Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Βίντεο: Όταν η Πόπη Τσαπανίδου έπαιξε στους «Δύο Ξένους»!

Ποιος θυμάται ότι η Πόπη Τσαπανίδου είχε κάνει guest στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι» του MEGA;

Κι όμως η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ είχε παίξει ένα μικρό ρόλο στο σήριαλ.

Δείτε το βίντεο, όπου είναι κυριολεκτικά αγνώριστη με το κοντό μαύρο μαλλί:


Περίεργες αλήθειες για τις γυναίκες στο σεξ

Από το φαγητό και το χτύπημα του τηλεφώνου μέχρι τα κοπλιμέντα, το Facebook αλλά και τα διαδικτυακά παιχνίδια, πέντε σπουδαίες αλήθειες φέρνουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα στο προσκήνιο, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ζητήματα!
1. Προτιμώ το παστίτσιο της μαμάς μου…

Μια βρετανική έρευνα σε δείγμα 5.000 ατόμων έδειξε ότι οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο το φαγητό από ό,τι το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το 25% των γυναικών σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά, ενώ μόνο το 10% δήλωσε ότι σκέφτεται το σεξ με παρόμοια συχνότητα. Και το πιο θλιβερό: «Τέσσερις στις δέκα γυναίκες δηλώνουν ότι είναι πάντα σε δίαιτα / ή ανησυχούν μονίμως για το βάρος τους και πάνω από το 60% ομολογεί ότι δεν αισθάνεται άνετα να τρώει μπροστά στο σύντροφό της. Επιπλέον, το 13% των γυναικών ομολόγησε ότι στην παραγγελία που κάνει επιλέγει πιάτα με λιγότερες θερμίδες από ό,τι πραγματικά ήθελε και θα έκανε εάν ήταν μόνη της!

2. Λέγετε παρακαλώ…

Μια δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρείας MyPhoneDeals.co.uk κατέδειξε ότι το 25% των γυναικών απαντούν στο τηλέφωνο την ώρα που κάνουν σεξ! Μία στις τέσσερις γυναίκες, δηλαδή! Οι απαντήσεις τους, μάλιστα, είναι συνήθως σύντομες ή και μονολεκτικές! Ένα ξερό «ναι» ή «όχι» είναι αρκετό, γιατί αν δεν απαντήσω θα ανησυχήσουν όλοι, άσε που μπορεί να είναι κάτι επείγον! Άραγε απαντάνε και στα μηνύματα;

3. Ένα Like στο Facebook…

Μία στις πέντε γυναίκες προτιμάει περισσότερο το Facebook από το σεξ. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το περιοδικό «Cosmopolitan» ανάμεσα σε 2.000 γυναίκες, το 20% απάντησε ότι θα προτιμούσε να στερηθεί το σεξ για μία εβδομάδα παρά το Facebook. Και με αποδείξεις, δηλαδή, το Fecebook εξελίσσεται σε δεινό «εραστή» αλλά και στον πρώτο στη σειρά ανταγωνιστή που κάθε άντρας ο οποίος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη!

4. «Παιχνιδιάρα» κυριολεκτικά…

Οι γυναίκες που παίζουν παιχνίδια στο Facebook, στο κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Ακόμα καλύτερα, κάνουν συχνότερα σεξ από τις γυναίκες που δεν παίζουν παιχνίδια, επειδή είναι περισσότερο κοινωνικές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Harris Interactive για λογαριασμό της GameHouse. Και το πιο σημαντικό; 64% των γυναικών που παίζουν διαδικτυακά και λοιπά παιχνίδια είναι παντρεμένες ή μένουν με το σύντροφό τους, ενώ σε μια κλίμακα από το 1-10 (το 10 είναι το «άριστα»), 71% αυτών των γυναικών βαθμολογεί τη σχέση τους πάνω από 6!

5. Πες μου μια καλή κουβέντα…

Οι νεαρές γυναίκες προτιμούν τα κοπλιμέντα περισσότερο από το σεξ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal of Personality, τα οποία ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και τους δίνουν καλύτερη ώθηση σε ό,τι κάνουν. Οι φιλοφρονήσεις και μόνο αρκούν σε ένα ποσοστό 60% των νεαρών γυναικών, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στα κοπλιμέντα που αφορούν την προσωπικότητα και όχι την εξωτερική εμφάνιση σε ποσοστό 30%.
kouinet.gr

Πώς δείχνω ηλιοκαμένη, και χωρίς διακοπές

Δεν έχετε προλάβει να κάνετε ακόμη ούτε ένα μπάνιο στην θάλασσα; Κανένα πρόβλημα! Αυτά είναι τα τρία βασικά μυστικά μου που κάνουν την... επιδερμίδα μου να δείχνει ηλιοκαμένη χωρίς να έχω εκτεθεί στον ήλιο.

Στο πρόσωπο
Αντικαθιστώ την ενυδατική κρέμα προσώπου με ένα self tan. Τα νέα προϊόντα αυτομαυρίσματος είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα. Περιέχουν ισχυρούς ενυδατικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνες και άλλα φυσικά εκχυλίσματα χαρίζοντας μεταξένια επιδερμίδα και χρυσαφένιο μαύρισμα. Μην ξεχάσετε βέβαια, να πλύνετε τα χέρια σας μετά!

Στο μακιγιάζ
Για τις βραδινές και τις πρωινές μου εμφανίσεις χρησιμοποιώ μια μπρονζέ πούδρα. Την απλώνω με ένα φαρδύ πινέλο από τις περιοχές που αγγίζει περισσότερο ο ήλιος, τα ζυγωματικά, την μύτη και το μέτωπο. Εσείς μπορείτε ακόμα να περάσεις το πινέλο πάνω από τα βλέφαρα αλλά και το ντεκολτέ σας. Φροντίστε μόνο να είστε προσεκτικοί στην επιλογή της απόχρωσης για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Στα χείλη
Απλώνω στα χείλη μου ένα lip gloss σε κοραλλί απόχρωση που αναδεικνύει το μαύρισμά μου και χαρίζει στα χείλη μου ένα διάφανο λαχταριστό χρώμα.

Το μυστικό
Δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μου μία πούδρα τερακότα.Την απλώνω σε πρόσωπο και λαιμό και δείχνω μαυρισμένη και λαμπερή στη στιγμή!
omorfamystika.gr

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου απόκτησε ένα επιπλέον 6θέσιο ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου “Topper sport 16”

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου, στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας, με την εταιρεία ΔΕΣΦΑ Α.Ε. απόκτησε ένα επιπλέον 6θέσιο ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου “Topper sport 16”, πλήρως εξοπλισμένο.

Το εν λόγω σκάφος, που αποκτήθηκε με χορηγό τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε., θα εξυπηρετήσει επιπρόσθετα τις ανάγκες του Ομίλου μας για την εκπαίδευση κυρίως των μικρών αθλητών ηλικίας 5,5 ετών και άνω, αλλά και τη δυνατότητα εκπαίδευσης και των ενηλίκων αθλητών.

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ΔΕΣΦΑ Α.Ε. θα συνδράμει στην εκπαίδευση των μικρών αθλητών ηλικίας από 5,5 έως και 7 ετών, προκειμένου τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν δωρεάν το άθλημα της ιστιοπλοΐας και πολλά άλλα μυστικά του μεγάλου αυτού σχολείου που λέγεται θάλασσα, για ένα έτος.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου εκφράζει δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία ΔΕΣΦΑ Α.Ε., για την ανιδιοτελή στήριξη του έργου του.

Η απόκτηση του ανωτέρω σκάφους, με τη γενναία αυτή χορηγία στους χαλεπούς καιρούς που διατρέχουμε, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη του προσεχούς και απώτερου στόχου και σκοπού μας, δηλαδή στην πλήρη και ουσιαστική ανάπτυξη του Ομίλου μας για τελέσφορη απόδοση όλων των δυνατοτήτων μας, υπέρ του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα του ναυταθλητικού τομέα της ιστιοπλοΐας.

Ο ναυταθλητισμός θα πρέπει να είναι άρρηκτα δεμένος με την ιστορία και τη ναυτική παράδοση, να αποτελεί πολιτιστικά και αθλητικά, στόχο υψηλής προτεραιότητας σε μια χώρα θαλασσινή, η οποία διαθέτει πάρα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμών, ιδανικό γεωφυσικό και κλιματικό περιβάλλον.

«Αξίζουμε να ζούμε σε μια χώρα ναυτική και κατεξοχήν θαλασσινή»

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5,5 ΕΩΣ ΚΑΙ 7 ΕΤΩΝ.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες:

- Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως 14.00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Κάραβο Αλιβερίου, κατά την διάρκεια προπονήσεων.

- Στα τηλέφωνα: Προέδρου, κ. Αργύρη Δημήτρη, 6976791630.

Γεν. Γραμματέα, κ. Ντούρμα Ιωάννη, 6978944994.   

Εξέδιδε τη 19χρονη αδελφή του και εισέπραττε την αμοιβή!

Εξιχνιάστηκε στη Σάμο υπόθεση μαστροπείας σε βάρος μιας 19χρονης, η οποία εδώ και ένα χρόνο ζούσε τον εφιάλτη μέσα στο σπίτι της...

Η 19χρονη κατήγγειλε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο ο 22χρονος αδερφός της την ανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορα άτομα, κατόπιν ραντεβού τα οποία αυτός προκαθόριζε, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία εισέπραττε ο ίδιος.

Εισαγγελέα σε ΣΔΟΕ: Πού βρήκε τα 8 εκ. ευρώ ο Πανταλάκης της ΑΤΕ

Εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της «φοροδιαφυγής» και «παράνομων εσόδων», έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, μετά την αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι διερευνάται καταγγελία πως ανώτατο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Η εισαγγελική παραγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά, ωστόσο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, ο πρώην διοικητής της τράπεζας Θόδωρος Πανταλάκης γνωστοποίησε πως είναι δικά του τα χρήματα αυτά και ότι πρόκειται για νόμιμα χρήματα, δηλωμένα και φορολογημένα, που αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί. Ο κ. Πανταλάκης πρόσθεσε πως η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.
Ολα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Παρασκευή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπεραμύνθηκε της πώλησης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, αποκάλυψε πως κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΤΕ μετέφερε το τελευταίο διάστημα 10 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τραπεζική αγορά και στα δημοσιογραφικά γραφεία που αναζητούσαν το εν λόγω υψηλόβαθμο στέλεχος. Οταν κυκλοφόρησαν φήμες πως πρόκειται για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΑΤΕ, ο κ. Πανταλάκης έλυσε τη σιωπή του και προέβη σε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να υπερασπιστεί την πράξη του και να υπεραμυνθεί της νομιμότητας του ποσού.
«Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί» απάντησε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης με αφορμή την καταγγελία για ανώτατο στέλεχος της τράπεζας που έβαλε κεφάλαια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.
Το θέμα έκανε το γύρο και του διεθνούς Τύπου και έδειξε ενδιαφέρον η οικονομική εφημερίδα Financial Times, ο οποία, αναζητώντας τον κ. Πανταλάκη τον βρήκε στη βίλα του στην Πάρο. Η εφημερίδα στο άρθρο της κάνει λόγο για «πολιτικούς κραδασμούς που δημιουργούνται γύρω από τις προσωπικές επενδυτικές κινήσεις του πρώην διοικητή της ΑΤΕ Θεόδωρου Πανταλάκη, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση κεφαλαίων του στο εξωτερικό».
Όπως αναφέρουν οι F.T., στην Αθήνα ξέσπασε πολιτικό θέμα μετά την αποκάλυψη ότι επικεφαλής μεγάλης κρατικής τράπεζας παραδέχθηκε πως μετέφερε 8 εκατ. ευρώ από προσωπικό του λογαριασμό για να αγοράσει ακίνητο στο Λονδίνο μήνες πριν η ΑΤΕ οδηγηθεί σε πτώχευση.
Ο κ. Πανταλάκης από την Πάρο, με έμφαση αρνήθηκε οτιδήποτε μεμπτό, σημειώνοντας ότι δήλωσε την συναλλαγή στις αρχές του 2011 και πλήρωσε φόρο για το ποσό που μετέφερε.
«Είμαι σε διακοπές και δεν σκοπεύω να πω οτιδήποτε μέχρι να γυρίσω στην Αθήνα», είπε στους F.T. από την Πάρο όπου βρίσκεται.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Πανταλάκης αναμένεται να δώσει κατάθεση ενώπιον επιτροπής του κοινοβουλίου στο τέλος Αυγούστου, για τα τρία χρόνια της παραμονής του στο τιμόνι της τράπεζας.
Στο δημοσίευμα των Financial Times παρατίθενται δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, που επισημαίνουν ότι
«ο Θεόδωρος Πανταλάκης έστειλε τα χρήματα του στο εξωτερικό νομίμως. Υπάρχει ηθικό ζήτημα, από τη στιγμή που ήταν επικεφαλής μιας μεγάλης κρατικής τράπεζας σε περίοδο χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».
Πάντως, ακόμα και αν οι ισχυρισμοί Πανταλάκη είναι αληθείς πάλι εγείρεται ηθικό ζήτημα για τη μεταφορά στο εξωτερικό από μέρους του ενός τόσο μεγάλου ποσού.
«Την ίδια ώρα που άπαντες πασχίζουν για να πείσουν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές, ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, αλλά και ότι πρέπει να εμπιστευτούμε και να επενδύσουμε στην ελληνική οικονομία, επικεφαλής τράπεζας, και μάλιστα κρατικής, δηλαδή διορισμένος, βγάζει στο εξωτερικό 8 εκατ. ευρώ. Εστω και αν επρόκειτο να τα επενδύσει και όχι να τα διαφυλάξει σε τράπεζα του εξωτερικού υπό τον φόβο της χρεοκοπίας της χώρας, ποιο μήνυμα λαμβάνουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα δικά τους κεφάλαια;», διερωτώνται τραπεζικά στελέχη.
Ο Θόδωρος Πανταλάκης κατάγεται από το Ηράκλειο και έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος σε διάφορες τράπεζες. Υπήρξε το Νο2 της Πειραιώς, πριν ο Γιώργος Παπανδρέου τον τοποθετήσει διοικητή στην ΑΤΕ, το 2009.
Από το 1980 έως το 1991 εργάστηκε στην ΕΤΕΒΑ και από το 1991 έως το 1996 στον Όμιλο Interamerican. Από το Μάρτιο του 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 κατείχε την θέση του υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ή μέλος ΔΣ δεκάδων εταιρειών,θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας. Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών, κ.ά.
Τον Μάιο του 2004 έγινε Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου Δ.Σ. & Αναπληρωτή CEO της Τράπεζας.
Είναι επίσης Πρόεδρος Δ.Σ. της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, της Πειραιώς Real Estate, της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Την περίοδο 1985-1988 ήταν διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Θεόδωρου Καρατζά (μετέπειτα Προέδρου της Εθνικής).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα με τις καταθέσεις του κ. Πανταλάκη στο εξωτερικό ήταν γνωστό εδώ και 2,5 μήνες και ότι για τις συναλλαγές χρησιμοποιήθηκαν η HSBC και η Citibank Ελλάδος για να μεταφερθούν τα χρήματα στο εξωτερικό. Ας σημειωθεί ότι η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και ο κ. Πανταλάκης όπως και κάθε Ελληνας έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα προέρχονται από χρηματιστηριακά κέρδη - οπότε ανακύπτει ζήτημα χρήσης εσωτερικής πληροφόρησης, δεδομένου ότι ο κ. Πανταλάκης διετέλεσε υποδιοικητής της Εθνικής επί σειρά ετών και μάλιστα την περίοδο της χρηματιστηριακής ανόδου του 1999.
Η ηλεκτρονική σελίδα του CNBC γράφει ότι στην Αθήνα έχει ξεσπάσει πολιτική «αναταραχή», μετά από την παραδοχή του κ. Πανταλάκη ότι μετέφερε 8 εκατ. ευρώ από προσωπικό λογαριασμό του - για να αγοράσει μια κατοικία στο Λονδίνο, όπως ισχυρίζεται - λίγους μήνες πριν η τράπεζα οδηγηθεί σε κατάρρευση.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ATEbank επιμένει ότι δεν έκανε κάτι κακό και αφήνει το θέμα να «ξεφουσκώσει».
Η παρέμβαση βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν αυτή που έφερε στο φως το όνομα του τέως διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ στο Λονδίνο.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα η Χρυσή Αυγή καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αναδεικνύει το θέμα Πανταλάκη και αναφέρει :
«Μούγκα για το σκάνδαλο από τους άλλοτε λαλίστατους εκπροσώπους του Σύριζα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος είχε βγάλει έξω τα λεφτά για να πάρουν αέρα! Δυστυχώς το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα σε αυτό κόμματα έχουν μετατραπεί σε ανδρείκελα των τραπεζιτών και όλοι τους ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του ελληνικού λαού».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής παραθέτει τα πρακτικά της Επιτροπής όταν κάνει την παρέμβασή του ο βουλευτής του κόμματος :
«Απόσπασμα από τα πρακτικά της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Πρώτον, θα ήθελα μια συγκεκριμένη και όχι γενικόλογη απάντηση για το τι θα γίνει με τα δάνεια των κομμάτων. Έχουν γίνει μεγάλες συζητήσεις και τώρα μέσα σε αυτές τις αλλαγές, οι οποίες γίνονται, μιλάμε για 200 εκατομμύρια ευρώ. ΓιΆ αυτό, θα θέλαμε απολύτως συγκεκριμένη απάντηση. Η δεύτερη ερώτηση, στην οποία θα ήθελα επίσης μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση, είναι η εξής. Τι θα γίνει με τα δάνεια των αγροτών; Η Χρυσή Αυγή κάνει μια πρόταση, η οποία είναι και πάγια θέση της, για διαγραφή των αγροτικών χρεών. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με επιτυχία. Τρίτη ερώτηση που έκαναν όλοι όσοι μίλησαν πριν από εμένα, σχετικά με την τύχη των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και στις θυγατρικές της. Μπορεί να λέτε ότι εξασφαλίζεται η εργασία τους, αλλά όπως γνωρίζουμε, είμαστε κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της τρόικα και μονιμότητα δεν υπάρχει πλέον ούτε στο δημόσιο τομέα, οπότε θα θέλαμε να γίνεται πιο συγκεκριμένοι για το πώς θα εξασφαλισθούν οι θέσεις τους.
Και μία τελευταία ερώτηση: Υπάρχει μέλος του ΔΣ της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας που μετέφερε από το προσωπικό του λογαριασμό 8 εκατ.ευρώ στο εξωτερικό.
Απάντηση Γεώργιου Προβόπουλου
Ο κ. Παναγιώταρος έθεσε στην ουσία τα θέματα των κομμάτων. Τα δάνεια των κομμάτων από τη στιγμή που είναι δάνεια, τα οποία μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται, δεν είχαμε κανέναν λόγο να τα βγάλουμε απέξω και καλώς πήγαν εκεί που πήγαν, στην καινούργια τράπεζα. Για τα δάνεια των αγροτών, την τύχη των εργαζομένων και τα λοιπά έχουν λεχθεί αρκετά πράγματα. Θέσατε ένα θέμα εάν μέλος Δ.Σ. έβγαλε 8 εκατομμύρια. Η Τράπεζα της Ελλάδος δέχθηκε κάποιες καταγγελίες, ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας αυτής είχε βγάλει στο εξωτερικό περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Εκανε ελέγχους, λυπάμαι, που για λόγους νομοθεσίας, δεν μπορώ να πω τα ευρήματα, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές».

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι νεαροί κλέφτες το έβαλαν στα πόδια μόλις τους αντιλήφθηκε η 40άρα

Δυο νεαροί κλέφτες το έβαλαν στα πόδια μόλις τους αντιλήφθηκε η 40χρονη ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στο οποίο είχαν εισβάλει.

Η γυναίκα τους είδε να φεύγουν με ένα ΙΧ και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και μετά από μεγάλη κινητοποίηση συνελήφθησαν και εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες

Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ναρκωτικά δισκία κ.α.



Αναλυτικά:

Συνελήφθησαν, προχθές (04-08-2012) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο άτομα, ηλικίας 33 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών δισκίων. Εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.
Ειδικότερα προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες παραβίασαν κεντρική είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 41χρονης στη Χαλκίδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και διέφυγαν με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η παθούσα κατήγγειλε την απόπειρα κλοπής στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πόλη της Χαλκίδας, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων και δύο καρτέλες που περιείχαν (12) ναρκωτικά δισκία. Επιπλέον κατασχέθηκαν και τα δύο κινητά τηλέφωνα των δραστών.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, νωρίτερα προχθές το βράδυ, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία, ιδιοκτησίας 61χρονης ημεδαπής, στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας και αφαίρεσαν:
•Τέσσερα (4) χρυσά βραχιόλια, ένα (1) ασημένιο και ένα (1) επιχρυσωμένο βραχιόλι.
•Ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι και τέσσερα (4) χρυσά σκουλαρίκια.
•Μία (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού και δύο (2) χρυσά στολίδια για αλυσίδα.
•Μία (1) χρυσή και μία (1) επίχρυση αλυσίδα χεριού.

Τα κατασχεθέντα κοσμήματα αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

"Παράνομες θεωρεί η Επιθεώρηση Εργασίας τις περικοπές που έκανε η ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ".

"Παράνομες θεωρεί η Επιθεώρηση Εργασίας τις περικοπές που έκανε η ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ".

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων και επισημαίνει:

"Στις 3 Αυγούστου παραλάβαμε το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο εκδόθηκε ύστερα από την τριμερή σύσκεψη που προκάλεσε το Σωματείο μας στις 10-7-12 και αφορά στις περικοπές που πραγματοποίησε η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στην προσαύξηση της νυχτερινής εργασίας και στο επίδομα αργίας μηνός Ιουνίου 2012.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θεωρεί παράνομες τις περικοπές και συνιστά στην επιχείρηση να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα ποσά που παρακράτησε.

Σε διαφορετική περίπτωση συνιστά στους εργαζόμενους να καταθέσουν στην Επιθεώρηση Εργασίας υπεύθυνες δηλώσεις που να περιέχουν τα ποσά που παρακρατήθηκαν προκειμένου να υποβληθεί μήνυση για μη καταβολή μέρους δεδουλευμένων αποδοχών".

Δραπέτες και... σαρδέλες στο λιμάνι της Αμαρύνθου την Τετάρτη

Tην Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ,  στο λιμάνι της Αμαρύνθου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Αμαρύνθια 2012", θα πραγματοποιηθεί το φαγοπότι της Σαρδέλας, υπό τις μελωδίες του μουσικού συγκροτήματος «Οι Δραπέτες».

Δήμοι: Μετά τους μισθούς τέλος και σε κοινωνικές δομές

Τον κίνδυνο, μετά την αδυναμία καταβολής μισθών, οι δήμοι να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές δομές... (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, σχολεία, ΚΗΦΗ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία, Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών και άστεγων, παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων κ.λπ.) πρόκειται να αναδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ.

Η απόφαση να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο, αλλά και να επισπευστεί η ενημερωτική καμπάνια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που είχε ήδη αποφασισtεί ελήφθη μετά και τη δραματική μείωση των ΚΑΠ των επόμενων μηνών που μέχρι το τέλος του χρόνου -σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης στην κοινή συνεδρίαση δ.σ. ΚΕΔΕ και ΠΕΔαρχών- θα φτάσει τα... 70 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι θα είναι μειωμένοι σχεδόν κατά το ήμισυ (ή και πλέον) σε σχέση με τα περίπου: 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαρτίου, 150 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Απριλίου, 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαΐου, 135 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουνίου, 168 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουλίου, και φυσικά έναντι της... αναμενόμενης «έκρηξης» λουκέτων-ΚΑΠ Αυγούστου, ύψους 96 εκατ. ευρώ. Το «χορό» των συσκέψεων αρχίζει σήμερα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ΚΕΔΕ πραγματοποιεί έκτακτο συνέδριο στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Το πρώτο χτύπημα, στους παιδικούς

Το πρώτο πλήγμα στην κατάρρευση των κοινωνικών δομών δέχθηκαν ήδη οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς -σύμφωνα και με τον πίνακα της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη παιδιών στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», 53.000 παιδιά δε θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς (επί συνόλου 96.151 αιτήσεων μητέρων). Για το σύνολο των παιδιών, οι δομές «χρειάζονται» 250 εκατ. ευρώ, αλλά στη διάθεση των φορέων υπάρχουν μόνον τα μισά, ήτοι τα 125 εκατ. ευρώ.

Η ΚΕΔΕ ήδη ζητεί το σύνολο των χρημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη από τον επόμενο μήνα, με δεδομένο πως η αύξηση στις αιτήσεις παρατηρήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την «τσέπη» της ελληνικής οικογένειας, αλλά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος, παρά το ότι το ζήτημα έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Έλεγχοι για συντάξεις και επιδόματα "μαϊμού"

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των συνταξιούχων-μαϊμού και των παράνομων επιδομάτων θα προχωρήσει... το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους λαμβάνουν παράνομες συντάξεις.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σχεδιάζει να προωθήσει εντός του προσεχούς διμήνου στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει σε όσους λαμβάνουν παρανόμως συντάξεις μια τελευταία ευκαιρία να το δηλώσουν και «να πέσουν στα μαλακά».

Μετά την ολοκλήρωση της νέας απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ στις 28 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει μπαράζ διασταυρώσεων στοιχείων και το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας θα συζητήσει σήμερα τα θέματα αυτά σε συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρόδη.

Ο κ. Βρούτσης έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Ταμεία δεν θα χορηγούν πλέον καμία ασφαλιστική παροχή σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, ώστε να διευκολυνθούν οι έλεγχοι και επιπλέον να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις συνταξιούχων που συστηματικά παραλείπουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ή δηλώνουν εισοδήματα πολύ χαμηλότερα των πραγματικών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να λειτουργεί ένα ενοποιημένο σύστημα παροχών όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίζουν με ευκολία κρούσματα φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων.

Αποκτήστε το βλέμμα της γάτας μόνο με ένα μολύβι ματιών!

Τονίστε τα μάτια σας δημιουργώντας το βλέμμα της γάτας μόνο με ένα μολύβι ματιών.

Συμβουλές δίνει στο life2day.gr η Έλενα Δερμεντζόγλου -καθηγήτρια μακιγιάζ – body painter.

Είναι μία εύκολη λύση για γρήγορο άλλα ταυτόχρονα εντυπωσιακό βλέμμα στις βραδυνές εξόδους.

Οι μελαχρινές γυναίκες προτιμήστε μαύρη απόχρωση μολυβιού ένω οι ξανθές δοκιμάστε το καφέ για μαλακό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε μια έντονη γραμμή στο πάνω βλέφαρο με ανοδική φορά στο τελείωμα. Προσθέστε αρκετή μάσκαρα και συνδυάστε ένα ζουμερό lip-gloss σε συνδυασμό με ένα απαλό ρουζ στα μάγουλα για να δώσετε φρεσκάδα και υγειά.

«Μπούκαρε» στο δημαρχείο με μαχαίρι στο χέρι


Νεαρός άντρας, με μαχαίρι στο χέρι, μπήκε σήμερα νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, φτάνοντας στην γραμματεία του Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη.

Ο νεαρός δεν μίλησε, ούτε και απείλησε καμία από τις κοπέλες του γραφείου, έμεινε για λίγο και έφυγε, χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή ζημιά.

Αμέσως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία έφτασε στο σημείο όταν ο άντρας είχε ήδη φύγει.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε περάσει από το Δημαρχείο και την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας δουλειά.

Ο Απ. Γκλέτσος διαψεύδει τον "έρωτα" με τη γυμνάστρια

Σοκ έπαθε η Λαμιώτισσα γυμνάστρια όταν είδε τη φωτογραφία της πρωτοσέλιδο και έμαθε από την εφημερίδα για το "νέο της έρωτα" με τον Δήμαρχο Στυλίδας!

Η όμορφη γυμνάστρια από τη Λαμία, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της είπαν τηλεφωνικά και πήγε η ίδια να αγοράσει την εφημερίδα Realnews. Όταν είδε τον πρωτοσέλιδο τίτλο στο ένθετο Reallife μόνο που δεν λιποθύμησε: >, και φυσικά πρωτοσέλιδο η φωτογραφία της, που είχαν πάρει από το facebook.

Όπως δήλωσε στο LamiaReport η πληρεξούσιος δικηγόρος της καθηγήτριας φυσικής αγωγής, κ. Κατερίνα Ξάνθη, η πελάτισσά της θα υποβάλλει μήνυση κατά της εφημερίδας, ενώ κατηγορηματικά διέψευσε την είδηση και ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας στο LamiaReport: , είπε ο Δήμαρχος Στυλίδας.

Τι συνέβη όμως;

Ο δήμαρχος Στυλίδας πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει στο LamiaReport ότι είναι ερωτευμένος και είχε πει τότε, ότι πρόκειται για μια 40χρονη καθηγήτρια από τη Λαμία.

Επειδή η συγκεκριμένη γυμνάστρια είναι από τη Λαμια και υπηρετεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Στυλίδας, κάποιος προφανώς το συνδύασε και έδωσε λάθος πληροφορία στην εφημερίδα και να το αποτέλεσμα!

Αγώνας για όλους, ο αγώνας των εργαζομένων του Αλουμινίου


της Δέσποινας Σπανούδη

Από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς

Μια πρώτη νίκη σ’ ένα αγώνα με ιδιαίτερη σημασία ήταν η αποδοχή των ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στις περικοπές που σχεδιάζει ο Ε. Μυτιληναίος στο Αλουμίνιο, εκμεταλλευόμενος το γκρέμισμα των εργασιακών κεκτημένων και παρά τα συνεχιζόμενα υπερκέρδη. Περικοπές που εφόσον πραγματοποιηθούν θα έχουν δραματικές επιπτώσεις τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Αυτό εξάλλου υποδηλώνει και η δυναμική παρουσία όχι μόνο εργαζομένων αλλά και πολιτών που κατέκλυσαν τα δικαστήρια της Λιβαδειάς για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα του απροκάλυπτου τρόπου με τον οποίο εγχώριοι και μη μεγαλοεπιχειρηματίες με το άλλοθι της κρίσης επιδιώκουν να οικειοποιηθούν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της αξίας που παράγουν οι εργαζόμενοι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο σπίτι του

Φρικτό τέλος στη ζωή του έβαλε εχθές το μεσημέρι ένας 60χρονος Χαλκιδέος. Όπως αποκλειστικά μεταδίδει το egnomi.gr, ο 60χρονος αυτοπυρπολήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο αυτόχειρας ήταν γνωστός στους κατοίκους της Χαλκίδας, καθώς ασχολείτο επαγγελματικά στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο. Εχθές το μεσημέρι, έθεσε σε δράση το οδυνηρό σχέδιό του μέσα στο σπίτι του.

Περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και έπεσε πάνω σε μία τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τι πρόδωσε τον 21χρονο που επιτέθηκε στην 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο

Στη Σύρο απολογείται αύριο ο 21χρονος Πακιστανός που ομολόγησε με λεπτομέρειες την επίθεση κατά της 15χρονης Μυρτούς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Σε βάρος του ασκήθηκε χθες το βράδυ ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.

Οπως αποκαλύφθηκε από τη έρευνα των αστυνομικών οι οποίοι τον συνέλαβαν μαζί με δύο ομοεθνείς του στην Αθήνα, σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα, ο φερόμενος ως δράστης είχε επικοινωνήσει ήδη με την πρεσβεία του για να επιστρέψει στο Πακιστάν, εκμεταλλευόμενος στα προγράμματα επαναπατρισμού της Ε.Ε. Υπολόγιζε επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, να εισπράξει χρήματα που δίνονται από τα κοινοτικά κονδύλια για τον επαναπατρισμό λαθρομεταναστών.

Η ομολογία

«Ηθελα να της κλέψω το κινητό. Όταν άρχισε να φωνάζει, θόλωσα. Άρχισα να τη χτυπάω στα βράχια. Και μετά έγινε ό,τι έγινε. Μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο στην κοπέλα. Μόνο το κινητό της ήθελα να πάρω», φέρεται να είπε στην απολογία του ο 21χρονος Πακιστανός.

Το λάθος

Τις πρώτες μέρες, όταν υπήρχε η αίσθηση πως η Μυρτώ έπεσε και χτύπησε στα βράχια, ο νεαρός Πακιστανός παρέμεινε στην Πάρο. Σύμφωνα μάλιστα με την Espresso, έπαιρνε μέρος στις συζητήσεις για την υπόθεση. Οταν όμως οι αστυνομικοί άρχισαν να πάρουν γενετικό υλικό και να κάνουν έρευνες, ήρθε ο πανικός!

Και αποφάσισε να φύγει από το νησί. Βρήκε την ευκαιρία όταν έμαθε ότι επρόκειτο να φύγουν και δυο συμπατριώτες του. Για να μη δώσει στόχο, είπε σε όλους και κυρίως στον εργοδότη του πως είχε οικογενειακό πρόβλημα και έπρεπε να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Μόνο που έκανε το λάθος και δήλωσε ψεύτικο όνομα στο πρακτορείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Πειραιά. Οι συμπατριώτες του έδωσαν τα αληθινά τους στοιχεία. Και όταν οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους αλλοδαπούς που έφυγαν από το νησί λίγο μετά την επίθεση στη 15χρονη, κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στα κρατητήρια αστυνομικός και ντιλιβεράς επειδή χτύπησαν το "δράκο'"

Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Σύρου και πάντως όχι στο ίδιο κελί, κρατήθηκαν τη νύχτα ένας ειδικός φρουρός, ο ... σκοπός των κρατητηρίων κι ένας ντελιβεράς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον 21χρονο δράκο της Πάρου πως τον χτύπησαν. 
Σύμφωνα πληροφορίες που δημοσιεύει το bloko.gr, ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας σχημάτισε δικογραφία μετά την καταγγελία, οδήγησε σε χώρο κράτησης τους δύο καταγγελόμενους και τώρα, αναμένεται με το καράβι της γραμμής ιατροδικαστής από την Αθήνα ώστε να εξετάσει τον κατηγορούμενο για την φρικιαστική κακοποίηση της 15χρονης Μυρτώς και ν' αποφανθεί εάν έχει πέσει θύμα κακοποίησης και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Πάντως, σύμφωνα με όσα σημειώνονται, ο 21χρονος στην καταγγελία του υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς και στο πλοίο κατά τη μεταφορά του από τον Πειραιά στη Σύρο, όπου οδηγήθηκε για ν' απολογηθεί στον εισαγγελέα.

bloko.gr

Αγία Άννα: Πνίγηκε 30χρονη

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε μια νεαρή από τη θαλάσσια περιοχή «Αγίας Άννας» Ευβοίας.

Η άτυχη 30χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μαντουδίου.

ΣΟΚ! Αυτοκτονησε ανήλικος

Πένθος έχει τυλίξει την κοινότητα του Λόφου Πιερίας που συγκλονίστηκε από την τραγική είδηση του θανάτου ενός ανήλικου αγοριού το οποίο έβαλε μόνο του τέλος στη ζωή του, μια ημέρα μετά την επιστροφή του από τις θερινές διακοπές!

Το βράδυ του Σαββάτου, το 15χρονο αγόρι βρέθηκε κρεμασμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη, μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του!

Συγγενείς και συγχωριανοί «πάγωσαν» μόλις πληροφορήθηκαν το θάνατό του, καθώς είχε μόλις επιστρέψει από διακοπές στην Σκιάθο μαζί με την οικογένειά του και κανείς δεν φανταζόταν τι είχε στο μυαλό του.

Ταυτόχρονα, περιμένει τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα γίνει την Δευτέρα, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν το αγόρι σε αυτή τη πράξη

Κάποιες σκέψεις για τις αποκρατικοποιήσεις

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ,
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ
 
Στην Ελλάδα είναι αλήθεια ότι ο κρατικισμός, ένα καθεστώς που εφαρμόστηκε στην χώρα μας από όλες τις Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αποτελεί ένα πρωτότυπο σύστημα για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι μόνο. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι η κομματική πελατειακή βάση συγκρότησής του από την κορυφή ως τη βάση του. Ο διορισμός των διοικήσεων κάθε δημόσιου οργανισμού και κάθε κρατικής επιχείρησης με πολιτευτές και άλλους κομματάνθρωπους, από το κόμμα που κερδίζει κάθε φορά τις εκλογές, θεωρείται δεδομένο, ως καθολικός νόμος. Και άντε πάλι από την αρχή, κάθε φορά που άλλαζε το χρώμα του Κυβερνώντος κόμματος. Αναξιοκρατία και παντελής έλλειψη αξιολόγησης οι διαχρονικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε όλα τα επίπεδα αυτού του συστήματος. Το πελατειακό αυτό δίκτυο εξασφάλιζε τη νομιμοποίησή του έχοντας ως βασικούς συμμάχους το συνδικαλιστικό κατεστημένο και τις συντεχνίες, αφού ηγετικά στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, είχαν εξασφαλισμένες καθόλου ευκαταφρόνητες αποζημιώσεις από τις συμμετοχές τους στις διοικήσεις αυτών των οργανισμών και των επιχειρήσεων και όχι μόνο. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...