Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέδριο για την «Πρόληψη Καρκίνου» στη Κύμη

Στον ερευνητή γιατρό, «που χάρισε ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου»,  Γεώργιο Παπανικολάου, είναι αφιερωμένο το 1o  Πανελλήνιο Συνέδριο, που πρόκειται να λάβει χώρα, στη γενέτειρά του πόλη, τη Κύμη Ευβοίας. Το Συνέδριο  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τη Παρασκευή 21 έως και τη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Kymi Palace, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» (Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης και ΄Ερευνας  του καρκίνου).

Το συνέδριο έχει το γενικό τίτλο «Πρόληψη Καρκίνου».  Οι επιστήμονες σύνεδροι έχουν προγραμματίσει να εισηγηθούν για θέματα όπως «Η αξία του τεστ Παπανικολάου στη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου

της μήτρας», «Βιογραφία και αποτίμηση του έργου του Γεωργίου Παπανικολάου», «Η εξέλιξη της κυτταρολογίας στη διάγνωση του καρκίνου: ο ρόλος της παρακέντησης οργάνων δια λεπτής βελόνης (FNAC)», «Πρόοδοι στην πρόληψη του καρκίνου», «Νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ)», «Πρόληψη των HPV σχετιζομένων καρκίνων», «Η πρόληψη γυναικολογικών και άλλων καρκίνων στην Ελλάδα του 21ου  αιώνα», «Ο ρόλος των εμβολίων στην προληπτική Ιατρική». 

Επιστροφή φόρου από 210 έως 900 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης

- Πώς θα επιστραφεί στα νοικοκυριά ο Ενιαίος Φόρος Καυσίμων
- Θεσπίζεται εισοδηματικό όριο για την είσπραξη της επιστροφής φόρου
- Θα υπάρξει και ανώτατο πλαφόν κατανάλωσης και επιστρεφόμενου φόρου ανά γεωγραφική ζώνη
- Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και ποια θα είναι τα κριτήρια


Επιστροφή φόρου από 210 έως 900 ευρώ θα λάβουν οι καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης, εφόσον πληρούν μια σειρά από κριτήρια όπως οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά. Το εισοδηματικό όριο είναι εξαιρετικά χαμηλό που σημαίνει ότι εκατομμύρια νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν φέτος για τη θέρμανσή τους πληρώνοντας το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,4 έως 1,5 ευρώ ανά λίτρο.
Όπως γράφει το capital.gr στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης μεταξύ του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά και με βάση τις έως τώρα πληροφορίες φαίνονται να οριστικοποιούνται τα εξής:
- η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Αυτό μεταφράζεται σε μια λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μεταξύ 1,4 και 1,5 ευρώ ανά λίτρο.
- η επιδότηση των νοικοκυριών θα λάβει τη μορφή επιστροφής του μέρους του ειδικού φόρου κατανάλωσης προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά από την εξίσωση των φόρων.
- θεσπίζεται εισοδηματικό όριο για την είσπραξη της επιστροφής φόρου. Για τον άγαμο το εισοδηματικό όριο είναι 15.000 ευρώ ετησίως, για τους έγγαμους 25.000 ευρώ και το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- θεσπίζεται ανώτατο πλαφόν κατανάλωσης και επιστρεφόμενου φόρου ανά γεωγραφική ζώνη (η χώρα χωρίζεται σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες).

Στην πρώτη ζώνη (Φλώρινα, Γρεβενά κλπ) θα επιστρέφεται φόρος για συνολική κατανάλωση έως 3.000 λίτρα και το αντίστοιχο ανώτατο ποσό επιστροφής φόρου στα 900 ευρώ.

Στη δεύτερη ζώνη (Αρκαδία, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης κα) το όριο κατανάλωσης ορίζεται στα 1900 λίτρα και το ανώτατο ποσό της επιστροφής φόρου στα 576 ευρώ.

Στην τρίτη ζώνη (Αττική, Κέρκυρα, Λευκάδα κλπ) το όριο κατανάλωσης ορίζεται στα 1200 λίτρα και το ποσό του επιστρεφόμενου φόρου στα 360 ευρώ και

στην τέταρτη ζώνη (νησιά Αιγαίου, Κρήτη κα) η ανώτατη κατανάλωση ορίζεται στα 700 ευρώ και το μέγιστο ποσό του φόρου που μπορεί να επιστραφεί ορίζεται στα 210 ευρώ.
- εκτός από τα εισοδηματικά όρια θεσπίζεται και όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας. Επιστροφή φόρου θα δικαιούται μόνο οι άγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας έως 120.000 ή 150.000 ευρώ και οι έγγαμοι με αξία περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Η επιστροφή του φόρου θα γίνεται ως εξής. Ο φορολογούμενος θα υποβάλει αίτηση σε ειδική φόρμα μέσω ίντερνετ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Θα καταχωρεί τα στοιχεία του τιμολογίου από την αγορά του πετρελαίου και σύντομα θα λαμβάνει έγκριση για την επιστροφή του φόρου. Ο φόρος θα πιστώνεται σε τραπεζικό του λογαριασμό. Θα υπάρχει και η δυνατότητα προέγκρισης προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα ο φορολογούμενος όσον το δυνατόν συντομότερα.

Πετούσε πέτρες στο τρένο γιατι μπέρδεψε την Χαλκίδα με την Θεσσαλονίκη!

Πρωτοφανείς καταστάσεις στον σταθμό της Χαλκίδας με πρωταγωνιστή έναν 42χρονο. Όλα έγιναν αργά χθες το απόγευμα . Ένας 42χρονος κατέβηκε από το τρένο στην Χαλκίδα και μετά από λίγα λεπτά άρχισε να πετάει πέτρες προς μεγάλη έκπληξη των επιβατών οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.
 
Ύστερα από λίγα λεπτά, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας. Εκεί υποστήριξε ότι έκανε λάθος και αντί να πάει στην Θεσσαλονίκη ήρθε στην Χαλκίδα. Θύμωσε για το λάθος του και όπως είπε, πάνω στον εκνευρισμό του, άρχισε να πετάει πέτρες!

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ίδιο και τον οδήγησαν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν βαριά μορφή ψυχασθένειας. Σύμφωνα με το eviazoom, η σύζυγος του σε τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε ότι ο 42χρονος έχει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και με εντολή του Εισαγγελέα μεταφέρθηκε από την Αστυνομία σε εφημερεύον Νοσοκομείο της Αθήνας για να νοσηλευτεί.

Τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός στο δίκτυο ύδρευσης της Χαλκίδας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, μία νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013» του έργου με τίτλο: «Σύστημα τηλε – ελέγχου / τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Αυλίδας, Ληλαντίων, Ν. Αρτάκης, Ανθηδώνας και της πόλης της Χαλκίδας», συνολικού προϋπολογισμού 3.872.728,80 €.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα αφορά στον εκσυγχρονισμό του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων, προωθητικών συγκροτημάτων, δεξαμενών και κύριων εισόδων νερού στα Δ.Δ., Ν. Αρτάκης, Ανθηδώνας, Ληλαντίων και Αυλίδας καθώς και στην εγκατάσταση σταθμών μέτρησης υδραυλικών παραμέτρων του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού της πόλης της Χαλκίδας. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία Μοντέλου προσομοίωσης για ορθολογική διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου σε Σύστημα Κεντρικής Διαχείρισης (ΚΣΕ).

«Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 3.872.728,80 € για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου τηλε-έλεγχου / τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο διαρροών των δικτύων ύδρευσης, στο Δήμο Χαλκιδέων» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, ενώ τόνισε: «Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των Δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα, που έχουν ως στόχο την σημαντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης, εξασφαλίζοντας την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ορθή διαχείριση των πολύτιμων υδάτινων πόρων σε όλη την έκταση της Στερεάς Ελλάδας».

Ομόφωνο ΟΧΙ στα διόδια από Μπουραντά, Ζεμπίλη και βουλευτές

Συναντήθηκαν στο Διοικητήριο της λεωφόρου Χαϊνά και συζήτησαν και για το οδικό δίκτυο του νομού...

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την πιθανολογούμενη επιβολή διοδίων στον οδικό άξονα Χαλκίδας-Σχηματαρίου και το οδικό δίκτυο της Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα17 Σεπτεμβρίου, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχαν από κοινού, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, οι οποίοι απεύθυναν πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του Νομού.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αυτοπροσώπως οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου, Συμεών Κεδίκογλου και Δημήτρης Αναγνωστάκης. Από συνεργάτες τους εκπροσωπήθηκαν, ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

Σε δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται, για το αποτέλεσμα της συνάντησης, τα εξής:

«Στη συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση όλων στην προοπτική επιβολής διοδίων στον άξονα Χαλκίδας-Σχηματαρίου. Σχετικά με τα προβλήματα στο βασικό σύστημα οδικών υποδομών του Νομού, ιεραρχήθηκαν οι αναγκαιότητες και τέθηκαν οι προτεραιότητες για τις διεκδικήσεις της τρέχουσας περιόδου.

Ως πρώτιστη προτεραιότητα αντιμετωπίζεται το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, το μόνο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους ως χαρακτηρισμένο διευρωπαϊκό δίκτυο, με μοναδικό διαφωνούντα τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Υψηλής προτεραιότητας είναι και το συμβασιοποιημένο έργο της Παράκαμψης Βασιλικού καθώς και η ολοκλήρωση όλων των μελετών, που αφορούν στο βασικό οδικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτών των διεκδικήσεων, ως αναγκαίο πρώτο βήμα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.»

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα τον Οκτώβρη

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα ξεκινά τον Οκτώβρη και σκοπός του είναι να προσφέρει ουσιαστικούς δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας, ενώ αντιτίθεται σε ένα κόσμο τυποποίησης και ομοιομορφίας!

«Η βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων του κόσμου οδηγεί στην συνειδητοποίηση των αιτιών. Σήμερα βιώνουμε μια εποχή κρίσης η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά γενικότερη. Είναι κρίση ηθών, ιδεολογιών, αξιών και αγγίζει κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Την απρόσμενη τροπή της ζωής μας παρουσιάζουν οι Έλληνες ντοκιμαντερίστες μέσα από τις ταινίες τους θίγοντας θέματα που μαστίζουν την σημερινή κοινωνία και δίνοντας μας ταυτόχρονα μια ανάσα διαφυγής από τα προβλήματα των καιρών.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest αναζητεί και προσφέρει ουσιαστικούς δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας με την πρωτοπόρα και αναζωογονητική αέναη σκέψη των δημιουργών που αντιτίθεται σε έναν κόσμο τυποποίησης και ομοιομορφίας.
Στα έξι χρόνια διεξαγωγής του έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών, προβάλλοντας καλλιτέχνες που θέτουν ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών τους και ανταποκρίνονται στα αιτήματα των καιρών για την διαμόρφωση μιας δύσκολης αλλά ταυτόχρονα γοητευτικής μορφής τέχνης, που αποτελεί πλέον πόλο έλξης ανήσυχων και απαιτητικών θεατών.

Στην προσπάθεια συμβολής και στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest , συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες επιμένουν να μεταφράζουν τα όνειρα και τις ιδέες σε εικόνες.

Επιστρατεύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις, την πρωτοτυπία ιδεών , την νεωτεριστική ματιά αλλά και την διάθεση ανανέωσης του ταλέντου που κατατάσσεται κάθε χρόνο στις στρατιές μας, επιλέχτηκαν 60 συνολικά ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011-2012.
Την επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 32 ταινίες- ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς Έλληνες κινηματογραφιστές.
Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας καθώς και ημερίδα παρουσίασης των εργαστηρίων με θέμα ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τα τμήματα κινηματογράφου των Πανεπιστήμιων Αιγαίου, Παντείου και Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης – που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν εργαλεία μελέτης σύγχρονων προβλημάτων, σειρήνες αφύπνισης κοινωνικών συνειδήσεων, μέσα προβολής των χαμένων διαστάσεων της κοινωνίας μας και των μύχιων πτυχών της συνείδησης μας.

"Νεκρώνει" το Νοσοκομείο Χαλκίδας την Πέμπτη

 "Νεκρώνει" το Νοσοκομείο Χαλκίδας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.  

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο προαύλιο του Νοσοκομείου και
"αγωνίζονται για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και λένε όχι στην  εργασιακή  εφεδρεία, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις Νοσοκομείων, στις  Αξιολογήσεις  - Απολύσεις  προσωπικού".

Το Σωματείο των εργαζομένων ζητάει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση καταβολή των νυκτερινών και εξαιρέσιμων, που τους οφείλονται.

Απανωτές φάρσες για βόμβα στα δικαστήρια της Χαλκίδας

Φαρσέρ ταλαιπωρούν δικαστές , δικηγόρους, υπαλλήλους και πολίτες στα δικαστήρια της Χαλκίδας. 

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, αναστάτωση επικράτησε  στα Δικαστήρια της Χαλκίδας, όταν για άλλη μια φορά, άγνωστος τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Το κτήριο εκκενώθηκε και ακολούθησε έρευνα από εκπαιδευμένο αστυνομικό σκύλο. Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο και πάλι για φάρσα.

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας αυτοκινήτων 4Χ4 στην Εύβοια

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας αυτοκινήτων 4Χ4 κατευθύνεται στην Εύβοια για τον 4ο αγώνα του.

Στις 18, 19, 20 και 21 Οκτωβρίου στην κεντρική Εύβοια θα διεξαχθεί το Evia Trophy με διοργανωτή την Αγωνιστική Ομάδα 4Χ4 Εύβοιας (www.aoe4x4.gr).

Οι αγωνιζόμενοι θα διασχίσουν το όρος Πυξάριας και το όρος Καντήλι, oι διαδρομές που θα διεξαχθούν στις 19, 20 και 21 περιλαμβάνουν δασικά μονοπάτια, περάσματα από ρέματα, λάσπη, πέτρα, πλάγιες κλίσεις, ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια.

Τα συνεχόμενα εμπόδια, η ομορφιά της φύσης και η αδρεναλίνη θα σας αφήσουν σίγουρα τις καλύτερες αναμνήσεις.

Σκοπός του αγώνα είναι να διαφημίσουμε την Εύβοια ως τουριστικό προορισμό, να χαρούμε την φύση, τα αυτοκίνητα και την παρέα μας δείχνοντας πρωτίστως σεβασμό στο περιβάλλον και στον τόπο μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...