Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ! Στα Στύρα αντί να καταθέσουν στεφάνι έδωσαν τα λεφτά στο σχολείο!

Ο Εμπορικός, Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Στυρέων, αντί για κατάθεση στεφάνου θα δωρίσει τα χρήματα στο Δημοτικό Σχολείο Στύρων.


Το Δ.Σ του Εμπορικού Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Στυρέων τιμώντας τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία και την Παιδεία μας, αποφάσισε αντί για κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να διαθέσει το ποσό των 150,00 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο Στύρων, για την κάλυψη αναγκών του.

«Η υπόσχεση» μιας Ελληνίδας και μια Τουρκάλας στη.. Χαλκίδα!

Το βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, η ΑΝΕΜΟΝ PROD και οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ,  το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στις 10.30 πμ στο βιβλιοπωλείο (Πάροδος Ιφιγενείας - Χαλκίδα) γιορτάζουν την έκδοση του βιβλίου των Anna Conomos και Ντανιέλα Σταματιάδη «Η υπόσχεση».

Το βιβλίο «Η υπόσχεση» κυκλοφόρησε με την έκθεση «Δύο φορές ξένος», που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.

Η φιλία, ο αποχωρισμός και η δύναμη της μνήμης είναι  η ιστορία της Υπόσχεσης την οποία, θα αφηγηθεί ζωντανά στους μικρούς και μεγάλους φίλους της ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ, η ηθοποιός Έφη Βλαχογιάννη.

Η ηθοποιός Έφη Βλαχογιάννη και τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία της Ευγενίας και της Φάτμα μέσα από την αφήγηση, το παιχνίδι και τη ζωγραφική.


Η ιστορία του βιβλίου: Μια Ελληνίδα και μια Τουρκάλα -οι επτάχρονες φίλες Ευγενία και Φάτμα- ζουν σ'ένα μικρό χωριό στα περίχωρα της Σμύρνης.
 
Το 1922, ο πόλεμος και η καταστροφή της αγαπημένης τους πόλης θα τις χωρίσει για πάντα. Το μόνο που τις ενώνει είναι μια μυστική υπόσχεση.

Ένα παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της μνήμης, με φόντο τις ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1922-24.

Το βιβλίο περιέχει και dvd με την αφήγηση της ιστορίας σε τρεις γλώσσες, με αφηγήτριες την Anna Conomos (Αγγλικά), την Έφη Βλαχογιάννη (Ελληνικά) και την Ayça Damgaci (Τουρκικά) και με μουσική συνοδεία από τον Νίκο Αγγελόπουλο (πολίτικο λαούτο)

Αρτάκη: Ληστής αυτοτραυματίστηκε από όπλο αστυνομικού

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ληστή που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αρτάκη.Ο δράστης μπήκε σε πολυκατάστημα απ' όπου και αφαίρεσε αρκετά ηλεκτρονικά είδη. Χτύπησε, όμως, ο συναγερμός και ετράπη σε φυγή.

Αστυνομικός από την Αρτάκη έσπευσε στο σημείο για να τον συλλάβει και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 22χρονος δράστης πήρε το όπλο του. Εριξε μία πιστολία, αλλά το περίστροφο εκπυρσοκρότησε και ο ληστής τραυματίστηκε.

Ο αστυνομικός τον συνέλαβε και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία του και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
egnomi.gr

ΚΥΜΗ: Παρέλαση με ηρεμία παρουσία του Δημ. Αναγνωστάκη

Στην Κύμη παραβρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, τις τοπικές αρχές και τους πολίτες παρακολούθησε τη δοξολογία, κατόπιν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση της μαθητιώ σας νεολαίας.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων συζήτησε με αρκετούς πολίτες την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητακαι απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς στα πολιτικά δρώμενα.

ΧΑΛΚΙΔΑ:Παρακολουθούσε την παρέλαση και το σπίτι της καιγόταν-Δείτε το βίντεο!

Όλα έγιναν στη Χαλκίδα στις 12.00 το μεσημέρι...

Πήγε να δει την παρέλαση και βρήκε το σπίτι της καμμένο μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Χαλκίδα. Ηταν 12.00 το μεσημέρι όταν περαστικός είδε καπνούς στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας 500 μέτρα μακριά από τον χώρο της παρέλασης.

Δύο οχήματα της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο. Βλέποντας τους καπνούς έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα και άρχισαν να ρίχνουν νερό στην κουζίνα όπου είχε πιάσει η πυρκαγιά.

Για μισή ώρα πάλευαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες ενώ οι γείτονες ειδοποίησαν την άτυχη γυναίκα που όταν επέστρεψε δεν πίστευε στα μάτια της.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τα κάγκελα και η αστυνομία ''έσωσαν'' την παρέλαση - Δείτε φωτό!

Μπορεί να μην στήθηκε εξέδρα επισήμων, ωστόσο χάρη στην ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και στα κάγκελα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα...

Τεράστιες δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο σημείο της εξέδρας που παρέμεινε αποκλεισμένο.
Αφού πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση χωρίς να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο, συνοδεία αστυνομικών φυγάδευσαν τους επισήμους που παραβρέθηκαν στην Χαλκίδα... 


Tην Kυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμος Kεδίκογλου, ενώ στη Xαλκίδα βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Kλέαρχος Περγαντάς. Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε και ο βουλευτής Kώστας Mαρκόπουλος.

Διαμαρτυρία καθηγητών με...σφυρίχτρες, ντουντούκες, τύμπανα και κατσαρόλες

"Πάρτε  σφυρίχτρες, ντουντούκες, τύμπανα, μεταλλικά αντικείμενα,  που χτυπώντας τα κάνουν θόρυβο, ακόμη και κατσαρόλες" και  ...διαμαρτυρηθείτε!

Το σύνθημα για άλλη μια πορεία διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα δίνει η ΕΛΜΕ Εύβοιας, με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων εργαζομένων, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας θέλουν μα αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν και στην πρόσκλησή τους επισημαίνουν ότι:
"Σας περιμένουμε όλους να διατρανώσουμε την αντίθεση και την αντίστασή μας στο ζοφερό μέλλον, που άλλοι προδιαγράφουν για μας. Ελάτε να ανεβάσουμε τον αγωνιστικό παλμό της πόλης μας, την παραμονή των μεγάλων κινητοποιήσεων, που αναμένονται εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων."

Η πορεία θα ξεκινήσει από την αρχή της Αβάντων (πίσω από τα Δικαστήρια) και θα διασχίσει όλο τον εμπορικό δρόμο.

Παρόμοιες πορείες έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις, όπως στην Πάτρα απ΄όπου και η φωτό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...