Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ

Με αισθήματα χαρμολύπης τελέσθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 το πρωί η Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Τσαλίκη, με αφορμή των συμπλήρωση εικοσιενός ετών από την μακαρία Κοίμησή του (+21 Νοεμβρίου 1991), στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια.

Πλήθη πιστών, από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, συνέρευσαν στο Μοναστήρι του Γέροντος για να λάβουν την Χάρη του Αγίου, αλλά και να προσκυνήσουν τον Τάφο του Γέροντος Ιακώβου, ο οποίος αγάπησε πολύ το Θεό, αγωνιζόμενος το μαρτύριο της συνειδήσεως σε ολόκληρη την επίγεια ζωή του και αναπαύοντας πολλούς ανθρώπους ποικιλοτρόπως, πάλαι τε και επ’ εσχάτων.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και Διακόνων.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στην Παραβολή του «Άφρωνος Πλουσίου», ενώ μίλησε με συγκινητικούς λόγους και για τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο.

Η Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM).

Μαρκόπουλος: Να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη «λίστα Χριστοφοράκου»

Να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη «λίστα Χριστοφοράκου», ώστε να μην καταδυναστεύεται και να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Δυο λίστες καταδυναστεύουν το πολιτικό σύστημα της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, «είναι η λίστα Λαγκάρντ και πρέπει να γνωρίζουμε τι θα εισπράξει η χώρα μας από την περίφημη συμφωνία με τις ελβετικές αρχές. Η δεύτερη, είναι η «λίστα Χριστοφοράκου» και όσα κατέθεσε ο Χριστοφοράκος στην εισαγγελία του Μονάχου για να απαλλαγεί από την αγωγή που έκανε η SIEMENS εναντίον του για το κενό στα «μαύρα ταμεία. Η «λίστα Χριστοφοράκου» καταδυναστεύει και ενδεχομένως εκβιάζει ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος.

Έχετε υποχρέωση ως κυβέρνηση να φέρετε και τις δύο λίστες στη Βουλή. Δεν είναι μόνο ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά είναι ζήτημα απελευθέρωσης των δεσμών σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο προσπαθεί να βρει το βηματισμό του. Διαφορετικά ούτε την αποτυχία της μεταπολίτευσης μπορούμε να σβήσουμε, ούτε να χαράξουμε ένα καινούργιο οδικό χάρτη για την οικονομία, την κοινωνία , τη δικαιοσύνη και κυρίως τη διάσωση της χώρας» .

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε επίσης ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, ξεπερνά τα 75 δις ευρώ ή το 30% του ΑΕΠ . «Μετά από τρία χρόνια μνημονίου η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι όχι μηδενική, αλλά αρνητική, και αυτό είναι η επιτομή της κοινωνικής αδικίας έναντι όλων αυτών τα οποία επιβάλλετε στους πολίτες», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής Ευβοίας, με την μείωση των φορολογικών κέντρων θα υπάρξει ακόμη πιο μειωμένη επιτήρηση , ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά προσωπικού στο ΣΔΟΕ. «Με την τακτική που ακολουθείτε στήθηκε ο μηδενισμός του ελεγκτικού μηχανισμού και αυτό πρέπει να το ανατρέψετε» τόνισε. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη σημείωσε τα εξής : «Δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να διαχωρίσει τα επαγγελματικά σκάφη από τα ιδιωτικά. Αν δεν μπορείτε, απευθυνθείτε στο υπουργείο Τουρισμού που γνωρίζει πολύ καλά ποια σκάφη είναι επαγγελματικά και ποια ιδιωτικά», κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος.  

Ο Αναγνωστάκης με την Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας του εργοστασίου απορριμάτων

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους - μέλη της Διευρυμένης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της δημιουργίας του εργοστασίου απορριμάτων, στην περιοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, δεσμεύτηκε για μία ενημερωτική συνάντηση μαζί τους, την Παρασκευή 23 Νοέμβρη και ώρα 6:00 μ.μ.

Ο Λευτέρης έστειλε εξώδικο στις εταιρείες με τα τηλεφωνικά ραντεβού ΕΟΠΥΥ

Λίγες ημέρες μετά την πρόθεση της νέας διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να καταργήσει τους 5ψήφιους αριθμούς, στους οποίους απευθύνεται το κοινό για ραντεβού με γιατρούς και παράλληλα με την προβολή, τις τελευταίες ημέρες, συγκεκριμένων διαφημίσεων από εταιρείες των 5ψήφιων αριθμών, για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι προσβάλλουν το κύρος του, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Ε. Παπαγεωργόπουλος, κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς όλες τις εταιρείες, που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες μια από τις εταιρείες διαφημίζει τον 5ψήφιο αριθμό του ΕΟΠΥΥ χρησιμοποιώντας, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, «αμφιλεγόμενο πρόσωπο».

Τονίζουν δε ότι τόσο το κείμενο, που εκφωνείται, αλλά και το συγκεκριμένο πρόσωπο, που εμφανίζεται, όσο και ολόκληρο το διαφημιστικό σποτ δεν συνάδουν με την αξιοπιστία του Οργανισμού.

Ήδη, η διοίκηση προσανατολίζεται στο άμεσο μέλλον να αντικαταστήσει τις εταιρείες με τα 5ψήφια νούμερα, από δικό της μηχανισμό, με τριψήφιο αριθμό στον οποίο πιθανότατα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν εντελώς δωρεάν να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς.

Στο εξώδικο, που έστειλε ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ προς τις εταιρείες με τα 5ψήφια νούμερα, αναφέρεται ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουμε αντιληφθεί ότι προβάλλονται σε τηλεοπτικά ΜΜΕ διαφημίσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών σας, οι οποίες θίγουν βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού μας και είναι τελείως αντίθετες με το προβλεπόμενο πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης».

Ο ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρεται για τις ενέργειες των συγκεκριμένων εταιρειών και τις καλεί εντός 24 ωρών να αποσύρουν άμεσα τις επίμαχες διαφημίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένη, καθώς θεωρεί με τις συγκεκριμένες διαφημίσεις δεν επιτυγχάνεται η ενημέρωση των ασφαλισμένων, αλλά αντίθετα, διακωμωδείται, το διαφημιζόμενο αντικείμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νέες νομικές ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη, που έχει ήδη δεχθεί.

Απαξιώνουν την αιρετή αυτοδιοίκηση με τις απολύσεις

Στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά συνεκλήθη εκτάκτως σύσκεψη των Επικεφαλής των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις επιπτώσεις του Ν. 4093/12 στην Περιφέρεια. Επίσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Π.Σ , Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των εργαζομένων της Περιφέρειας. Στην σύσκεψη αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Eκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων ( ΔΕ-ΙΔΑΧ)

Λύση δεν είναι η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό , ούτε και η κατεδάφισή τους. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη.

Ο νόμος 4093/12 και οι οριζόντιες περικοπές του αποτελούν καίριο « πλήγμα » στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών.

Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης.

«Ακρωτηριάζεται» ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπο με την διαθεσιμότητα και την άμεση και προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Επισημαίνουμε ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχει ήδη υποστεί μείωση η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ( ΚΑΠ) κατά 60% για τη διετία 2011-2012.

Κατά συνέπεια οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στηρίζουμε και καλύπτουμε πολιτικά- νομικά- και διοικητικά τον αγώνα των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Συγκαλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε Ειδική Συνεδρίαση την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11: 30πμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αινιάνων 6 με θέμα: Επιπτώσεις από την εφαρμογή του Ν. 4093/12 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Διαθεσιμότητα – Απολύσεις – Παρατηρητήριο – Επίτροπος κλπ).
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα των υπαλλήλων

Ο Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητά διευκρινήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα των υπαλλήλων


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της λειτουργίας του δημοσίου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων για τις οποίες θα επιθυμούσαμε κάποιες διευκρινίσεις.

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ

Α. Οι περιπτώσεις υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί πριν από την εφαρμογή του νόμου 2190/1994 (ν. Πεπονή) και κατόπιν μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου, εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για διαθεσιμότητα;

Β. Οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου πριν από την έναρξης λειτουργίας του ΑΣΕΠ, εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου;

Γ. Ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων όπως οι τρίτεκνοι, εξαιρούνται από τις διατάξεις του νόμου;

Δ. Ποια είναι τα προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια βάσει των οποίων εξαιρούνται υπάλληλοι από την διαθεσιμότητα

Ο ερωτών βουλευτής



Αναγνωστάκης Δημήτρης"

Διαδήλωση - τιμωρία των πολιτών από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους

Μια διαδήλωση - τιμωρία των πολιτών έγινε σήμερα από τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και το κομφούζιο επικρατούσε σε όλους τους δρόμους μέχρι αργά το μεσημέρι.

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έκαναν πορεία για να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολτική αλλά κατάφεραν να εξοργίσουν τους πολίτες που παγιδεύτηκαν για πολλές ώρες στα αυτοκίνητά τους.

Έτσι η διαδήλωση αντί να πετύχει τη  συμπαράσταση όλων των πολιτών στα αιτήματά τους κατάφερε να τους εξοργίσει μια και αποκλείστηκαν δρόμοι και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι πολίτες , αλλά καί όσοι από τα άτομα με ειδικές ανάγκες .. έκαναν το λάθος να πάνε στους γιατρούς ή σε δουλειές.

Καλές είναι οι διαδηλώσεις και οι πορείες αλλά αν δεν λαμβάνουν υπόψη τους, οι οργανωτές, τις τοπικές συνθήκες πετυχαίνουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν.

Μια διαδήλωση στην παραλία, μπροστά από το Δημαρχείο ή μια συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς δεν θα δημιουργούσε προβλήματα και οι πολίτες θα ήταν ένθερμοι συμπαραστάτες στους αγώνες των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Όταν έγκλωβίζονται όμως στους στενούς δρόμους της Χαλκίδας τότε το "Ανάθεμα" είναι η ...ηπιότερη έκφραση.

Κάποτε όλοι πρέπει να  καταλάβουμε ότι για να μας σεβαστούν και να μας υπερασπιστούν πρέπει και εμείς να σεβόμαστε τους άλλους...

ΥΓ. ΔΕΝ μου προκαλεί καμιά εντύπωση που τα τοπικά Μέσα αγνοούν αυτη τη διάσταση. Με εξαίρεση το e-gnomi.gr (απ΄όπου και η φωτό) που ανέφερε το πρόβλημα (όχι όμως και την αγανάκτηση των πολιτών) οι άλλοι αρκούνται να δημοσιεύουν "δελτία τύπου". Και οι ταλαιπωρημένοι πολίτες ΔΕΝ εκδίδουν ανακοινώσεις, δυστύχως...

Η πρώτη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν πρόσωπα από τον Δήμο μας, τα οποία προωθούν την δημιουργία Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ κος Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Μπούρας, Αναστάσιος Στεργίου, Ιωάννης Μόκας και Τριαντάφυλλος Παϊραμίδης.

Σε αυτή την πρώτη συγκέντρωση, αυτός ο πρώτος "πυρήνας" συζήτησε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, μεταξύ των οποίων το πρόβλημα του νερού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ καθώς και το μεγάλο ζήτημα των υπαλλήλων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ. Επίσης συζητήθηκε και η διαδικασία λειτουργίας της Τοπικής Οργάνωσης στα πλαίσια του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, η προσέγγιση μελών και η εγγραφή τους.

Η όλη διαδικασία από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έγγυται στο γεγονός του να μπορέσει το κόμμα αυτό να λειτουργήσει σε μεγαλύτερη ευρύτητα από την οποία μέχρι σήμερα λειτουργούσε η κομματική του οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε στην διάθεσή μας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πέρα από τις Νομαρχιακές οργανώσει, που έως τώρα λειτουργούσε, να λειτουργήσει και με βασικές οργανώσεις ανά Δήμο πλέον σε όλη τη χώρα.

Επίσης πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών που προέτρεψαν για την δημιουργία Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας θεωρείται και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νίκος Χασάναδρας, ο οποίος έλειπε από την χθεσινή συνάντηση λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. Πέραν όμως του κου Χσάνδρα, υπήρξαν και άλλοι που παρότρυναν στην δημιουργία τοπικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων ήταν και οι τέσσερις παρευρισκόμενοι κύριοι αλλά κια άλλοι, οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

Πέρα από αυτά όμως, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση να επαναληφθεί, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, όπου όμως δεν έχει οριστεί ο χώρος, όπου θα γίνει. Ο κος Αποστόλου σε δήλωση που μας έκανε είπε ότι "οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση αποτελούν την μήτρα της Τοπικής Οργάνωσης". messapianews.gr
Enhanced by Zemanta

Εύβοια:To μπουκάλι που κρατούσε,δεν είχε νερό όπως πίστευαν οι συγγενείς του...

Τους είπε ότι θα βγει για λίγο έξω για να ξεσκάσει και να ξεδιψάσει - Λίγο αργότερα κατάλαβαν τι εννοούσε αλλά ήταν αργά για να τον βοηθήσουν...

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ένας 48χρονος που το πρωί, βγήκε από το σπίτι του και πήγε στην αυλή για να καπνίσει. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι νερού, που όμως μέσα είχε ποσότητα χασίς.

Ο 48χρονος ξεκίνησε να καπνίζει το χασίς, αλλά στάθηκε άτυχος. Για κακή του αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην περιοχή και... αμέσως τον μυρίστηκαν. Τον πλησίασαν και αφού είδαν ότι είχε πάνω του ναρκωτικά τον συνέλαβαν και το οδήγησαν στο τμήμα της πόλης.

Χοντραίνει η κόντρα Μαρκόπουλου - Θεοδώρου- Θα γίνουν σήμερα "αποκαλύψεις";

Ο Κώστας Μαρκόπουλος απειλεί να κάνει σήμερα αποκαλύψεις για τον τέως υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Θεοδώρου και το τι συνδέει με την εταιρία Torcaso, τη στιγμή που ο τελευταίος τον απειλεί με αγωγή.

Ο Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, βρίσκεται και παλι στο επίκεντρο αφού ο κυριακάτικος τύπος τον φέρνει να παίρνει πρωτοβουλίες και να διαφωνεί σε σημαντικά πράγματα με το κόμμα του.

Χτες μέσα από το twitter του, μιλώντας για τον τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ, από την Κύμη Χ. Θεοδώρου και προαναγγέλοντας για περισσότερες αποκαλύψεις για σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, βάζει νέες φωτιές στο πολτικό σκηνικό.

Ο Μαρκόπουλος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
Με απειλεί ο τ.υφ Πασοκ. Χ. Θεοδωρου με αγωγη για τις off shore της Κυμης.Τι τον συνδέει με την Torcaso;ποιος ηταν ο διευθυντής του;Δευτέρα!


Που εχουμε ακούσει για την Τorcaso; 

Λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η Μονή Βατοπεδίου προβαίνει σε δύο περίεργες αγορές ακινήτων.

Το ένα, βρίσκεται στην οδό Κομνά Τράκα και το άλλο στην οδό Κηφισίας 7 στην Αθήνα, όπου ανήκουν στην εταιρεία Torcaso, της οποίας ιδιοκτήτης εμφανίζεται ο κ. Νικόλαος Ζήγρας, ξάδελφος και στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου. Η Torcaso έγινε γνωστή για την πώληση και ενός ακόμη ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πλάκα. Πρόκειται για το περίφημο ακίνητο το οποίο πούλησε στα χαρτιά σε μία άλλη offshore, από την οποία τελικώς το αγόρασε η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.
 
Ο Θεοδώρου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει για τον Μαρκόπουλο:

"Ο συγκεκριμένος βουλευτής,  παρά την απεριόριστη πρόσβαση που έχει σε κάθε πληροφορία για την τοπική κοινωνία και την οικονομική δραστηριότητα της Εύβοιας, με τη συμπεριφορά του αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, αλλά για την  παρουσία του στα ΜΜΕ. Γι’ αυτό, μετά από αγωγή που θα καταθέσω άμεσα εναντίον του, θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει όσα διοχέτευσε στον Τύπο, ο ίδιος και όσοι τα αναπαράγουν. Βέβαια, αυτό δεν θα είναι το μόνο θέμα για το οποίο ο κ. Μαρκόπουλος λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη…"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...