Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέο περιβαλλον​τικό έγκλημα στην Εύβοια!

Στον προαύλιο χώρο της εταιρίας Μελιγγώνης στον Βατώντα Αρτάκης.Επανέρχεται στο προσκήνιο το ανεξέλεγκτο πέταγμα τοξικών αποβλήτων σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Χθες βράδυ "έσκασε" νέα χοντρή υπόθεση στην εταιρία «Μελιγγώνης» στο Βατώντα.

Κλιμάκιο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Αστυνομίας συνέλαβαν επ' αυτοφώρω στον προαύλιο χώρο της εταιρίας έναν χειριστή μπουλντόζας και έναν οδηγό φορτηγού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο άντρες φόρτωναν επικίνδυνα στερεά απόβλητα προερχόμενα απο θερμική επεξεργασία αλουμινίου και σκόπευαν να τα πετάξουν σε χωματερή της περιοχής του Βατώντα.

Μάλιστα προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτά τα επικίνδυνα απόβλητα τα καμουφλάριζαν με κοινά μπάζα.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι της εταιρίας αναζητούνται.

http://www.egnomi.gr/

Περιβαλλοντικό παιχνίδι Planetbook για τους μαθητές της Κύμης

Τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης συμμετέχουν στο 1ο Περιβαλλοντικό παιχνίδι Planetbook.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κύμης, παρουσιάστηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης το επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook από την Μ.Κ.Ο «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων»

To παιχνίδι αναπτύχθηκε επιδαπέδια στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, πετυχαίνοντας να συνδυάσουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Στις περιβαλλοντικές ομάδες που συμμετείχαν, διανεμήθηκαν επιτραπέζια παιχνίδια Planetbook.

Όπως αναφέρθηκε και η Αντιδήμαρχος Μπάτσα-Θωμά Αρετή το παιχνίδι επιλέχθηκε στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου, ενισχύοντας και τη συμμετοχή μας στην ώρα της Γης. Ευχαρίστησε δε, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεργασία, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμετέχοντες. Τέτοιες δράσεις αφυπνίζουν την περιβαλλοντική μας συνείδηση και μας γεμίζουν ευθύνη για τη διαχείριση του μέλλοντός μας.
http://www.eviaportal.gr/

ΤΕΙ Χαλκίδας ώρα μηδέν!

Σημερα πραγματοποιηθηκε μια συνελευση στο 'αμφιθεατρο' του τει η οποια για πρωτη φορα διοργανωθηκε απο εκπαιδευτικους του TEI..

Πραγματικα η κατασταση με την καθαριοτητα στο τει εχει φτασει στο απροχωρητο..

Καθημερινα βαζουμε σε κινδυνο την ζωη μας πηγαινοντας να παρακολουθησουμε μαθημα, απο τους σωρους σκουπιδιων που αποτελουν εστια μολυνσης η' απο τους τοιχουν που σταζουν πανω σε παγκους εργασιας με τριφασικο ρευμα που κανουμε το πρακτικο μερος των ασκησεων...

Και το καλο ειναι οτι μαθαινουμε οτι για το βαψιμο 2 αιθουσων η διοικηση εσκασε 20.000 ευρω, και για καθαριστριες ουτε συζητηση παρα μονο 4ωρες με συμβαση που δεν προλαβαινουν...

Οι συναδελφοι πρεπει να κανουμε μια μαζικη διαμαρτυρια κατα του κυριου Κ. Που αγνοει τις φωνες των εκπαιδευτικων και των φοιτητων για μια πιο αξιοπρεπη διαβιωση στον χωρο του τει...

Να προσθεσουμε οτι στα ταμεια του τει υπαρχουν 23 εκατομμυρια ευρω.. Κυριε Κ. Λεφτα υπαρχουν, ας μην τα κανουμε μασουρια.. Κοτετσι το εχετε καταντησει...

Ενας εκ των χιλιαδων αγανακτισμενων φοιτητων 

Περλεπέ: Να ολοκληρωθεί το φράγμα Σέττας - Μανικίων

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επανέρχεται στο ζήτημα της κατασκευής του Φράγματος Σέττας-Μανικίων, καταθέτοντας εκ νέου ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αφού εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα και να μην έχει χρηματοδοτηθεί ακόμα η ολοκλήρωσή του έργου.

Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει: « Ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Εύβοια και την ανάπτυξή της, είναι το Φράγμα Σέττας-Μανικίων, το οποίο, μολονότι είχε κατασκευασθεί κατά 70% περίπου μέχρι το 2005, από τότε παραμένει ημιτελές, λόγω της μη συνέχισης της χρηματοδότησής του.

Το εν λόγω έργο είναι ενταγμένο στα έργα της ΣΑΕ 072 του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά τα προηγούμενα χρόνια δεν διατέθηκαν πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εξ αιτίας δε της εγκατάλειψης του έργου από το 2005, οι κίνδυνοι να προξενηθούν ζημίες στις ήδη εκτελεσθείσες εργασίες και να πάνε χαμένα τα χρήματα που έχουν ήδη επενδυθεί, γίνονται όλο και μεγαλύτεροι. Σοβαροί κίνδυνοι επίσης υπάρχουν για τους παρακείμενους οικισμούς, από ανεξέλεγκτες συσσωρεύσεις υδάτων ως αποτέλεσμα κατολισθήσεων και πλημμυρών στο χώρο πέριξ του ημιτελούς φράγματος.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή καθίσταται προφανές ότι η ολοκλήρωση του έργου αυτού είναι απόλυτα επιτακτική ανάγκη, τόσο για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, όσο και για ολόκληρο το νομό,

Ερωτάσθε κύριοι υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του Φράγματος Σέττας-Μανικίων και να κατασκευασθεί επιτέλους ένα έργο τεράστιας σημασίας για τους κατοίκους μιας πολύ μεγάλης περιοχής της Εύβοιας, αλλά και συνολικά για την ανάπτυξη του νομού;»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...