Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εύβοια της απομόνωσης αναζητεί διέξοδο

Το μέλλον της Εύβοιας περνά από τη συνάντηση αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας

Αν και αυτές τις μέρες το βάρος των προβλημάτων γέρνει επικοινωνιακά προς τη βόρεια Ελλάδα, θα σταθώ στο σημερινό μου σημείωμα στον τόπο που ζω και μεγάλωσα.
Εγραφε πρόσφατα σε διπλανή στήλη ο φίλος μου Γιώργος Βότσης για την αθλιότητα των υποδομών της Εύβοιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για να πας από το Προκόπι στη Σκιάθο, όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσεις, χρειάζονται για 20 μίλια πέντε ώρες. Να προσθέσω και μια άλλη διαδρομή, από το ένα άκρο της Εύβοιας στο άλλο χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα.

Λίγες μέρες αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς, σε επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, κατήγγειλε ότι «οι υποδομές στην Εύβοια παραμένουν όπως και πριν από 60 χρόνια», αποσιωπώντας βέβαια ότι ο ίδιος ως νομάρχης επί πολλά χρόνια, διορισμένος και εκλεγμένος, έχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάσταση αυτή. Οι «αγώνες» του για την Εύβοια εξαντλούνται στις γνωστές πια επιστολές προς άπαντες (εκάστοτε πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς κ.λπ.), στις οποίες η επίδοσή του είναι επίπονη και παροιμιώδης.

Θα αναφέρω ένα έργο υποδομής που αποτελεί εδώ και χρόνια για τους πολίτες της Εύβοιας το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα άσκησης μικροπολιτικής. Ολοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης συνέδεσαν την προεκλογική τους παρουσία στο νησί με την πομπώδη εξαγγελία της ανέγερσης του Γενικού Νοσοκομείου της Χαλκίδας, που βέβαια ακόμη θεμελιώνεται.

Η κατάσταση είναι χειρότερη από πλευράς απασχόλησης, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, με την ανεργία να έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Τα τελευταία χρόνια όλες οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της Εύβοιας είτε έχουν κλείσει οριστικά είτε προβαίνουν σε απολύσεις σε μηνιαία βάση, που κι αυτές εξελίσσονται σε ομαδικές. Το ίδιο μέλλον επιφυλάσσεται και για τις μονάδες που βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο, όπως η Λάρκο και η Ηλεκτρομηχανική Κύμης, των οποίων οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία απώλειας της εργασίας τους, λόγω της επερχόμενης αποκρατικοποίησής τους.

Μια μικρογραφία της χώρας μας αποτελεί η Εύβοια από πλευράς προβλημάτων και δυνατοτήτων, με ορισμένες περιοχές να έχουν προικιστεί από τη φύση με πλεονεκτήματα που μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη, αρκεί να υπάρξει η ορθολογική αξιοποίησή τους. Και οι κάτοικοι της υπαίθρου μπορούν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό, μπορούν να δώσουν τη μάχη.

Προχθές στους Στρόπωνες, χωριό της ανατολικής Εύβοιας, βρέθηκα για ακόμη μία φορά μπροστά σε μικρούς ζωγραφικούς πίνακες. Κρεμασμένοι στις χαράδρες της Δίρφυος, σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές, δίπλα στα έλατα και στις καστανιές ξεφυτρώνουν παραδοσιακά οι «κήποι» των Στροπώνων, μικρά θαύματα της ανθρώπινης θέλησης, μικρές καλλιέργειες κηπευτικών. Σε αυτούς τους μικρότοπους έχουν κατορθώσει εδώ και χρόνια να παράγουν ποιοτικά κηπευτικά, ντομάτα κυρίως, και μέσα από την απασχόληση όλης της οικογένειας διασφαλίζουν ένα εισόδημα που τους επιτρέπει να ζουν στο χωριό.

Ομως η ζημιά που έχουν υποστεί φέτος έχει εξελιχθεί σε πραγματικό τυφώνα, αφού το σύνολο σχεδόν της ντοματοκαλλιέργειας αντιμετωπίζει μια φυτοπαθολογική προσβολή που δεν επιτρέπει τη συλλογή και εμπορία της παραγωγής, ενώ από την πλευρά της η πολιτεία, παίζοντας με το γράμμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αρνείται την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων. Πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος στήριξής τους.

Για την Εύβοια η συνάντηση των δρόμων αγροτικής και τουριστικής δραστηριότητας αποτελεί τον ιδανικότερο συνδυασμό αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της. Η αυθεντικότητα των μικροτόπων, η ποικιλότητα της χλωρίδας (το δασικό οικοσύστημα της βόρειας Εύβοιας αποτελεί το χαρακτηριστικότερο δείγμα της μεσογειακής βλάστησης) και ο πλουραλισμός των πολιτισμικών θησαυρών (από τα δρακόσπιτα μέχρι τη σφυριχτή γλώσσα με την οποία επικοινωνούν ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι των Αντιών της νότιας Εύβοιας) δημιουργούν ένα μείγμα που αν συνδυαστεί με τις φυσικές ομορφιές και το γεωγραφικό ανάγλυφο, μπορεί να δώσει μια άλλη προοπτική στο νησί.

Δημοσιεύτηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Μετεγκατάσταση της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου

Από το προσεχές Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου στη πόλη της Χαλκίδας μετεγκαθίσταται και θα λειτουργεί στο χώρο που ορίζεται επί

- της οδού Τράλλεων, από το ύψος της Σηλυβρίας έως και της Μ. Δοξάκη
- της οδού Κυδωνιών, από το ύψος της Σηλυβρίας έως και της Ελλ. Στρατιώτου
- της οδού Ελλ. Στρατιώτου, από το ύψος της Κυδωνιών έως και της Τράλλεων
- της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, από το ύψος της Κυδωνιών έως και της Τράλλεων
- της οδού Σηλυβρίας, από το ύψος της Κυδωνιών έως και της Τράλλεων.

Στη θέση αυτή, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου θα λειτουργεί για διάστημα ενός έτους.
Η μετεγκατάσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κανονιστικής απόφασης 141/23-03-2011 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως γνωστόν, έως τότε, η λαϊκή αγορά ήταν στάσιμη σε μια περιοχή. Αμέσως όμως με το που περιήλθαν οι αρμοδιότητες περί των Λαϊκών Αγορών στους Δήμους, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ανά έτος μετεγκατάσταση της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου σε τρεις διαφορετικές και σαφώς προκαθορισμένες θέσεις.
Από τις 30 Ιουνίου 2012 μέχρι και το περασμένο Σάββατο δηλαδή επί 14 ½  μήνες, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου λειτουργούσε στο χώρο που ορίζεται από τις οδούς Κ. Γεροντίτη, Γ. Αγγελοπούλου, 7ου Συντάγματος και τις μεταξύ τους παρόδους.

Σημειώνεται ότι, η κατά 2 ½  μήνες καθυστέρηση της μετεγκατάστασης της Λαϊκής Αγοράς, δεν οφείλεται σε αμέλεια του Δήμου και των Υπηρεσιών του. αλλά ήταν αποτέλεσμα της καθυστέρησης από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας ως προς την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου (Α2-747) του Ν. 4152/2013 που καθορίζει τους χρόνους και τους τρόπους έκδοσης και αναθεώρησης των αδειών των επαγγελματιών πωλητών των λαϊκών αγορών.

Η έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου ήταν προαπαιτούμενη για την αποσαφήνιση του τοπίου των δικαιούχων-αδειούχων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών. Και η αποσαφήνιση του τοπίου  είναι προφανές ότι θα έπρεπε να προηγηθεί της μετεγκατάστασης της λαϊκής αγοράς, ώστε οι εκκρεμότητες-αμφισβητήσεις να μην παραμένουν και να μην δημιουργούν δυσλειτουργίες για το προσεχές 12μηνο.

2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ξυλορακέτας στη Χαλκίδα

Το 2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ξυλορακέτας θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον Ιππόκαμπο, στην παραλία Αλυκές στη Χαλκίδα 


Στα πλαίσια του Τουρνουά Ξυλορακέτας , οι καλύτεροι παίκτες ξυλορακέτας απ όλη την Ελλάδα, συναγωνίζονται με  έμπειρους ρακετίστες του χώρου, τόσο του αγωνιστικού, όσο και του ερασιτεχνικού!
.
Η συμμετοχή είναι δωρεαν και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτουν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους!

Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο facebook tou Valetudo Racket

Επικοινωνια: Λάκης Ζώης, email: lakiszois@gmail.com ή στο 6986602022

Κάνουν μάθημα μέσα σε στρατόπεδο στη Χαλκίδα!


Πριν από τέσσερα χρόνια, πάνω από 600 μαθητές έμειναν χωρίς κτίριο μιας και κρίθηκε ακατάλληλο για λόγους στατικότητας. 

Τότε αποφασίστηκε σε ένα μέρος του τάγματος πεζοναυτών να...μπουν τα κοντέινερ και να γίνεται εκεί το μάθημα.

Οι υπεύθυνοι εκείνη την εποχή υποσχέθηκαν πως θα ήταν προσωρινή η κατάσταση αλλά δυστυχώς έπεσαν έξω μιας και φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια που οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσα στο στρατόπεδο!


Πρόκειται για 600 μαθητές του 3ου και 6ου γυμνασίου Χαλκίδας που, με τα βιβλία στο χέρι, θα περνούν για για ακόμα μια χρονιά, το κατώφλι του τάγματος πεζοναυτών...

evianews.com

Β. Αποστόλου: Αδιαφορία του ΕΛΓΑ για την εξωγενή προσβολή της καλλιέργειας ντομάτας στην Εύβοια

Ο Β.Αποστόλου επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το Ν.Στουπή, περιφερειακό σύμβουλο, και Β. Ντόβολη, Δημοτικό Σύμβουλο Αλιβερίου Κύμης, επισκέφτηκε την περιοχή του Δύστου και συναντήθηκε με καλλιεργητές ντομάτας. 


Στη συνάντηση μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε: «Η εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή που εμφανίστηκε στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια, εξαπλώνεται δυστυχώς με τη μορφή επιδημίας. Την εντοπίσαμε στους Στρόπωνες πριν λίγες μέρες και σήμερα στο Δύστο. Είναι μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι καλλιεργητές ντομάτας την έχουν υποστεί. Η πολιτεία παίζοντας με το γράμμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ αρνείται την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων.»

Οι αγρότες επεσήμαναν ότι οι απώλειες μέχρι σήμερα έχουν ανέλθει στο 50-60% της παραγωγής της καλλιέργούμενης έκτασης στην περιοχή, που είναι 2.500 στρεμ. με μέση παραγωγή 5,5 tn ανά στρέμμα, αφού οι ψεκασμοί δεν προσφέρουν καμμία προστασία και πολλά μποστάνια έχουν εγκαταλειφθεί. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άμεσα θα θέσουν το θέμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο- για να κηρυχθεί πληγείσα η περιοχή, όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Κοινοβούλιο.
Enhanced by Zemanta

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν και τα νοικοκυριά της Εύβοιας φυσικό αέριο

Επιτέλους, γίνεται το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν και τα νοικοκυριά της Εύβοιας φυσικό αέριο.


Στις 21 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προεπιλογή στους τρεις διεθνείς διαγωνισμούς που προκηρύσσει η ΔΕΠΑ για τη δημιουργία εταιρειών παροχής αερίου σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, οι ΕΠΑ θα συσταθούν από τον ιδιώτη επενδυτή και τη ΔΕΠΑ από κοινού και θα λειτουργούν στα διοικητικά όρια των αντίστοιχων περιφερειών, με άδεια που θα ισχύει για κάθε εταιρεία για 30 χρόνια.

Από την πλευρά της ΔΕΠΑ θα εκχωρηθεί σε κάθε ΕΠΑ η χρήση των υφιστάμενων υποδομών διανομής φυσικού αερίου, τα υφιστάμενα συμβόλαια προμήθειας πελατών μ ετήσια κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τις 1000 GWh , τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κατασκευασμένου δικτύου διανομής, ο προγραμματισμός και οι μελέτες σχεδιασμού, κατασκευής και εκμετάλλευσης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό ο ιδιώτης επενδυτής στον οποίοι θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για κάθε ΕΠΑ θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας.

Επίσης σύμφωνα με τους όρους της απόφασης παρέκκλισης που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΕ τα δικαιώματα θα είναι αποκλειστικά για 20 χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ενώ στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια για 10 χρόνια.

Επίσης σημειώνεται ότι τα έργα επέκτασης των υποδομών διανομής έχουν λάβει την απαιτούμενη από την ΕΕ έγκριση με σκοπό την κρατική ενίσχυση.

Με την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων εκτιμάται ότι τα δίκτυα στις περιοχές θα αποτελούνται από αγωγούς μήκους 500 -750 χλμ. ανά ΕΠΑ και θα διανέμουν ποσότητες της τάξης των 100 – 200 εκατ. Nm3 (κυβικά μέτρα) ετησίως.

Όσοι υποψήφιοι περάσουν το στάδιο της προεπιλογής στους διαγωνισμούς θα κληθούν να υποβάλουν προσφορές. Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις αερίου, ομάδες επιχειρήσεων που μετέχει εταιρεία αερίου.


Πηγή:www.capital.gr

Ο 1ος Family Run στην Αγία Άννα

Ο 1ος Family Run θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην πανέμορφη περιοχή της Αγίας Άννας στη Βόρεια  Εύβοια!


Πρόκειται για το πρώτο μαζικό, αθλητικό, οικογενειακό event με αγώνες:
_ τρεξίματος(διαφορετικές κατηγορίες)
_ ποδηλάτου
_ canoe – kayaκ

Κεντρική ιδέα στη διοργάνωση είναι η συμμετοχή των γονιών μαζί με τα παιδιά τους και ως εκ τούτου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ομαδική/οικογενειακή συμμετοχή.

Για αυτό το λόγο, τα αγωνίσματα και οι διαδρομές σχεδιάζονται από έμπειρους προπονητές παράλληλα με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και με ηλικιακές κατηγορίες για τα παιδιά που ξεκινούν από 3 μηνών έως 16 χρονών. Στόχος είναι η βράβευση όλων των συμμετεχόντων.

O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες µε την ευρύτερη σηµασία της λέξης και σε όλους τους πιθανούς συνδυασµούς. Μπορεί να συµµετάσχει ένας γονέας µε ένα παιδί, δύο γονείς µε ένα παιδί, δύο γονείς µε δύο παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες, µονογονεϊκές οικογένειες, νονοί µε βαφτιστήρια, θείοι και θείες µε ανίψια, παππούδες και γιαγιάδες µε εγγόνια κ.α.

Στις παράλληλες  εκδηλώσεις εντάσονται και μαθήματα πρώτων βοηθειών στο νερό για γονείς από την ομάδα των ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas  καθώς και ένα μικρό σεμινάριο για την εκπαίδευση  των παιδιών από την κα Αγγελική Παππά ιδρύτρια  του μοναδικού εξειδικευμένου και καινοτόμου κέντρου για την εκμάθηση αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες , του I LOVE DYSLEXIA.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή για μία αξέχαστη εμπειρία με τα παιδιά σας και να διασκεδάστε μέσα από την άθληση!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του Family Run στο Facebook ή το site www.familyrun.gr

Συνελήφθη 30χρονος αρχαιοκάπηλος στην Ιστιαία

Φωτογραφία με τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου

Ενας 30χρονος συνελήφθη στο χωριό Βουτάς-Ιστιαίας Ευβοίας, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.


Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για λαθρανασκαφή στην περιοχή, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον εντόπισαν να κατέχει πληθώρα αρχαιοτήτων, και συγκεκριμένα :

1. Τμήμα μαρμάρινου πεσσού διαστάσεων 25 εκ. ύψους και 25 εκ. πλάτους με ανάγλυφη κεφαλή λέοντα που χρονολογείται στα Ελληνιστικά χρόνια.
2. Ενεπίγραφη μαρμάρινη επιτύμβια στήλη με διαστάσεις 70 εκ. ύψος και 55 εκ. πλάτος, με παράσταση δύο γυναικών, μία καθήμενη σε θρόνο και μία εμπρός της ορθή, η οποία χρονολογείται στα Ελληνιστικά χρόνια, περίπου τον 3ο αιώνα π.Χ., ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας, με την επιγραφή «ΝΙΚΑΡΕΤΗΣΤΡΑΤΟΚΛΕΟΥΣ».
3. Είκοσι αρχαία αργυρά νομίσματα, από τα οποία τα 12 χρονολογούνται στην Κλασσική και Ελληνιστική εποχή, από τον 1ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. Τα 4 χρονολογούνται στα ρωμαϊκά χρόνια από τον 1ο έως τον 5ο αιώνα και τα υπόλοιπα 4 είναι απροσδιόριστης εποχής.
4. Τμήμα χρυσού διαδήματος μήκους 12 εκ.
5. Χρυσό σκουλαρίκι κυκλικού σχήματος με παράσταση έντυπη μορφή γυναίκας, διαμέτρου περίπου 3 εκ., αρχαίων χρόνων.
6. Χρυσό φύλλο μήκους 6 εκ. και πλάτους 3 εκ., αρχαίων χρόνων.
7. Τρία μικρογραφικά ή μικύλλα αγγεία, Ελληνιστικής εποχής, το ένα ακέραιο και τα άλλα δύο ελλιπή κατά τις λαβές τους, διαστάσεων περίπου τρία εκ. ύψους.
8. Μολύβδινο σταθμίο-βάρος.
9. Μικρογραφικό σκύφος διαστάσεων περίπου 5εκ.
10. Μικρογραφικό σκύφος διαστάσεων περίπου 5 εκ. με ερυθρόμορφη διακόσμηση σκηνής ζώων, πρώιμης κλασικής εποχής.
11. Μικρογραφική τριφυλλόσχημη οινοχόη.
12. Σφαιρικό φιαλίδιο διαμέτρου 9 εκ.
13. Μικρογραφική υδρία ύψους 7 εκ.
14. Τμήμα από γυάλινη τριφυλλόσχημη οινοχόη, Ελληνιστικής εποχής, ύψους 2 εκ.
15. Χάνδρα από φαγεντιανή που παριστάνει κεφάλι κριού.
16. Πήλινο ειδώλιο χελώνας, Ελληνιστικής εποχής.
17. Πήλινο ειδώλιο παποσείληνου, ύψους 6 εκ., το οποίο χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ.
18. Εξι τμήματα πήλινων ειδωλίων, γυναικείων μορφών, ύψους από 5 έως 8 εκ., που χρονολογούνται τον 4ο αιώνα.
19. Σιδερένια λόγχη ακέραια, μήκους 24 εκ., αρχαίων χρόνων.
20. Χάλκινη λόγχη, πιθανότατα αρχαίων χρόνων, μήκους 22 εκ.
21. Χάλκινο εξάρτημα από μικρογραφικό χάλκινο αγγείο με μορφή πτηνού.
22. Χάλκινο ειδώλιο ίππου, ακέφαλο, διαστάσεων 5 εκ., που χρονολογείται πριν τον 5ο αιώνα π.Χ.
23. Χάλκινο ειδώλιο γυμνού παιδιού, διαστάσεων 7 εκ., Ελληνιστικής εποχής.
24. Χάλκινο κυκλικό έλασμα με έντυπη διακόσμηση ρόδακα θραυσμένο σε δύο τμήματα, χάλκινο βάρος ζυγού και χάλκινο ενώτιο, όλα απροσδιόριστης εποχής.

Τα αντικείμενα αυτά επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της ΙΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ μερικά από αυτά χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για την ακριβή χρονολόγησή τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδος.

Κεδίκογλου: «Είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει κλειστά σχολεία»

Αγώνας δρόμου ώστε να λειτουργήσουν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία 

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση των εκπαιδευτικών σε απεργίες επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας πάντως τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει κλειστά σχολεία, ποιος το προανήγγειλε» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι κλειστά σχολεία σημαίνει επιστροφή στον μεσαίωνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει τη νομιμότητα, χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες για το τι θα πράξει εάν προχωρήσουν οι μαθητές σε καταλήψεις.

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ότι η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε για το θέμα του ελλείμματος και υλοποιεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Ό,τι μέτρα μας ζητούσαν να υλοποιήσουμε, τα έχουμε πάρει, τα έχουμε κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του χρέους, το θέμα πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί, εξήγησε, βάσει απόφασης του Eurogroup του 2012, η οποία συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση-Βαρόμετρο της Public Issue, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η ελληνική οικογένεια περνά πολύ δύσκολα και η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της.

«Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό που εμφανίζει όταν λέει 'ναι' σε όλους και σε όλα» τόνισε χαρακτηριστικά: «Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ 'ή εμείς ή αυτοί' είναι νοοτροπία και μυρίζει λίγο σταλινισμό».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, ο κ. Κεδίκογλου δεν θέλησε να δώσει απάντηση, ωστόσο, τόνισε ότι «στον ελληνικό λαό έχει γίνει σαφές ποιος μπορεί να συνεργαστεί με ποιον».

Ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» στο τρισάγιο

Ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας  «ΥΠΑΡΧΩ» το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί με πούλμαν στο κοιμητήριο της Ελευσίνας, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη.


Όσοι φίλοι  θέλουν να ακολουθήσουν, η συμμετοχή  τους θα είναι 5 ευρώ κατ΄ άτομο, αρκεί να έχει προηγηθεί τηλέφωνο (2221021069 * 6974109806) Προσοχή θα τηρηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας.

Η αναχώρηση  θα γίνει από τα γραφεία του  συλλόγου – Καλαμά 50 Κάνηθος Χαλκίδα – 10:30 πρωινή και η επιστροφή θα είναι 2 μ.μ.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς (Ξηρόβρυση) - ΦΩΤΟ

 Πιτσιρίκια, γονείς και δάσκαλοι στον Αγιασμό στο  2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς (Ξηρόβρυση) 

- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ



O Αναγνωστάκης στο υπό κατάληψη κτίριο της Αντιπεριφέρειας

Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του Νομού, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, που από το πρωί της Δευτέρας 9/9/2013 βρίσκεται υπό κατάληψη, από το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΝΕΟΣΕΤ, του πρώην ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, των ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ και των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Ο βουλευτής συζήτησε με εκπροσώπους των σωματείων για την ασκούμενη πολιτική,     που οδηγεί στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία, που πλήττει καίρια την τοπική οικονομία, καθώς επίσης και για την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να φανεί χρήσιμος στην κοινή  προσπάθεια των εργαζομένων, να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στην εργασία και να αποκρούσουν τις πολιτικές που οδηγούν στην αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την ύφεση και τελικά στο μαρασμό της Εύβοιας.

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ - ΦΩΤΟ

ΟΛΑ "δούλεψαν ρολόϊ" στον Αγιασμό στο  ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ Χαλκίδας 


- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ







Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την ΛΑΡΚΟ

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών  καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την ΛΑΡΚΟ, που θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 12 π.μ στην Παραλία Λάρυμνας απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ, με σύνθημα:


Κάτω τα χέρια  από τον ορυκτό πλούτο – ΟΧΙ  κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ  – ΟΧΙ απολύσεις

Η ΛΑΡΚΟ και το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες  και λειτουργίες δεν είναι  αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Η συρρίκνωση της, το κλείσιμο της ή και το ξεπούλημα της, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια ντόπια και ξένα.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τρισεκατομμύρια για εισαγωγές σε προϊόντα που η ΛΑΡΚΟ και οι άλλες βιομηχανίες παράγουν και θα μπορούσαν με έναν προγραμματισμό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες να παράγουν. Αυτοί που τα λένε αυτά (κυβέρνηση και τρόικα) και τα επικαλούνται καθημερινά ταΐζουν με δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα κόμματα  του κεφαλαίου, τα κόμματα του  ευρωμονόδρομου και οι ηγεσίες του  εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού  έχουν βαριές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα. Καθένας με το ρόλο του  δούλεψε και δουλεύει για τη ντόπια και ξένη αστική τάξη.
Όσοι υπόσχονται ύπαρξη και φιλολαϊκή λειτουργία της  ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών  Συστημάτων, της ΕΛΒΟ κλπ., χωρίς  σύγκρουση με τα μονοπώλια και  την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι  εξίσου με την κυβέρνηση και την  τρόικα πολιτικοί απατεώνες.

Έχουμε χρέος και  μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα  σε βάρος του δικαιώματος του  λαού μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί  τέτοιες επιχειρήσεις σε όφελός του, για την κάλυψη αναγκών του.

Για την μετακίνηση προς τον χώρο της συγκέντρωσης δηλώστε  συμμετοχή στα τηλέφωνα
τηλ. επικοινωνίας: 6976975834, 6936053522, 6944476379 - Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν Κυριακή 15 Σεπτέμβρη – 10 το πρωί από το Λιμάνι Χαλκίδας

Ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Κανήθου - ΦΩΤΟ


Με κάθε επισημότητα έγινε ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Κανήθου Χαλκίδας 

- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ



Ε.ΠΑ.Μ.: Ο Δημήτρης Καζάκης στη Χαλκίδα

To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χαλκίδας δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους και εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας, τη Νεοσέτ, την Σέλμαν, την ΙΝΤΕΡΚΕΜ, τον Τσαούσογλου που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους που έχουν περιέλθει σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Το Ε.ΠΑ.Μ. επιμένει πως ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών περνάει από τις λειτουργικές καταλήψεις, ως πρώτο βήμα για τη Γενική Πολιτική Απεργία.

Δείχνοντας άμεσα την συμπαράστασή του Ε.ΠΑ.Μ. την Πέμπτη 12/9/2013 στις 11 π.μ. θα βρίσκεται στη Χαλκίδα ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης μαζί με άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για να μιλήσει στους εργαζομένους για τη σημασία και τα οφέλη της λειτουργικής κατάληψης, με στόχο τον γενικό ξεσηκωμό.

Όλοι μαζί θα δώσουμε  αγώνα για την υπεράσπιση του  δικαιώματος στην εργασία. Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της Εύβοιας , τους απολυμένους και τους άνεργους, σε κοινό μέτωπο δράσης και αλληλεγγύης κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν μετατρέψει την Εύβοια σε νησί ανέργων.

Ο Αγιασμός στο 21ο Νηπιαγωγείο (Κάνηθος) -ΦΩΤΟ


Χαμόγελα και παιδικές φωνές στον Αγιασμό στο  21ο Νηπιαγωγείο (Κάνηθος) 

- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ κατέθεσαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και αυτοδιοικητικοί σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Λάρυμνα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο δήμος Λοκρών οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής δήλωσαν, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εκφράσθηκε από όλες τις πλευρές η διάθεσή τους να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης, στην οποία μετείχαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο και να τονιστούν ιδιαίτερα οι οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή από το πιθανό λουκέτο της ΛΑΡΚΟ. «Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι για μας μια απλή βιομηχανία. Για ολόκληρη την περιοχή είναι πηγή ζωής. Είναι το μεροκάματο των παιδιών μας είναι ο εθνικός μας ορυκτός πλούτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Σημειώθηκε μάλιστα ότι δεν πρόκειται μόνο για τους αποκλειστικά εργαζόμενους στην επιχείρηση «αλλά πρόκειται για πέντε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες με τον ένα ή άλλο τρόπο ζουν από την επιχείρηση και αγοράζουν το γάλα των παιδιών τους με χρήματα από την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λιόλιος.

Εκπρόσωποι των σωματείων που μίλησαν σε χθεσινή συνέλευση αρνήθηκαν την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών που παρουσιάζονται και κατηγόρησαν ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ για «μαγείρεμα στοιχείων». Μάλιστα επανέλαβαν πως «η ΛΑΡΚΟ παράγει και ζει μόνη της και δεν εισπράττει ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο».

Οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους πέντε νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και απείλησαν πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό των εθνικών οδών ενώ από την Παρασκευή και μέχρι τα μέσα της άλλης ομάδας θα κορυφωθούν οι επαφές τους με κόμματα σε μια προσπάθεια να πείσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

Ο Αγιασμός στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας - ΦΩΤΟ

 

Με κάθε επισημότητα έγινε ο Αγιασμός στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας 

 ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Ο Αναγνωστάκης στο 11ο Δημοτικό για τον αγιασμό


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης, επισκέφτηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και δασκάλους, καλή σχολική χρονιά, γεμάτη γνώση, έμπνευση, πρόοδο και δημιουργία.      


                                      

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...