Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεταμόρφωση και Τανάγρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε , στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Τατοΐου της Αθηνών-Λαμίας στη Μεταμόρφωση, και στο παράπλευρο δίκτυο της Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων (Τανάγρα).

Αναλυτικά:

Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, τα Σαββατοκύριακα 30/6-1/7 και 7-8/7 θα γίνει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας από τις 07.00 έως τις 17.00 στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Τατοΐου της Αθηνών-Λαμίας, λόγω εργασιών αποκατάστασης συρματόσχοινων ανύψωσης φωτιστικών σωμάτων. Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αφορούν τους ακόλουθους οδικούς άξονες:

α) Σε πλάτος 2 μέτρων από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, στον κλάδο εξόδου προς Α/Κ Τατοΐου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα και σε μήκος 10 μέτρων.

β) Στη δεξιά λωρίδα της Λ. Τατοΐου, επί της γέφυρας Μεταμόρφωσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

γ) Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του κλάδου εξόδου προς Α/Κ Τατοΐου και σε μήκος 30 μέτρων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

δ) Σε πλάτος 2 μέτρων από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος, στον κλάδο εξόδου προς Α/Κ Τατοΐου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, του ρεύματος κυκλοφορίας προς Λαμία και σε μήκος 20 μέτρων.

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται προς όλες τις κατευθύνσεις από το εναπομένον κάθε φορά πλάτος του οδοστρώματος.

Τέλος, την περιοχή της Τανάγρας, λόγω εργασιών εγκατάστασης υπόγειου καλωδίου της ΔΕΗ θα γίνεται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο της Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων, κατά τη χρονική περίοδο από 2/7 έως και 3/8 καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου και πιο συγκεκριμένα:

Α' ΦΑΣΗ:
Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος του αριστερού παράπλευρου, σε τμήμα 40 μ. πριν και μέχρι το όριο του Έργου Παραχώρησης, ρεύμα κυκλοφορίας από Σχηματάρι προς Μαλακάσα.

Β' ΦΑΣΗ:
Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος του αριστερού παράπλευρου, στο τμήμα από τη συμβολή του με την ανώνυμη οδό και σε μήκος 80 μ., ρεύμα κυκλοφορίας από Σχηματάρι προς Μαλακάσα.

Γ' ΦΑΣΗ:
Σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάθε φορά της ανώνυμης οδού, στο ύψος της συμβολής της με τον αριστερό παράπλευρο.

Δ' ΦΑΣΗ:
Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος του αριστερού παράπλευρου, στο τμήμα από το ύψος της υπόγειας διάβασης οχημάτων του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων έως την ανώνυμη οδό (συνολικού μήκους 120 μ.), ρεύμα κυκλοφορίας από Σχηματάρι προς Μαλακάσα.

Ε' ΦΑΣΗ:
Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της υπόγειας διάβασης οχημάτων του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων, στο τμήμα μεταξύ του δεξιού και του αριστερού παράπλευρου (συνολικού μήκους 150 μ.), ρεύμα κυκλοφορίας από Σχηματάρι προς Μαλακάσα.

ΣΤ' ΦΑΣΗ:
1. Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος του δεξιού παράπλευρου, σε τμήμα 100 μ. πριν και μέχρι το ύψος της υπόγειας διάβασης οχημάτων του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων, ρεύμα κυκλοφορίας από Σχηματάρι προς Μαλακάσα.

2. Σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάθε φορά του δεξιού παράπλευρου, στο ύψος 100 μ. πριν την υπόγεια διάβαση οχημάτων του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων.

3. Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος του δεξιού παράπλευρου, στο ύψος 100 μ. πριν την υπόγεια διάβαση οχημάτων του ανισόπεδου κόμβου Οινοφύτων και σε μήκος 32 μ., ρεύμα κυκλοφορίας από Μαλακάσα προς Σχηματάρι.

Ζ' ΦΑΣΗ:
Σε πλάτος 2,5 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος του δεξιού παράπλευρου, σε τμήμα 250 μ. πριν και μέχρι το όριο του Έργου Παραχώρησης, ρεύμα κυκλοφορίας από Μαλακάσα προς Σχηματάρι.

Η Νικολούλη για τον Άλεξ, τη βόμβα στο αμάξι της και το διαζύγιο μετά από 22 χρόνια

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου φιλοξενήθηκε η Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», και μίλησε μεταξύ άλλων, για τις απειλές που έχει δεχτεί, το διαζύγιο της, αλλά και την πολύκροτη υπόθεση του μικρού Άλεξ.

Αναφερόμενη στον κίνδυνο στον οποίο έχει εκτεθεί πολλές φορές μέσα από τις υποθέσεις που ερευνούσε, είπε: «Είχα διάφορα περιστατικά. Δεν είχα φόβο. Αν έμπαινα και έβγαινα από το σπίτι μου με τον φόβο δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω σαν ρεπόρτερ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα περιστατικά που αντιμετώπισε: «Έχει τύχει μια φορά που έφευγα από το ΣΚΑΪ να έρθει μπροστά μου εν ψυχρώ στο αντίθετο ρεύμα μια μηχανή. Έκανα όπισθεν και εξαφανίστηκα ενώ παράλληλα ειδοποίησα την αστυνομία και τον εντόπισαν λίγο πιο κάτω. Και όταν είχα ασφάλεια ένα φεγγάρι ήταν τότε που μου άφησαν βόμβα στο αυτοκίνητο και με απείλησαν με το πιστόλι και είπα πως πρέπει να βρω ένα τρόπο να προστατέψω τον εαυτό μου».

Μιλώντας για το διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Μοσούλη, πριν από 3 χρόνια και μετά από 22 χρόνια γάμου, δήλωσε: «Ήταν ένας γάμος που στηρίχτηκε στην αγάπη. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Είμαι μόνη μου. Μ' αρέσει και η μοναξιά μου ώρες ώρες. Ξαναβρήκα εμένα. Φρόντισα η μοναξιά να γίνει παραγωγική»

Τέλος, αναφερόμενη σε διάφορες υποθέσεις που έχει αναλάβει μέσα από την εκπομπή της, στάθηκε σε αυτή του μικρού Άλεξ από τη Βέροια, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο εξιχνίασε την υπόθεση: «Πήγα στο σχολείο για να δω το μαθητικό του περιβάλλον καλωδιωμένη και είδα τη φονική παρέα. Παιδάκια 11-12 χρόνων. Τα αιφνιδίασα. Ένιωσα ότι κάτι δεν πάει καλά, ειδικά με το Ελληνόπουλο. Τον ρώτησα εάν τον είδε τον Άλεξ και παρόλο που είπε "όχι",αποδείχτηκε ότι και τον είδαν και μάλωσαν μαζί του. Και μου είπε "πιστεύω ότι τον πήραν τον χτύπησαν και τον εξαφάνισαν". Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά».

«ΕΛΛΑΔΑ=ΑΙΓΑΙΟ»: Οι χορωδίες Νίκαιας και Αλιβερίου μάγεψαν την Κύμη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2012, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση στο Αλιβέρι, την Κυριακή 24 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Στη μεγάλη συναυλία - παράσταση, παρουσιάστηκε το εξαιρετικό έργο του Μιχάλη Κοκκίνη «ΕΛΛΑΔΑ =ΑΙΓΑΙΟ».

Περισσότεροι από 500 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ένωσαν τις φωνές και τα συναισθήματά τους με τις χορωδίες της Νίκαιας και του Αλιβερίου. Το «Άρμα του Πελάου» λυρικό δοξαστικό σε ποίηση-μουσική και διεύθυνση από τον Μιχάλη Κοκκίνη, παρουσίασε η ιστορική Χορωδία Νίκαιας. Το «Λαϊκό Αναλόγιο» (Ελλάδα μέσα μου εσύ-Όμορφη και παράξενη Πατρίδα) παρουσίασε η χορωδία Αλιβερίου. 8μελές χορευτικό από την περιοχή μας, υπό την χορογράφο Τατιάνα Βαλκώνη, συμμετείχε και ομόρφυνε την παράσταση.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημ.Θωμάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο, παρά τις δυσκολίες, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Βασίλης Ντόβολης (πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.ΚΑ.) και ο Νικηφ.Χατζηπαναγιώτης (Κοιν.Λειτουργός) ενώ την τίμησαν με την παρουσίας τους ο Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ.κ.Σεραφείμ, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Κιούσης, Αρετή Μπάτσα, Ρήγας Μιχάλης και Μπότης Νίκος, Δημ.Σύμβουλοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Νίκος Στουπής, ο τ.Βουλευτής κ.Άγγ.Πνευματικός, ο κ. Γαληνός Λαουτάρης κ.ά.

Αυτή είναι η Ελληνίδα που χτύπησαν οι Γερμανοί γιατί πανηγύρισε το γκολ της Εθνικής

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μία νεαρή μητέρα που ζει και εργάζεται στη Γερμανία όταν πανηγύρισε το γκολ της Ελλάδας εναντίον της Γερμανίας. Η άτυχη γυναίκα είναι μισή Ελληνίδα και ήταν τυλιγμένη με της σημαίες και των δύο χωρών.

Σύμφωνα την Bilb «Ήδη στο μετρό ξεκίνησαν τα περιπαιχτικά σχόλια. Μόλις μπήκε το πρώτο γκολ της Ελλάδας, άρχισε να πανηγυρίζει. Μετά το 4-2 στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλοι της πήγαν να πάρουν μπίρα από μία γερμανική πάμπ και η ίδια έμεινε μόνη της στο πλήθος με μια φίλη της. Συζητούσαμε και ξαφνικά είδα μια γροθιά να έρχεται καταπάνω μου».

Ο δράστης μετά την επίθεση εξαφανίστηκε, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

“Όλα για την υγεία mou”: Καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 17:10, εστιάζει στα προληπτικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε ώστε το καλοκαίρι μας να είναι ανέμελο και ασφαλές.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί η υπερβολική ζέστη μπορεί να γίνει εχθρός του οργανισμού, ιδίως των παιδιών και των ηλικιωμένων, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ηλίαση και τη θερμοπληξία αλλά και γιατί οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα έχουν λόγο να επισκέπτονται με τον παθολόγο τους πριν από τις διακοπές τους.

Η εκπομπή παρουσιάζει όλους τους ασφαλείς τρόπους για να “ρίξουμε” τη θερμοκρασία στο περιβάλλον που ζούμε και διερευνά τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβουν τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες. Επίσης, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και εστιάζει στα λάθη που κάνουμε στη χρήση των αντιηλιακών.

Διατροφολόγος προτείνει το “μενού των διακοπών” καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το καλοκαίρι παραλείπουμε βασικά γεύματα με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τους διατροφικούς πειρασμούς όπως παγωτά και αλκοόλ, να “βάζουμε” περιττά κιλά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για μια άλλη “παγίδα” που σχετίζεται με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία κάθε καλοκαίρι καταγράφουν αύξηση σε όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως στις νεώτερες. Οι επιστήμονες μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού, για την πρόληψη όχι μόνο του ιού HIV αλλά και πολλών άλλων μεταδιδόμενων νοσημάτων που δείχνουν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Λίμνη: Παράσταση μπαλέτου - flamenco

Στο θερινό Κινηματοθέατρο "Ελύμνιον" τη Δευτέρα στις 9:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί "μαγευτική" παράσταση μπαλέτου - flamenco με την υπογραφή της εξαιρετικής δασκάλας χορού Youlas Papas σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Λίμνης.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη νιάτα, ζωντάνια, χρώματα, μουσική και φυσικά πολύ πολύ χορό από τις ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες χορεύτριες της κ. Papas. 
 
Ραντεβού στη Λίμνη για καλοκαιρινά χορευτικά ταξιδέματα με άρωμα Ανδαλουσίας και όχι μόνο... 



http://eleutherifoni.blogspot.gr/

Κυριακίδης: Να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η υποκατάσταση της Αστυνομίας από άτομα και ομάδες

«Να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας», προτείνει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας αστυνομικών και νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο “Pheme.gr”, ο κ. Κυριαζίδης αναγνωρίζει ότι η ηγεσία ΕΛ.ΑΣ. «κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες και στη Χρυσή Αυγή που αλωνίζουν σε όλη τη χώρα».

Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει «ανήσυχος» για τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος μεταναστών και τονίζει: «Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της».

«Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα», προσθέτει.

«Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας», συμπληρώνει.

Σε επισήμανση ότι πολλοί πιστεύουν ότι η αστυνομία, αν και γνωρίζει τους δράστες, δεν τους συλλαμβάνει, ο κ. Κυριαζίδης απαντά: «Πολλοί από τους δράστες, είναι γεγονός ότι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Πρόκειται για άτομα ανυπόληπτα, με βεβαρημένο παρελθόν. Η τεκμηρίωση όμως της συμμετοχής τους όμως σε πράξεις αυτοδικίας, προϋποθέτουν την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων και φυσικά τις μαρτυρίες είτε των θυμάτων είτε αυτοπτών μαρτύρων. Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθούν».

Αναφορικά, τέλος, με τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν αστυνομικοί, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και νυν κυβερνητικός βουλευτής δηλώνει ότι «δεν είναι ανεξήγητα» και συνεχίζει: «Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

«Περιμένω τον Μπαλοτέλι για διακοπές στα νησιά », λέει η Ελληνίδα πρώην του

Η επί δυο χρόνια αρραβωνιαστικά του Μπαλοτέλι, Μπέτυ Κουράκου, νικήτρια του Miss Europe Face, μιλάει στο i-efimerida για την σχέση της με το σταρ της Μάνστεστερ Σίτι, την πιθανότητα να έρθει διακοπές στην Ελλάδα και το γιατί δεν πήγε -όπως της ζήτησε- στην Πολωνία να τον υποστηρίξει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ  ΦΩΤΟ ΕΔΩ

VIDEO: Λίτσα Πατέρα: "Σας αφήνω κι ευχαριστώ για όλα"!

Η Λίτσα Πατέρα αποχαιρέτησε τον Χρήστο Φερεντίνο και την Σίσσυ Χρηστίδου.

Η τελευταία εκπομπή σήμερα για το Πρωινό ΑΝΤ1 - Παρέα και στο τέλος των αστρολογικών προβλέψεων η Λίτσα Πατέρα θέλησε να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές και τους συνεργάτες της.

"Εύχομαι να περάσουμε ένα καλοκαίρι καλό. Προσέχετε το καλοκαίρι. Με πολύ αγάπη σας αφήνω κι ευχαριστώ πολύ για όλα. Γεια σας!", είπε η αστρολόγος, ενώ εκείνη την ώρα έμπαιναν στο πλατό της η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Χρήστος Φερεντίνος για να την αποχαιρετήσουν.

"Ερχόμαστε στο δικό σας πλατό να σας φιλήσουμε, να σας ευχαριστήσουμε πολύ για όλα, τη συμπαράσταση και την αγάπη σας!", είπε η Σίσσυ, ενώ ο Χρήστος πρόσθεσε με νόημα: "Καλή αντάμωση"!

Η απάντηση της Λίτσας Πατέρα; "Αμήν"!

Δείτε το βίντεο:

Πυρκαγιά στο Λευκαντί

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Λευκαντί.

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την θέσουν σε ελέγχο.


Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Συμφωνία μετά το ολονύχτιο «θρίλερ» στις Βρυξέλλες

Σε συμφωνία με στόχο να καταστεί εφικτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον Μηχανισμό Σταθερότητας, αφού όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταστεί επόπτης του τραπεζικού κλάδου μέχρι το Δεκέμβριο, κατέληξαν οι...
ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ισπανία και η Ιταλία ήραν τελικά τις επιφυλάξεις τους και συμφώνησαν στο σύμφωνο ανάπτυξης ύψους 120 δισεκ. ευρώ στο τέλος της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δύο χώρες έκαναν ένα μπρα-ντε-φερ με τους ευρωπαίους εταίρους τους για να τις βοηθήσουν με τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων που θα τους εξασφαλίσουν σταθερότητα και θα τις προστατεύσουν από τις επιθέσεις των αγορών, επιφυλασσόμενες να εγκρίνουν το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Όπως είπε ο κ. Ρομπάι, στόχος είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος μεταξύ των τραπεζών και του δημόσιου χρέους.

Όσον αφορά το πακέτο διάσωσης της Ισπανίας, αυτό θα ξεκινήσει στον προσωρινό μηχανισμό (EFSF) και μετά θα περάσει στο μόνιμο μηχανισμό (ESM) αλλά χωρίς να τεθεί σε καθεστώς προτιμητέου πιστωτή.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν απόψε θα εγκριθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σε προγραμματισμένη συνάντηση στις 9 Ιουνίου.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Αβαντων για 10 μέρες

Ξεκινάει από την Kυριακή 1 Iουλίου το εορταστικό 10ήμερο του Eμπορικού Συλλόγου Xαλκίδας.Από τη Δευτέρα ξεκινούν να εφαρμόζονται συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από τη Δευτέρα και ως τις 11 Iουλίου, που θα ολοκληρωθεί το εορταστικό 10ήμερο:

• θα απαγορεύεται η κυκλοφορία IX από την αρχή της Aβάντων και ως το παλιό δημαρχείο, στο ύψος της οδού Aγγελάτου

• θα απαγορεύεται η στροφή από τη Bενιζέλου προς της Συγγρού, δίπλα από τα δικαστήρια

• θα γίνεται αντίθετα η κίνηση στις οδούς Mπαλαλαίων, Bύρωνος και Kουκούλη.

Η νέα σέξι φωτογράφηση της Ελευθερίας Ελευθερίου

Το καλοκαίρι του 2012 είναι «στρωμένο» με φωτό με μπικίνι της Κύπριας τραγουδίστριας Ελευθερίας Ελευθερίου  που προκαλεί με κάθε της εμφάνιση και φωτογράφηση. 

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ SEXY ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ

Παράταση τριών μηνών θα δοθεί στους πυρόπληκτους (και της Εύβοιας) οφειλέτες ληξιπρόθεσμων δανείων

Τρεις μήνες παράταση για να υποβληθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στους πυρόπληκτους (και της Εύβοιας) που έχουν κάνει αίτηση αναστολής πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων τους, θα δοθεί με υπουργική απόφαση που θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για υπουργική απόφαση που αφορά τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν το 2007 και πήραν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ενώ εξετάζεται η επέκτασή της και για όσους δεν πήραν εγγυημένα δάνεια.

Φόροι με... δόσεις – Προκαταβολή το 25% και αποπληρωμή σε βάθος διετίας

Μέχρι τώρα ξέραμε για δάνεια με δόσεις, αλλά δεν αποκλείεται να καταλήξουμε τελικά και σε φόρους με δόσεις, αν λάβει κανείς υπόψιν τα σημεία της προγραμματικής σύγκλισης της κυβέρνησης καθώς και τη πραγματικά τολμηρή σχετική πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εφοριακών.

Πριν φτάσει, λοιπόν, στη Βουλή το κείμενο της κυβέρνησης, με οποίο προτείνεται μεταξύ άλλων η πληρωμή μόνο του 25% των φορολογικών οφειλών για φέτος και αποπληρωμή του υπολοίπου σε βάθος διετίας, οι εφοριακοί προτείνουν τη θεσμοθέτηση πλαφόν μηνιαίας πληρωμής φόρων, με αποκλειστικό κριτήριο το ύψος του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος, αφού αφαιρεθεί η δαπάνη για ενοίκιο ή για δόση στεγαστικού δανείου.

Ειδικά για τα πολύ χαμηλά καθαρά εισοδήματα των 650 ευρώ, οι εφοριακοί προτείνουν «πάγωμα» των πληρωμών φόρου, ενώ για εισοδήματα από 651 έως 2.000 προτείνουν πληρωμή σε ποσοστό από 10% έως 20%, στη λογική ότι είναι καλύτερο να εισπράττεις έστω λίγα παρά καθόλου.

Ανάλογη πρόταση υπάρχει και για τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο, που τους οφείλει το Δημόσιο αλλά και έχουν οφειλές μεταξύ τους. Η πρόταση συνίσταται στη «κυκλοφορία» αυτών των χρεών. Ειδικότερα:

1. Κάθε επιχείρηση (μετά από αίτημά της) λαμβάνει ειδική (ηλεκτρονική) βεβαίωση, που περιγράφει το ποσό που της οφείλει το Δημόσιο ή γενικά φορέας του (Αυτοδιοίκηση κλπ).

2. Η βεβαίωση κοινοποιείται σε συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία ανοίγει σχετικό λογαριασμό, στο όνομα της επιχείρησης.

3. Η επιχείρηση μπορεί να αποπληρώσει (με ειδική τραπεζική εντολή) χρέη της προς άλλες επιχειρήσεις, ή το Δημόσιο ή φορέα του (Δήμος, ΙΚΑ, ΔΕΗ κλπ) ή φυσικά πρόσωπα, (εφ΄ όσον στην πληρωμή αυτή συμφωνεί ο αποδέκτης).

4. Η επιχείρηση που λαμβάνει (από την άλλη) την τραπεζική εντολή, την μεταβιβάζει σε άλλες επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα, για αποπληρωμή αποκλειστικά υποχρεώσεων (χρεών) προς το Δημόσιο, με συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος (π.χ. 10 ημέρες).

Τα "Γεραμάνεια" κλέβουν την ... παράσταση!

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ» του ΔΟΑΠΠΕΧ, παρουσίασε ένα μεγάλο και πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, εχθές το βράδυ στο 3ο Δημοτικό σχολείο Βασιλικού, στα πλαίσια πάντα των εκδηλώσεων ΓΕΡΑΜΑΝΕΙΑ 2012.

Οι μαθητές του, παρουσίασαν τις ικανότητες τους, με έκθεση εικαστικής ζωγραφικής, πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι, σύγχρονους μοντέρνους χορούς, λάτιν και Ελληνικούς Παραδοσιακούς.


Παραβρέθηκαν : ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Δημήτρης Σέρρας, η Λίλιαν Ζλακώνη, ο Γιώργος Γεραντώνης, ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικού Μαρίνος Καβουκίδης, ο Θωμάς Παναγόπουλος, (ο οποίος συμμετείχε και στην παρουσίαση των μαθητών λαϊκής μουσικής και τραγουδιού) ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου, φίλοι του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», όλοι οι δάσκαλοι που διδάσκουν στο εργαστήρι και φυσικά πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους.

Άψογη η δασκάλα πιάνου Βάνα Παπαϊωάννου, στην παρουσίαση των μαθητών της, καθώς προλόγιζε με τον καλλίτερο τρόπο το κάθε κομμάτι που έπαιζαν.

Και η βραδιά έκλεισε με ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη, στην Τρίτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, με το Θεατρικό έργο «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» από το Θεατρικό τμήμα του συλλόγου Ανθηδώνας.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Το καθημερινό περπάτημα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη

Όσοι περπατάνε σε καθημερινή βάση, μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσουν απο διαβήτη, ακόμη κι αν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, ή έχουν προδιάθεση για την εμφάνιση της νόσου, διαπίστωσαν αμερικάνοι επιστήμονες.

Η Αμάντα Φρετς, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, εξηγεί οτι αν και υπήρξαν προηγούμενες μελέτες που απέδειξαν ότι το πολύ περπάτημα συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ελάχιστες έρευνες έχουν μετρήσει ακριβώς πόσα βήματα κάνει κάποιος καθημερινά.

Η Φρετς και οι συνεργάτες της μελέτησαν περισσότερους απο 1.800 ανθρώπους οι οποίοι προέρχονταν από από κοινότητες των ΗΠΑ στην Αριζόνα, την Οκλαχόμα, την Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, όπου είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι κάτοικοί τους έχουν πολύ μικρή σωματική δραστηριότητα και καταγράφονται υψηλά ποσοστά στα κρούσματα διαβήτη.

Στα πλαίσια της έρευνας ζήτησαν από τους ανθρώπους να φορέσουν ένα ποδόμετρο για μια εβδομάδα προκειμένου να μετρήσουν τον αριθμό των βημάτων που έκαναν κατά μέσον όρο καθημερινά.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά: Σχεδόν το ένα τέταρτο της ομάδας αυτής είχαν πολύ μικρή δραστηριότητα κάνοντας λιγότερα από 3.500 βήματα την ημέρα, ενώ οι μισοί από αυτούς έκαναν λιγότερα από 7.800 βήματα την ημέρα, όταν η σύσταση για καθημερινό περπάτημα συνήθως είναι το λιγότερο 10.000 βήματα.

Σχεδόν το 17% των ανθρώπων οι οποίοι είχαν την μικρότερη σωματική δραστηριότητα εμφάνισαν διαβήτη στα επόμενα 5 χρόνια, σε σύγκριση με το 12% εκείνων που έκαναν περισσότερα από 3.500 βήματα την ημέρα.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν κι άλλους παράγοντες όπως η ηλικία των εθελοντών, το αν ήταν καπνιστές κλπ, η ομάδα της Φρετς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που περπατούσαν περισσότερο είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το πως επηρεάζει το περπάτημα την εμφάνιση διαβήτη, εξηγεί η Φρέτς, λέγοντας ότι «Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να προλάβει την αύξηση βάρους και να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους,καθώς και να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, σημαντικό παράγοντα κινδύνου για διαβήτη».

Φαρμακώθηκε 5χρονο κοριτσάκι στα Πολιτικά από σιρόπι DEPON

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Τοπική Κοινότητα των Πολιτικών του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων.

Ήταν πρωί Δευτέρας όταν ένα 5χρονο κοριτσάκι ήταν κρυωμένο και η μητέρα του του έδωσε μία κουταλιά σιρόπι Depon. Η μητέρα όμως αντί να απομακρύνει αμέσως το σιρόπι από το παιδί, μη φανταζόμενη τι θα επακολουθήσει άφησε στο τραπέζι το άφησε στο τραπέζι και άφησε για λίγο από την επίβλεψή της τη μικρή.

Έτσι το μικρό κοριτσάκι θεωρώντας ότι το μικρό μπουκαλάκι ήταν παιχνίδι, το πήρε και ήπιε όλο το σιρόπι που βρισκόταν μέσα.. Λίγα λεπτά αργότερα η μητέρα βλέποντας τι είχε συμβεί έβαλε έντρομη τις φωνές και μαζί με τον πατέρα του μικρού κοριτσιού, που έβαφε τα κάγκελα στην αυλή του σπιτιού ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Όμως μέχρι να έλθει αυτό, οι γονείς πήραν το μικρό κοριτσάκι και κατευθύνθηκαν προς το Κέντρο Υγείας Ψαχνών. Κατά την διαδρομή βρίσκουν το ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε το μικρό κοριτσάκι και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου.

Και από εκεί έπρεπε το μικρό κοριτσάκι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Παίδων" για να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις μην τυχόν έχει πειραχτεί το συκώτι από το φάρμακο. Όμως δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά του μικρού κοριτσιού. Έτσι ο πατέρας του παιδιού έκανε φασαρία για την έλλειψη ασθενοφόρου και οι γιατροί και το προσωπικό αντί να επιλύσουν άμεσα το θέμα, ειδοποίησαν την αστυνομία και ο πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Όμως λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ή περιπέτεια του συγκεκριμένου κοριτσιού είχε αίσιο τέλος, αφού μεταφέρθηκε το απόγευμα της ίδια ημέρας στο νοσοκομείο "Παίδων" και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

messapianews.gr

Άρχισε η βεντέτα στη Κρήτη:Εσφαξαν τα αρνιά του 52χρονου δράστη

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, αφού λίγα 24ωρα μετά τη διπλή αιματοχυσία στο χωριό η ατμόσφαιρα μυρίζει ακόμα μπαρούτι. Χθες ήρθε και η πρώτη προειδοποίηση για τον δράστη, αφού άγνωστοι έσφαξαν τα αρνιά του 52χρονου κρεοπώλη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι δράστες παραβίασαν την πόρτα της περίφραξης του στάβλου του 52χρονου, στη θέση Βιτσίλα του δημοτικού διαμερίσματος Προφήτη Ηλία και έσφαξαν με μαχαίρι τέσσερα πρόβατα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα θα απολογηθεί εντός της ημέρας, ο 52χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη. Η απολογία επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο, εξαιτίας της πολυσέλιδης δικογραφίας οι συνήγοροί του ζήτησαν νέα προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Συγγενείς των θυμάτων προειδοποιούν την οικογένεια του δράστη «Να μην τολμήσουν να επιστρέψουν γιατί θα την πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια. Κανείς τους δεν έχει θέση στο χωριό».

Κάρυστος: H γιορτή του δημοτικού παιδικού σταθμού


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή που διοργάνωσε σήμερα ο δημοτικός παιδικός σταθμός του Δήμου Καρύστου. Τα παιδιά του παιδικού σταθμού ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης που είχαν ξεκινήσει. Τα παιδιά δημιούργησαν με την πλούσια φαντασία τους, καλοκαιρινές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά δείχνοντας τον δρόμο στους μεγάλους για την ευαισθητοποίηση τους όσον αφορά το περιβάλλον γιατί το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το προστατεύσουμε.
Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. 
Μαρία Κιούκη

Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι

Οι αποκρατικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα της κυβέρνησης αφού μόνο με την πραγματοποίηση τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτά θα έρθουν μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου με σκοπό να μειωθεί άμεσα και κατά χιλιάδες το προσωπικό, αλλά και να «πέσει» το λειτουργικό κόστος. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κλείσουν 60 οργανισμοί στο Δημόσιο και πλέον το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους 3.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το Εθνος το σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα», το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», το Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ο ΟΚΕ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο «Συν-ειρμός», το Ωδείο Αθηνών, ο Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, η ΙΑΣΙΣ, η Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, το Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.

Τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Με τα λουκέτα όμως έρχεται και η απομάκρυνση των εργαζομένων. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου, με την μετάταξη τους να είναι υποχρεωτική, αλλιώς σε περίπτωση που δεν δεχθούν προβλέπεται απόλυση.

Για ακόμη μία φορά οι άτυχοι είναι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι συμβάσεις τους, αφού λήξουν δεν θα ανανεώνονται.

Το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.

Ο Μυταράς στην έκθεση ψηφιδωτού στη Μακρυμάλλη

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μακρυμάλλης[1] του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων θα γίνουν τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ψηφιδωτού. 

Οι πίνακες έχουν φτιαχτεί από χιλιάδες φυσικές ψηφίδες συγκεντρωμένες μία μία από δεκάδες παραλίες της πατρίδας μας.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι:
Βασιλική Γεωργοπούλου
Παναγιώτα Δημητρίου
Έλλη Λϋρα
Αλέκα Παπασηφάκη και,
Ελένη Χριστούλια

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 30 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. κάθε μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε στην διάθεσή μας οι οποίες βέβαια δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, στην έκθεση θα παρευρεθεί και ο μεγάλος διεθνής ζωγράφος κος Μυταράς.

Συμβουλές για επιτυχημένο εφηβικό μακιγιάζ

Οι μικρές κοπέλες προσπαθούν να μεγαλώσουν γρήγορα για να αρχίσουν να φοράνε τα ρούχα και τα αξεσουάρ της μεγαλύτερης αδερφής ή της μαμάς και να... έχουν πρόσβαση στα νεσεσέρ τους , αφού το μακιγιάζ είναι το Α και το Ω για εκείνες.

Συμβουλές για επιτυχημένο εφηβικό μακιγιάζ δίνει στο www.Life2day.gr η Έλενα Δερμεντζόγλου -καθηγήτρια μακιγιάζ – body painter.
Οι μαμάδες ή οι μεγαλύτερες αδερφές θα πρέπει να βοηθήσουν τις έφηβες να κάνουν σωστή επιλογή προϊόντων μακιγιάζ, αφού για κάθε ηλικία υπάρχει και το σωστό προϊόν.

”Μια νεαρή κοπέλα από 15 έως 20 χρονών έχει τόσο φρέσκια επιδερμίδα και ζωντανό χρώμα που θα ήταν κρίμα να το καλύψει με ένα βαρύ και καλυπτικό make-up ” , αναφέρει η κ. Δερμεντζόγλου.

Σκόπιμο είναι να διαλέξτε ένα make-up με πολύ διάφανη υφή που θα είναι πάρα πολύ υγρό αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε. Μη προσθέσετε πούδρα για να μείνει η γυαλάδα και να είναι πιο φυσικό.

Επιλογή χρωμάτων

Προτιμήστε τα ρουζ σε κρεμώδη μορφή και απαλή απόχρωση όπως ροζ, ροδακινί, σομον που θα το τοποθετήσετε με το χέρι ή με ένα μεγάλο πινέλο του ρουζ.

Μάτια

Στο μακιγιάζ ματιών αποφύγετε την μαύρη μάσκαρα για να μην γίνει σκληρό το αποτέλεσμα και πειραματιστείτε με τις χρωματιστές που υπάρχουν στο εμπόριο οι οποίες χαρίζουν ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για αυτές τις ηλικίες.

Το ίδιο ισχύει και για τα μολύβια ματιών αφού το μαύρο είναι μια λάθος επιλογή. Τα lip-gloss με τις φρουτενιες αποχρώσεις και τους διακριτικούς τόνους είναι από τα πιο απαραίτητα προϊόντα στα νεανικά νεσεσέρ για να ολοκληρωθεί το εφηβικό μακιγιάζ χωρίς υπερβολές και χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας που είναι τόσο φρέσκα και γεμάτα με το χρώμα της υγειάς και λάμψης.

Ανάσα για τους πυρόπληκτους επιχειρηματίες


Αμεση λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους επιτηδευματίες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σήμερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr το οικονομικό επιτελείο, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη, ο οποίος χειρίστηκε το ζήτημα προσωπικά λόγω της απουσίας του υπουργού Οικονομικών, Γ.Ζανιά και του αναπληρωτή υπουργού Χ.Σταϊκούρα(οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών)  ικανοποίησε το αίτημα των επιμελητηρίων πυροπλήκτων νομών να δοθεί χρόνος στους δανειολήπτες των εν λόγω περιοχών για την εξόφληση των οφειλών τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα.
Για την απόφαση το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.
Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων των νομών Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ευβοίας και της περιοχής Αιγιαλείας του νομού Αχαΐας, οι οποίοι  επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 είχαν ζητήσει, με σχετική επιστολή τους, κάποιες τροποποιήσεις στην ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την αναστολή των χρεολυτικών δόσεων της 30/06/2012 και 31/12/2012 για ένα έτος.
Για την ένταξή τους στην ρύθμιση οι δανειολήπτες έπρεπε να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και σήμερα στα πιστωτικά ιδρύματα με απαραίτητη προϋπόθεση την συνυποβολή βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.
Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ζήτησαν να δοθεί τρίμηνη προθεσμία στην διαδικασία επειδή, όπως ανέφεραν στην επιστολή τους «πάρα πολλές επιχειρήσεις στις επικρατούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις παραπάνω προϋποθέσεις με δεδομένο μάλιστα ότι η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο έφθασε στις τράπεζες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας».
Παράλληλα, ζήτησαν η ίδια παράταση να δοθεί και για τα δάνεια, τα οποία δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Aπίστευτη περιπέτεια 30χρονης, που είχε χειρουργηθεί στο στήθος!

Απίστευτη περιπέτεια είχε 30χρονη στους Φιλιάτες. Είχε χειρουργηθεί πρόσφατα στο στήθος και προσπαθούσε να αναρρώσει. Κάθονταν αμέριμνη σε παγκάκι στο πάρκο Φιλιατών, προκειμένου να απολαύσει τη δροσιά του δειλινού. Ξαφνικά, χωρίς να καταλάβει πως, της ήρθε καταπάνω με δύναμη μια μπάλα ποδοσφαίρου. Ήταν από παιδιά, που έπαιζαν στο πάρκο. Βέβαια, το περιστατικό συνέβηκε κατά λάθος, αφού τα παιδιά δεν ήθελαν να χτυπήσουν την 30χρονη. Ούτε γνώριζαν το πρόβλημά της. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπούν τα ράμματα και να δημιουργηθεί πρόβλημα στη νεαρή γυναίκα...

Σπείρα Θεσσαλών έκλεψε φορτηγό στη Χαλκίδα

Τρεις Τρικαλινοί και ένας Λαρισαίος, ηλικίας 38,22,26 και 35 ετών, είχαν συστήσει συμμορία και έκλεβαν αυτοκίνητα και φορτηγά σε όλη την Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Όπως διαπιστώθηκε, μετά την εξάρθρωση της σπείρας από την Ασφάλεια Τρικάλων, είχαν κλέψει και ένα φορτηγό από τη Χαλκίδα το Αύγουστο του 2007.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα μεταφέρονταν στα Τρίκαλα, σε μάντρα εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και συνεργείο, ιδιοκτησία του 38χρονου, αποσυναρμολογούνταν και τα ανταλλακτικά – εξαρτήματα τοποθετούνταν είτε σε τρακαρισμένα ιδίου τύπου οχήματα ή πωλούνταν τμηματικά στο ελεύθερο εμπόριο.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν ήδη επτά κλοπές αυτοκινήτων και φορτηγών ( ανάμεσά τους και αυτή της Χαλκίδας), ενώ στο συνεργείο του 38χρονου Τρικαλινού βρέθηκε μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών, των οποίων ερευνάται η προέλευση.

Οι τέσσερις δράστες, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας έχουν εξακριβωθεί, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

egnomi.gr

Μαστίχα Χίου: Που κάνει καλό και ιδέες να την εκμεταλλευτείτε

Η μαστίχα Χίου είναι μια και μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας στον οργανισμό πολλά οφέλη. Διαβάστε που κάνει καλό και πως θα την αξιοποιήσετε.

Η μαστίχα Χίου από το 1997 έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής ένωσης. Θα την βρείτε στην αγορά σε σκόνη, κρυστάλλους, σε προϊόντα με βάση τη μαστίχα ( κουλούρια, μαρμελάδες, συμπληρώματα διατροφής, λικέρ, κρασί, κεριά, αιθέρια έλαια...) αλλά και σε φαρμακευτικά ή καλλυντικά σκευάσματα. Η μαστίχα Χίου έχει γίνει πολλές φορές επίκεντρο ερευνών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και οι εξαγωγές της παγκοσμίως αυξάνονται συνεχώς λόγω της μοναδικότητας της αλλά και των ευεργετικών ωφελειών της.

Γιατί η μαστίχα Χίου είναι μοναδική

Το μαστιχόδεντρο είναι ένας αειθαλής θάμνος ύψους περίπου 3 μέτρων που παίρνει την τελική μορφή του σε 50 χρόνια. Η μαστίχα είναι ο καρπός του μαστιχόδεντρου το οποίο αναπτύσσεται μόνο στην Χίο. Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει για ποιο λόγο το μαστιχόδεντρο δεν μπορεί να καρποφορήσει σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη, ωστόσο το θερμό και ξηρό κλίμα της Χίου φαίνεται ως ο μοναδικός λόγος.

Η μαστίχα εμφανίζεται σαν δάκρυ από τις χαραματιές που δημιουργούνται στο κορμό του δέντρου και πέφτει κατά σταγόνες στο χώμα. Το άρωμα είναι ξεχωριστό ενώ η γεύση του στην αρχή είναι πικρή και το χρώμα υποκίτρινο. Για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο η μαστίχα με τη μορφή που τη γνωρίζουμε καθαρίζεται προσεκτικά με το χέρι , μια διαδικασία χρονοβόρα και αρκετά κουραστική.

Που μας ωφελεί η μαστίχα Χίου

....στην αρχαιότητα:

Από τα αρχαία χρόνια η μαστίχα έγινε γνωστή τόσο για το ξεχωριστό της άρωμα όσο και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η πρώτη φυσική τσίχλα του κόσμου χρησίμευε για τον καθαρισμό των δοντιών, προσώπου και σώματος , για το φρεσκάρισμα της αναπνοής και τη λεύκανση των δοντιών αλλά και ως συστατικό σε πολλά γιατροσόφια.

...στη σύγχρονη εποχή:

Η μαστίχα, τα φύλλα και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό:

*Η μαστίχα της Χίου μπορεί να απομακρύνει υπολείμματα τροφών από τα δόντια αν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα βουρτσίσουμε μετά το γεύμα και γενικά συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγιεινή.

*Έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση

*Έχει ευεργετική δράση στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος

*1 γραμμάριο μαστίχας την ημέρα για μισό μήνα σύμφωνα με έρευνες μπορεί να καταπολεμήσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που ευθύνεται για την εμφάνιση του γαστρικού έλκους

*Παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση τραυμάτων και βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας

*Έχει προστατευτικό ρόλο κατά της αθηροσκληρωτικής διαδικασίας αφού μπορεί να «μπλοκάρει» την οξείδωση της LDL χοληστερίνης.

Φτιάξε το μόνος σου...

Στοματικό διάλυμα μαστίχας: Κάντε στοματικές πλύσεις με 8 σταγόνες μαστιχέλαιο που θα έχετε ανακατέψει σε 80 ml βάμμα καλέντουλας. Με αυτό το μείγμα θα προστατεύσετε τη στοματική σας κοιλότητα από μικρόβια λόγω της ισχυρής αντισηπτικής δράσης της μαστίχας.

Για χοληστερίνη και ζάχαρο: Βάλτε νερό σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου. Στη συνέχεια προσθέστε 25 γραμμάρια μαστίχας και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Μετά από αυτό το διάστημα πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα για περίπου 2 εβδομάδες. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι γεμίστε το με νέο και ξαναβάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο. Μετά το διάστημα των 2 εβδομάδων αντικαταστήστε τη μαστίχα με φρέσκια και συνεχίστε... Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ελέγξετε το ζάχαρο αλλά και τη χοληστερίνη.

Κύμη: Το έδαφος ρουφάει την εκκλησία [video]

Κάποτε εκατοντάδες πιστοί πήγαιναν σε αυτή την εκκλησία για να προσευχηθούν μιας και έχουν γίνει αρκετά θαύματα.

 Τώρα, είναι δύσκολο να πλησιάσεις. Χρόνο με τον χρόνο βουλιάζει η εκκλησία της  Αγίας Μαρίνας στην Κύμη.

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν το έδαφος ρούφηξε τον ναό. Από τότε μέχρι σήμερα, η κακοκαιρία επιδεινώνει την κατάσταση.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είναι η πιο hotspot παραλία της περιοχής. "Μαραζώνουμε όταν ερχόμαστε να κάνουμε μπάνιο και βλέπουμε το εκκλησάκι σε αυτή την κατάσταση" μας είπε λουόμενος ευελπιστώντας να γίνουν έργα επιδιόρθωσης και να περιφραχτεί ο χώρος για να μην γίνει κανένα ατύχημα.

Δείτε το βίντεο...

Αφού λήστεψαν ζευγάρι, τους έδεσαν με μια γραβάτα και ένα λουρί τσάντας

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 4.20 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στην περιοχή Καρέικα Αχαΐας.Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes πρόκειται για δύο άτομα, οι οποίοι εισήλθαν στο σπίτι ζευγαριού, 68χρονος ο άνδρας και 60χρονη η γυναίκα, από το ανασφάλιστο παράθυρο του μπάνιου.

Τα δύο άτομα, όπως φαίνεται, μάλλον αρχικά μπήκαν για διάρρηξη στο σπίτι, όμως οι ιδιοκτήτες ξύπνησαν από το θόρυβο που άκουσαν και έτσι σηκώθηκαν. Οι δράστες τους ακινητοποίησαν με την απειλή δύο όπλων που κατείχαν.

Αφού ερεύνησαν εξονυχιστικά όλο το σπίτι, βρήκαν και άρπαξαν 400 ευρώ, 150 δολάρια Αμερικής, καθώς και διάφορα κοσμήματα και ρούχα, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους και για να μην καταφέρει το ζευγάρι να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, τους έδεσαν, χρησιμοποιώντας μία γραβάτα καθώς και ένα λουρί από μία τσάντα.

Μετά από αρκετές ώρες και αφού κατάφεραν να λύσουν τα χέρια τους, τα θύματα ειδοποίησαν την αστυνομία και οι δράστες αναζητούνται.

Οι τρεις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης, την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι... χρειάζεται πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς.

«Κατάθεση αγωγής στο ειρηνοδικείο παίρνει δικάσιμο το 2016. Μιλάμε για ειρηνοδικείο, τη χαμηλότερη βαθμίδα, που εκεί είναι και τα πιο λαϊκά δικαστήρια... Επίσης μια κατάθεση αγωγής ενός δημοσίου υπαλλήλου στα διοικητικά δικαστήρια εκδικάζεται μετά πενταετίας και πλέον...», ανέφερε, ως παράδειγμα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ερώτηση για τα αίτια της καθυστέρησηςείπε ότι αυτή οφείλεται στην απουσία εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και σε κενά που υπάρχουν τόσο σε δικαστές όσο και σε δημοσίους υπαλλήλους.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα του υπουργείου είναι οι φυλακές και η συμφόρηση που υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη.

«Ας καταλάβουμε κάποτε ότι οι φυλακές είναι δικές μας. Δεν είναι κάποιου άλλου κόσμου, δεν είναι κάποιου άλλου κράτους, δεν είναι κάποιας άλλης κοινωνίας. Είναι δικές μας. Είναι ενταγμένες στην κοινωνία μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τις προσέξουμε ως προς τις συνθήκες διαβίωσης και ως προς την εφαρμογή, επιτέλους, κάποιων κανόνων, έτσι ώστε -εγώ μιλάω για "φυλακιστικό" σύστημα- να μιλήσουμε κάποτε για ένα σωφρονιστικό σύστημα...» είπε χαρακτηριστικά.

Το τρίτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με τη διαφάνεια.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκ προορισμού, όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να διαπιστώνει, να καταγράφει και να παρεμβαίνει όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα χειμάζονται, αμφισβητούνται, ή πολύ περισσότερο, καταργούνται», σημείωσε.

Παρακολούθηση ανταποκριτή του στην Αθήνα καταγγέλλει το Reuters

Ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας παρακολουθούσε και φωτογράφιζε ειδικό ανταποκριτή του Reuters στην Ελλάδα, ο οποίος είχε γράψει σειρά άρθρων για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης σε ελληνικές τράπεζες, καταγγέλλει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Στέφεν Γκρέι ήταν υπό παρακολούθηση όταν ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα.

Στις 20 Ιουνίου ο ρεπόρτερ συναντήθηκε με δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν ο Έλληνας δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Την ίδια ώρα, άγνωστος άνδρας «επιχείρησε να τραβήξει φωτογραφία του Γκρέι και των συνομιλητών του, όταν έγινε αντιληπτός από τον Τάσο Τέλλογλου. Κατόπιν, ο Έλληνας δημοσιογράφος τον κυνήγησε και τον σταμάτησε.

Ο άνδρας του είπε ότι είχε πληρωθεί για να παρακολουθεί τον Γκρέι. Έδωσε το όνομα της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει το έργο της παρακολούθησης και η οποία τον πλήρωνε 100 ευρώ ημερησίως για να κάνει αυτήν τη δουλειά. Δεν μπόρεσε να διευκρινίσει ποιος είχε χρηματοδοτήσει την εν λόγω έρευνα.

Ο Γκρέι και ο Τέλλογλου κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία», αναφέρει το πρακτορείο.

Το καυτό παρασκήνιο για το πρωινό ANT1

Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Χρήστος Φερεντίνος φεύγουν για διακοπές και η Σταματίνα Τσιμτσιλή έρχεται για να αναλάβει την ψυχαγωγική ζώνη.

Αν και πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες, η «Espresso» έψαξε και σας παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο γύρω από το πρωινό. Από την αρχή είχε ανακοινωθεί από τον σταθμό ότι το «Πρωινό ΑΝΤ1» θα ήταν μέχρι τις 29 Ιουνίου.

Ετσι μετά από μια δύσκολη και κουραστική σεζόν οι παρουσιαστές ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με εξαίρεση τον Γιώργο Παπαδάκη που θα πάρει μία εβδομάδα ακόμη παράταση, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις έχουν αφήσει πολλές εκκρεμότητες και καθημερινά τα γεγονότα τρέχουν.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα με το πρωινό του ΑΝΤ1 και να έχουν πέσει και οι υπογραφές με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλοκαιρινό πρωινό θα χωρίζεται σε δύο ενότητες: από το πρωί στις 7.00 μέχρι τις 9.00 η Ντόρα Κουτροκόη, ο Ντίνος Σιωμόπουλος, η Χριστίνα Τσιόκρη και ρεπόρτερ από το ειδησεογραφικό τμήμα του καναλιού του Αμαρουσίου θα παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις και αμέσως μετά, από τις 9.00, τη σκυτάλη από την ενημέρωση θα παίρνει η ψυχαγωγία.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το πάνελ της θα κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές, και μάλιστα θα προετοιμάζονται καθημερινά προκειμένου να γίνουν η καλύτερη πρωινή συντροφιά. Η εκπομπή (που, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα προγραμματισμούς, θα έχει τον ίδιο τίτλο, «Πρωινό ΑΝΤ1») θα έχει ενότητα μαγειρικής, ζωδίων και φυσικά δεν θα υστερεί από τα υπόλοιπα πρωινά προγράμματα.

Μάλιστα, ακόμη εκτός από την υπογραφή της παρουσιάστριας, εκκρεμούν και άλλα θέματα, όπως οι στήλες που θα μπουν αλλά και η λήξη της εκπομπής, καθώς το ένα σενάριο θέλει να τελειώνει στις 11.00 και το άλλο μία ώρα μετά.

Ανάμεσα στα όσα ακούγονται είναι και τα ονόματα των συντελεστών που θα παρουσιάζουν τις στήλες, όπως για τη μαγειρική επικρατέστερος φαίνεται να είναι ο Πάνος Φασουλής, όπου εκτός από το «Top chef» έχει κάνει εντύπωση και από το «Fab 5».

Και στα ζώδια όμως ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αυτό του Γιώργου Πανόπουλου, καθώς είχε και στο παρελθόν συνεργασία με το κανάλι, στην τηλεοπτική σειρά «Ο πόλεμος των άστρων».

Οσο για τα όσα λέγονται, πως σημαντικό ρόλο θα έχει και ο Σπύρος Σούλης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό, οι πληροφορίες θέλουν να παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας του με το πρωινό, καθώς πρωταρχικό ρόλο έχουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις και αν τελικά καταφέρει να τα συνδυάσει, θα αναλάβει μια στήλη στην εκπομπή.
espresso

Ο Λουκάνικος έγινε... μπυραρία στην Μαδρίτη

Είναι γνωστό πως ο Λουκάνικος, ο γνωστός σκύλος διαδηλωτής του Κέντρου, είχε αποκτήσει παγκόσμια φήμη, ωστόσο τώρα έγινε και έμπνευση για μία επιχειρηματική δράση στην Ισπανία!

Ο γνωστός μας σε όλους Λουκάνικος όχι μόνο έγινε γνωστός μέσα από τις διαδηλώσεις και το διαδίκτυο, αλλά είχε μπει και στην λίστα με τα υποψήφια πρόσωπα της χρονιάς για το 2011 στο Time Magazine.  
 
Έτσι, ένας επιχειρηματίας στην Μαδρίτη αποφάσισε να ανοίξει μία μπυραρία και να δώσει το όνομα του πιο διάσημου Έλληνα σκύλου. Το κατάστημα βρίσκεται κοντά σε γνωστή κατάληψη της πόλης, είναι στέκι πολιτικών συζητήσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων και οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες του γνωστού σκύλου-μασκότ των πορειών διαμαρτυρίας, αλλά και από φωτογραφίες όσων ζήσαμε στο Σύνταγμα το περασμένο καλοκαίρι.

Ληστές έφραξαν το στόμα 82χρονου με χαρτί υγείας και πέθανε από ασφυξία

Θύμα αδίστακτων κακοποιών έπεσε ένας 82χρονος στο Παγκράτι. Οι δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον έδεσαν, τον φίμωσαν στο στόμα με χαρτί υγείας, του πήραν τα λεφτά και έφυγαν.... Τον άφησαν,όμως, δεμένο και φιμωμένο με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να περάνει από ασφυξία...

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης στην οδό Ερασινίδου 26. Σύμφωνα με το newsit.gr, ο 82χρονος είχε πάει σε τράπεζα στη Φιλολάου για να πάρει τη σύνταξή του, δηλαδή τα 1.100 ευρώ. Προφανώς οι δράστες τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του όπου και του επιτέθηκαν.

Τραγική ειρωνεία, πριν ένα μήνα ο άτυχος ηλικιωμένος είχε πέσει και πάλι θύμα ληστείας. Και τότε του είχαν πάρει τη σύνταξή του.

Διαδοχικές επαφές Παπούλια με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Σε ανοιχτή γραμμή με την αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον την ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση Σύνοδο.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι αναπληρωτές των ηγετών προετοιμάζοντας το μείγμα των μέτρων για την δημοσιονομική προσαρμογή και την Ανάπτυξη. Αύριο οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν ειδικότερα τις προτάσεις και τα μέτρα για την Ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους ηγέτες της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας κ.κ. Κάμερον, Μέρκελ και Ολάντ αντίστοιχα. Στις 8.30 ώρα Ελλάδος θα συναντηθεί με τον κ. Μπαρόζο και το βράδυ θα έχει και νέα συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Δραματικές διαστάσεις έχει η Σύνοδος Κορυφής για την Ισπανία και την Ιταλία που ζητούν επειγόντως μέτρα βοήθειας καθώς τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται είναι πλέον απαγορευτικά.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της απουσίας του κ. Σαμαρά το θέμα της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί επισταμένως. Ο κ. Παπούλιας πάντως επέδωσε στους ηγέτες την επιστολή του κ. Σαμαρά στους ηγέτες της ΕΕ στην οποία επαναβεβαιώνει την απόφαση της χώρας να  εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης, δηλώνει ότι αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος. Διαβεβαιώνει επίσης ότι θα επιταχύνει την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων και θέτει «το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος».

Στο μεταξύ επιμένουν και σήμερα οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που αναφέρουν πως θα υπάρξει μια νέα Σύνοδος Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου με θέμα της αυτή τη φορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσον θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτήν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω της εγχείρισης στο μάτι του και την απαγόρευση των γιατρών του να ταξιδέψει.

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην παρέμβαση του  πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΜΠΕ δήλωσε πως «δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα, αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα», καταλήγοντας σε μια φράση που θα συζητηθεί: «Είμαστε όλοι Έλληνες». Ο κύριος Πρόντι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την ασκούμενη – με υπογραφή Γερμανίας – οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη, λέγοντας πως αυτή έχει φέρει τους Έλληνες πέρα από τα όρια της φτώχειας και αυτή, εφόσον συνεχιστεί, θα κάνει όλη την Ευρώπη Ελλάδα!

"Αρχές της επόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα"

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί τελικά το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα

Παράλληλα, σε ότι αφορά στη διάρκεια της επίσκεψης, τόνισε πως "είναι πάντα δύσκολο όταν πρόκειται για την Ελλάδα να προβλέψουμε πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι έλεγχοι".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...