Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«MEGA Σαββατοκύριακο» από αυτό το Σάββατο

Από αυτό το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 07:00 το πρωί ο Μανώλης Αναγνωστάκης και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος θα συγκεντρώνουν και θα αναλύουν όλα τα νέα της εβδομάδας που πέρασε και θα μας προϊδεάζουν γι’ αυτά που ακολουθούν. 

Εκτενή ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και συζητήσεις στο στούντιο με τους πρωταγωνιστές των γεγονότων μάς κρατάνε ενήμερους για ό,τι συμβαίνει στην επικαιρότητα.  

«MEGA Σαββατοκύριακο» κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 07:00 με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Λιχάδα: Ληστές τον έπιασαν στον ύπνο!

Ο λόγος για έναν 60χρονο, ο οποίος δέχθηκε την επίσκεψη «ποντικών» την ώρα που κοιμόταν.

Μάλιστα, οι δράστες κατάφεραν να του πάρουν 15.000 ευρώ χωρίς να καταλάβει τίποτα!

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Λιχάδα Ευβοίας. 
 
Όπως αναφέρει το evianews.com, οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν το παράθυρο και να μπουν μέσα στην οικία του ανυποψίαστου 60χρονου. Αφού άρπαξαν τα χρήματα τράπηκαν σε φυγή, ενώ αναζητούνται από την Αστυνομία.

"Δόλια πτώχευση της ΛΑΡΚΟ"

Τη δόλια πτώχευση της ΛΑΡΚΟ καταλογίζει σε σειρά δημοσιευμάτων ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Πολυζώης σε ανοιχτή επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ.

Ειδικότερα ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφού -για τα συμφέροντα των λίγων- κινδυνεύει η εισαγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα στην εθνική μας οικονομία, κινδυνεύουν 1.000 άμεσα και 3.000 έμμεσα εργαζόμενοι να χάσουν το ψωμί τους. Από τα 9.000 ΑΦΜ συνεργατών τα μισά θα σβήσουν.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα ενημέρωσης της κοινής γνώμης σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ και την προοπτική αυτής της εταιρείας. Αποτέλεσμα είναι αγορές και πελάτες να μας ρωτούν εάν η εταιρεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις παραγγελίες».
Ημερησία

Πότε και πώς θα γίνουν οι εγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τρίτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. 

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τρίτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

 Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:
α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και  β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.
Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Η Περιφέρεια αποφάσισε αγορά του ακινήτου της ΔΑΡΙΝΓΚ - Αρδευτικά έργα στο Ληλάντιο

Συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο  Στερεάς  Ελλάδας, με την  έγκριση θεμάτων της ημερήσιας  διάταξης, και ειδικότερα :
  • Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής στα 510.000 €. Η Εταιρεία αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας, αφού διαχειρίζεται και καλύπτει τη συμμετοχή της σε πλήθος  προγραμμάτων, υλοποιώντας μέχρι σήμερα έργα, μελέτες και ενέργειες ύψους άνω των 7.000.000 € και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην κατασκευή πολλών έργων υποδομής που προέκυψαν από τις μελέτες ωρίμανσης που εκπόνησε.
Στόχος της εταιρείας  στο πλαίσιο της τρέχουσας  προγραμματικής περιόδου και μέχρι  το 2015 είναι η ανάληψη νέων δραστηριοτήτων και η υλοποίηση εθνικών και  ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αειφόρο ανάπτυξη, όχι μόνο της Φθιώτιδας, αλλά και  όλης της Περιφέρειας.
Η ανάγκη ρευστότητας  της εταιρείας, που επιτυγχάνεται  με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποσκοπεί στη δυνατότητα υλοποίησης νέων έργων και δραστηριοτήτων, όπως :
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του ειδικού λογισμικού GIS της εταιρείας και εμπλουτισμός της βάσης δεδομένων του με επικαιροποιημένα στοιχεία.
  • Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της βάσης δεδομένων και του συστήματος παρακολούθησης της ανεργίας, σε σύνδεση με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Υλοποίηση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στο οποίο έχουν υποβληθεί προτάσεις με αναλογούντα προϋπολογισμό 600.000 €.
  • Υλοποίηση έργων που σχετίζονται με ΑΠΕ και το περιβάλλον για λογαριασμό τω Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας και Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου για τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί αντίστοιχες προτάσεις.
  • Υλοποίηση έργων που σχετίζονται με τους Δήμους της Φθιώτιδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος : Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής (Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων, Ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων)
Να σημειωθεί ότι  η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα  LEADER, το οποίο, πέραν των δράσεων που υλοποιούνται στη Φθιώτιδα, συνεισφέρει στην κάλυψη μεγάλου μέρους των λειτουργικών δαπανών της Φθιωτικής Αναπτυξιακής.

Επίσης στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως την προώθηση και την ωρίμανση των διαδικασιών υλοποίησης σημαντικών έργων στη Στερεά Ελλάδα. Συγκεκριμένα :
  • Εγκρίθηκε η προσαρμογή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δωρίδας για τη μελέτη και κατασκευή του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου πρώην Δήμου Λιδορικίου»
Το έργο έχει ήδη  ενταχθεί και χρηματοδοτείται με 17.096.700 € από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») και πρόκειται να υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της  Περιφέρειας.
Πρόκειται για ένα  μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο για  την περιβαλλοντική προστασία και  τη βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγείας στην περιοχή της λίμνης του  Μόρνου, που εκτός από ταμιευτήρα ύδρευσης εθνικού ενδιαφέροντος, αποτελεί τοπίο ιδιαίτερο κάλλους και  φυσικού πλούτου της Στερεάς  Ελλάδας.
Το υπόψη έργο πρόκειται  να υλοποιηθεί με έξι συνολικά υποέργα  ως εξής :
Υποέργο 1 : Μελέτη αποχέτευσης  και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου, προϋπολογισμού 810.352 €
Υποέργο 2 : Κατασκευή  αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων  οικισμών περιοχής Μόρνου, προϋπολογισμού 15.435.827 €
Υποέργο 3 : Απόκτηση γηπέδων (εκτάσεων) για τις ανάγκες  των εγκαταστάσεων του έργου, προϋπολογισμού 144.500 €
Υποέργο 4 : Μετατοπίσεις δικτύων ΟΚΩ, προϋπολογισμού 300.120 €
Υποέργο 5 : Απόκτηση βυτιοφόρου οχήματος, προϋπολογισμού 61.500 €
Υποέργο 6 : Τεχνικός Σύμβουλος υποστήριξης, προϋπολογισμού 344.400 €.
  • Εγκρίθηκε η  τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση μελετών και κατασκευής ενός συνόλου έργων που αφορούν  τις Περιφερειακές Ενότητες της  Στερεάς Ελλάδας. Ενδεικτικά :
  • Η μελέτη τροποποίησης του κόμβου Μιχαηλίδη  στον Εθνικό δρόμο Θήβας – Λιβαδειάς και  η συντήρηση του οδικού δικτύου  της Βοιωτίας
  • Τα μικρά  αρδευτικά έργα στο Ληλάντιο πεδίο της Εύβοιας, καθώς κα αγορά του ακινήτου της ΔΑΡΙΝΓΚ, με σκοπό την αξιοποίησή του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου
  • Η αποπεράτωση  του σαλέ και η βελτίωση υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου
  • Η βελτίωση του  οδικού δικτύου της Φωκίδας
  Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο  Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πολύ σημαντικές, αφού λαμβάνονται αποφάσεις αναγκαίες και κρίσιμες για την εξομάλυνση και την επιτάχυνση υλοποίησης πολλών χρήσιμων έργων για η Στερεά Ελλάδα. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν κομβικό σημείο για την πραγματοποίηση των σοβαρών και σκληρών προσπαθειών που καθημερινά καταβάλλουμε για να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια, να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και τελικά να διατίθενται στην αγορά εργασίας τα κονδύλια που υπάρχουν, έτσι ώστε αυτή την κρίσιμη εποχή να συνεισφέρουμε στη συγκράτηση της ανεργίας και της βαθιάς ύφεσης. Αυτόν το δύσκολο καιρό της κρίσης που πλήττει τον τόπο μας και την κοινωνία, βασικός μας στόχος και κεντρική μας επιλογή είναι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, να προχωρούμε τα έργα και να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο ευρώ, συμβάλλοντας στην κίνηση της αγοράς».

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Αύξηση του ποσοστού επιτυχίας από 62% το 2011 σε 69% φέτος

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στη διεύθυνση results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία  (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός). Τα αποτελέσματα έχουν  αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων,  προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία.
Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έβαλαν φωτιά στο 1ο δημοτικό σχολείο Ιστιαίας

Το βράδυ του Σαββάτου 26/8/2012, παρέα νεαρών αγοριών εισέβαλε παράνομα εντός του προαυλίου χώρου του 1ου δημοτικού σχολείου Ιστιαίας για να κάνει τον... χαβαλέ της και να τραβήξουν βίντεο τα κατορθώματα τους.
Δεν έφθαναν οι δυνατές φωνές και βρισιές τους που ξεσήκωσαν τους περίοικους στην μέση της νύχτας, αλλά επέδειξαν και εμπρηστικές ικανότητες βάζοντας φωτιά στα ξερόχορτα την στιγμή που η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας έχει δώσει κατάσταση συναγερμού πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια.
Η φωτιά που άναψαν οι νεαροί κατασβέστηκε από περίοικους και αστυνομία που κατέφτασε άμεσα στο σημείο. Το προαύλιο του σχολείου είναι γεμάτο από εύφλεκτα ξερόχορτα που δεν έχουν καθαριστεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο ανεπαρκής φωτισμός, η παλιά περίφραξη, η απουσία συστήματος ασφαλείας και η έλλειψη αστυνόμευσης έχουν κάνει όλο το σχολικό συγκρότημα "μπάτε σκύλοι αλέστε" τις βραδυνές ώρες. Δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο μετατρέπονται σε "γκέτο" εξωσχολικών πολλά βράδια...

istiaianews

Η Βουλγαρία στο «3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» Χαλκίδας


Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

FOLK ENSEMBLE “ BISTRITSA ”

Artistic Director: Dina Koleva
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Bistritsa” ιδρύθηκε το 1949 στο χωριό Μπίστριτσα, κοντά στη Σόφια και αποτελείται από τραγουδιστές, χορευτές και μουσικούς. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζουν τα μέλη του Συλλόγου επικεντρώνεται στην αυθεντική απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών και στην παρουσίαση γρήγορων χορών από το χωριό Μπίστριτσα και άλλων χορών από την ευρύτερη περιοχή της Βουλ γαρίας. 

Οι «γιαγιάδες της Μπίστριτσα», που αποτελούν τη βασική ομάδα τραγουδιού του Συλλόγου, πρόσφατα τιμήθηκαν από την UNESCO ως ένα «άϋλο αριστούργημα» της Κληρονομιάς και της
Ανθρωπότητας. Η ορχήστρα αποτελείται από διάφορα παραδοσιακά όργανα όπως γκάιντα,
φλάουτο, ακορντεόν κ.α.

Οι στολές που φορούν τα μέλη του συγκροτήματος, πλούσιες σε κεντήματα, είναι αυθεντικές.
Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: Ηνωμένο Βασίλειο 1983, 1984, 1986, 1987, 1988, 1989, 1993 και
1997, Γερμανία 1986, περιοδεία στις ΗΠΑ 1990, Ιταλία 1990, 2006 και 2008, Γαλλία 1992,
1994, 1998 και 2006, Ουγγαρία 1992, Τσεχία 1995, 2004 και 2008, Ισπανία 2001, Βέλγιο
2001, Αυστρία 2001 και 2008, Βέλγιο 2002, Κροατία 2003, 2009 και 2010, Λιθουανία 2005,
Τουρκία 2006, Ελλάδα 2008, Αρμενία 2009, Σλοβενία 2011.

Συνεδριάζει το Επιμελητήριο για την κατάργηση των ΔΟΥ και τις φωτιές

Το επιμελητήριο Ευβοίας κάνει πρόσκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου στις  3/9/2012 ημέρα  Δευτέρα και  ώρα  19 : 00,   στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου στον 2ο όροφο,  προκειμένου να γίνει συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε διάφορα θέματα.

Tο Επιμελητήριο Εύβοιας, από το 2010 όταν και εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα περί κατάργησης των περιφερειακών Δ.Ο.Υ του νομού μας, έθεσε υπόψη της πολιτείας τις πολύ αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους των Δ.Ο.Υ. και του Ο.Α.Ε.Ε. και τους κάτοικους του νησιού μας. Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για την κατάργηση όλων των περιφερειακών Δ.Ο.Υ του νομού μας (Καρύστου, Κύμης, Λίμνης και Ιστιαίας) αλλά και του Παραρτήματος του Ο.Α.Ε.Ε. Αλιβερίου, το Επιμελητήριο Εύβοιας με γνώμονα την προστασία της επιχειρηματικότητας, της τοπικής ευημερίας και της τοπικής οικονομίας– κατανοώντας ταυτόχρονα τα όποια δημοσιονομικά προβλήματα υπάρχουν – ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί, με τρόπο ώστε, να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να αποτρέψει την κατάργηση αυτών και την πλήρη απαξίωση του νομού μας.
Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων αλλά και των δράσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας και με αφορμή παράλληλα τις πυρκαγιές του τελευταίου τριημέρου στην περιοχή της Κύμης που έπληξαν και πάλι το νομό μας :

Καλείστε στις  3/9/2012 ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και  ώρα  19 : 00,  να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου στον 2ο όροφο,  προκειμένου να συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο σε Έκτακτη Διευρυμένη Συνεδρίαση, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω  θέματα.
1. Επικείμενη κατάργηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ του νομού μας και του Παραρτήματος του Ο.Α.Ε.Ε. Αλιβερίου.
2. Πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή της Κύμης και Ενημέρωση για τα Πυρόπληκτα δάνεια.

Μάσκα ομορφιάς από φρούτα

Όλες οι μάσκες και οι κρέμες του εμπορίου περιέχουν συστατικά και βιταμίνες που περιέχουν τα φρούτα.

Υπάρχουν όμως και απλές συνταγές ομορφιάς για να εκμεταλλευτείς τις ευεργετικές ιδιότητες τους για το δέρμα μας.

Ειδικά το καλοκαίρι με την τεράστια ποικιλία φρούτων, τι καλύτερο, πιο υγιεινό, πιο οικονομικό και πιο φυσικό, από το να παρασκευάσεις μάσκες ομορφιάς μόνη σου;

Καρπούζι για καθαρότητα

2 φέτες καρπούζι (αφαιρέστε τα κουκούτσια)

Χτύπησε στο μίξερ το καρπούζι και μετά άπλωσε το στο πρόσωπο σου. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέβγαλε το με ζεστό νερό. Το καρπούζι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και θα κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει πιο καθαρό.

Σταφύλι για ξεκούραση

1 φλιτζάνι με σταφύλια
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ένα κρόκο αυγού

Πέρα από την ξεχωριστή τους γεύση τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνες. Χτύπησε στο μίξερ ελαφρά τα σταφύλια με το μέλι ή τον κρόκο του αυγού. Πριν εφαρμόσεις τη μάσκα στο πρόσωπο σου, φρόντισε να το έχεις καθαρίσεις πολύ καλά. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο, άφησε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε με νερό. Θα δεις ότι το πρόσωπο σου θα δείχνει ξεκούραστο και φρέσκο,

Ροδάκινο για λάμψη

1 ροδάκινο
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

Κόψε το ροδάκινο και χτύπα το με το μίξερ μέχρι να γίνει χυλός. Πρόσθεσε το λάδι και εφάρμοσε το μίγμα στο πρόσωπο. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Σου συστήνουμε να το εφαρμόζεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα

Ανανάς, παπάγια και μάνγκο για απαλότητα

3 κομματάκια παπάγια

1 φέτα ανανά

2 φέτες μάνγκο

½ κουταλάκι της σούπας μέλι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν χυλός. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και μετά αφαίρεσε το με χλιαρό νερό. Θα εντυπωσιάστείς από την απαλότητα και τη λάμψη που θα έχει το πρόσωπο σου.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ [Πίνακες]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Άνοδος βάσεων καταγράφεται ιδιαίτερα στα τμήματα του 1ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Η άνοδος στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες, Ψυχολογίες κλπ) ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο.

Άνοδος αν και μικρή σημειώνεται στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές), καθώς βεβαίως και στις στρατιωτικές και ιδιαίτερα στις αστυνομικές σχολές λόγω κυρίως δραστικής μείωσης των θέσεων.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζεται πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).

Άνοδο έχουν τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου. Για παράδειγμα, το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά (+285 μόρια) και το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού πανεπιστημίου (+176 μόρια).

Δείτε τους πίνακες των βάσεων

Στην Αιδηψό ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Αιδηψό, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου βρέθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο λόγος; Ήταν καλεσμένος σε μία βάφτιση.

Ο Αλέξης επισκέφθηκε την παραλία Χρυσή Ακτή για το μεσημεριανό του μπάνιο. Ήταν  ευδιαθέτος και χαλαρός, έπαιζε συνεχώς με τους γιους του, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα  θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι δύο Στρατηγικές και το μεγάλο δίλημμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ.
Παρακολουθώντας καθημερινά τις δηλώσεις του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, αλλά και στελεχών του χώρου, θα διαπιστώσεις πολύ εύκολα ότι ισορροπούν ανάμεσα σε δύο στρατηγικές. 

      Η μία είναι αυτή που επίσημα υποστηρίχθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει και μετεκλογικά, επίσημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η βασική λογική αυτής της στρατηγικής είναι ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ. Διαφωνεί με τη συνταγή του μνημονίου και θέλει να την αντικαταστήσει με κάποια άλλη πολιτική, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και συμμάχους μας. (Αυτή η πολιτική βέβαια είναι λίγο θολή αλλά δεν έχει σημασία). Βέβαια για να καταλήξουν στην θέση αυτή διολίσθησαν σιγά-σιγά, από τις σκληρές θέσεις περί επαχθούς χρέους και τοκογλύφων, από το μονομερές «κούρεμα» του χρέους, πέρασαν σε ηπιότερες προσεγγίσεις, όπως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου και τέλος προσχώρησαν στην άποψη, ότι απλά θα αλλάξουν το μνημόνιο μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...