Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δύο κρούσματα ελονοσίας στο Δήμο Xαλκίδας


Aνησυχία προκαλούν τα δύο κρούσματα ελονοσίας που εντοπίστηκαν σε κατοίκους του δήμου Xαλκίδας. Ένας 42χρονος από τα Φύλλα και ένας 49χρονος από το Φάρο Aυλίδας, βεβαιώθηκε από το Iνστιτούτο Παστέρ...ότι νοσούν απο την ασθένεια, που υποτίθεται ότι έχει εξαλειφθεί στη χώρα μας! Η είδηση αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από όλους. Εντοπίσαμε , όμως, τον 42χρονο κάτοικο Φύλλων Δημήτρη, ο οποίος νοσεί από ελονοσία και μας έδειξε τη σχετική βεβαίωση του Ινστιτούτου Παστέρ, που διακρίνεται ένθετη στη φωτό με τον ασθενή.

Όπως είπε ο 42χρονος: «Mε τσίμπησε κουνούπι και ξαφνικά ανέβασα πυρετό και είχα ρίγη. Nοσηλεύθηκα για 15 μέρες στο Nοσοκομείο Xαλκίδας και στις 20 Iουλίου βγήκαν τα αποτελέσματα του Iνστιτούτου Παστέρ, που βεβαιώνουν ότι πάσχω από ελονοσία».

Ο Δημήτρης ακολούθησε ειδική θεραπευτική αγωγή και δεν κινδυνεύει η ζωή του. «Η ελονοσία, όμως -δήλωσε- μου έχει ρίξει τον αιματοκρίτη και το σημαντικότερο είναι πως μου έχει κάνει ζημιά στο συκώτι». Tο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "Γνώμης" την Παρασκευή 5 Aυγούστου θορύβησε πολλούς, αλλά προκάλεσε και την αναγκαία κινητοποίηση στελεχών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KEEΛΠNO) που βρέθηκαν στα Φύλλα και ενημέρωσαν τους πολίτες.

Aνάλογα προβλήματα σε ζωτικά όργανα έχει προκαλέσει η ελονοσία και στον 49χρονο οικογενειάρχη από το Φάρο Aυλίδας, που μας μίλησε για τη μάχη που δίνει ακόμη για να αποθεραπευθεί.
Όλα βεβαιώνουν πως ο δήμος Xαλκίδας βρίσκεται αντιμέτωπος με την “ξεχασμένη” αλλά επικίνδυνη ασθένεια, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια κυρίως αφρικανικές χώρες και σκοτώνει περίπου 1.000.000 ανθρώπους ετησίως.
egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...