Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΤΡΕΙΣ οι νεκροί από το τροχαίο στα Ψαχνά

Φωτό αρχείου

Τρεις οι νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς σημειώθηκε στις 02.40 τα ξημερώματα στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ψαχνών Ευβοίας. Πριν λίγο έχασε τη μάχη και η τραυματίας που νοσηλευόταν στην Αθήνα.


Νεκροί είναι οι Αντώνης Ζαχαριάδης 47 ετών, Ιωάννα Γκύλη 28 ετών, Μαριάννα Κάτσου 32 χρονών

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα προσέκρουσε, από άγνωστη αιτία, σε σταθερό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον  θανάσιμο τραυματισμό τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Σήμερα 2 Οκτωβρίου περίπου στις 02:30΄το ξημερώματα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος στο οποίο επέβαιναν ακόμη 2 κοπέλες, ηλικίας 32 και 28 ετών, κινούμενο επί της επαρχιακής οδού Ψαχνών – Άτταλης (με κατεύθυνση προς Ψαχνά), εξετράπη δεξιά της πορείας του με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε δένδρο εκτός του οδοστρώματος. Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στα Ψαχνά Ευβοίας

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 47χρονου οδηγού και της 28χρονης επιβάτη, ενώ η 32χρονη συνοδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στην συνέχεια σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.  

Ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος από το  Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης.

ΑΠΕΙΛΕΣ Μίχου σε δημοσιογράφους: «Θα περάσουμε καλά τώρα! Θα τα πούμε μαζεμένα!» (VIDEO)

Μετά τις κλωτσιές και τις σπρωξιές του Ηλία Κασιδιάρη σε φωτορεπόρτερ-καμεραμάν, και τα κοσμητικά επίθετα του Ηλία Παναγιώταρου στους δημοσιογράφους αποκαλώντας τους «σιχάματα», ήρθε και η προκλητική επίθεση του Νίκου Μίχου, ο οποίος απείλησε τους δημοσιογράφους κατά την έξοδο του από τη ΓΑΔΑ μετά την αποφυλάκιση του, λέγοντας:

«Θα περάσουμε καλά τώρα. Θα τα πούμε μαζεμένα!»

«Ποιοι θα περάσουνε καλά κύριε;» τον ρώτησε έντονα μια γυναίκα δημοσιογράφος, με τον Μίχο να γυρνά επιθετικά και να κατευθύνεται με άγριες διαθέσεις πάνω στα κανάλια, λέγοντας:

«Αυτοί που κατηγορήσατε και συκοφαντούσατε! Κατάλαβες; Μόνο με σφαίρες θα μας καταφέρετε. Πάρτε το χαμπάρι. Θα μας γεμίσετε και θα πέσουμε» κατέληξε ο Νίκος Μίχος, με τον Ηλία Παναγιώταρο από δίπλα να συμπληρώνει:

«Τι ήρεμα ρε, δεν ντρέπεστε! Ξεφτιλισμένα! Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους! Δούλοι! Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια! Μέχρι τέλους θα φτάσουμε!»

ΛΑΡΚΟ: Σωσίβια και σανίδες σωτηρίας οι εργαζόμενοι δεν θα δώσουν σε κανένα

Ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστά τα όσα συζήτησαν με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τις απόψεις τους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι, με κοινή ανακοίνωση των σωματείων τους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Μετά από την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων ,  ζητήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση, με  θέμα «ΛΑΡΚΟ».
 (Από το Σωματείο Εύβοιας , συμμετείχε αντιπροσωπεία και όχι το Προεδρείο)
(Από το Σωματείο Έδρας – Αθήνα , δεν συμμετείχαν καθόλου οι συνάδελφοι)
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Τα Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ , στο συντονιστικό τους είχαν αποφασίσει όπως και έτσι έγινε , να ζητηθεί συνάντηση των Σωματείων με τη Διοίκηση , για να ενημερωθούμε τι γίνεται με το θέμα της ΛΑΡΚΟ.
Η Διοίκηση απάντησε και μας κάλεσε τη Δευτέρα (30/09/2013) για να συναντηθούμε .
Στη συνάντηση αυτή ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την βιωσιμότητα της εταιρίας,  την προοπτική του εργοστασίου , τα αποθέματα των μεταλλείων , τη ΔΕΗ  και πήραμε τις εξής απαντήσεις:
Ζητάνε αύξηση παραγωγής ώστε το τελευταίο τρίμηνο να πιάσουμε τους στόχους των πωλήσεων που είχαμε το 2013 .
Θα λειτουργήσουν άμεσα τα μεταλλεία ΤΣΟΥΚΑΣ και ΚΟΤΡΟΝΙ στην Εύβοια , ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των μεταλλείων με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παραγωγή.
Στο εργοστάσιο θα γίνει τροφοδοσία με ΠΕΛΛΕΤΣ από τις σκόνες που είναι πλούσιες σε Νικέλιο , το αποτέλεσμα της τροφοδοσίας αυτής είναι η μείωση του κόστους και η αύξηση παραγωγής .
Από το 2014 θα προγραμματίζονται οι συντηρήσεις ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τις ζημιές και μέσω της υποστήριξης των μεταλλείων για υψηλότερες ποιότητες θα πετύχουμε την αναμενόμενη παραγωγή .
Με τη ΔΕΗ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις . Μέχρι τέλος του έτους περιμένουν την οριστική απόφαση της ΡΑΕ για την τιμή του τιμολογίου του «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» , που θα είναι καθοριστική για την έκβαση των διαπραγματεύσεων  της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ .
Περιμένουν επίσης την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το πρόστιμο των 190 εκατομμυρίων ευρώ , που αφορά το ΧΕΤΖΙΓΚ και εάν κερδίσουν , αποδεσμεύεται και το υπόλοιπο ποσό του ΦΠΑ.
Τέλος , η Διοίκηση μας ανέφερε πως θα μας στείλει επιστολή για να συζητήσουμε το θέμα των περικοπών, όπως και πραγματοποιήθηκε.
Σήμερα, (02/10/2013) , λάβαμε επιστολή από τη Διοίκηση της εταιρίας με θέμα την περικοπή των μισθών και ότι πρέπει να απαντήσουμε μέχρι την 15/10/2013 , διαφορετικά θα αναγκαστούν όπως αναφέρουν στην επιστολή τους , να λάβουν τις όποιες αποφάσεις.
Κύριοι της Διοίκησης,
Ή ο γιαλός είναι στραβός ή εσείς διαφορετικά αρμενίζετε!
Αφού δεν θέλετε τη λειτουργία και την ομαλότητα της εταιρία με την κοινοποίηση της επιστολής που θυμίζει μανιφέστο , τότε ξεκινήστε ένα πόλεμο ανάμεσα στους εργαζόμενους και σε εσάς …. Για να δούμε πού θα βγει….
Σωσίβια και σανίδες σωτηρίας οι εργαζόμενοι δεν θα δώσουν σε κανένα.
Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών από την τροπολογία του ΙΚΑ (25%) .
Δεχτείτε τις μειώσεις στους εαυτούς σας , στους δικηγόρους σας που σας πλασάρουν σχέδια στην εταιρία (τύπου Λαναρά) , αυτούς που φανερώνουν σχέδια για να σώσουν την καρέκλα τους . Ας μας πουν πόσο αμείβονται !
Επειδή γνωρίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας (δικηγόροι) κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το ΤΑΙΠΕΔ για να έχουν το ποθητό αποτέλεσμα του μοναδικού επενδυτή , η Διοίκηση της εταιρίας πέφτει σε παγίδες και υλοποιεί τα σχέδια αυτών .
Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά ΜΑΧΗ για τη βιωσιμότητα της εταιρίας σε πείσμα αυτών που καθημερινά λιθοβολούν την εταιρία με ψεύτικα στοιχεία για να την εκποιήσουν , να την μειώσουν και να τη διαβάλουν με τον τρόπο που γνωρίζουν αυτοί.
Πόσοι από αυτούς τους κυρίους έχουν καθημερινή επαφή με τον ανταγωνιστή στα Σκόπια; Ποιοι συνεχίζουν να δίνουν στοιχεία στα Σκόπια; Η Διοίκηση γνωρίζει ή σφυρίζει αδιάφορα ;
Το ΤΑΙΠΕΔ – το Υπουργείο Οικονομικών και η Διοίκηση της εταιρίας , γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο εργοστάσιο για να στηριχτεί και να μείνει η εταιρία ανοιχτή ;
Πόσοι καθημερινά καίγονται για να στηριχτεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και η ομαλή λειτουργία του;
Κύριε Σύμβουλε,
Με τις επιλογές που ακολουθείς από τους κακούς συμβουλάτορες που είναι γύρω σου  θα περάσεις στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ , γιατί θα είσαι ο μόνος Διοικητής που με τις ενέργειες αυτές θα κλείσεις την εταιρία.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα διαπραγματευτούμε τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα , το μέλλον  και η λειτουργία της εταιρίας.
Οι άστοχες ενέργειες που γίνονται από την πλευρά σας , οδηγούν ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ , οπότε όλα αυτά που αναφέρατε για την αύξηση της παραγωγής είναι λόγια θερινής νυκτός και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Αν εσείς μπορείτε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας , εμείς ΟΧΙ .
Είμαστε ΚΑΤΑ αυτών που καθημερινά στρέφονται κατά της εταιρίας , είμαστε ΚΑΤΑ αυτών που θέλουν το κλείσιμο της εταιρίας και ΚΑΤΑ αυτών που με δόλιο τρόπο θέλουν να εκποιήσουν την εταιρία για τα προσωπικά τους συμφέροντα .
Όσο για τα δημοσιεύματα που γράφονται καθημερινά ιδίως στο «ΒΗΜΑ» , θα έπρεπε να είναι επώνυμα και όχι ανώνυμα , γιατί γνωρίζουμε ότι εκτελούν εντολές του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Οικονομικών .
Αντί η Διοίκηση της εταιρίας να στρέφεται ενάντια των δημοσιευμάτων αυτών , στρέφεται κατά των εργαζομένων.
Υ.Γ.: Κύριοι της Διοίκησης , Αν νομίζετε ότι θα μείνετε στο απυρόβλητο για τις επιλογές σας , σας απαντούμε: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!
                                                 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ –   –ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ
– ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ

Η Ασφαλεία Χαλκίδας εξάρθρωσε σπείρα που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία σε όλη την Ελλάδα

Η εξιχνίαση μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφαλείας Χαλκίδας, βρήκε ήδη κρατούμενα δυο από τα μέλη της σπείρας


Από την Αττική ως τη Φλώρινα χτυπούσε μια σπείρα «σκληρών» Ελλήνων κακοποιών που είχαν στόχο τα κοσμηματοπωλεία. Άλλοτε με ληστείες και άλλοτε με διαρρήξεις είχαν αρπάξει από πέντε καταστήματα πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών συνολικής αξίας 350.000 ευρώ, μέσα σε ενάμισι μήνα στα μέσα του 2012!

Η εξιχνίαση μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφαλείας Χαλκίδας, βρήκε ήδη κρατούμενα δυο από τα μέλη της σπείρας. Ο 39χρονος που φέρεται ως «αρχηγός» κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης για να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών, ενώ ένας 24χρονος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και σε βάρος ενός 23χρονου συνεργού τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και ο ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν δυο ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει στις 29 Ιουνίου 2012 σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Νέα Μάκρη Αττικής και στις 16 Ιουλίου 2012 σε ένα ακόμη που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο στους Νέους Πόρους Πιερίας. Η σπείρα είχε διαρρήξει άλλα δυο κοσμηματοπωλεία στα Νέα Παλάτια Ωρωπού στις 12 Ιουλίου 2012 και στο Αμύνταιο Φλώρινας στις 31 Ιουλίου 2012, ενώ είχε αποτύχει η διάρρηξη σε άλλο ένα στη Χαλκίδα στις 13 Ιουλίου. Οι δράστες είχαν κλέψει ακόμη τρία οχήματα και δύο ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στη συμμορία, καθώς και αν διέπραξε και άλλες ληστείες ή κλοπές σε όλη τη χώρα.

ΒΙΝΤΕΟ - Οι πρώτες επιθέσεις Μίχου - Λαγού μόλις τους άφησαν ελεύθερους



Στο στόχαστρο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Μίχου μπήκαν οι δημοσιογράφοι αλλά και οι μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον τους.


Μόλις βγήκαν από το κτίριο της Ευελπίδων άρχισαν να φωνάζουν και επιτίθενται στους δημοσιογράφους.

"Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό. Σας ξεφτιλίσαμε όλους. Ξεφτιλισμένοι. Δούλοι είστε όλοι" κραύγαζαν Παναγιώταρος και Μίχος φανερά εκνευρισμένοι.

Μάλιστα επιτέθηκαν σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο φωνάζοντας: "Χαιρετίσματα στον Π.... ρε. Στην αδερφή αρέσουν οι χειροπέδες. Στην αδερφή αρέσουν οι γούνινες χειροπέδες".

Αποστόλου: Αναγκαία η οργανωμένη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Καρύστου

Αναγκαιότητα για τη νότια Εύβοια η οργανωμένη και αποτελεσματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Καρύστου


Είναι γνωστό ότι η  περιοχή της Καρυστίας βρίσκεται  στο νότιο άκρο της Εύβοιας  και για να φθάσει ένας ασθενής από το Γενικό Νοσοκομείο της Καρύστου στα κοντινότερα Νοσοκομεία της Χαλκίδας ή της Αθήνας θα χρειαστεί λόγω του άσχημου οδικού δικτύου ή των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τουλάχιστον δυόμιση ώρες. Αν δε υπολογίσουμε κι άλλο τόσο χρόνο που χρειάζονται οι ασθενείς του Κάβο Ντόρο για να φθάσουν στο Νοσοκομείο της Καρύστου, τότε η άμεση περίθαλψή τους καθίσταται αδύνατη.

Είναι δε επίσης γνωστό ότι το Νοσοκομείο εξυπηρετεί περισσότερους από 15.000 κατοίκους, που το καλοκαίρι λόγω τουρισμού γίνονται 30.000.

Επειδή το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου:

αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό σε σημείο που να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά επείγοντα περιστατικά ,
είναι απαραίτητο και βασικό στοιχείο για την επιβίωση της αποκομμένης νότιας Εύβοιας και δεν δύναται να υποβαθμιστεί ή να καταργηθεί όπως επανειλημμένες πληροφορίες από το Υπουργείο του διαρρέουν.
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός:

Αν θα στηρίξει  τη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρύστου, λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα προσφορά του στην τοπική κοινωνία και
Ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρει ώστε να μπορέσει το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις για πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε μια απομονωμένη περιοχή.


Ο ερωτών βουλευτής

Αποστόλου Βαγγέλης

Αναγνωστάκης: «Κλείνουν τα σύνορα για Έλληνες που αναζητούν εργασία στον Ευρωπαϊκό Βορρά».

Ερώτηση προς το Υπουργείο  Εξωτερικών κατάθεσε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με δημοσιεύματα για αυστηροποίηση των κανόνων εισόδου μεταναστών από χώρες της Νοτίου Ευρώπης στη Βόρεια Ευρώπη.

Με δεδομένη την τραγική αύξηση στα ποσοστά ανεργίας και την  αδυναμία της χώρας μας να εξασφαλίσει  τα απαραίτητα για την επιβίωση και τη διαβίωση σε χιλιάδες νέους, οι προθέσεις των χωρών της Βορείου Ευρώπης να υψώσουν τείχη απέναντι στις χώρες που βιώνουν τις συνέπειες των μνημονίων, βρίσκονται μακριά από τη λογική της αλληλεγγύης των λαών.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους νέους που απειλούνται από ένα αβέβαιο μέλλον και αναζητούν μια καινούργια τύχη στο εξωτερικό, ο βουλευτής της Εύβοιας ερωτά το Υπουργείο Εξωτερικών για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει ώστε να αποτραπούν επιζήμιες αποφάσεις για την εργασία στις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά καθώς και για όλες τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρασκευή 4 Οκτώβρη 7μμ τοσυλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Αλιβέρι

Να είναι  μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής  συμμετοχής.
ΟΛΟΙ εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες  τη μέρα εκείνη να συμμετέχουμε χωρίς δισταγμό.


Γιατί μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Γιατί απελευθερώνουν τις απολύσεις. Γιατί μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο. Γιατί καταργούν την Κυριακή αργία. Γιατί καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις σε κύριες συντάξεις, νέες μειώσεις σε εργοδοτικές εισφορές. Διαλύουν παιδεία – υγεία – πρόνοια.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Τα σωματεία να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή.
Τα συλλαλητήρια την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μονό η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, αυτά κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών. Να ενισχυθεί η ταξική ενότητα, να αποδυναμωθεί ο συμβιβασμός.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

Παρασκευή 4 Οκτώβρη
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
στο Αλιβέρι Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) 7μμ

Ο Αναγνωστάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής  του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, για τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Εύβοιας (Τσιμέντα Χαλκίδας, Ιντερκέμ, Σέλμαν, Νεοσέτ, Μηχανική και Ηλεκτρομηχανική Κύμης), ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία να συζητηθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα της Εύβοιας, ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης,  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τόνισε το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει δώσει δείγματα γραφής στήριξης στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επιβεβαίωσε τις προσπάθειες, που έγιναν από πλευράς Περιφέρειας, να πεισθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί για συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο βουλευτής τόνισε την κρισιμότητα  του θέματος και την ευθύνη που έχουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δώσουν επιτέλους απαντήσεις στα ερωτήματα, που θέτουν οι εργαζόμενοι, και επέκρινε την απαξιωτική στάση του Υπουργού Ανάπτυξης, που δεν έχει απαντήσει για τον καθορισμό συνάντησης με τους εργαζομένους.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του  ο βουλευτής, αφού δήλωσε για πολλοστή φορά την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων, έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούν όλα τα εργοστάσια και επανέλαβε ότι στρατηγική επιδίωξη παραμένει η επαναλειτουργία των εργοστασίων, η καταβολή των δεδουλευμένων, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών αρχών και η διεύρυνση  του μετώπου καθώς και η πολύπλευρη στήριξη των ανέργων.

Τέλος, σημείωσε ότι, η συμπόρευση και η συστράτευση όλων των  δυνάμεων αποτελούν τις αναγκαίες  προϋποθέσεις για να ανατραπούν οι πολιτικές, που οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες   πολιτών.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...