Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Aνακατασκευή του παρκέ στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Χαλκίδας


Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης  Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, παραδίδει προς χρήση στους αθλητές και αθλούμενους, το κλειστό  Γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Χαλκίδας, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του παρκέ.

Το αποτέλεσμα των εργασιών και  η ποιότητα του νέου ανακατασκευασμένου παρκέ, θα ανταμείψει την υπομονή των χρηστών-αθλητών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα  χρησιμοποίησαν τα υπόλοιπα κλειστά γυμναστήρια του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν  είναι:

Ανακατασκευή του παρκέ , με τοποθέτηση νέου στα σημεία που ήταν απαραίτητο, ολική αφαίρεση  επίστρωσης και διαγραμμίσεων  και τρίψιμο για την επίτευξη της επίπεδης μορφής του παρκέ. Με το πέρας των εργασιών ανακατασκευής, εφαρμόστηκε το τελικό λουστράρισμα στο σύνολο του παρκέ και στην συνέχεια έγινε νέα διαγράμμιση για τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μια σπουδαία εκδήλωση πραγματοποίησε απόψε το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου ο ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την συνεργασία της ΔΟΑΠΠΕΧ, θέμα της : «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ». 

Αρκετά ενημερωτικές για τα αρχαία όργανα, ήταν  οι ομιλήτριες οι οποίες στολίστηκαν με τα σχετικά τραγούδια από τους εκλεκτούς μουσικούς :

Ανδριώτη Δημήτρη ούτι τραγούδι, Γαλιτόπουλο Χρήστο κιθάρα τραγούδι, Ζαχαρή Δημήτρη κλαρίνο, Ιωαννίδου Νατάσσα τραγούδι, Κυριάκο Άγγελο λαούτο,  Παπαναστασίου Σωτήρη τραγούδι, Σκορδά Φάνη μπαγλαμά τραγούδι και Παναγόπουλο Θωμά τρίχορδο μπουζούκι, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

«Αθλητισμός στη φύση» από μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας


Συνάντηση με 6μελή ομάδα μαθητών της Γ τάξης (τμήμα Α3) του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, είχε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, στα πλαίσια του σχολικού project με θέμα: «Αθλητισμός στη φύση».

Οι μαθητές και μαθήτριες  της ομάδας εργασίας του εν λόγω προγράμματος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπέβαλλαν ερωτήματα προς την πρόεδρο για τα αθλήματα της ορειβασίας, της ποδηλασίας, του Κανόε-Καγιάκ και του τριάθλου, σχετικά με τη μέριμνα του Οργανισμού και του Δήμου Χαλκιδέων, για την προώθηση αντίστοιχων αθλητικών δράσεων, τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, την επέκταση μεγαλύτερου δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλες τις συνοικίες και γειτονιές της πόλης.

Πέραν των ερωτημάτων, υπέβαλλαν τις προτάσεις τους τόσο για την ανάπτυξη των ανωτέρω  αθλημάτων που είναι και το αντικείμενο εργασίας που έχουν  αναλάβει, όσο και για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής σε κάθε γειτονιά της πόλης, για την οργάνωση αθλητικών και περιβαλλοντολογικών δράσεων…κ.α.

Η πρόεδρος ευχαρίστησε  τους μαθητές για τη συνέντευξη και  το περιεχόμενο των προτάσεων  τους, αντάλλαξε ιδέες και δεσμεύτηκε για την οργάνωση συγκεκριμένων αθλητικών και περιβαλλοντολογικών δράσεων, κάποιες εκ των οποίων θα γίνουν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, καθώς και εκείνων που έχουν προγραμματιστεί με την έναρξη του σχολικού έτους, στις οποίες θα ενσωματωθούν και οι προτάσεις που υπεβλήθησαν.

   Την  ομάδα εργασίας συνόδευσε η Υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολικού project, κα. Χαρούλα Λοφίτου, που αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές-τριες:

Λαγός Ιάσωνας – Τρίαθλο
Μεταξάς Μιλτιάδης – Τρίαθλο
Μπενέτου Δήμητρα – Ορειβασία
Ματσούκα Λύδια – Ποδηλασία
Μόσχου – Καλαμπαλίκη Μυρτώ – Κανόε_Καγιάκ
 Μπάτη Κρύστα – Κανόε_Καγιάκ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει, ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει εξαιτίας του περιορισμού των πιστώσεων που διατίθενται σε αυτήν από την Κυβέρνηση, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας αλλά και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την ανάδειξη των αναδόχων, θα ξεκινήσει πρώτη από όλες τις Περιφέρεις της χώρας μας εντός του Απριλίου την υλοποίηση ενός ενιαίου ( για όλη την Περιφέρεια) προγράμματος ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η όχληση από τα κουνούπια των κατοίκων της Περιφέρειας.

Επειδή όμως δεν είναι δυνατή μια επιτυχής κουνουποκτονία χωρίς την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Δήμων και κατοίκων της Περιφέρειας, παραθέτουμε μέτρα που προτείνονται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.

Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
  • Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
  • Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
  • Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
  • Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
  • Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
  • Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
  • Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
  • Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
  • Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
  • Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
  • Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
  • Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
  • Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
  • Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
  • Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
  • Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
  • Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες,όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
  • Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
  • Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
  • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι αυτή τη χρονική περιόδο.

Είχε "ρημάξει" περίπτερα, καφενεία, ουζερί, κάβες, mini market


Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 28χρονος ROMA, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 19-03-2013 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Χαλκίδας.

Το ένταλμα αφορούσε υπόθεση διάπραξης από τον 28χρονο δράστη, από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς του, σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα (περίπτερα, καφενεία, ουζερί, κάβες, mini market κ.λ.π.), το χρονικό διάστημα από 30-06-2010 έως και 05-07-2010, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Υπενθυμίζεται ότι την 14-03-2012 το πρωί, ο 28χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Γ΄Ο.Π.Κ.Ε. στην Ιστιαία Ευβοίας, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα αφαιρούσε, μαζί με άλλα άτομα, ηλεκτρικό ρεύμα από πυλώνα χαμηλής τάσης της Δ.Ε.Η. προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει παραπείγματα στην ανωτέρω περιοχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Ανακριτή Χαλκίδας.

Στους εργαζομένους της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Τέρενς Κουίκ και η Ραχήλ Μακρή


Τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ του Γαλλικού Ομίλου Lafarge στη Χαλκίδα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί η Τομεάρχης του Υπουργείου Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή, μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.

Οι Γάλλοι, με απόφαση που πήραν ανήμερα την 25η Μαρτίου (!) ειδοποίησαν με κούριερ τις οικογένειες 229 εργαζομένων ότι μπαίνουν σε καθεστώς απόλυσης και κλείνουν τα Τσιμέντα.

Οι δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη συνάντηση που κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων Ηλία Κούκουρα και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας Στέφονο Μπασινάς, ενημερώθηκαν για όλες τις πτυχές του νέου κύματος απολύσεων που χτυπάει το εργατικό δυναμικό της χώρας και δεσμεύτηκαν ότι με δράσεις μέσα και έξω από τη Βουλή θα πιέσουν, απευθυνόμενοι κυρίως προς την κυβέρνηση, για να ανασταλούν οι παράνομες απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας.  

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:

«Απάνθρωποι και ασεβείς οι Γάλλοι. Πριν από λίγες εβδομάδες στο Μέγαρο Μαξίμου, υποσχέθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το μνημονιακό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι θα εντείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού την ημέρα της εθνικής επετείου αποφασίζουν να κλείσουν το εργοστάσιο των Τσιμέντων και να απολύσουν 229 εργαζόμενους, στέλνοντας επιστολές με…κούριερ στις οικογένειές τους! Αν είναι δυνατόν!

Ταυτόχρονα, φθάνουν στο ιταμό σημείο, μέχρι να «τακτοποιηθούν» τα χαρτιά της απόλυσης, να τους έχουν κόψει το…νερό στους εργασιακούς χώρους, όπως και τη διαδικασία της καθαριότητας! Τους αφήνουν να περιφέρονται ως ποντίκια μέσα στα σκουπίδια και στη βρώμα.

Μαζί με την Τομεάρχη Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ραχήλ Μακρή, αναλαμβάνουμε άμεσα πολλαπλές κοινοβουλευτικές δράσεις στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Με δηλώσεις της η Ραχήλ Μακρή επεσήμανε τα εξής:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει την τακτική των τριών μαϊμούδων. Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω!

Έχουμε άλλη μία στρατηγικής σημασίας βιομηχανία που κατεβάζει ρολά, αυτή τη φορά στη Χαλκίδα, επειδή έτσι αποφάσισαν, αυθαίρετα και απάνθρωπα για τους εργαζόμενους, οι Γάλλοι επενδυτές που άλλα υποσχέθηκαν στο Μνημονιακό πρωθυπουργό.

Ό, τι ακούσαμε σήμερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση, είναι ένα μωσαϊκό και παράνομων και αντισυνταγματικών ενεργειών.

Μας δόθηκαν στοιχεία που θα τα ερευνήσουμε εξονυχιστικά, ώστε να αποκαλύψουμε όλες τις μεθοδεύσεις των Γάλλων της Lafarge σε βάρος και της εθνικής μας οικονομίας και των εργαζομένων».

Τους δύο Βουλευτές συνόδευαν στη συνάντηση ο Πολιτευτής Ευβοίας Σταύρος Μακαρίου, ο Τομεάρχης-σύνδεσμος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη Στερεά Ελλάδα Κώστας Μιχαλίτσης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος του νομού Ευβοίας.

Αιδηψός: Η εισβολή της Βουλγάρας στο σπίτι επιχειρηματία είχε απρόσμενη κατάληξη...


Η Βουλγάρα έσπασε το παράθυρο και βρέθηκε απέναντι από τον επιχειρηματία, στο σπίτι του, στην Αιδηψό...

Όλα έγιναν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του επιχειρηματία στην Αιδηψό. Σύμφωνα με το eviazoom, o Γ.Κ. άκουσε θόρυβο, σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μία Βουλγάρα η οποία πάνω στο πανικό της, του επιτέθηκε.

Εκείνος με ιδιαίτερη ψυχραιμία και με την βοήθεια του πατέρα του την ακινητοποίησαν και κάλεσαν την Αστυνομία η οποία συνέλαβε την θρασύτατη αλλοδαπή
.
Όπως διαπιστώθηκε η Βουλγάρα μπήκε στο σπίτι σπάζοντας το παράθυρο ενώ δεν πρόλαβε να κλέψει το οτιδήποτε...

Χαλκίδα: Εκείνος έκανε μάθημα και κάποιοι άλλοι…


Ήταν πρωί της Τρίτης όταν ένας 45χρονος εκπαιδευτικός είχε πάει στη δουλειά του, σε περιοχή έξω από τη Χαλκίδα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα «ποντικοί» τρύπωσαν στο σπίτι του. Οι δράστες είδαν ότι το σπίτι ήταν άδειο και έτσι έβαλαν μπροστά το σχέδιο τους. Χωρίς να τους δει κάποιος γείτονας, κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα. Μπήκαν μέσα και αμέσως πήγαν στην κρεβατοκάμαρα.

Αφού την έκαναν άνω -κάτω βρήκαν στο συρτάρι τα χρυσαφικά. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το evianews, όταν επέστρεψε σπίτι του ο εκπαιδευτικός και η σύζυγος του «πάγωσαν» βλέποντας την πόρτα του σπιτιού τους παραβιασμένη.

Αμέσως επικοινώνησαν με την ασφάλεια Χαλκίδας.

Η αξία των κοσμημάτων ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Συνάντηση των «Αν. Ελλήνων» με το Σωματείο εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας


Την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 9 π.μ. ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του Κινήματος, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, θα συναντηθούν με το Σωματείο Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ- Ηρακλής στη Χαλκίδα.

Σύναξη με τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων


Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, με αποκορύφωμα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Απριλίου 2013, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν το Αρχιερατικό συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχιμ. Ιουστίνου Μπαρδάκα και Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, στην οποία διηκόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελο π. Νικόδημο Ευσταθίου η σχετική Εγκύκλιος της  Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων, ενώ πριν την Απόλυση ομίλησε δι’  ολίγων ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο νεόδμητο και ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, προετοίμασαν οι συνεργάτιδές του, μετά το τέλος του οποίου προσέφερε στα παιδιά ως αναμνηστικά δώρα βιβλία εκ των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα οποία με την φροντίδα του Γενικού Διευθυντού της Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φανρίου κ. Αγαθαγγέλου απεστάλησαν γι’ αυτό το σκοπό στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίητς Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον κατάμεστο Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως Χαλκίδος, κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό.

Μετά τα Απόστιχα, ο προκεκλημένος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας ομίλησε θαυμασιώτατα προς το εκκλησίασμα με θέμα «ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΟ», αποσπώντας τα ευμενή σχόλια όλων των ακροατών για την ποιότητα και την σαφήνεια των νοημάτων, τα οποία με άψογο τρόπο προσέφερε στους πιστούς.

Άρτια απέδωσαν τους ύμνους και τα κατανυκτικά τροπάρια του Εσπερινού οι δύο Χοροί των Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή, Πρωτοψάλτου και κ. Δήμου Τσίμπου, Λαμπαδαρίου.

«Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την ερχομένη Δ΄  Κυριακή των Νηστειών 14 Απριλίου 2013 στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννου τοῦ Σιναΐτου, αντί του Κατανυκτικού Εσπερινου, ο Χορός Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνσιν του καθηγητού κ. Δήμου Τσίμπου, θα ψάλει την «Δραματουργία της Κλίμακος του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου», σε τάξη και μέλος του Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη.
Επίκαιρα θα κηρύξει το θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην Κύμη οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ επέλεξαν και ανακοίνωσαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύμη Ευβοίας, στο ξενοδοχείο KymiPalace, όπου διοργανωτής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Τομεάρχης Αθλητισμού Σταύρος Καρυάκατζης, το οικονομικό μανιφέστο του κόμματος καθώς επίσης και το πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πλήθος κόσμου άκουσαν με προσοχή και ενθάρρυναν τον Πρόεδρο να παραμείνει στο νησί και την Κυριακή 7 Απριλίου σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι κάτοικοι του νησιού (λιμάνι Κύμης – κοινότητα Κάδι).

Ο Πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Νικητάκης μετά την ενθουσιώδη και θερμή υποδοχή των κατοίκων υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε ότι στις 13 και 14 Απριλίου θα περιοδεύσει και σε άλλα χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρόταση του προέδρου να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον αείμνηστο Ναύαρχο και αγωνιστή Νικόλαο Παππά. Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου για τις θέσεις και αρχές του κόμματος, ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Τομεάρχη Οικονομίας κ. Αντώνη Κωνσταντίνου καθώς και παρουσίαση του προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Γιάννη Τσιάνο.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Πρόεδρος, ζητώντας από τους Κυμαίους να δώσουν τον ίδιο αγώνα που δίνει και ο Πρόεδρος του κόμματος για το καλό της χώρας, της οικογένειας και των παιδιών μας.

Πέρασαν χειροπέδες στον "πάμπλουτο" Χαλκιδέο μετανάστη...


Γύρισε από τις ΗΠΑ, πίσω στην Ελλάδα "πάμπλουτος". Σε συζητήσεις που έκανε με τους φίλους του μιλούσε για τη  "μεγάλη ζωή".

Τους μίλαγε για ουρανοξύστες, χλιδή και ωραίες γυναίκες και όλα αυτά στην Αμερική.

Μάλιστα ήταν περιζήτητος και στις παρέες.

Όλοι τον καλούσαν και τους άρεσαν να ακούνε ιστορίες από τα χείλη του.

Ωστόσο χθες οι φίλοι του έπεσαν από τα σύννεφα όταν είδαν τους αστυνομικούς στο κατώφλι του σπιτιού του.

"Τι συμβαίνει ρε παιδιά", ρώτησαν και τότε κατάλαβαν πως όλα αυτά ήταν παραμύθια.

Οι αστυνομικοί του έβαλαν χειροπέδες μιας και τον καταζητούσαν οι Αμερικανικές αρχές για τηλεπικοινωνιακές απάτες και οικονομικές οφειλές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...