Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αποστόλου: Όφειλε ο κ. Πρωθυπουργός να έχει φροντίσει έγκαιρα για την αποτελεσματικότητα της δασοπυροπροστασίας .


Δήλωση του Β. Αποστόλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εύβοιας, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών:

« Όφειλε ο κ. Πρωθυπουργός πριν προβεί σε αυστηρές νουθεσίες  για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων  δασικών πυρκαγιών να έχει φροντίσει  έγκαιρα για την αποτελεσματικότητα της δασοπυροπροστασίας .

Η φετινή χρονιά αναμένεται αρκετά δύσκολη για δύο επιπλέον λόγους, ο ένας είναι η αυξημένη συσσώρευση καύσιμης ύλης λόγω ανυπαρξίας διαχείρισης στα δάση ( πάνω από το 95% βρίσκονται χωρίς καν διαχειριστική μελέτη ) κι ο άλλος η έλλειψη ενός σωστού σχεδιασμού δασοπυρόσβεσης ( εξακολουθεί να απαξιώνεται εντελώς  η πρόληψη)

 Αν δε  σε αυτά προσθέσουμε και τη  μειωμένη χρηματοδότηση τότε  εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε  τι μας περιμένει το φετινό  καλοκαίρι»

Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας: «Ν’ Ώρα Καλή σου Πασχαλιά»



 «Ν’ Ώρα Καλή σου Πασχαλιά» ήταν ο τίτλος της αποψινής εκδήλωσης που οργάνωσαν τα χορευτικά τμήματα, του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας και του συλλόγου της αδελφότητας Προκοπιέων Χαλκίδας, μια εκδήλωση που σκοπό είχε της συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες, κάτι που είχε την πλήρη ανταπόκριση του κοινού, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου.


Τα χορευτικά τμήματα  χόρεψαν : Πελοπόννησο, Καππαδοκία, Προποντίδα-Μαρμαρά, Θράκη-Αν. Ρωμυλία, Μακεδονία, Επτάνησα, Αιγαίο, Εύβοια, και Μικρά Ασία. Την διδασκαλία χορών είχε η Ελισάβετ Γιασεμάκη, καθώς και τα κείμενα,  ενώ την παρουσίαση η καταπληκτική ΄Ετα Αντωνίου-Φιλιππάκη.


Μια εκδήλωση που είχε την  ευγενική στήριξη της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και τίμησε με την παρουσία του  και ο Μητροπολίτης μας.        

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ



Ε.ΠΑ.Μ: Eκδήλωση - ομιλία «ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Οι Πυρήνες Ε.ΠΑ.Μ. Ερέτριας & Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας σας προσκαλούν στην εκδήλωση - ομιλία πού διοργανώνουν την Παρασκευή 18/05/2013 στις 06:30 μ.μ., στην Ερέτρια, στο Ξενοδοχείο "E V I A N A   B E A C H" (πρώην "Π Ε Ρ Ι Γ Ι Α Λ Ι", Ονείρου & Αριστίωνος Απολλωνίδου).

Τίτλος της ομιλίας  είναι «ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και κυρίαρχο θέμα η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, το Σύνταγμα της Ελλάδος και τα δικαιώματα που απορρέουν απ' αυτό, τα οποία προκλητικά καταπατώνται σε καθημερινή βάση.

Ακόμη θα γίνει ανάλυση στα οικονομικά θέματα πού απασχολούν την κοινή γνώμη, και κυρίως προτάσεις για έξοδο από την παρούσα αδιέξοδη κατάσταση, που οδηγούν σε βατές και εφικτές λύσεις.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Αντώνης Παπαντωνίου, Νομικός, Ναύαρχος ε.α. και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. και ο κ. Γιώργος Ζαντιώτης, Οικονομολόγος MSc.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και είναι με ελεύθερη είσοδο.

Μετά τους ομιλητές, θ' ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΕΙ
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ !!!

Ο Πυρήνας του ΕΠΑΜ Χαλκίδας

Τα καλύτερα πιάτα από τις συνταγές της περιοχής της Χαλκίδας και της Σκύρου.


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στο ΚΕΚ PRAXIS στη Χαλκίδα και την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 στο Ξενοδοχείο «Νεφέλη» στη Σκύρο έλαβαν χώρα οι ημιτελικοί γύροι, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της περιοχής της Χαλκίδας και της Σκύρου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα εντυπωσιακή και πολύ δυναμική ήταν η παρουσία των επιχειρήσεων και των κατοίκων από την περιοχή της Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ.

Συνολικά μέσα από πολλές συνταγές που διαγωνίστηκαν και μετά από την πολύ δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης από την επιτροπή, οι πρώτες συνταγές που επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού - που θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 11.30, στο ξενοδοχείο Λούσυ στη Χαλκίδα - ήταν οι ακόλουθες.

Παπανικολάου: Ο μικρός Γεώργιος, γιος του γιατρού της Κύμης που έσωσε τις γυναίκες

 

Γεννήθηκε στην Κύμη σαν σήμερα το 1883 και αποφάσισε να γίνει γιατρός, τηρώντας την παράδοση που ήθελε τους γιούς να ακολουθούν το επάγγελμα του πατέρα. Κανείς δεν περίμενε όμως ότι θα εξελισσόταν σε έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους και σημαντικότερους γιατρούς παγκοσμίως, χάρη στην ανακάλυψη του τεστ-παπ.

Ο μικρός Γεώργιος, γιος του γιατρού της Κύμης στην Εύβοια Νικόλαου Παπανικολάου μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον στοργής αγάπης και απόλυτης ελευθερίας. Ο πατέρας του υπήρξε καθοριστικό πρότυπο, αφού δεν ήταν απλά αγαπητός ως γιατρός αλλά και λαοφιλής με αποτέλεσμα να εκλεγεί Δήμαρχος και στη συνέχεια βουλευτής Ευβοίας. Μεγάλωνε μαζί με τον αδελφό του – ο οποίος ασχολήθηκε με τα Νομικά στη συνέχεια. Και τα δυο παιδιά ωθήθηκαν από τους γονείς να μορφωθούν, με αποτέλεσμα μετά το Δημοτικό να φύγουν για την Αθήνα για να ολοκληρώσουν τι2ς σπουδές τους.

Ο Γεώργιος Παπανικολάου κατάφερε με ευκολία να μπεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1898 απ' όπου αποφοίτησε το 1904. 

Ήταν μόλις μόλις 21 ετών! Ταυτόχρονα μάθαινε ξένες γλώσσες και ασχολήθηκε με το βιολί – 8 χρόνια σπούδαζε βιολί και ήταν αυτή τη συνέχεια μια απίστευτα δημιουργική ενασχόληση στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Επιστρέφοντας ως πτυχιούχος γιατρός στην Κύμη, ο Γεώργιος Παπανικολάου ήταν σαφώς αλλαγμένος: ένας ώριμος άντρας με έντονες φιλοσοφικές αναζητήσεις, μανιώδης αναγνώστης του Νίτσε.

Ηταν τόσο επηρεασμένος από όσα συνέβαιναν γύρω του αλλά και από τα ιδεολογικά ρεύματα της εποχής του, που δεν ήθελε να ασκήσει το επάγγελμά του αλλά να καλλιεργεί τη γη και να ασχολείται με τη φιλοσοφία και τη βιολογία. Ο πατέρας του αποφάσισε να τον στείλει στην Γερμανία, το 1907 για μεταπτυχιακές στιγμές – και έτσι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για τον Παπανικολάου.

H πολιτική και ο ...εγωισμός

Τα μεταπτυχιακά του επικεντρώνονται στη Βιολογία και κατορθώνει να παρακολουθήσει το μάθημα του ινδάλματός του καθηγητή Ερνέστου Χαίκελ. Το 1908 συνεχίζει τις σπουδές του στο Freiburg και τέλος στο Μόναχο, όπου το 1910 θα του απονεμηθεί ο τίτλος του Διδάκτορα της Φιλοσοφίας για την εργασία του Περί των συνθηκών της διαφοροποιήσεως του φύλου των Δαφνιδών. Ταυτόχρονα προχωρά στη σύσταση σοσιαλιστικής ομάδας και ως υπερασπιστής του δημοτικισμού δημοσιεύει ενυπόγραφο άρθρο στο αθηναϊκό περιοδικό Ο Νουμάς (φύλλα 319 έως 321 του 1908) με τον τίτλο Για τον εγωισμό και τους εγωιστάς.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1910 παντρεύτηκε την την Ανδρομάχη Μαυρογένη και αποφάσισε να φύγει πάλι για το εξωτερικό, διευκρινίζοντας στους γονείς του πως το ιδανικόν μου δεν είναι να πλουτίσω, ούτε να ζήσω ευτυχής αλλά να εργασθώ, να δράσω, να δημιουργήσω, να κάμω κάτι τι αντάξιον ενός ανθρώπου ηθικού και δυνατού Βρίσκεται έτσι στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Μονακό, όπου έλαβε μέρος σε μία από τις ερευνητικές αποστολές του ωκεανογραφικού σκάφους L' Hirodelle (1911) του πρίγκιπα Αλβέρτου Α'.Συμμετείχε στον Βαλκανικό πόλεμο του 1912 μετά το τέλος του οποίου μετανάστευσε με τη συζυγό του στην Αμερική. Αρχίζει αν δουλεύει μαζί με τη γυναίκα του σε εμπορικό κατάστημα μέχρι να κατορθώσει να διορσθεί βοηθός του παθολογοανατομικού τμήματος του Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, ύστερα από μεσολάβηση του διάσημου γενετιστή του Πανεπιστημίου Κολούμπια Μόργκαν.

Η ανακάλυψη του Τεστ Παπ

Ο Παπανικολάου μελέτησε πειραματικά το κολπικό επίχρισμα σε ινδικά χοιρίδια με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ο Βενιζέλος προσπάθησε να τον πείσει να γυρίσει στην Ελλάδα, όπου θα του απονεμόταν τιμητικά ο τίτλος του καθηγητή της έδρας της Ζωολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτι που δεν έγινε επειδή έχασε τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Ευτυχώς: τα χρόνια που ακολούθησαν πραγματοποίησε με επιτυχία τις πρώτες κλινικοεργαστηριακές μελέτες του για τη διαγνωστική αξία της κυτταρολογικής εξέτασης του κολπικού επιχρίσματος στις γυναίκες. Η πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδος του Dr Pap ή Τest Pap και η πρώτη επιστημονική ανακοίνωση για την ανακάλυψή της έγινε το 1928.

Σε ηλικία 78 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και να εγκατασταθεί στο Μαϊάμι για να αναλάβει την οργάνωση και τη διεύθυνση του εκεί Καρκινολογικού Ινστιτούτου. Δεν πρόλαβε να το εγκαινιάσει ο ίδιος, λόγω του θανάτου του. Διατηρούσε άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα, ενδιαφερόταν για τα πολιτικά, τα πνευματικά και τα κοινωνικά ρεύματα και έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση στο εθνικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η γυναίκα του, Μάχη Παπανικολάου, προσπάθησε να συνεχίσει το έργο του στο Μαϊάμι μέχρι το θάνατό της (1982), πιστεύοντας ότι οι επιστήμονες γεννιόνται και ότι οι έρευνές τους καρποφορούν μέσα στα πειραματικά εργαστήρια. Για τούτο -όπως έγραψε αποκαλυπτικά η ίδια- δεν υπήρχε για μέσα άλλη λύση από να τον ακολουθώ στο εργαστήριο, κάνοντας το δικό του τρόπο ζωής και δικό μου.

''Κάηκε'' η Χαλκίδα μετά την ερυθρόλευκη στέψη - Βίντεο!


Η νύχτα έγινε μέρα στην Χαλκίδα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που γιόρτασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την κατάκτηση του τίτλου...

Έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί των οπαδών του Ολυμπιακού στην Χαλκίδα, για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας.

Εκατονταδες οπαδοί έκλεισαν τον δρόμο στην παραλία και μαζί με τους οδηγούς έγιναν ένα κουβάρι για την μεγάλη χαρά που τους χάρισε ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Τα βεγγαλικά και οι πυρσοί έκαναν την νύχτα - μέρα. Δείτε το βίντεο του eviazoom...

 

Μπούρτζι: Θρήνος για τον 22χρονο Αντώνη


Τραγικός επίλογος για τον 22χρονο Αντώνη , ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Μπούρτζι, στην Εύβοια. 

Το τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο άτυχος νεαρός πήγαινε στο σπίτι του με τη μηχανή του. Ξαφνικά, «καρφώθηκε» πάνω του ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν Ινδό, ο οποίος έκανε παράνομη αναστροφή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να βρει τραγικό θάνατο ο άτυχος 22χρονος.

Ο Ινδός συνελήφθη από την Αστυνομία όπου κρατείται.

Η οικογένεια του και οι φίλοι του είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τον 22χρονο.

Το παλικάρι είχε πάει στην Χαλκίδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θέλησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Έμενε στο Μπούρτζι και από μικρός έψαχνε νόμιμα να βγάλει το μεροκάματο του. Είχε δουλέψει σερβιτόρος σε ταβέρνα του χωριού, ενώ η οικονομική κρίση τον οδήγησε φέτος τον χειμώνα να πάει στην Αφρική μαζί με τον πατέρα του όπου ξαναεπέστρεψαν πριν λίγους μήνες! Η μεγάλη αγάπη του Αντώνη ήταν οι μηχανές και η μοίρα του έπαιξε το χειρότερο παιχνίδι της ζωής του.

Ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Μπούρτζι, ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που συνάντησε τον 22χρονο, καθώς μία ώρα περίπου πριν το δυστύχημα είχε πάει εκεί για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. O βενζινοπώλης τονίζει στην eviazoom:

«Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ήρθε στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του.

Πήγαινε βόλτα στην Χαλκίδα, αλλά δεν γύρισε ποτέ..

Στις 23.30 το βράδυ έκλεισα το μαγαζί και πήγα προς την Χαλκίδα, όπου είδα γυαλιά στο δρόμο και τη μηχανή στην άκρη. Tην αναγνώρισα και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Εκεί πληροφορήθηκα ότι ο Αντώνης είχε σκοτωθεί. Είμαι συντετριμμένος για τον άδικο χαμό του, όλο το Μπούρτζι θρηνεί».

Η κηδεία του 22χρονου θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 18.00 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...