Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Την τελευταία του πνοή άφησε στο γραφείο του ο Διοικητής του Α.Τ. Αιδηψού


Στο ίδιο αστυνομικό τμήμα υπηρετεί και ο γιος του...

Η Αιδηψός και όλη η βόρεια Εύβοια τον αγαπούσε για την εντιμότητά του και την εργατικότητά του.

Ο 56χρονος Ιωάννης Γρίβας, Διοικητής του Α/Τ Αιδηψού στην Εύβοια, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί στο γραφείο του, από καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, την ώρα εκείνη ο 56χρονος διοικητής είχε φραστικό επεισόδιο με κάποιον πολίτη, που είχε πάει στο τμήμα να διαμαρτυρηθεί.
Πάνω στην ένταση ο 56χρονος δεν αισθάνθηκε καλά, κάθισε στο γραφείο του, αλλά πριν φτάσει το ΕΚΑΒ είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο μεγαλύτερος γιος του υπηρετεί στο ίδιο τμήμα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν ήταν εκεί...

Ο διοικητής είχε άλλα δυο παιδιά, μια κόρη που σπουδάζει και ένα μικρότερο γιο στο λύκειο.

Η καταγωγή του ήταν από την Βόρεια Εύβοια, από την περιοχή της Ιστιαίας και υπηρετούσε πάνω από 20 χρόνια στο Α/Τ Αιδηψού.

Τόσο οι συνάδελφοί του, όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν να λένε τα καλύτερα για αυτόν, μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.
lamiareport.gr

Καταγγελία για το άβατον του Δημοτικού γυμναστηρίου Ιστιαίας

Τι άραγε να αναζητούσε το Σ.Δ.Ο.Ε. την Τετάρτη 22 τρέχοντος στο κατ΄ ευφημισμόν «Δημοτικό» γυμναστήριο της Ιστιαίας ;

Ποιός επιτρέπει σε ιδιώτες γυμναστές να εκμεταλλεύονται (ή λυμαίνονται αν προτιμάτε) αυτόν τον χώρο προσποριζόμενοι «μαύρα» οφέλη από όλους εμάς που θέλουμε να αθλούνται τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι;

Δεν γράφω αυτό το κείμενο για να καταγγείλω απλώς τα κακώς κείμενα, αλλά διότι θεωρώ πως η δωρεάν άθληση είναι δικαιωματική σε ένα Δημοτικό Γυμναστήριο και έγκειται στην προσπάθεια όλων μας να την αποκτήσουμε.

Δυστυχώς, στον τόπο μας το θράσος και η αυθαιρεσία περισσεύουν.

Και όλοι σιωπούν.

Δίχως καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίχως κανένα όφελος για τον Δήμο, δίχως καμία επίβλεψη από τον Δήμο, το Δημοτικό μας Γυμναστήριο έχει παραχωρηθεί προσωπικώς και ...προφορικώς, απλώς, από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Ι. Καπόλο σε ιδιώτες γυμναστές και γυμνάστριες, για να κάνουν τα παιδιά μας ποδόσφαιρο, έναντι του ποσού των 35€ μηνιαίως,

για αεροβική γυμναστική ενηλίκων, έναντι του ποσού των 40€ μηνιαίως,

για μπάσκετ παίδων έναντι του ποσού των 35€ μηνιαίως και

για προγράμματα χορού παίδων και ενηλίκων έναντι του ποσού των 20€ μηνιαίως.

Όσοι συμμετέχετε, εσείς ή τα παιδιά σας, σε κάποιο από αυτά τα προγράμματα, γνωρίζετε, οι υπόλοιποι μην αναρωτιέστε, ούτε ευρώ από τα χρήματα που καταβάλλονται δεν αποτελεί έσοδο για τον Δήμο.


Εάν θέλουμε να γυμναστούμε χωρίς αντίτιμο, απλώς δεν μπορούμε.

Το γυμναστήριο είναι κλειδωμένο, δεν έχει κανονισμό λειτουργίας, ούτε ώρες λειτουργίας, το γυμναστήριο λειτουργεί μόνον όταν κάποιος από τους παραπάνω κατέχοντες τα κλειδιά αυτού (με ποιό δικαίωμα;) το ανοίξει σύμφωνα με το πρόγραμμά του.


Βεβαίως, οφείλω να πώ πως το Σ.Δ.Ο.Ε ενήργησε όπως έπρεπε, από τύχη κάποιοι δεν πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης θα πράξει επίσης τα δέοντα, όμως το ζητούμενο δεν είναι η διαπόμπευση των παρανομούντων ιδιωτών, είναι άλλωστε θέμα προσωπικής ηθικής το να εκτίθεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Οι ιδιώτες κάνουν «την δουλειά» τους.

Άνευ λειτουργικών εξόδων.

Άνευ ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε ως οφείλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Άνευ φόβου.

Πλήρεις έπαρσης και αλαζονείας.


Πλήρης έπαρσης και αλαζονείας και ο «άρχων» της πόλης, ο κ. Δήμαρχος που παραχωρεί τόσο «μεγαλόκαρδα», ανερυθρίαστα, ως να επρόκειτο για προσωπική του περιουσία το γυμναστήριο του Δήμου για να ...αθλούνται τα παιδιά μας.

Ευχαριστίας οφείλομεν από μέσης καρδίας κύριε Δήμαρχε, αλλά κάτι σας διαφεύγει.

Ποιά παιδιά μπορούν να αθληθούν στο γυμναστήριο της πόλης; Εκείνα των οποίων οι γονείς μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έξοδο που επιβάλλουν οι «μυημένοι»- εκλεκτοί σας.

Για τα υπόλοιπα και είναι πολλά, το γνωρίζετε, το γυμναστήριο είναι «άβατον».

Γυμναστήριο – «άβατον» και για όσους ενήλικες επιθυμούν να γυμναστούν εάν δεν καταθέσουν τον οβολόν τους.


Όλοι όμως οι δημότες - δημότες και όχι υπήκοοι όπως μας θέλουν κάποιοι, συνεισφέρουμε μέσω των Δημοτικών τελών που καταβάλουμε στην συντήρηση και λειτουργία του γυμναστηρίου. Πληρώνουμε όλοι για τα έξοδα συντήρησης και καθαρισμού του, πληρώνουμε όλοι για τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά είναι ελάχιστοι εκείνοι στους οποίους επιτρέπεται, υπό τους γνωστούς όρους, η είσοδος.

Είναι νόμιμο αυτό κύριε Δήμαρχε; Είναι ηθικό; Δίκαιο είναι;

Να γνωρίζετε πως κατά τον Αριστοτέλη «το δίκαιο έχει εκ φύσεως μεγαλύτερη δύναμη απο το άδικο».

Να γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να μας υποχρεώσετε εσείς ούτε άλλος κανείς να αναγάγουμε το αυτονόητο (η δωρεάν άθληση σε δημοτικό χώρο εν προκειμένω) σε ιδανικό.

Να γνωρίζετε εσείς και η νέα Δημοτική αρχή πως η ικανοποίηση των αναγκών άθλησης σε ένα ασφαλές περιβάλλον, η δημιουργία ενός δυνατού πόλου έλξης της νεολαίας ως μέσου υγιούς διεξόδου από τα προβλήματα, η ανάπτυξη της αθλητικής συνείδησης και του «ευ αγωνίζεσθε» και εν τέλει η άνοδος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας δεν θα επέλθουν μέσω αυτού του καθεστώτος αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας.

Υποχρεούσθε να εφαρμόσετε νόμους και κανόνες.

Με την βεβαιότητα της αμέσου «επιστροφής των κλειδιών» στον ΔΗΜΟ και την ελπίδα διαφυγής από την οδό της παρακμής,

Έρρωσθε.

Υ.Γ. 1 Το ανυπόγραφο του κειμένου δεν συνεπάγεται φόβο ούτε δειλία, δηλώνει απλώς την μη επιθυμία προσωπικής αντιπαραθέσεως με κανέναν από τους εμπλεκομένους.

Θα ...χάσουμε το δάσος με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Άλλωστε, η πόλη μας είναι μικρή, όλοι συνομιλούμε με όλους, οι απόψεις θα ακουστούν.

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι αμιγώς πολιτικό.

Υ.Γ.2 Το κείμενο αυτό θα κοινοποιηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας καθώς και στους βουλευτές του Νομού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...