Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι δυνατοί άνεμοι διέκοψαν την κυκλοφορία στην Χαλκίδα!

Δυνατοί άνεμοι επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Χαλκίδα. Σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και πηγαίνουν όπου τους καλούν. 
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πριν από λίγο βρέθηκαν στην περιοχή της Λιαννή Άμμου. Διακόπηκε η κίνηση για λίγο προκειμένου να κοπούν τα επικίνδυνα κλαδιά .

Πολλά είναι τα τηλεφωνήματα με πεσμένα δέντρα μιας και σε αρκετές περιοχές οι άνεμοι ξεπερνούν και τα εννιά μποφόρ. Αυτή την στιγμή στην Χαλκίδα η θερμοκρασία αγγίζει τους 9 βαθμούς ενώ στην Στενή τους 4 βαθμούς κελσίου.

Από το βράδυ το κύμα του χιονιά θα χτυπήσει και την πόρτα της Εύβοιας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.evianews.com

O προαστιακός, γίνεται... προαστιακός !

A Proastiakos train (Stadler Railbus) in Agioi...Image via Wikipedia
O προαστιακός, γίνεται... προαστιακός ! Με τα νέα δρομολόγια τα πράγματα αλλάζουν και επιτέλους γίνονται πιο τακτικά.

Μένει η γραμμή προς Χαλκίδα και Θήβα να βελτιωθεί για να μιλάμε πλέον για πραγματικό προαστιακό σιδηρόδρομο!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε χθεσινή της ανακοίνωση τονίζει ότι "βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του νέου πλέγματος των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, μετά και την ολοκλήρωση της επέκταση της ηλεκτροκίνησης από το Αεροδρόμιο μέχρι το Κιάτο".

«Να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης» ζητά η κ Περλεπέ.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, υπόμνημα διαμαρτυρίας των Μαζικών Φορέων της Νότιας Καρυστίας, με το οποίο ζητούν να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Καρύστου, όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε βλαπτικότατες συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καρύστου, αφού οι αποστάσεις από τις άλλες κοντινότερες ΔΟΥ είναι πολύ μεγάλες και η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων θα γινόταν εξαιρετικά δύσκολη και με κόστος.

Δεδομένου δε ότι η εν λόγω ΔΟΥ είναι Α΄ τάξης και εξυπηρετεί συνολικό πληθυσμό 16.000 κατοίκων, επιβάλλεται αυτή η υπηρεσία να παραμείνει στην Κάρυστο τόσο προς όφελος των πολιτών της περιοχής, όσο και για τα κρατικά έσοδα, που θα κινδυνεύσουν με συρρίκνωση σε ενδεχόμενη κατάργησή της.

Διατήρηση της ΔΟΥ στη Λίμνη

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, υπόμνημα διαμαρτυρίας των Εμπορικών Συλλόγων Μαντουδίου και Λίμνης με το οποίο ζητούν να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Λίμνης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η κατάργηση της ΔΟΥ στη Λίμνη θα ανάγκαζε τους φορολογούμενους και τους επαγγελματίες της τεράστιας περιοχής του νέου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, να διανύσουν πολύ μεγάλες αποστάσεις προς Ιστιαία ή Χαλκίδα για τις συναλλαγές τους με την Εφορία. Έτσι το κόστος σε χρήμα και σε χρόνο για τους κατοίκους, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Η περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας χρειάζεται βοήθεια και όχι απαξίωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων στη διαμαρτυρία τους οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής.

"Δεν πάμε πουθενά" φωνάζουν οι έμποροι στις λαϊκές!

Ο πόλεμος για την λαική του Σαββάτου ξαναφούντωσε. Στην έκτακτη σύσκεψη των Δ.Σ των σωματείων Παραγωγών και Εμπόρων των Λαϊκών Αγορών με θέμα την απόφαση της Επιτροπής που αφορά την μεταφορά της Λ. Αγοράς του Σαββάτου αποφασίστηκε να μην πάνε πουθενά.

Η ανωτέρω απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, παρά τις αντιδράσεις των εκπροσώπων μας οι οποίοι απεχώρησαν από την επιτροπή. Ο νέος χώρος σύμφωνα με τους εμπόρους είναι παντελώς ακατάλληλος, όπως επανειλημμένα έχουν επισημάνει και μάλιστα όταν αυτή η μεταφορά σχεδιάζεται να γίνει παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων.

Διαμαρτυρόμενοι εντόνως για μια ακόμα φορά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε αυτές τις αποφάσεις που καταδικάζουν την Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία. evianews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...