Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δεκτή η τροπολογία της κ. Περλεπέ για τα λατομεία Καρύστου

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα «Νέος τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης , Ελέγχου Κατασκευών και λοιπές διατάξεις» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, ο Υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε δεκτή την τροπολογία της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη, με την οποία επιλύονται σοβαρά ζητήματα που έθεταν εμπόδια στην λειτουργία των Λατομείων σχιστολιθικών πλακών στη Νότιο Εύβοια.

Mε την τροπολογία που εγκρίθηκε διευθετούνται αντιφάσεις της κείμενης νομοθεσίας για τα εν λόγω λατομεία.

Ειδικότερα, αντιμετωπίζεται το κρίσιμο ζήτημα της αναδάσωσης στις εκτάσεις των λατομείων αυτών και αίρονται πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, διοικητικές ποινές προστίμων ή ειδικής αποζημίωσης και κάθε άλλη σχετική διοικητική πράξη για τις περιπτώσεις των λατομείων, όπως συγκεκριμένα διατυπώνεται στο κείμενο της τροπολογίας.

Kατόπιν της αποδοχής της τροπολογίας της, η κυρία Περλεπέ εξέφρασε την ικανοποίησή της αφού όπως τόνισε κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια, τα εν λόγω λατομεία της Νότιας Εύβοιας θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς να θεωρούνται παράνομα όσον αφορά τη δασική νομοθεσία περί αναδάσωσης.

Έτσι και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά θα διατηρήσουν την εργασία τους και η περιοχή δεν θα στερηθεί αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας που συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική ζωή της νότιας Εύβοιας αλλά και συνολικά του νομού και της χώρας.

Στο πλευρό των καταναλωτών οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ!

Στο πλευρό των καταναλωτών τάσσονται οι τεχνικοί της ΔΕΗ. Αποφάσισαν να μην κόψουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ.Αυτή την απόφαση πήρε σε κεντρικό επίπεδο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και την ίδια απόφαση έλαβε και η Ένωση Τεχνικών Εύβοιας της ΔΕΗ.Πρόεδρος της Ένωσης είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας Δήμος Κόρδης (φωτο), ο οποίος συναντήθηκε αυτές τις ημέρες με τις ομάδες πολιτών ενάντια στα χαράτσια και ξεκαθάρισε την στάση των συναδέλφων του.Η απόφαση των τεχνικών, πιθανότατα θα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε εργολάβους. Η δημοτική αρχή και οι ομάδες πολιτών ενάντια στα χαράτσια, σκοπεύουν να ζητήσουν τα στοιχεία όσων εργολάβων εμπλακούν, ώστε να τους κοινοποιήσουν εξώδικα και να τους καθιστούν υπεύθυνους αν κόψουν το ρεύμα σε κάποιον και θέσουν έτσι σε κίνδυνο τη ζωή του.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την ενίσχυση των ρητινεργατών

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε συνέχεια των προσπαθειών που κατέβαλε για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ρητινεργατών, η οποία υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, είχε ζητήσει και την επίσπευση δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.

Η εν λόγω ΚΥΑ αναρτήθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 2537/ 7-11-2011, τεύχος Β΄.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...