Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πανηγύρι στον Πούρνο το Σάββατο 22 Ιουνίου

Το γεγονός του καλοκαιριού είναι εδώ...

Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥΡΝΟΥ σας περιμένει στο πανηγύρι του χωριού για μια βραδιά γεμάτη κέφι και πολύ χορό,
το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.


Τραγουδούν... Σπύρος Σιώλος , Ματούλα Ντοβίνου , Κώστας Μυτιληναίος , Σοφία Αντωνοπούλου , στο κλαρίνο ο Βαλάντης Μπέκος.


Πλούσιο φαγητό και πολύ καλές τιμές...


Η επιτυχία στη διασκέδαση......ΔΕΔΟΜΕΝΗ

Με χορούς το "Αντίο" του 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Με χορούς αποχαιρέτησαν την  Σχολική περίοδο 2012 – 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, χθες το απόγευμα. 

Οι δάσκαλοι των μουσικών τμημάτων παρουσίασαν την δουλειά τους μέσα από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 










Αποστόλου: Υπάρχει πρόβλημα στους δανειολήπτες και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συντονιστής  των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν. 3869/2010» είπε στην ομιλία του τα παρακάτω:

«Κυρία Πρόεδρε, ασφαλώς και είναι ζήτημα του Κανονισμού η οργάνωση της νομοθετικής εργασίας στη Βουλή, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω -δεν απονέμω ευθύνες σε εσάς, αλλά γενικότερα στο Προεδρείο- ότι κάποια στιγμή το Προεδρείο πρέπει να οργανώνει τις συζητήσεις κατά τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα στους Βουλευτές να συμμετέχουν στη νομοθετική εργασία. Με τον τρόπο που οργανώνονται οι συζητήσεις, πραγματικά αποθαρρύνονται οι Βουλευτές από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Κύριε Υπουργέ, στην προσέγγισή σας  όσον αφορά το πρόβλημα του «Τειρεσία» είπατε ότι θα αντικαταστήσετε την  εικόνα της στιγμής μ’ ένα σύστημα  βαθμολογίας της συμπεριφοράς του  συναλλασσόμενου με τις τράπεζες.

Κύριε Υπουργέ, μην το παραπέμπετε στις καλένδες, το πρόβλημα είναι άμεσο. Η οικονομική δραστηριότητα της χώρας πάσχει σήμερα. Μέχρι να έρθει η συγκεκριμένη ρύθμιση τελικά θα έχουν καταλήξει όλοι στον «Τειρεσία»!

Κύριε Υφυπουργέ, επιτρέψτε μου  να σας πω ότι δεν είμαστε εδώ  για να νομοθετούμε μόνο προς τη θετική κατεύθυνση. Είμαστε εδώ, κυρίως, για να λύνουμε προβλήματα. Ποια προβλήματα προσεγγίζουμε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση; Τα προβλήματα αυτών οι οποίοι έχουν νικηθεί ουσιαστικά από τις δανειοδοτήσεις, δηλαδή έχουν καταλήξει –αυτό που λέμε- «υπερήμεροι» ή των άλλων που ενδέχεται αύριο-μεθαύριο να είναι υπερήμεροι;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η κοινωνία αυτήν την ώρα έχει φοβερά προβλήματα; Δεν θέλω να περιγράψω τραγωδίες. Μόνο αυτό θα σας πω: Η κατάθλιψη  σήμερα έχει γίνει κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρώτιστα θα έπρεπε να προσεγγίσουμε.

Ειπώθηκε στην Επιτροπή από τον  εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών  Τραπεζών ότι περίπου το 20% των  στεγαστικών δανείων και το 38% των καταναλωτικών δανείων είναι  αυτήν την ώρα ληξιπρόθεσμα και απαιτητά. Εκεί δεν προσεγγίζουμε καθόλου το πρόβλημα.

Εγώ σας λέω ότι δεν είναι  ακριβώς τα νούμερα αυτά αλλά είναι  μεγαλύτερα, γιατί αυτήν την ώρα  τουλάχιστον ένα στα τέσσερα  στεγαστικά και δύο στα τέσσερα  καταναλωτικά δάνεια είναι ληξιπρόθεσμα.

Τι κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση  όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια; Τα «αφήνουμε» καθώς από τη μεριά  του ο Υφυπουργός προχθές μίλησε με αοριστολογίες όσον αφορά την  άρση του πλειστηριασμού για την  πρώτη κατοικία.

Εσείς κύριε Υπουργέ, σήμερα απλώς είπατε ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013 είμαστε εξασφαλισμένοι και από εκεί και πέρα θα δούμε.

Ήδη όμως υπάρχουν δημοσιεύματα –και διογκώνονται- που μιλάνε για μείωση του ποσού. Μήπως το 2014 το πάτε στα 150.000 ευρώ, αργότερα στα 100.000 ευρώ, φτάσετε στα 50.000 ευρώ και έπειτα στο μηδέν; Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έχετε στο νου σας, γι’ αυτό και δεν ξεκαθαρίζετε τη θέση σας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έρχομαι στο θέμα των  άλλων δανείων που είναι αυτό το 38% για το οποίο μίλησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών και που εγώ σας  είπα ότι είναι πολύ περισσότερα. Πώς έχουν δημιουργηθεί αυτά, κύριε  Υπουργέ; Το ξέρετε; Η πλειοψηφία αυτών  των δανείων είναι δάνεια τα οποία πήραν οι πιστούχοι προσκομίζοντας συγκεκριμένη βεβαίωση αποδοχών και συγκεκριμένο εκκαθαριστικό σημείωμα. Με βάση αυτά τούς δόθηκαν τα συγκεκριμένα δάνεια. Άρα, όταν αυτοί βρίσκονται μετά από ένα-δύο χρόνια σε μια μείωση των αποδοχών τους, οι οποίες ουσιαστικά ήταν ένα κριτήριο για να πάρουν τη συγκεκριμένη δανειοδότηση, τι κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση; Είναι ένα τεράστιο ζήτημα.

Πώς είναι δυνατόν  να μιλάμε για ανακεφαλαιοποίηση  του τραπεζικού συστήματος; Και από  τη στιγμή που δεχόμαστε ότι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση έρχεται εξαιτίας της ύφεσης, εξαιτίας όλων αυτών των επιπτώσεων που υπάρχουν στην οικονομική δραστηριότητα, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν προσεγγίζετε το συγκεκριμένο ζήτημα με ένα «κούρεμα» ανάλογο;

Ειπώθηκε, ιδιαίτερα από τον κύριο Υπουργό, ότι δεν μπορούμε εμείς να το κάνουμε αυτό, επειδή τα ειρηνοδικεία βγάζουν ένα μέσο ποσοστό. Βάλτε στις προϋποθέσεις σας ότι αντίστοιχα –δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να πιάσετε το μέσο όρο- υπάρχουν προϋποθέσεις που μπορούν να προσεγγίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα, για να δοθεί και εκεί μια λύση.

Το ζήτημα, λοιπόν, αυτήν  την ώρα είναι το πώς θα ανακουφίσουμε  τους συγκεκριμένους και μετά να πάμε στο πιο πέρα, που είναι ένα  ενδεχόμενο πρόβλημα που η ύφεση  πραγματικά θα φέρει.

Όταν εμείς φέραμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου και μιλούσαμε για αυτό το αντίστοιχο «κούρεμα», το 30%, που ήταν αυτό που αντιστοιχούσε κατά ένα μέρος στη μείωση γενικά της οικονομικής δραστηριότητας και των αποδοχών των συγκεκριμένων πιστούχων, εσείς μας μιλήσατε για προχειρότητα.

Μας μιλήσατε και για  κάτι άλλο. Το είπατε και σήμερα. Κύριε  Στουρνάρα, σας το έχω ξαναπεί: Δεν  είναι σωστό να προσεγγίζετε άλλες  προτάσεις με υπεροπτική συμπεριφορά .

Υπάρχει πρόβλημα, λοιπόν, στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει πρόβλημα στους δανειολήπτες και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Αλλά εσείς, δέσμιοι  τώρα συγκεκριμένων πολιτικών, δεν  μπορείτε να προχωρήσετε. Εξ άλλου, η  συγκεκριμένη ρύθμιση έχει πάρει  προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή  Κεντρική Τράπεζα και την παραμικρή  της λεπτομέρεια. Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.»

ΕΠΑΜ Εύβοιας: Να παραιτηθούν απόψε το βράδυ από αυτή τη Βουλή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΜ Εύβοιας:

Μετά την πρωτοφανή  πραξικοπηματική ενέργεια της τρικομματικής  φασιστικής κυβέρνησης των δωσιλόγων  των Σαμαρά – Κουβέλη – Βενιζέλου  να κλείσουν με πράξη νομοθετικού  περιεχομένου τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, παραδίδοντας ολοκληρωτικά την ενημέρωση του ελληνικού λαού στα μαφιόζικα συμφέροντα των εργολάβων και της τρόικας, έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής και η τελευταία επίφαση δημοκρατικότητας του καθεστώτος.

Ταυτόχρονα αφαιρείται και  το τελευταίο επιχείρημα για την  αποκαλούμενη δημοκρατική  αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, για την παραμονή της στο Κοινοβούλιο, νομιμοποιώντας με τη στάση της το καθεστώς κατοχής των αρχιμαφιόζων και των δωσιλόγων συνεργατών τους.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί  το Κ.Κ.Ε., τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ και  τους ΑΝ.ΕΛ. να παραιτηθούν πάραυτα  από το Κοινοβούλιο της προδοσίας  και του δωσιλογισμού.

Καλούμε τον καθένα ξεχωριστά από  τους βουλευτές αυτών των κομμάτων, να συναισθανθούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να παραιτηθούν απόψε το βράδυ από αυτή τη Βουλή και να ενωθούν με τον αγωνιζόμενο λαό, οδηγώντας τη χώρα σε προοδευτικές εξελίξεις ανατροπής και απελευθέρωσης.

Αν δεν το πράξουν ΕΔΩ  και ΤΩΡΑ θα καταγραφούν ως μοιραίοι και άβουλοι συνεργάτες των κατακτητών και των εγχώριων υποτακτικών τους.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να μην  αδρανήσει αναμένοντας τους πολιτικούς του ταγούς  και ανεξάρτητα από  τη στάση των τελευταίων, να συσπειρωθεί  και να αγωνιστεί για την Ελευθερία  και τη Δημοκρατία.

Χαλκίδα:Φωτιά σε αποθήκη σπιτιού

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις φλόγες τυλίχθηκε η αποθήκη ενός σπιτιού στη Χαλκίδα

Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα και κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά και κάψει ολόκληρο το σπίτι.

Στην αποθήκη υπήρχαν μελίσσια και γεωργικά εργαλεία τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Ύστερα από μισή ώρα, οι πυροσβέστες  κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες.

«Λεπρέντης» από τη θεατρική ομάδα «ΥΡΙΑ» Παραλίας Αυλίδας


Σε γοργούς ρυθμούς γίνονται οι πρόβες και οι προετοιμασίες στη θεατρική ομάδα «ΥΡΙΑ» (από το όνομα του μυκηναϊκού οικισμού στον λόφο της Παραλίας Αυλίδας) του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας (ΕΣΠΑ), καθώς φέτος το καλοκαίρι θα μας παρουσιάσει τον «Λεπρέντη»! 

Πρόκειται για την κωμωδία εποχής του Μ. Χουρμούζη (1935) σε σκηνοθεσία Ελ. Οικονομίδου και Αθ. Προφήτη που θα προσφέρει άφθονο γέλιο αλλά και τροφή για προβληματισμό… 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα

Ο Αναγνωστάκης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Δηλώσεις σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, έκανε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο ραδιόφωνο  της  ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Π. Σαράντη και Τ. Τσούτσια και  στο Ράδιο Κόσμος 100 και την δημοσιογράφο Ε. Ντίνη.

Ο βουλευτής αρχικά δήλωσε πως η  παθογένεια της ΕΡΤ ήταν απόρροια εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων και πελατειακής λογικής. Αποτελούσε εκλογικό λάφυρο στα χέρια της κάθε κυβέρνησης. Η απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για εξορθολογισμό στη λειτουργία της αποτελεί μιας άλλης τάξεως ζήτημα. Δυστυχώς η αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική συμπεριφορά της ΝΔ, εγείρει ζητήματα Δημοκρατίας. Τραυματίζει την κυβερνητική συνοχή και υπονομεύει την κυβερνητική σταθερότητα. Οι όποιες αρνητικές εξελίξεις βαραίνουν προσωπικά τον Πρωθυπουργό και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μονοκομματικές αποφάσεις σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ακυρώνουν την όποια προγραμματική συμφωνία και ανοίγουν διάπλατα την κερκόπορτα της πολιτικής αστάθειας στη χώρα. Ο κυνισμός, η αλαζονεία και η πολιτική πυγμής δεν γίνονται αποδεκτά από τη Δημοκρατική Αριστερά και τους βουλευτές της.

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Απεργιακή συγκέντρωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών  και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί: 

Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά την μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας .
Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση  διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ στις 10.00 π.μ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Εύβοιας καταδικάζουν το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  Κεντρικής Εύβοιας καταδικάζουμε  την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και στην «εκτέλεση» χιλιάδων εργαζομένων.

Είναι αδιανόητο η δημόσια τηλεόραση  και ραδιοφωνία να γίνεται εξιλαστήριο θύμα στις επιταγές της Τρόικα και των δανειστών. Είναι αδιανόητο χιλιάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται  εξαιτίας των αδιέξοδων πολιτικών των Μνημονίων.

Παράλληλα καταδικάζουμε  τις απαράδεκτες δηλώσεις του  Κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Σίμου Κεδίκογλου, πρώην εργαζόμενο στην ΕΡΤ και νυν «πατερούλη» των βολεμένων και των ημέτερων που έπιασαν δουλειά στην ίδια την ΕΡΤ με παχυλούς μισθούς!!!

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κεντρικής Εύβοιας καλούμε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 τους πολίτες της Εύβοιας σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα στις 20:00, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην μετατροπή της Χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο, στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση-εκτέλεση εκατοντάδων εργαζομένων στο νομό μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...