Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Eπίκεντρο περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων το Αλσύλλιο της Κανήθου


Με ενέργειες του Δήμου Χαλκιδεών, το Αλσύλλιο της Κανήθου έχει μετατραπεί πέρα από χώρος ψυχαγωγίας, σε ενεργό κέντρο περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά της πόλης.

Στο Αλσύλλιο Κανήθου, (πέραν των χώρων ψυχαγωγίας) ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για τη λειτουργία του και ως ενεργού κέντρου περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει έναν σταθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσης και κέντρο φιλοξενίας των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριότητων, στην υπηρεσία του στόχου για ενίσχυση των γνώσεων, αποσαφήνιση των αξιών, ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και καλλιέργεια της συνείδησης των μελλοντικά ενεργών πολιτών ώστε να καθίστανται ικανοί να κατανοούν τις διαστάσεις των περιβαλλοντικών προβλημάτων και να νοηματοδοτούν οι ίδιοι την υπεύθυνη δράση και ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία της πόλης, με τρόπο κατά τον οποίον να δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα στο περιβάλλον και να εξασφαλίζεται ένα αειφόρο μέλλον.

Ο σταθμός, που περιλαμβάνει ξύλινο οικίσκο, με τις απαραίτητες υποδομές (χώρο αποθήκευσης, wc κ.α.) και τον κατάλληλο εξοπλισμό (pc, projector κ.α.), θα αποτελεί το σημείο αναφοράς των οργανωμένων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων μέσα στο αλσύλλιο και το ορμητήριο των περιβαλλοντικών δράσεων έξω από αυτό.

Η πρώτη δράση στον καλαίσθητα και φιλόξενα διαμορφωθέντα χώρο του αλσυλλίου, διοργανώνεται από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και την υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων της, Θάλεια Καλαμπαλίκη-Μπάου, το 4ήμερο 26-29 Μαρτίου με την πραγματοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής αγωγής για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και τη διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για δασκάλους, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του WWF Ελλάς.

Παράλληλα, η Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου, βρίσκεται σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υλοποίηση, έως και τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου, ενός πιλοτικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τίτλο «ανακαλύπτω το πράσινο», για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.

Ανάλογες δράσεις σχεδιάζονται –προσαρμοστικά- τόσο για τα παιδιά της Προσχολικής Αγωγής όσο και για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενώ, είναι βέβαιο ότι, οι μαθητές και οι δάσκαλοι από τα προγράμματα περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αποτελέσουν δύναμη ενεργούς και εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για νέες φυτεύσεις αστικού πρασίνου και αναδασώσεις.

Παρ’ ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου ανάπλασης του Αλσυλλίου Κανήθου έχει ολοκληρωθεί και ο χώρος γεμίζει ήδη από μικρούς επισκέπτες και τους συνοδούς τους, το έργο δεν έχει διοικητικά παραληφθεί αφού γίνονται ορισμένες επιδιορθωτικές παρεμβάσεις, μετά από επισημάνσεις-υποδείξεις των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ενισχύουν τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α. «Άνθρωπο- Ελπίδα – Πολιτισμό»


Απ’  ευθείας στο Πανευβοϊκό  Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων  Α.με.Α. «Άνθρωπο- Ελπίδα – Πολιτισμό»  έδωσαν εις  μνήμη  της  Ειρήνης  Κρυονερίτη και υπέρ των σκοπών του  Συλλόγου  :

1.- Οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής  Ανάπτυξης  & Κτηνιατρικής ,  Διοικητικού, Οικονομικού  & Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Εκατόν εξήντα πέντε  Ευρώ [165,00  Ευρώ]

2.- η  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.»  -  Ιχθυοκαλλιέργειες    Εκατό Ευρώ [100,00 Ευρώ]    

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  ευχαριστεί όλους για τις ευγενικές χορηγίες  τους και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια  στην οικογένεια  της αείμνηστης  Ειρήνης Κρυονερίτη.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                        Η Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη             Αγγελική Κουτσαυλή

Συμμετοχή Αθλητών Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στον 2ο Ημιμαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ


Oι αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα λάβουν μέρος στον 2ο   Ημιμαραθώνιο   ΑΘΗΝΑΣ  [πρώην «Ακρόπολης» ] που θα διεξαχθεί 31 Μαρτίου 2013 . 

Διοργάνωση :  ΣΕΓΑΣ   σε συνεργασία με τον  Δήμο   ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  Αγώνας  Δρόμου   600  μ     AμεA   &   Special   Olympics   .
Ώρα Εκκίνησης: 10:45

Περιγραφή  Διαδρομής:      
Η εκκίνηση του Αγώνα  Δρόμου 600μ   ΑμεΑ  &   Special Olympics δίνεται από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος επί της λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο  Βασ. Όλγας και με τερματισμό μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου

Θα γίνουν  απονομές Αναμνηστικών Διπλωμάτων στους συμμετέχοντες .
                                                   

Για  την  Τοπική  Επιτροπή

Special Olympics Περιφερειακής   Ενότητας   Εύβοιας

Ειρήνη Μερτζιάνη

Enhanced by Zemanta

12η Έκθεση μοντελισμού Πανευβοϊκού Συλλόγου Μοντελιστών

ΦΩΤΟ  Aggelos Agapitos από το Facebook

Όπως κάθε χρόνο από το 1997 και μετά ο "Πανευβοϊκός Σύλλογος Μοντελιστών"  έχει προγραμματίσει και φέτος την πραγματοποίηση της πανελλαδικής συνάντησης μοντελιστών στην Χαλκίδα, οργανώνοντας για 12η φορά την Έκθεση – Διαγωνισμό Στατικού Μοντελισμού.

ΦΩΤΟ  Aggelos Agapitos από το Facebook
Η εκδήλωση πρόκειται θα διαρκέσει μέχρι και την 25η Μαρτίου 2013 στην "Εστία Γνώσης", στο Κόκκινο Σπίτι, που μας διατέθηκε από τον Δήμο Χαλκιδέων στο Σύλλογο.

ΦΩΤΟ  Aggelos Agapitos, από το Facebook

Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Η απονομή των βραβείων στους συμμετέχοντες (μέλη συλλόγων από όλη την Ελλάδα) θα πραγματοποιηθεί γύρω στη 1 το μεσημέρι την Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί μακέτα του ιστορικού "Κόκκινου Σπιτιού" τοποθετημένου για πρώτη φορά στον αντίστοιχης κλίμακας περιβάλλοντα χώρο, αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας των μελών του Πανευβοϊκού Συλλόγου Μοντελιστών.

Ψαχνά: Μπήκαν στην αποθήκη και τον βρήκαν νεκρό


Μία τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε χωριό κοντά στα Ψαχνά. Ήταν γύρω στις 10 το πρωί όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από μία αποθήκη...

Όλο το χωριό βλέποντας τις φλόγες, πήγε να δει τι συμβαίνει. Μαζί ήταν και η κόρη ενός 80χρονου άντρα.

Παρά τους καπνούς μπήκαν μέσα και αντίκρισαν πεσμένο τον ηλικιωμένο άντρα.

Παρά το σοκ, με όση δύναμη βρήκαν, κατάφεραν να τον πλησιάσουν και να σβήσουν τις φλόγες αλλά δυστυχώς ήταν αργά μιας και ήταν νεκρός.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ψαχνών όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο ατύχημα σε στροφή - καρμανιόλα στη Χαλκίδα

Ένα ακόμη τροχαίο συνέβη στην επικίνδυνη στροφή Τσεκούρα στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ήταν περίπου 15.00 το μεσημέρι, όταν μαύρο CITROEN έπεσε με δύναμη πάνω σε ασημί HYUNDAI με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές, ενώ ο οδηγός του HYUNDAI μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, επειδή ζαλιζόταν.

Δημιουργήθηκε χάος με ουρές αυτοκινήτων μέχρι να έρθει η Τροχαία.




Πηγή: eviazoom

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...