Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η φορολόγηση της εκτός σχεδίου αγροτικής γης

Επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 30/5 κατέθεσε ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με τη φορολόγηση της εκτός σχεδίου αγροτικής γης .

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Σε μια περίοδο που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας η Κυβέρνηση σχεδιάζει φοροεπιδρομή και στην αγροτική περιουσία.

Με πρόσχημα την αδυναμία εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και με δεδομένη την ύπαρξη μαύρης τρύπας στα έσοδα του προϋπολογισμού του 2013 η Κυβέρνηση ετοιμάζει για το 2014 ένα φορολογικό ρεσάλτο στην αγροτική γη που ενδέχεται να φτάσει στο 1 δις Ευρώ. Μάλιστα δε επειδή οι αντικειμενικές αξίες που έχουν διαμορφωθεί με την εκτός σχεδίου δόμηση δεν επιτρέπουν στις αρμόδιες υπηρεσίες να προσδιορίσουν έγκαιρα ανάλογες αντικειμενικές αξίες και στα αγροτεμάχια ετοιμάζεται η εφαρμογή οριζόντιας φορολόγησης με μεσοσταθμική επιβάρυνση από 8-12 Ευρώ /στρέμμα ή χαμηλότερη, αλλά μέχρις ενός συγκεκριμένου στρεμματικού ορίου.

Επειδή το κόστος παραγωγής του αγροτικού χώρου είναι από τα υψηλότερα στην Ε.Ε., ενώ παράλληλα το εισόδημά του βαίνει διαρκώς μειούμενο και μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση θα οδηγήσει ουσιαστικά στην εγκατάλειψη της αγροτικής δραστηριότητας και στην ερημοποίηση της αγροτικής γης,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί αν θα εξαιρέσουν τη φορολόγηση στην καλλιεργούμενη αγροτική γη.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ευάγγελος "

Τα προϊόντα της Εύβοιας στο 4ο Agro Quality Festival

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε στο 4ο Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων, από 17 - 19 Μαΐου 2013.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.


Στόχος του φεστιβάλ ήταν η προβολή και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την έκθεση και προβολή τους, αλλά και μέσα από μια σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Παρουσιαστήκαν αγροτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα για την ενημέρωση των καταναλωτών και των επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν πραγματικά τον πλούτο της ελληνικής γης, να γνωρίσουν τα πιστοποιημένα προϊόντα, την υγιεινή διατροφή αλλά και την διατροφική ασφάλεια.

Σκοπός της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Εύβοιας ήταν η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Εύβοιας και η προβολή και προώθηση τους στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΣΠΠΕΧ), στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν τη διαχείριση και την ανάδειξη των αξιών της Οικολογίας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενέταξε την παραλία Λευκαντί Βασιλικού στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το έτος 2013, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις κολυμβητικών υποδομών και καθαρότητας των θαλασσίων υδάτων. Πρόκειται για τη δεύτερη παραλία του Δ. Χαλκιδέων που βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία» αφού την παράδοση κρατά τα τελευταία χρόνια η παραλία των Αλυκών στη Δροσιά..

Η σημασία αυτών των βραβεύσεων, ιδιαίτερα στην εποχή μας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ανοίγει η τοπική αυτοδιοίκηση ώστε, αφενός να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των δημοτών και αφετέρου να προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός τόπου, στην προκειμένη περίπτωση στον τουριστικό τομέα, για να αναπτύσσεται η υγιής επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας θα αναδείξει το γεγονός της βράβευσης των δύο παραλιών του Δ. Χαλκιδέων, με ποικίλες εκδηλώσεις - δραστηριότητες ναυταθλητικές, δημιουργικής απασχόλησης, πολιτιστικές – από τον ερχόμενο μήνα.

Στα μπετά το εξοχικό του Χατζηγιάννη στη Βόρεια Εύβοια.


Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο φαίνεται πως έχουν πλήξει σοβαρά το λαμπερό ζευγάρι της showbiz, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς αδυνατούν να αποπερατώσουν τις εργασίες κατασκευής της «ερωτικής φωλιάς» τους στη βόρεια Εύβοια. 

Μαγεμένοι από τις ομορφιές της περιοχής, την οποία επισκέπτονται συχνά, ο δημοφιλής τραγουδιστής και η αγαπημένη του ηθοποιός και παρουσιάστρια επέλεξαν να χτίσουν μια πολυτελή εξοχική κατοικία στο ημιορεινό χωριό Γαλατσώνα, προκειμένου να απολαμβάνουν τον έρωτά τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», στο χωριό (το οποίο έχει μόνο εβδομήντα μόνιμους κατοίκους) έχει χτίσει εδώ και αρκετά χρόνια το ησυχαστήριό του ο κολλητός φίλος και λογιστής του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο καλλιτέχνης τον επισκεπτόταν συχνά-πυκνά και, βέβαια, η παρουσία του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

«Πριν από περίπου πέντε χρόνια ο λογιστής του τραγουδιστή τού πρότεινε να αγοράσει το οικόπεδο που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το εξοχικό του. Μαζί με τον τραγουδιστή ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και επήλθε συμφωνία. Ετσι, το οικόπεδο πέρασε στην ιδιοκτησία του Χατζηγιάννη», ανέφερε στην «Espresso» κάτοικος της περιοχής και πρόσθεσε: «Οταν γνωρίστηκε με τη Ζέτα Μακρυπούλια άρχισαν να έρχονται εδώ μαζί. Φιλοξενούνταν και εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο σπίτι του φίλου τους. Πριν ένα χρόνο αποφάσισαν, όμως, να χτίσουν το δικό τους εξοχικό. Ηρθαν σε επαφή με μηχανικό και συνεργεία της περιοχής και άρχισε η ανοικοδόμηση».

Γρήγορα έπεσαν τα θεμέλια και χτίστηκε το υπόγειο και το ισόγειο της μονοκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην κυριολεξία μέσα στην καρδιά του δάσους. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, το οποίο απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τον «πολιτισμό». Ομως ξαφνικά πριν από περίπου δύο μήνες οι εργασίες σταμάτησαν και τα συνεργεία απομακρύνθηκαν.

Οπως μας μετέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, «αμέσως μετά την εισβολή του ΔΝΤ στην Κύπρο και το “κούρεμα” των καταθέσεων, οι εργασίες σταμάτησαν. Μάλιστα, το ζευγάρι ήρθε σε επαφή με διάφορους μάστορες και συνεργεία στην περιοχή αναζητώντας μια καλύτερη τιμή, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τις εργασίες. Ομως, η τιμή που ζητούσαν ήταν ιδιαίτερη χαμηλή και έτσι δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κλείσουν κάποια συμφωνία», τόνισαν και πρόσθεσαν: «Η “φωλιά” τους έμεινε ατελείωτη και κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα ολοκληρωθεί, προκειμένου να στεγάσουν τον έρωτά τους».


Χατζηγιάννης: «Ολοι οι Κύπριοι, λίγο ή πολύ, έχασαν κάτι»

Πριν από λίγο καιρό, πάντως, ο ίδιος ο τραγουδιστής είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι είχε χάσει πολλά χρήματα που είχε σε καταθέσεις στην Κύπρο. «Οχι μόνο εγώ, αλλά οι δικοί μου άνθρωποι αισθανόμαστε προδομένοι και αδικημένοι! Ως καλοί Κύπριοι εμπιστευόμαστε τον τόπο μας. Ολοι οι Κύπριοι, λίγο ή πολύ, έχασαν κάτι. Εχασαν την περηφάνια τους, την εμπιστοσύνη τους, αλλά νομίζω ότι είναι δυνατοί και θα αντέξουν!» είχε πει, ενώ είχε αποκαλύψει ακόμη ότι η σύντροφός του τον έχει στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Luna y Sol, στο Malaconda beach hotel

Luna y Sol, at Malaconda beach hotel, by Just Radio...

Σαββατο 1η Ιουνιου 20:00 το βραδυ και Κυριακη 2 Ιουνιου 13:00 το μεσημερι, στην παραλια του ξενοδοχειου Malaconda beach, με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Το Sabbia υποδέχεται τους House Twins

Το καλοκαίρι ξεκινάει πάντα με το Sabbia Beach Bar!

Αυτή την Κυριακή 2 Ιουνίου το Sabbia υποδέχεται τους House Twins σε ενα HOT SET, πυροδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού.

Οι House Twins, με κομμάτια τους όπως το "Heaven", αλλά και τα καλύτερα δείγματα της EDM μουσικής παγκοσμίως, έρχονται να μας χαρίσουν το απόλυτο Beach Party!


Hot people for a hot summer!

RESERV/INFOS: 6986109593

Mια βραδιά γεμάτη Funk, Soul και Hip Hop

Mια βραδιά γεμάτη Funk, Soul και Hip Hop, την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 στις 10:00 μ.μ. στο Xenia bar-cafe.
Το κορίτσι και το αγόρι...

Το κορίτσι γεννημένο το1985 , σε μαιευτήριο φυσικά,κάπου στην Αθήνα.Το αγόρι εισέπνευσε πρώτη φορά εν έτη 1984.

Ο Άρης(το αγόρι) ασχολείται με τη μουσική από το 2000 και η Εστερίνα(το κορίτσι) επίσης.

Όσο εκείνος συνεργαζόταν με συγκροτήματα του εσωτερικού,όπως οι RAZASTARR και του εξωτερικού,όπως οι BELLERUCHE,εκείνη εισερχόταν με μικρά-μικρά βήματα στο χώρο της hip-hop σκήνης σε συνεργασίες με MC'ς του είδους,όπως τον Γέλω και την Σκοτεινή Πλευρά,αλλά ακόμα οι δρόμοι τους ήταν παράλληλοι.

Εντωμεταξύ,καθώς ο καιρός περνούσε ο Άρης συνέχιζε την πορεία του στην μουσική και έφτασε να κοσμήσει τα ντοκιμαντέρ του συνονόματου του Άρη Χατζηστεφάνου,όπως το Debtocracy,καθώς επίσης και το Greece's biggest hospital stuggles as austerity cuts pride που φιλοξενείται στη σελίδα της Gaurdian.
Η Έστερ από τη άλλη καταπιάστηκε με τα θεατρικά δρώμενα και για 3 περίπου χρόνια δοκίμαζε τις υποκριτικές της ικανότητες σε παραστάσεις με την θεατρική ομάδα "Σπίρτο"και δραματικές σχολές.
Μέσα σ αυτά τα 3 χρόνια συνέλαβε την ιδέα του "This is a happy story" και άρχισε τις αναγκαίες διαδικασίες με ελάχιστες μουσικές εμφανίσεις .
Κατά τη διάρκεια δημιουργίας του,ακόμα ανολοκλήρωτου,EP βρέθηκε στα χέρια της ένα δισκάκι με τίτλο "Play that funky music",δημιουργός του οποίου είναι ο RSN(καλλιτεχνικό του Άρη-αγοριού) σε funky,soul και freestyle beats το όποιο έχει αποσπάσει κριτικές από sites,ραδιόφωνα και τον έντυπο τύπο( kosmos radio/skai radio/sonik magazine/culture now).

Το δισκάκι αυτό ήταν και η αφορμή για την ένωση τους,μουσικά
Description
Mic - Sampler, Turntables - Guitar
Basic Info
Founded 2012
Genre Funk, Soul, Hip Hop
Members Esterina
Rsn
Κωστας Ζορμπάς
Hometown Athens, Greece
Current Location Athens, Greece
Contact Info
Website http://soundcloud.com/esterina-rsn
Booking Agent aris.rsn@gmail.com

Enhanced by Zemanta

Η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας στην ψηφιακή παράσταση «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ»

Η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας διοργανώνει επίσκεψη στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου , στην Αθήνα, την Κυριακή στις 9 Ιουνίου 2013, για την ψηφιακή παράσταση «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ».

Θα προηγηθεί επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.


Ώρα αναχώρησης: 15:45 από το Γήπεδο Χαλκίδας και 16:00 από τα Αγάλματα.


Το κόστος είναι 16 Ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει το λεωφορείο, την είσοδο στην έκθεση και την είσοδο στην παράσταση.


Δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία της Εταιρείας Αστρονομίας Χαλκίδας κάθε Τρίτη και Τετάρτη 19:00 - 21:00 (Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, Φριζή 10, 1ος όροφος).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983909013, 6973524174

Ο Ουρανός των Αρχαίων
Ψηφιακή παράσταση, Διάρκεια: 40΄
Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2012


Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, για να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι η πραγματική ιστορία για τις ιδέες και τις γνώσεις που είχαν οι Αρχαίοι για τον Ουρανό. Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στον «Ουρανό της Αρχαίας Αιγύπτου» και στα διάφορα κτίσματα των Αιγυπτίων που βασίζονταν στην αντίληψή τους για τον νυχτερινό ουρανό. Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους Μινωίτες ναυτικούς και στον πολιτισμό που ανέπτυξαν στη Θήρα και την Κνωσό, ενώ στην τρίτη ενότητα επιστρέφουμε στην Ελληνιστική Αίγυπτο και στα επιτεύγματα της Αλεξανδρινής επιστήμης, την περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας, ενώ η παράσταση κλείνει με τις τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων». Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας


Το Σεπτέμβριο του 2003 ολοκληρώθηκαν δύο νέες πτέρυγες του Ιδρύματος, εκ των οποίων η μία φιλοξενεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και η δεύτερη, σε τμήμα του κτιρίου συμμετρικό ως προς το Πλανητάριο, στεγάζει έναν πρότυπο εκθεσιακό χώρο, την Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας "Μαριάνθη Σίμου".


Στο χώρο αυτό, φιλοξενήθηκε το Νοέμβριο του 2003, η πρώτη περιοδική έκθεση με τίτλο "Η Επιστήμη των Αθλημάτων", που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Στη νέα αυτή εκθεσιακή πτέρυγα, λειτουργεί, από το Δεκέμβριο του 2006, η μόνιμη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.


Η ανάπτυξη των διαδραστικών Εκθεμάτων που φιλοξενούνται στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας έγινε σε συνεργασία με την Cité des Sciences et de l´ Industrie, ενός από τα μεγαλύτερα και πλέον πρωτοπόρα ιδρύματα στο χώρο της επιστημονικής μουσειολογίας.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ανεργία η Εύβοια

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στους νέους έχει φτάσει το 72%. Θλιβερά στοιχεία για την πορεία της ανεργίας στην Εύβοια ακούστηκαν στο απολογιστικό συνέδριο των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για το έτος 2012, το οποίο δυστυχώς ήταν από τα χειρότερα στον τομέα της εργασίας των Ευβοέων.

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου, η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχει φτάσει στο 37,5% συνολικά και στο 72% στους νέους, ποσοστά που καθιστούν την Εύβοια πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ανεργία.

Ειδική αναφορά στο συνέδριο έγινε και στις επιχειρήσεις ΣΕΛΜΑΝ – ΝΕΟΣΕΤ –ΙΝΤΕΡΚΕΜ – ΜΗΧΑΝΙΚΗ (πρ.Τσαούσογλου),ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ – ΛΑΡΚΟ – ΒΕΤ – ΒΙΟΜΕΚ - Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ.

Όπως τόνισαν τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, αυτές είναι μερικές από τις επιχειρήσεις που έσυραν το κάρο τηςανεργίας και της ασύδοτης εργοδοσίας για το 2012. Ειδική αναφορά έγινε στην απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών και του ΙΚΑ από την Πολιτεία.

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΩΝ


Με την Χάρη του Θεού και με την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, το απόγευμα της Δευτέρας 27ης Μαΐου 2013 έλαβε χώρα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Βορείου Ευβοίας, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων και των εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε από τους τρεις αγίους Αρχιερείς, κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, η εις Μεγαλόσχημον Κουρά και, εν συνεχεία, η  τελετή της Ενθρονίσεως της νεοεκλεγείσης, υπό της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, Καθηγουμένης μοναχής Χρυσοστόμης, στην οποία ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προσέφερε ένα Σταυρό με ιερά Λείψανα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και μία βακτηρία (ράβδο), δείγματα της πνευματικής και διοικητικής εξουσίας την οποία αναλαμβάνει.


Στην προσφώνηση του προς την νέα Ηγουμένη, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επεσήμανε το πνεύμα ενότητος, το οποίο πρέπει να καλλιεργείται συνεχώς μεταξύ των μελών της Αδελφότητος, καθώς και την αγάπη την οποία θα πρέπει να επιδεικνύει ως Προεστώσα της Ι. Μονής σε όλες τις μοναχές, οι οποίες θα πρέπει να ανταποδίδουν αυτή την αγάπη με το πνεύμα της υπακοής τους, ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει την σχέση του Επισκόπου με την Ιερά Μονή, όπως αυτή καθορίζεται από την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Τέλος δε, ευχαρίστησε ευχαρίστησε και τους άλλους δύο Αρχιερείς για την παρουσία τους, την αγάπη και την προσευχή τους για την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ευρύτερα.

Μετά την Απόλυση του Εσπερινού, η νέα Ηγουμένη, η οποία κατάγεται από την Πόλη της Ιστιαίας, δέχθηκε τις ευχές των Κληρικών και των λαϊκών αδελφών.

Η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7).

Χαλκίδα: Πήγε να πληρώσει δόση για δάνειο και σωριάστηκε στην τράπεζα

Το δυσάρεστο γεγονός έγινε σήμερα σε τράπεζα στο κέντρο της Χαλκίδας.

Μία 60χρονη σύμφωνα με το eviazoom περίμενε για 1 ώρα στην ουρά για να πληρώσει δόση από το καταναλωτικό δάνειο που έχει πάρει, αλλά όταν ήρθε η σειρά της λιποθύμησε και σωριάστηκε στο έδαφος, ακριβώς μπροστά στο ταμείο.

Αμέσως ο Διευθυντής της Τράπεζας κάλεσε το ασθενοφόρο, ενώ οι υπάλληλοι έριχναν νερό στο πρόσωπο της γυναίκας το οποίο την ξύπνησε κάπως...

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Μηχανάκι έστειλε δύο άντρες στο νοσοκομείο!

Ήταν 11 το βράδυ όταν περπατούσε στους δρόμους του χωριού.

Πρόκειται για έναν 53χρονο άντρα που αντί για να ξεκουραστεί στο σπίτι του, βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Την ώρα που ήταν στον δρόμο κάτω από άγνωστες συνθήκες ένα μηχανάκι έπεσε πάνω του.

Έπεσε με δύναμη στον δρόμο και άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους.

Το ίδιο έπαθε και ο 22χρονος οδηγός που παρέα με μία 19χρονη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι του.

Με τις πυτζάμες οι γείτονες βγήκαν στις αυλές και αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο που μετλεφερε τους δύο άντρες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.
evianews.com

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον πεζόδρομο Αλιβερίου

Την Παρασκευή 31 ΜΑΗ στις 8μ.μ. στον πεζόδρομο Αλιβερίου  η Κ. Ο. Αλιβερίου του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Μάκη Μακρή μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας του ΚΚΕ.

50 θέσεις εποχικών στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και συγκεκριμένα πενήντα (50) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (02) μηνών για την αντιμετώπιση των πρόσκαιρων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας-ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ειδικότητες:

7 θέσεις ΔΕ29 ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜ/ΤΟΦΟΡΩΝ

40 θέσεις ΥΕ16 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

1 θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΟΜΑΔΑ Β΄, ΤΑΞΗ Δ΄)

2 θέσεις ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΟΜΑΔΑ Ζ΄, ΤΑΞΗ Γ΄)

Μετά την παρέλευση του διμήνου λύεται αυτοδίκαια η σχέση εργασίας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 65 ετών, να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα, με επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 6 του Ν.2207/1994 και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης αυτής. Καλούμε, όσους επιθυμούν, να υποβάλουν την αίτησή τους εντός πέντε (10) ημερών από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας,
2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα,( έντυπα αιτήσεων καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις διατίθενται στο Γραφείο Γραμματείας-Πρωτοκόλλου του Δήμου).

Πληροφορίες στο τηλ. 22263 50014, ο Προϊστάμενος Προσωπικού, Παναγιώτου Ιωάννης.

Το συγκρότημα έκπληξη από τη Χαλκίδα που είναι υποψήφιο στα Mad Awards!

Είναι από την Χαλκίδα και είναι μαζί πολλά χρόνια. Από το σχολείο. Οι tU είναι παιδιά που αγαπούν πολύ τη μουσική και δουλεύουν επίσης πολύ. Τους γνωρίσαμε περισσότερο μέσα από το πέρασμά τους από το X-factor αλλά η φήμη τους προηγείται αφού στην Χαλκίδα ήταν ήδη γνωστοί!

Φέτος τους βλέπουμε υποψήφιους στα Mad Awards μαζί με την Ήβη Αδάμου στην κατηγορία “ντουέτο/συνεργασία” με το τραγούδι “Madness”.

Στο παρελθόν μας εξέπληξαν με τις εντυπωσιακές διασκευές τους. Έξι ταλαντούχα παιδιά που παίζουν πολλά ήδη μουσικής με ραπ φωνητικά. Πρόκειται για τους Νίκο Κατσιαδράμη, Γιάννη Αργυρόπουλο, Στέλιο και Δημήτρη Χουλιάκη, Φώτη Κατσίφη και τον Δημήτρη Θεοδωράκογλου. Αν θές να μάθεις περισσότερα για αυτούς μπορείς να μπεις στην επίσημη σελίδα τους στο facebook!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...