

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου βρέθηκαν στην απονομή του πλατινένιου δίσκου της Νατάσας Θεοδωρίδου! Όμως οι δυο τραγουδιστές κάποια στιγμή άρχισαν να τσακώνονται για την ηλικία και την φιλική σχέση που έχουν με την τραγουδίστρια!

Στην αρχή οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τους παρουσιαστές ποιο τραγούδι τους αρέσει από τη νέα δουλειά της Νατάσας και ο Γρηγόρης είπε: «Κόκκινη Γραμμή»! 

Τότε η Ελένη του έδωσε όχι ένα αλλά δυο τρία χαστουκάκια τονίζοντας ότι το εν λόγω τραγουδάκι είναι από άλλη δουλειά της Νατάσας!

Στη συνέχεια άρχισαν να τσακώνονται για την ηλικία και ποιος ξέρει περισσότερο την Νατάσα Θεοδωρίδου!

Ο Γρηγόρης δήλωσε: «Εγώ τη Νατάσα την ξέρω πριν την Ελένη» και η παρουσιάστρια απαντά: «πριν από εμένα αποκλείεται... Ποια χρονιά;»! Ο δε Άρνι δήλωσε: «Δεν κάνει να πω... Την ξέρω από το '68!»! Έτσι η Ελένη και ο Γρηγόρης κάλεσαν τη Νατάσα για να τους πει ποιον γνώρισε πιο νωρίς! 

 Η Νατάσα επιβεβαίωσε το γεγονός... ότι δηλαδή με τον Γρηγόρη γνωρίστηκαν δυο τρία χρόνια πριν γνωρίσει την Ελένη Μενεγάκη!

Δείτε το βίντεο!

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της VPRC

Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%.

Τα "Επίκαιρα" δημοσιεύουν σήμερα τμήμα της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC πριν τις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό  12,5%, ενώ  μικρή αλλά διακριτή πτώση καταγράφουν τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, η ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκρατεί τα ποσοστά της τάξης του 7,5% και επιβεβαιώνει το ρόλο ρυθµιστή στο µετεκλογικό σκηνικό.

Τριπλή ισοπαλία έχουµε στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Αντώνης Σαµαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούνται καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί από το 15% των ερωτηθέντων και βρίσκονται στη... δεύτερη θέση, αφού προηγείται σταθερά ο... Κανένας µε 31%!

Χειμάρας: Ας μας πει ο κος Περγαντάς για το ποσοστό ανεργίας της Περιφέρειας που αγγίζει το 23,9%

Σε πρόσφατο Δελτίο τύπου ( 17-05-12 ) που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ο Περιφερειάρχης δηλώνει ότι πετύχαμε καλύτερους όρους χρηματοδότησης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 .

•Διαβάζοντας όλο το κείμενο, εκείνο που διαβλέπει κάποιος, είναι ότι όλος ο προγραμματισμός και σχεδιασμός του νέου πλαισίου και των νέων κανονισμών για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ανατέθηκε στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας και οι υπόλοιποι δέχτηκαν απλά τις προτάσεις της Περιφέρειάς μας  .
•Γνωρίζουμε όμως, όλα πως σχεδιάζονται , πως προγραμματίζονται και πως υλοποιούνται, τα  επιχειρησιακά προγράμματα, είτε αυτά είναι Νομαρχιακά , είτε Περιφερειακά , είτε το Εθνικό πλαίσιο αναφοράς.
•Μέσα στο κείμενο όμως του Δελτίου τύπου του Περιφερειάρχη απουσιάζουν τα στοιχεία εκείνα, που δείχνουν την πραγματική κατάσταση της Περιφέρειας, που αν δεν ληφθούν υπόψη από την αρχή του σχεδιασμού θα μας οδηγήσουν σε λάθος σχεδιασμό.
•Ας δούμε επομένως ποια είναι τα στοιχεία εκείνα, που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τι πραγματικά γίνεται στα ευρωπαϊκά όργανα.
•Η διαβούλευση για την πρόταση του Γενικού Κανονισμού και των επί μέρους κανονισμών των Ταμείων, ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2011 επί Πολωνικής Προεδρίας, σε επίπεδο ομάδας δράσεων του Συμβουλίου.
•Η διαβούλευση και διαπραγμάτευση συνεχίζεται και σήμερα, με τη Δανική Προεδρία, και η οποία διαβούλευση περιλαμβάνει και το σχέδιο προϋπολογισμού για την περίοδο 2014 – 2020.
•Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική της Συνοχής, κατά την περίοδο 2014 – 2020 αναγάγει τη συνοχή των κρατών – μελών σε θεμέλιο λίθο, για την επίτευξη της στρατηγικής αυτής.
•Τονίζεται, ότι σε σχέση με τους σχεδιασμούς που ξέραμε μέχρι σήμερα, θα υπάρχουν διαφορές , ως προς το ύψος των διαθέσιμων πόρων που αναμένεται να μειωθούν.
•Επίσης διαφοροποιήσεις, θα υπάρξουν στην εκταμίευση των κοινοτικών πόρων, μια συνεχής αξιολόγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και με δέσμευση πόρων σε συγκεκριμένες επενδυτικές προτεραιότητες.
•Από πουθενά επομένως δεν προκύπτει ότι στη νέα περίοδο τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την Περιφέρεια.
•Οι επιμέρους εθνικοί στόχοι στα κράτη – μέλη έχουν αποτυπωθεί στα Προγράμματα μεταρρυθμίσεων και στα Προγράμματα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τα οποία ελέγχονται από τους εταίρους για την πλήρη εφαρμογή τους.
•Για τη χώρα μας, η κατεύθυνση και η πίεση που ασκείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι, να εφαρμοστούν απολύτως ότι συμφωνήθηκε στα Μνημόνια 1 και 2.
•Επομένως πρέπει να λάβουμε υπόψη, την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας κατά το σχεδιασμό της νέας περιόδου.
-Μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, όπου παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις και δεν θα ολοκληρωθούν τα έργα εντός της προβλεπόμενης περιόδου.
•Επίσης, ας μην ξεχνάμε,  ότι δεν έχουν κλείσει ακόμη έργα του Γ΄ΠΕΠ.

-Από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας απουσιάζουν επίσης  ορισμένα βασικά στοιχεία, που αποτυπώνουν την κατάσταση της χώρας και της Περιφέρειας, όπως αυτά, που αναφέρονται στον τοπικό τύπο ‘’ Σέντρα’’ και τον αθηναϊκό  ‘’ ΤΟ ΒΗΜΑ ‘’ στις 13-05 – 2012  και περιλαμβάνονται επίσης στην 1η εγκύκλιο κατάρτισης του προγράμματος 2014 – 2020.
-Με βάσει τα στοιχεία αυτά, το Ακαθάριστο Εγχώριο προϊόν το τελευταίο τρίμηνο του 2011 μειώθηκε κατά 7,5 % .
•Η ανεργία το Δεκέμβριο του 2011 ανήλθε στο 21 % .
•Ο πληθωρισμός Φεβρουάριο του 2011 με Φεβρουάριο του 2012 στο 2.1% .
•Ο δείκτης Βιομηχανικής παραγωγής Ιανουάριος του 2011 με Ιανουάριο του 2012 μειώθηκε κατά 5,0 % .
•Ο Δείκτης του κύκλου εργασιών ( τζίρος ) στο λιανικό εμπόριο μειώθηκε κατά 9,1 % .
•Η οικοδομική δραστηριότητα από Νοέμβριο του 2010 μέχρι Νοέμβριο του 2011 μειώθηκε κατά 27,0 % .
•Το ΑΕΠ  στην Περιφέρεια για τα έτη 2007 – 2008 – 2009 ο Μ.Ο. κατά κεφαλήν  είναι στο 85,9 % .
•Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά οι Περιφέρειες κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες για τη νέα περίοδο 2014 – 2020 .
Α) στις λιγότερες αναπτυγμένες ( Ανατ. Μακεδονία, Θράκη , Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία , Ήπειρος , Δυτική Ελλάδα ) .
Β) στις μεταβατικής στήριξης ( Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά , Στερεά Ελλάδα , Πελοπόννησος , Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη )
Γ )στις περισσότερες αναπτυγμένες ( Αττική , Νοτ. Αιγαίο ) .
 
•Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, η ανεργία εξακολουθεί να παραμένει το υπ΄αριθμ. ένα πρόβλημα και η μεγάλη απειλή του εργατικού δυναμικού.
•Το ποσοστό της ανεργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το 2011 διαμορφώνεται στο 23,8 % έναντι 14,3 % του 2010 και παρατηρείται μια αύξηση κατά +66,4 % , η υψηλότερη μεταβολή μεταξύ των περιφερειών της χώρας.
•Με τα παραπάνω στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε όλους τους τομείς της οικονομίας σημειώνεται μείωση του αριθμού απασχολούμενων σε σχέση με το περσινό τρίμηνο.
•Στον πρωτογενή τομέα η μείωση ανέρχεται σε 7,0 % , στο δευτερογενή 17,1 % και τον τριτογενή 6,4 % .
•Το ποσοστό των ‘’ νέων ανέργων ‘’  , αυτών δηλαδή που  εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, ανέρχεται στο 24,0% , ενώ οι μακροχρόνιοι άνεργοι είναι αυτοί που είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών ) ανέρχονται στο 55,0 % .
•Η παραπάνω εξαιρετικά υψηλή μεταβολή του ποσοστού αύξησης της ανεργίας σημειώθηκε κατά το 2011, χρόνος άσκησης της εξουσίας από τη νέα αιρετή ηγεσία της Περιφέρειας.
•Αυτό σημαίνει ότι δεν αντλήθηκαν τα αναγκαία κεφάλαια από το Κοινωνικό ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας και των εναλλακτικών μορφών της απασχόλησης.
•Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ( ΚΗΦΗ ) δεν προχώρησαν και δεν στηρίχθηκαν , το πρόγραμμα ‘’ βοήθεια στο σπίτι’’ φυλλοροεί και χάνονται, πότε μεταξύ Περιφέρειας , ΕΕΤΑ, ΙΚΑ κ.λ.π.
•Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο, ενώ τους οφείλονται και τα δώρα του Πάσχα.
•Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται μια εγκατάλειψη της Περιφέρειας και όχι μια συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση των παραπάνω δεικτών.
•Τέλος η κατάταξη της Περιφέρειας στην κατηγορία της μεταβατικής στήριξης, διευκολύνει τη διάθεση πόρων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και όχι βασικά στην ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα που κυρίως στρέφονταν οι πόροι του τρέχοντος ΕΣΠΑ.
•Το ‘’ νέο ΕΣΠΑ ‘’ , της περιόδου 2014 – 2020 υποχρεωτικά δεσμεύει το 40 % των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Στερεάς για δράσεις ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού για τη καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη της απασχόλησης με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
•Ας ελπίσουμε ότι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της νέας περιόδου θα γίνει σε ανοικτά πλαίσια διαβούλευσης με όλους τους φορείς και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις τους, θα προχωρήσουμε σε ένα σχεδιασμό που πραγματικά θα έχει ανάγκη όλη η Περιφέρεια.      
-Αυτή είναι η πραγματικότητα για την Περιφέρειά μας , που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Κράτους και όχι από τα γραφόμενα στα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας και του κ. Περγαντά.
Ας προσγειωθούν και ας αγωνιστούν πραγματικά και όχι θεωρητικά και φανταστικά.

Liberation: Οι Ελληνες το παίζουν θύματα, είναι αχάριστοι - Η Τουρκία είναι καλύτερη

Με αυτή τη φωτογραφία κοσμεί το σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Liberation η οποία περνάει γενιές δεκατέσσερις τη χώρα μας. «Η Ελλάδα έχει τάση να το παίζει θύμα και ζητάει συνεχώς χάρες με το επιχείρημα ότι αποτελεί το λίκνο του ευρωπαικού πολιτισμού» γράφει και τονίζει ότι «οι Ελληνες αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση της χώρας τους».
Στάζει χολή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου Jean Quatremer, αρθρογράφου της Liberation, εναντίον της χώρας μας. Σε μια εκτενέστατη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες και με τίτλο «Ελλάδα: η μεγάλη παρεξήγηση», ο αρθρογράφος δείχνει να γνωρίζει σε βάθος την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
«Οι Ελληνες πιστεύουν ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ τους ζητούν πολλά. Το έδειξαν στις τελευταίες εκλογές ψηφίζοντας αντι-μνημονιακά κόμματα...Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ δάνεισαν στην Αθήνα 110 δις ευρώ αρχικά και 130 δις επιπλέον, εκ των οποίων 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε αυτά προστέθηκαν 50 δις κρατικά ομόλογα που αγοράστηκαν στη δευτερογενή αγορά από την ΕΚΤ. Ητοι 290 δις συνολικά, περίπου 2,5 φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ για μια χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που ζυγίζει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Το ΔΝΤ δεν έχει καταβάλει ποτέ στην ιστορία του τέτοια ποσά σε καμία χώρα του κόσμου» αναφέρει η Liberation, και όπως μεταφράζει το iefimerida.gr.
Ο δημοσιογράφος θυμίζει ότι αυτά τα ποσά δεν δίνονται τώρα εξαιτίας της κρίσης. Η Ελλάδα, αναφέρει, δέχεται κοινοτικά κονδύλια από το 1988 ύψους 3%-4% του ΑΕΠ της ετησίως . Και από το 2002 δανείζεται στις αγορές με επιτόκια Γερμανίας.
«Που διοχετεύεται αυτό το απίστευτο χρήμα ;Σίγουρα δεν χρησίμευσε στην ανάπτυξη της χώρας αλλά στη διατήρηση ενός πελατειακού κράτους και στην κατανάλωση (η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αγορά πολυτελών γερμανικών αυτοκινήτων)...Κατανοούμε έτσι την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των ευρωπαίων και του ΔΝΤ απέναντι σε μια χώρα που δείχνει αχαριστία και απέφυγε παρ'ολίγον την κατάρρευση, γεγονός που θα είχε πολύ πιο δυσάρεστες συνέπειες από τη λιτότητα που υφίσταται αυτή τη στιγμή».
Το σχέδιο λιτότητας, τονίζει ο δημοσιογράφος, δεν έχει στόχο να τιμωρήσει τους Ελληνες αλλά να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της. «Αλλά το σημαντικό είναι οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο : όλος ο δημόσιος τομέας, από την υγεία, τη φορολογία, τη δικαιοσύνη, δείχνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα κράτος λιγότερο αποτελεσματικό από την Τουρκία» αναφέρει.
Η εφημερίδα δίνει για την Ελλάδα την εικόνα τρικοκοσμικής χώρας αφού εντοπίζει το ελληνικό πρόβλημα στην ανικανότητα ενός μεγάλου μέρους της πολιτικής τάξης, στην διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, στη φοροδιαφυγή, στη διεφθαρμένη δικαιοσύνη, στην παραοικονομία, στην αναξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων. «Οι ίδιοι οι Ελληνες δεν έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα τους αν δούμε την φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό, όπου οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν καταθέσεις και δεν το κρύβουν» γράφει χαρακτηριστικά.
Είναι προφανές, συνεχίζει ο αρθρογράφος ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ξαναδούν τα χρήματα που δάνεισαν στους Ελληνες.
«Αλλά αυτή η ηθελημένη παραίτηση δεν πρέπει να γίνει χωρίς όρους : είτε το θέλουν είτε όχι οι Ελληνες πρέπει να αλλάξουν και να κάνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις. Το να απαρνηθούμε τα χρήματά μας χωρίς όρους, όπως το προτείνουν κάποιες καλές ψυχές, παρότι πρόκειται για προσπάθεια που βαραίνει στους ώμους όλων των ευρωπαίων φορολογουμένων θα ήταν σαν να ομολογούμε ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τα ίδια σε 20 χρόνια. Ο πίθος των Δαναίδων, να ένας αρχαιοελληνικός μύθος για τον οποίο λέμε, ευχαριστώ δεν θα πάρουμε», καταλήγει.

Ιστιαία: Απατεώνας με... δόσεις που κάνει και ρυθμίσεις

Ιδιαίτερη αίσθηση ακόμα και στους αστυνομικούς προκαλεί το θράσος του πρωταγωνιστή της υπόθεσης...

Ο ευγενικός κύριος πλησίασε την ηλικιωμένη γυναίκα κοντά στο σπίτι της στην Ιστιαία Ευβοίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, της συστήθηκε ως εφοριακός και της είπε το γνωστό παραμύθι, ότι ο γαμπρός της χρωστάει στην εφορία το ποσό των 1.200 ευρώ και ότι θα του πάρουν το σπίτι.

Η 84χρονη, που δυστυχώς δεν κατάλαβε με ποιον είχε να κάνει, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, αλλά είπε ότι δεν είχε τόσα χρήματα να δώσει. Τότε ο απατεώνας, προσποιούμενος ότι μιλούσε και με τον γαμπρό της ηλικιωμένης, της είπε: ''δεν πειράζει γιαγιά θα κάνουμε ρύθμιση και θα τα πάρουμε σε δύο δόσεις''.

Η 84χρονη του έδωσε 600 ευρώ και ο απατεώνας μπήκε στο αυτοκίνητο, που τον περίμενε ένας ακόμη συνεργός και εξαφανίστηκαν. Η ηλικιωμένη κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία, αλλά ήταν αργά...

«Πρέπει να αδυνατίσεις. Πιες λίγη κόκα», έλεγαν σε γνωστό μοντέλο

Δυο χρόνια μετά την δεύτερη σύλληψή του για ναρκωτικά, το μοντέλο Παντελής Θεοχάρης, που μόλις αποφυλακίστηκε, μιλάει ειλικρινά για το τι συμβαίνει στο χώρο του μόντελινγκ.

«Υπάρχει πολύ ναρκωτικό στο χώρο του μόντελινγκ. Σου λένε πρέπει να είσαι γραμμωμένος, αδύνατος, πιες λίγο κοκαΐνη. Εγώ ξεκίνησα από μια προσωπική στενοχώρια που είχα. Ήμουν σε μια φωτογράφηση στο Μιλάνο κι εκεί με κάτι συναδέλφους ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την κοκαΐνη. Μου είπαν να πάρω και θα αισθανθώ καλύτερα και το έκανα. Από μια στιγμή και μετά αυτό έγινε η καθημερινότητά μου. Δουλεύεις, κάνεις τα πάντα για να βρεις τη δόση σου», δήλωσε στην κάμερα του Star.

Ενώ επίσης συμπλήρωσε πως «Δεν έχω φοβηθεί ποτέ να μιλήσω και γι' αυτό μιλάω έξω από τα δόντια. Πολλά παιδιά του χώρου δεν το παραδέχονται, αλλά εγώ λέω την αλήθεια».

Χαλκίδα: Έβαλαν τα γέλια σε κηδεία [Video]

Μία κηδεία διαφορετική από όλες τις άλλες είχαμε στην Χαλκίδα. Οι συγγενείς αντί να κλαίνε πάνω από το κεφάλι του νεκρού... γελούσαν. Μάλιστα τους είδαν πολλοί αλλά δεν τους σχολίασαν μιας και όλα έγιναν στο θέατρο Παπαδημητρίου. Χθές το βράδυ το κοινό της Χαλκίδας παρακολούθησε μια μοναδική παράσταση.

Στο θέατρο Παπαδημητρίου παρουσιάστηκε από τη ΘΟΑ η μαύρη κωμωδία των Αλ. Ρήγα και Δημ. Αποστόλου σε διασκεύη και σκηνοθεσία της Ευαγγελίας Τζανέτου.

Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί – τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια στην πατρίδα μας – που οι όποιες ηθικές αξίες έχουν τσαλακωθεί στο βωμό του εύκολου πλουτισμού. Αρχαιοκαπηλία, κλοπή, φόνος, διπροσωπία, εκμετάλλευση, όλα γίνονται με μια ευκολία που αφήνουν κατάπληκτο τον μέσο άνθρωπο ή μήπως όχι;

Μήπως και ο μέσος άνθρωπος κάνει τέτοιες σκέψεις αλλά δεν τις πραγματοποιεί είτε γιατί δεν έχει την ευκαιρία είτε γιατί φοβάται; Στο έργο παρελαύνουν όλα τα «φρούτα» της σημερινής ξεπεσμένης κοινωνίας.

Οι αδίστακτοι τύποι, οι αφελείς, οι περιθωριακοί, σχεδόν όλοι όσοι συνθέτουν τον κοινωνικό ιστό της σύγχρονης Ελλάδας.

Το παρήγορο στο φινάλε του έργου είναι ότι αυτοί που φεύγουν από τη μέση είναι οι φαινομενικά κακοί ενώ μένουν οι κατ’ επίφαση καλοί!!! Ή μήπως όχι;

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης : ΡΟΥΣΕΤΟΣ : Χριστόφορος Καρέγλης, ΜΑΤΟΥΛΑ : Τασία Ρουμπή, ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Σπύρος Αλυσανδράτος, ΕΛΕΝΗ : Στέλλα Παπασυμεών, ΓΙΑΝΝΑ : Λωρέττα Αντωνοπούλου, ΧΡΗΣΤΟΣ : Γιάννης Παγώνας, ΝΑΤΑΣΣΑ : Φωτεινή Γκάβαλη, ΦΑΝΗΣ : Γιάννης Παπασυμεών, ΔΕΣΠΟΙΝΑ : Χρυσούλα Καρέγλη

Συντελεστές ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ευαγγελία Τζανέτου, ΣΚΗΝΙΚΑ : Γιούλη Ζέρβα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΣΚΗΝΙΚΩΝ : Γιώργος Πουρή,ς ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ : Σοφία Λιάκου, ΜΑΚΙΓΙΑΖ : Νανά Ροδοπούλου, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Ευαγγελία Τζανέτου, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΩΝ : Ωδείο Μαρσύας ΦΩΤΙΣΜΟΙ – ΗΧΗΤΙΚΑ : Σίσσυ Παγώνη, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : Ευαγγελία Τζανέτου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει άμεσα μέτρα για τα δάνεια και τις κάρτες

Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση από τα δάνεια των ιδιωτών από τις τράπεζες και τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών.

ΔΑΝΕΙΑ: Προώθηση ρυθμίσεων στα δάνεια ώστε να μειωθούν σημαντικά τα επιτόκια στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες.

Να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και να δίνονται αντίστοιχες χρονικές επιμηκύνσεις.

Να παραταθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία.

Συγκεκριμένα: Οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε μια Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για τη λήψη μέτρων όπως: η παραχώρηση περιόδου χάριτος, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, η μείωση του επιτοκίου και η παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου που συνδυαστικά θα οδηγούν στη μείωση του συνολικού ποσού που θα κληθεί να δώσει ο δανειολήπτης.

Δάνειο ιδιωτών (στεγαστικό, προσωπικό-καταναλωτικό) για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος, αυτό να διαγράφεται.

Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται: περίοδος χάριτος, επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, βελτιωμένα.

Πιστωτικές κάρτες: Για τις πιστωτικές κάρτες η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για μια Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών προκειμένου να διασφαλισθούν επιτόκια πιστωτικών καρτών, που θα παρακολουθούν τα επιτόκια των «βασικών μαζικών προϊόντων», των πιστωτικών καρτών των τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει πρόγραμμα και θέσεις.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι η Αριστερά της ευθύνης.

Πουλάει το σπίτι του λόγω κρίσης ο Θοδωρής Αθερίδης;

Tο σπίτι του αποφάσισε να πουλήσει ο Θοδωρής Αθερίδης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν τον γνωστό ηθοποιό να αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω κρίσης.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο κ. Αθερίδης φέρεται να έχει αναθέσει σε μεσιτικό γραφείο να αναλάβει την αγοραπωλησία της οικίας του η οποία βρίσκεται στον οικισμό Αίγλη, στη Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού

Ομάδα Οδηγών σε Λιμενικό και Γέφυρα Ευρίπου Χαλκίδας

Η Ομάδα Οδηγών Χαλκίδας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, αφιέρωσε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 σε μια διαφορετική δράση, τη γνωριμία της με το Λιμενικό Σώμα και τη Γέφυρα του Ευρίπου.
Οι Οδηγοί, συνοδευόμενοι απ’τα Στελέχη της Ομάδας, επισκέφτηκαν το μεσημέρι τα Γραφεία της Λιμενικής Αρχής και γνώρισαν από κοντά τη δουλειά του Λιμενικού Σώματος. Ολοι οι παρόντες αξιωματικοί, με ευγένεια απάντησαν σε όλες της ερωτήσεις των Οδηγών και έλυσαν πολλές απορίες τους σχετικά με τις αρμοδιότητές και τα καθήκοντά τους.

Το ίδιο βράδυ, και παρά τη δυνατή βροχή, οι Οδηγοί παρέα με τους γονείς τους, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Γέφυρας, καλεσμένοι του Λιμενικού Ταμείου. Ο κ.Καρλής, ως υπεύθυνος της γέφυρας, εξήγησε σε όλους με υπομονή και σαφήνεια, τη διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος της γέφυρας, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και παρουσίασε τους μηχανισμούς που επιτρέπουν την κίνηση της γέφυρας του Ευρίπου, που την κάνει μοναδική στον κόσμο.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ζωντανά το άνοιγμα και το κλείσιμό της, γνωρίζοντας πια πολλές περισσότερες πληροφορίες, καθώς είχαν το προνόμιο να δουν τη διαδικασία από μέσα, μια εμπειρία ξεχωριστή, μιας και δεν επιτρέπεται η είσοδος στο ευρύ κοινό.

Ροζ φωτογραφία με πολιτικά πρόσωπα σοκάρει τη Λάρισα!

Σε μια σοκαριστική ροζ φωτογραφία που κυκλοφορεί στη Λάρισα και εμπλέκει γνωστά πολιτικά πρόσωπα της πόλης, αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του ΚΟΣΜΟΥ.
Στο σχετικό θέμα αναφέρονται τα εξής:
«Θα μπορούσε να είναι απλώς μια γαργαλιστική ροζ ιστορία αλλά η φωτογραφία και οι πληροφορίες που τη συνοδεύουν σοκάρουν.
Η εικόνα προδίδει το εσωτερικό ενός δωματίου με διάκοσμο ξενοδοχείου και πρωταγωνιστές δύο άτομα ή καλύτερα… ενάμιση.
Η φωτογράφιση έγινε από κινητό τηλέφωνο από μια γυμνή γυναίκα η οποία είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και αποκαλύπτει τα κάλλη της από τη μέση και κάτω. Σε πρώτο πλάνο φαίνονται τα ανοιχτά, μισοσηκωμένα γυμνά και μάλλον ωραία πόδια της, καθώς είναι προφανές ότι κρατάει τη συσκευή λίγο πάνω από την κοιλιά της!
Σε δεύτερο αλλά πεντακάθαρο πλάνο, όρθιος κάτω από το κρεβάτι, διακρίνεται ένας άνδρας, ελαφρώς προφίλ, ο οποίος ντύνεται και τη στιγμή εκείνη κουμπώνει το πουκάμισό του!
Η ολοκληρωμένη εικόνα αποκαλύπτει τη συνάντηση δύο ανθρώπων που μόλις ολοκλήρωσαν την συνεύρεσή τους με τον άνδρα να δείχνει πιο βιαστικός καθώς ήδη έχει σχεδόν ντυθεί.
Όμως η ροζ πλευρά έχει πολιτική, αυτοδιοικητική και κομματική όψη, καθώς ο άνδρας είναι πασίγνωστος στη Λάρισα, με θητεία αιρετού, και άκρες στο κόμμα του! Η έκπληξη προέρχεται από την ταυτότητα της γυναίκας η οποία κρατάει και το κλειδί της ιστορίας: Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για Λαρισαία πολιτευτή, μεγάλου κόμματος, η οποία ήταν μάλιστα υποψήφια στις εκλογές της 6ης Μαΐου στο νομό Λάρισας !!!
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία- και απ΄ότι λέγεται υπάρχουν κι άλλες- διέρρευσε από την ίδια με σκοπό να εκθέσει τον επώνυμο εραστή της για λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει!!!
Πρόκειται για εκδίκηση; Πρόκειται για εκβιασμό; Ότι και να συμβαίνει, το κόμμα τους θα πρέπει να πάρει άμεσα τα μέτρα του και να τηρήσει τις αποστάσεις και από τους δύο. Η υπόθεση, ακόμα και μέσα στη γενικότερη κατάπτωση των αξιών που ζούμε σήμερα, όζει και από ηθικής απόψεως. Η φωτογραφία, από την στιγμή που έχει ξεφύγει από το κινητό της κυρίας, αργά ή γρήγορα, θα φτάσει και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, αλλά αυτό θα ήταν το λιγότερο κακό. Τα πολλά και πρόθυμα μπλογκς θα έβρισκαν τρόπο να την ανεβάσουν…»
kosmoslarissa.gr

Συνεδριαση του Επιμελητηρίου για στήριξη της Ευβοϊκής Τράπεζας

Αποδεκτό έκανε η διοίκηση του Επιμελητηρίου το αίτημα του Συνδυασμού Νέο Επιμελητήριο για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης με θέμα συζήτηση και στήριξη της Ευβοϊκής Τράπεζας

Το αίτημα υπέγραψαν όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού τονίζοντας την ανάγκη αποκατάστασης της Τράπεζας σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στήριξης της, καθώς αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τον βαλλόμενο επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας….

Καλούμε τους ευβοείς εμπόρους και επαγγελματίες να παραστούν στην ειδική αυτή συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα προκειμένου να έχουν άμεση ενημέρωση για το μείζον αυτό ζήτημα του νομού

Της είπαν πως δικαιούται μεγάλη κλήρονομια και της απέσπασαν 415.000 ευρώ

Θύμα της λεγόμενης «νιγηριανής απάτης» έπεσε γνωστή δικηγόρος της Αθήνας, της οποίας η δράστες κατάφεραν να την πείσουν πως είναι δικαιούχος μίας μεγάλης κληρονομιάς, με αποτέλεσμα να της αποσπάσουν το ποσό των 415.000 ευρώ.
Πρόκειται για μία υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου την οποία και εξιχνίασε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της Ισπανίας, μέσω της Europol. Έτσι για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη πριν από τρεις περίπου μήνες στην Ισπανία ένα μέλος της σπείρας.
Το χρονικό
Η υπόθεση ξεκίνησε να διερευνάται όταν η 46χρονη δικηγόρος απευθύνθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταγγείλει πως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κάποιοι την είχαν πείσει πως δικαιούτ5αι μία κληρονομιά 12.500.000 δολαρίων.
Η δικηγόρος είχε επικοινωνία με την σπείρα από τα τέλη Οκτωβρίου 2011 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2012 και μέσω διαφόρων τεχνασμάτων της είχαν αποσπάσει συνολικά το ποσό των 415.000 ευρώ, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών αλλά και μιας Ισπανικής Τράπεζας.
Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις αρχές Μαρτίου, από τις Ισπανικές Αρχές, ένας αλλοδαπός υπήκοος, μέλος της σπείρας.Στον τραπεζικό λογαριασμό του βρέθηκαν και άλλα χρηματικά ποσά ύψους -500.000- ευρώ περίπου, που προέρχονταν από παρόμοιες απάτες.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες ανάλογες παράνομες πράξεις.
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος, αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστότερους τρόπους εξαπάτησης σε διεθνές επίπεδο, που είναι γνωστός ως «Νιγηριανές Απάτες», με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στη χώρα μας.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να:
  • Είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα
  • Μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία
  • Ενημερώνουν άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 11012@hellenicpolice.gr

Χαλκίδα: Οι κλέφτες έφαγαν είκοσι κιλά τυρί!

Φαίνεται πως οι δράστες είχαν όρεξη να γεμίσουν τα στομάχια τους αλλά όχι τις τσέπες τους.
Το περιστατικό συνέβη σε σπίτι έξω από την Χαλκίδα. Ο ιδιοκτήτης του για δύο ημέρες πήγε στην Αθήνα για δουλειές. Όταν γύρισε όμως τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Πήγε να βάλει το κλειδί στην πόρτα και δεν άνοιγε.

Τότε κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τηλεφώνησε σε κλειδαρά που πήγε στην περιοχή και κατάφερε να ανοίξει την θύρα. Όταν μπήκε μέσα από την μία ευχαριστήθηκε που δεν του είχαν κλέψει πολύτιμα αντικείμενα της οικίας του αλλά στην κουζίνα έμεινε σύξυλος με το θέαμα που αντίκρισε.

Τα τρόφιμα είχαν κάνει φτερά. Πιο συγκεκριμένα οι δράστες άδειασαν ολόκληρο τενεκέ είκοσι κιλών με τυρί που είχε αγοράσει πρόσφατα. Βέβαια το έφαγαν με συνοδεία κρασιού και ξηρών καρπών.

Αν και ήταν η δεύτερη φορά που έπεσε θύμα κλοπής, δεν ενημέρωσε την αστυνομία μιας και θεώρησε μικρό το τρόπαιο των δραστών.




evianews

Τσίπρας: «Δεν δεχόμαστε το ανήκομεν εις τη Δύσιν»

Στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία προσβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti υποστήριξε πως η βελτίωση των διμερών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της αγροτικής βιομηχανίας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες μας», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας».
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση». Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας.

H συνέντευξη του Α.Τσίπρα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου και το πλήρες κείμενό της ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στην ΕΥΒΟΙΑ

 Στη δημοσιότητα έδωσε η Νέα Δημοκρατία τις λίστες με τους υποψηφίους της ανά νομό, οι οποίες περιλαμβάνουν 43 νέα πρόσωπα σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι  βουλευτές της Ν.Δ. ανέρχονται σε 412, από τους οποίους οι 139 είναι γυναίκες. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται 43 νέοι υποψήφιοι, από τους οποίους οι 14 προέρχονται από την Δημοκρατική Συμμαχία, οι τρεις από τον ΛΑΟΣ, οι πέντε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και ένας από τη Δράση.

 1 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
2 ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3 ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
4 ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
5 ΛΑΪΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ) ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ Δ.Ε.
6 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
7 ΠΑΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
8 ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΤΕΙ

Βασίλης Βασιλικός και Μιχάλης Μοδινός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ

Ο λογοτέχνης Βασίλης Βασιλικός και ο περιβαλλοντολόγος και οικολόγος Μιχάλης Μοδινός θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο webtv του ΑΠΕ ο κ. Κουβέλης, ανακοίνωσε την αλλαγή αυτή που θα γίνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι δύο υποψηφιότητες θα είναι οι μόνες αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματός του και πως οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα μπουν στη λίστα σύμφωνα με τη σειρά εκλογής τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου

Η Κύπρος θα κάνει ένσταση για τη βαθμολογία της στη Eurovision

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Μεσημεριανή Μελέτη», οι υπεύθυνοι της Κυπριακής αποστολής θα ζητήσουν αναλυτικά όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την ψηφοφορία των χωρών αλλά και της κριτικής επιτροπής της κάθε ευρωπαϊκής πόλης, καθώς έχουν προβληματιστεί από δύο φαινόμενα.

Αφενός, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έδωσε ούτε ένα βαθμό στην εκπρόσωπο της Κύπρου, Ήβη Αδάμου, ενώ όπως αποκάλυψε το ShowTime-cy σε χθεσινό του δημοσίευμα, αρκετοί Κύπριοι και Έλληνες φοιτητές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν μέσω televoting, αφού το τηλεφώνημα τους έπεφτε στο κενό.

Αφετέρου, και η Βουλγαρία, από όπου κατάγεται η μητέρα της Ήβης Αδάμου και η μοναδική ίσως χώρα που η Κύπρια εκπρόσωπος έκανε πραγματικά δυνατό promotion ακόμα και στον εθνικό τους τελικό, επίσης δεν έδωσε ούτε ένα βαθμό στην κυπριακή αποστολή.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά από έρευνα του ShowTime-cy η κριτική επιτροπή της Κύπρου, που ψήφισε στον μεγάλο τελικό της Eurovision, δεν έδωσε ούτε ένα βαθμό στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο στην τελική βαθμολογία η χώρα που φιλοξενούσε το διαγωνισμό πήρε ένα 8αρι από την Κύπρο.

Λανγκάρντ: πήρα ένα μάθημα από την Ελλάδα!

Μία δύσκολη συνεδρίαση φαίνεται πως είχε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Πληροφορίες από την ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η Γαλλίδα πολιτικός "τα άκουσε" από μέλη της διοίκηση του ΔΝΤ, τα οποία ζήτησαν εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις της με τους παραλληλισμούς περί Ελλήνων και παιδιών του Νίγηρα.

Μάλιστα, η κα Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε ότι "πήρα ένα μάθημα" από το συγκεκριμένο θέμα, ενώ πληροφορίες που παρουσιάζει το protothema.gr αναφέρουν ότι για να αμβλύνει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενδέχεται η ίδια να προβεί στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων την ερχόμενη Πέμπτη αντί, όπως συνηθίζεται, του εκπροσώπου της.

Εκλεισε το ξενοδοχείο Athens Imperial στο κέντρο της Αθήνας

Τη διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη, ανακοίνωσε η εταιρία «Ελληνική Τουριστική».

Συγκεκριμένα στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η διεύθυνση Μάρκετινγκ της GRECOTEL, αναφέρεται πως «η εταιρεία Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου Athens Imperial που βρίσκεται στην πλατεία Καραισκάκη στην Αθήνα, με λύπη της ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου την 31η Μαϊου 2012».

Συνολικά, λόγω της κρίσης και της εγκληματικότητας, τα ξενοδοχεία που έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν ξεπεράσει τα 20.

Πήγαν να του κόψουν το ρεύμα και αμόλησε τα λυκόσκυλα!...

Ο άτυχος υπάλληλος βρέθηκε επί... στύλου κρεμάμενος για τουλάχιστον 10 λεπτά - Τα σκυλιά είχαν άγριες διαθέσεις


Συνέβη κι αυτό! Στα Κεραμειά της Λέσβου, πήγε εργάτης με εντολή εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ, για να διακόψει την παροχή ρεύματος σε ιδιώτη για μικροοφειλή. Μόλις ο...
καταναλωτής άνοιξε την πόρτα και ενημερώθηκε από τον εργάτη για το λόγο της επίσκεψής του....
αμόλησε τρία σκυλιά, τα οποία πήραν τον εργάτη στο κυνήγι.

Ο εργάτης αφού αρχικά ξέφυγε από τα σκυλιά που τον κυνήγησαν, στη συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά τον εργολάβο για το συμβάν και για τον ρώτησε τι έπρεπε να κάνει στη συνέχεια. Ο εργολάβος τότε του έδωσε εντολή, να διακόψει την παροχή της ηλεκτροδότησης στον οφειλέτη, από τη γραμμή που ηλεκτροδοτείται το ρολόι, δηλαδή από την κολώνα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, μετά από λίγα λεπτά ο εργάτης επανήλθε και αφού ανέβηκε στην κολώνα, έκοψε τελικά το ρεύμα του καταναλωτή. Όμως η συνέχεια ήταν δυσάρεστη γι αυτόν…

Ο καταναλωτής μόλις αντιλήφθηκε ότι του κόπηκε τελικά το ρεύμα, αμόλησε εκ νέου τα σκυλιά, τα οποία πρόλαβαν τον εργάτη επάνω στην κολώνα της ΔΕΗ και τον περίμεναν από κάτω, με άγριες διαθέσεις.

Ευτυχώς είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο του, μέσω του οποίου ενημέρωσε και πάλι τον εργοδότη του, ο οποίος φρόντισε και μετά από 10 περίπου λεπτά που βρέθηκε «επί ξύλου κρεμάμενος», κατέβηκε και με ασφάλεια επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Πάντως ο άτυχος εργάτης, θα το θυμάται για πολύ καιρό το πάθημά του αυτό…

Κουβέλης: «Χαϊδεύει αυτιά όποιος μιλά για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου»


Την ξεκάθαρη διαφωνία του με την πρόταση για μονομερή καταγγελία του μνημονίου διατυπώνει ο Φώτης Κουβέλης και σημείωσε πως η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση.
Μιλώντας στο webtv του ΑΠΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει πως μια τέτοια πρόταση «χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις», εξηγώντας πως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σημάνει είτε την αποπομπή είτε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ωστόσο ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πρόταση του για άμεση κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού καθώς και την άμεση αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».
«Ας σκεφτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη δραχμή τι θα σημάνει για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή. Θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες. Θα αγοράζουμε με δραχμές και θα πληρώνουμε σε τιμές ευρώ», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε «τρελό πληθωρισμό» και «γκρέμισμα κατά 50% των μισθών και των συντάξεων».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε άλλη ερώτηση επεσήμανε πως ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και επέκρινε εκείνους αποδέχτηκαν ότι μείωση αποδοχών σημαίνει και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό που πήρε το κόμμα του στις εκλογές, σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις που το εμφάνιζαν να εξασφαλίζει διψήφιο ποσοστό, έκανε λόγο για σκηνικό «καρικατούρας δικομματισμού» και υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει σταθερά ποσοστά και αποκρούει την πίεση, βλέποντας να καταγράφεται κίνηση προς τα πάνω.
«Εμείς μιλήσαμε από την αρχή με ειλικρίνεια. Σταδιακή αποδέσμευση, σκληρή διαπραγμάτευση, παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, άμεση ενέργεια για να στηριχθεί η κοινωνία που έχει τεμαχιστεί», συνέχισε και αμέσως μετά άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πετάξει τη διερευνητική εντολή, τη σηκώσαμε εμείς και του είπα 'προχώρα' να στηρίξουμε προοδευτική κυβέρνηση με σφραγίδα αριστερή στην οποία η ΝΔ θα έδινε ψήφο ανοχής και το ΠΑΣΟΚ ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θέλησε», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και υπενθύμισε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για οικουμενική κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση.
«Δώστε μας την εντολή να συντελέσουμε να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη προγραμματική γραπτή συμφωνία ώστε κανείς να μην μπορέσει - τουλάχιστον εύκολα - να την αθετήσει», συμπλήρωσε και εξήγησε πως από τη δύναμη των κομμάτων θα εξαρτηθούν πολλά.
«Ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του τη λύση, το κλειδί για να ανοίξει την κλειδαριά που λέγεται ακυβερνησία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Enhanced by Zemanta

Θύμα απάτης στο Twitter o Γιάννης Πρετεντέρης!

Άλλος ένας διάσημος έπεσε θύμα του διαδικτύου, αυτή τη φορά ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης ο οποίος χωρίς να έχει δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο Τwitter, ανακάλυψε πως κάποιος εκμεταλλεύεται το όνομα και έχει φτιάξει Twitter με το όνομα και το επίθετο του δημοσιογράφου!
Στενοί του συνεργάτες του αναφέρουν πως ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έχει Twitter και ο λογαριασμός του στο ίντερνετ δεν είναι δικός του! Όπως φαίνεται και στη σελίδα του, ο δημοσιογράφος έχει βάλει για φωτογραφίες τοίχου πράσινα παπαγαλάκια, κάτι που δεν θα το έκανε ποτέ ο ίδιος!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...