Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο CJ JEFF αυτή την Παρασκευή στα decks του GAZ!!!

Ο CJ JEFF αυτή την Παρασκευή στα decks του GAZ!!!

Τα καλύτερα parties στην πόλη γίνονται με τον απόλυτο της house σκηνής CJ JEFF.

Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας
Res.: 6932902524

MOSTAR - λATERNATIVE GREEK NIGHT PARTY

Κάθε Τετάρτη στο MOSTAR το πάρτυ είναι λATERNATIVE!

Ότι παίζει κάθε Τετάρτη στο MOSTAR είναι μόνο ελληνικά, δια χειρός DJ BETTY & DJ ZOYMIS.

H αυθεντική ελληνική βραδιά είναι στο MOSTAR κάθε Τετάρτη - έχει ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ - και παίζονται οι μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες.

Γιατί η ΤΕΤΑΡΤΗ είνα νύχτα μόνο για MOSTAR!

Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας
Info: 22210-81213

Tο θεατρικό έργο «Ποιος Άμλετ» έρχεται στην Χαλκίδα

Ως πού μπορείς να φτάσεις όταν ο ουρανός σου είναι βαμμένος με κόκκινο αίμα; Πόσο μπορείς να αντέξεις στο σκοτάδι χωρίς ανάσα; Θα αντέξεις αλήθεια να δεις στο φως αυτά που σε κατέστρεψαν;

Πληροφορίες:
12, 13, 14 Ιουνίου 2013

Χώρος: Praia Daluz Χαλκίδα
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια: 60΄
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6959363222

Mέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στο σύλλογο Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός – (Α.με.Α)
__________________________________

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Παίζουν: Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Απρίλιος Λειβαδίτης, Χρήστος Ράντου

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Χρήστος Ράντου
Έργο Φωτογραφίας: Φώτιος Μπάλας
Επιμέλεια Αφίσας : Απρίλιος Λειβαδίτης
Μουσική – Μελοποίηση Ποιημάτων: Μικαέλα Παρασκευοπούλου

Παραγωγή: A PRIORI (α πριόρι) Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων https://www.facebook.com/apriori11?ref=hl

Μετά από μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα,
το θεατρικό έργο «Ποιος Άμλετ» έρχεται στην Χαλκίδα.

Ένα θεατρικό έργο, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που πλαισιώνεται από ζωντανή μελοποιημένη ποίηση, με αναφορές στη ζωή ενός άντρα εγκλωβισμένου στην παιδική ηλικία.
Ένας άνθρωπος χωρισμένος στα δυο.
Δυο άνθρωποι το ίδιο πρόσωπο που συνομιλούν για τη σκληρή ζωή, το μίσος που προκαλεί ο θάνατος του πατέρα, η αγάπη για τη μητέρα και όλα τα τραύματα της συμβίωσης τους.

Στο συναυλιακό χώρο Praia Daluz 12, 13, 14 Ιουνίου παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Ποιος Άμλετ» του Χρήστου Ράντου - ένα ψυχολογικό δράμα για την ενδοοικογενειακή βία.

Το παρελθόν της οικογένειας του έχει φτάσει τον ήρωα στα όρια της τρέλας. Ποιους δρόμους θα ακολουθήσει ώστε να γαληνέψει το μικρό παιδί μέσα του; Να μείνει εκεί εγκλωβισμένος ή να βγει έξω, να απλώσει τα χέρια και να αγκαλιάσει τον ουρανό;

Σημείωμα του συγγραφέα/σκηνοθέτη:

Άμλετ… Πόσοι Άμλετ βρίσκονται γύρω μας; Τι σημαίνει Άμλετ; Γιατί ο Σαίξπηρ έγραψε τον Άμλετ; Και γιατί επί 8 αιώνες το βλέπουμε κάθε χρόνο να ανεβαίνει στις παγκόσμιες θεατρικές σκηνές;

Ανεβάζοντας το έργο «Ποιος Άμλετ», θέλω να δείξω την αληθινή ιστορία ενός παιδιού. Θέλω ο Άμλετ να αγγίξει προβληματισμούς της γενιάς μας και ο θεατής να ενωθεί με τον κάθε Άμλετ του σήμερα. Ένας παιδικός μου φίλος, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, μου εξιστορούσε τη συμβίωση με την οικογένειά του και τη βία που αντιμετώπιζε.

Αυτές οι αναμνήσεις και τα βιώματά του με έκαναν να γράψω αυτό το έργο. Για να δούμε τι κρύβεται στη διπλανή ή απέναντι πόρτα και για το οποίο δεν έχουμε ιδέα!

Να ανοίξουν τα μάτια μας και να μην επιτρέψουμε τη σεξουαλική βία στα παιδιά. Να τολμήσουμε επιτέλους να καταγγείλουμε αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει και όχι να γυρίσουμε την πλάτη.

ΔΕΙΤΕ 6 ΒΙΝΤΕΟ - Αυτός είναι ο Πακιστανός δολοφόνος - Η ανατριχιαστική ομολογία του

- Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία στη βίλα του Αλιβερίου που συγκλόνισε τη χώρα
- Ο Πακιστανός κηπουρός είχε ανακοινώσει σε φίλους του, το έγκλημα που επρόκειτο να διαπράξει
- Σκότωσε τη γυναίκα με τσιμεντόλιθο και στη συνέχεια τον γυναικολόγο που κοιμόταν με ένα σκουπόξυλο
- Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, τους φώναζε μαμά και μπαμπά - Τι λέει η αστυνομία
- Οργή λαού στα δικαστήρια τόσο για τον Πακιστανό δολοφόνο όσο και για τους συνεργούς του


ΔΕΙΤΕ 6 ΒΙΝΤΕΟ




ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Το άτυχο ζευγάρι είχε ''αγκαλιάσει'' τον νεαρό Πακιστανό από την πρώτη μέρα που τον προσέλαβε ως κηπουρό. Εκείνος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να τους δείξει την αγάπη του, τους φώναζε μαμά και μπαμπά! Έτσι, όταν η άτυχη σύζυγος του γυναικολόγου τον είδε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην εξώπορτα της βίλας, δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν...

Όπως αποκαλύπτεται ο Πακιστανός δολοφόνος είχε πάρει τις αποφάσεις του 3 μέρες πριν το στυγερό έγκλημα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε πως είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του, ότι θα σκότωνε τους ανθρώπους που τον πλήρωναν από τον χειμώνα, για να τους ληστέψει.



Ο Πακιστανός δολοφόνος αλλά και οι φίλοι του, που τον έκρυβαν μετά το έγκλημα, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και ήρθαν αντιμέτωποι με οργισμένους κατοίκους της περιοχής που προσπάθησαν να τους λιντσάρουν...



Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, η βίλα που έγινε το διπλό φονικό είχε κάμερες ασφαλείας και έτσι οι αστυνομικοί είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου. Μοναδικό του κίνητρο η ληστεία, καθώς ο 23χρονος ήθελε χρήματα για να επιστρέψει στο Πακιστάν...



Μετά την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος, η αστυνομία προχώρησε σε πλήθος προσαγωγών ατόμων που απασχολούσε κατα καιρούς το ζευγάρι για οικιακές εργασίες. Τις περισσότερες υποψίες συγκέντρωσε εξαρχής o 23χρονος Πακιστανός, που επίσης εργαζόταν για το γυναικολόγο και τη σύζυγό του, στη βίλα του Αλιβερίου.

Οι αρχές προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής (02-06-2013) στη σύλληψη του δράστη του διπλού φονικού. Από τους υπόλοιπους προσαχθέντες, 6 ακόμη κρατούνται και αναμένεται να κατηγορηθούν για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς τον έκρυβαν στην περιοχή Λαμψακου της Εύβοιας.

Όπως αποκαλύπτεται ο δράστης είχε μπει σε πρόγραμμα επαναπατρισμού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και έψαχνε χρήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός Πακιστανός άρπαξε από το σπίτι λίγα χρήματα (140 ευρώ), 4 πιστωτικές κάρτες, δύο κινητά τηλέφωνα αλλά και κάρτες αναλήψης μετρητών.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο δράστης που ομολόγησε, επισκέφτηκε το ζευγάρι με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει τα πράγματά του. Η γυναίκα ανυποψιαστη του άνοιξε και εκείνος τη σκότωσε χτυπώντας τη με έναν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι. Στη συνέχεια πήγε στον άτυχο γυναικολόγο που είχε ξαπλώσει και αφού αποπειράθηκε να τον πνίξει, του κάρφωσε στην καρωτίδα ένα σκουπόξυλο.

Το ζευγάρι βρέθηκε άγρια δολοφονημένο μέσα στο σπίτι στην Ακτή Νηρέως. Η κόρη του ζευγαριού, που μένει στην Αθήνα προσπαθούσε όλη μέρα να επικοινωνήσει με τους γονείς της όμως εκείνοι δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Ανήσυχη απευθύνθηκε στην αστυνομία, που έσπευσε στο σπίτι για επιτόπια έρευνα.


Οι αστυνομικοί πήδηξαν τη μάντρα και είδαν αρχικά πεσμένη στην πίσω αυλή την 54χρονη γυναίκα. Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι όπου βρήκαν δολοφονημένο στην κρεβατοκάμαρα και τον 56χρονο γυναικολόγο.

Το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ενώ δεν διαπιστώθηκε διάρρηξη. Το σπίτι αλλά και η εξωτερική πόρτα ήταν κλειδωμένες και ο δράστης είχε πάρει μαζί του τα κλειδιά. Ο θάνατος τους έχει προσδιοριστεί χρονικά απο τον ιατροδικαστή περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Αλιβέρι: ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό...

Άγριο έγκλημα στο Αλιβέρι-Σκότωσαν 56χρονο γυναικολόγο και τη σύζυγό του

Ομολόγησε ο Πακιστανός που συνελήφθη για το φόνο του ζευγαριού - Άλλοι 6 ομοεθνείς του συνελήφθησαν

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ο Πακιστανός "κάρφωσε" ένα κοντάρι στο λαιμό του γυναικολόγου

Aκατάλληλο το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετική με την ακαταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Έδρας του Νομού. 

Στο πλαίσιο της αναφοράς επισημαίνεται, ότι το μήνα Ιούνιο, λήγει το συμφωνητικό μισθώματος του συγκεκριμένου κτηρίου και πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Εύβοιας αιτείται, να προηγηθούν εργασίες επισκευών και συντήρησης, από τον ιδιοκτήτη και κατόπιν οι εργασίες να πιστοποιηθούν από την Κτηματική Υπηρεσία, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής νέου μισθώματος.

 Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων,  υπενθυμίζει ότι βασική επιδίωξη  όλων, είναι η ανέγερση Αστυνομικού  Μεγάρου στην παραχωρηθείσα έκταση από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ο Πακιστανός "κάρφωσε" ένα κοντάρι στο λαιμό του γυναικολόγου

«Τους σκότωσα γιατί μου χρωστούσαν. Έλιωσα με μια πέτρα το κεφάλι της γυναίκας και κάρφωσα ένα ξύλινο κοντάρι στο λαιμό του γιατρού...» είναι μερικά από τα λόγια που ψέλλισε στους άνδρες της Ασφάλειας ο 23χρονος αλλοδαπός με απόλυτη κυνικότητα που σόκαρε ακόμα και τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. «Μου είχαν δώσει λιγότερα από αυτά που συμφωνήσαμε” είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το αποτρόπαιο έγκλημα στο οποίο προέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός φέρεται να δολοφόνησε το ζευγάρι και να άρπαξε από το σπίτι λίγα χρήματα (120 ευρώ), πιστωτικές κάρτες αλλά και κάρτες ανάληψης μετρητών.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο δράστης επισκέφτηκε το ζευγάρι με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει τα πράγματά του. Η γυναίκα του γιατρού του άνοιξε την πόρτα ανυποψίαστη χωρίς να γνωρίζει τις διαθέσεις του δράστη και το τι θα ακολουθούσε.

«Πήγα σπίτι για να λύσουμε την οικονομική διαφορά που είχαμε. Όταν πάλι μου αρνήθηκαν, επιτέθηκα και προσπάθησα να πνίξω το γιατρό. Αυτός όμως αντιστάθηκε...Άρπαξα ένα ξύλινο κοντάρι και το κάρφωσα στο λαιμό του. Τη γυναίκα τη χτύπησα πολλές φορές στο κεφάλι με μια πέτρα» ήταν τα λόγια του δράστη κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Το κουβάρι του διπλού φονικού άρχισε να ξετυλίγεται όταν η κόρη του άτυχου γυναικολόγου και της συνταξιούχου τραπεζικού που μένει στην Αθήνα προσπαθούσε όλη μέρα να επικοινωνήσει με τους γονείς της όμως εκείνοι δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Έντρομη απευθύνθηκε στην αστυνομία, που έσπευσε στο σπίτι για επιτόπια έρευνα.


Ο Πακιστανός βοηθός ήταν ο δολοφόνος του... από LAMIASTARGR

Περίπου στις 22:30 οι αστυνομικοί πήδηξαν τη μάντρα του οικήματος και αμέσως αντίκρισαν πεσμένη την 54χρονη γυναίκα στην πισίνα που βρίσκεται στην πίσω αυλή της βίλας. Ο δράστης είχε πολτοποιήσει το κεφάλι της άτυχης γυναίκας με μια μεγάλη τσιμεντόπλακα.

Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι όπου βρήκαν δολοφονημένο στην κρεβατοκάμαρα και τον 56χρονο γυναικολόγο. Φαίνεται ότι ο δολοφόνος, αρχικά, είχε χτυπήσει με την ίδια πέτρα τον άτυχο γιατρό και στη συνέχεια τον αποτελείωσε με ένα σκουπόξυλο το οποίο κάρφωσε στο λαιμό κόβοντας την καρωτίδα του θύματος.

Το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ενώ δεν διαπιστώθηκε διάρρηξη στις πόρτες και τα παράθυρα του οικήματος. Το σπίτι αλλά και η εξωτερική πόρτα ήταν κλειδωμένες και ο δράστης είχε πάρει μαζί του τα κλειδιά...Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, αφαίρεσε από το ζευγάρι πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης και το ποσό των 120 ευρώ που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Ο θάνατος του άτυχου ζευγαριού προσδιορίστηκε χρονικά, από τον ιατροδικαστή, περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η κόρη των θυμάτων ενημερώθηκε για το στυγερό έγκλημα από την αστυνομία και μετέβη χθες στην Αθήνα εσπευσμένα από την Αγγλία όπου μένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Αλιβέρι: ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό...

Άγριο έγκλημα στο Αλιβέρι-Σκότωσαν 56χρονο γυναικολόγο και τη σύζυγό του

Ομολόγησε ο Πακιστανός που συνελήφθη για το φόνο του ζευγαριού - Άλλοι 6 ομοεθνείς του συνελήφθησαν


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο-εργαστήριο στην Ερέτρια


 Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας στο πλαίσιο των καινοτόμων προγραμμάτων  με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και τη συνεργασία της Σχολικής Συμβούλου 2ης Περιφέρειας Π.Ε Εύβοιας Βασιλικής  Λαμπίτση οργάνωσε βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο με θέμα

 «Απεικονίζοντας  το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον με τα τετράδια σχεδίου (sketch-books) »  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας.

 Τα τετράδια σχεδίου (sketch-books) μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο διαθεματικό εργαλείο καταγραφής, έρευνας και μάθησης στο σχολείο.

Μπορούν να αξιοποιηθούν ως οπτικά ημερολόγια, για τη γνωριμία με τεχνικές και υλικά, για τη διερεύνηση σε βάθος ενός θέματος.

Ευνοούν τον πειραματισμό και τη συστηματική μελέτη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στη διάρκεια εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ξεκίνησε με θεωρητικό μέρος στο οποίο  έγινε αναφορά σε ποικίλους τρόπους απεικόνισης του περιβάλλοντος (φυσικού και ανθρωπογενούς) στο πλαίσιο επισκέψεων σε πεδίο μελέτης κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος Σχολικών  Δραστηριοτήτων από την Θάλεια Καλαμπαλίκη. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το τετράδιο σχεδίου (sketch-books) ως εικαστικό εργαλείο και μέθοδος διδασκαλίας-μάθησης στο σχολείο από   τη Βασιλική  Λαμπίτση.

Στο δεύτερο μέρος οι εκπαιδευτικοί  σε μικρές ομάδες πραγματοποίησαν βιωματική οπτική προσέγγιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Ερέτριας με τετράδια σχεδίου (sketch-books) και απλά σχεδιαστικά υλικά(ξηρά παστέλ, λαδοπαστέλ, ξυλομπογιές κ.ά.) στην παραλία της πόλης.

Τέλος επιστρέφοντας στο σχολείο  παρουσιάστηκαν  οπτικές  καταγραφές των εκπαιδευτικών και  διατυπώθηκαν προτάσεις για εφαρμογές στην τάξη.


Στο ενδιαφέρον και πρωτότυπο αυτό σεμινάριο έλαβαν μέρος 30 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων που θα πειραματιστούν με τα τετράδια σχεδίου   κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε πεδίο μελέτης.


To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, Σπύρου Φραγκάκη και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η γιορτή λήξης της κατηχητικών Διρφύων - Μεσσαπίων και Χαλκίδας της Μητρόπoλης




Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 , στις 8 το βράδυ έλαβε χώρα με επισημότητα στη Χαλκίδα, στο Κρηπίδωμα της Παραλίας, έξω από το Κόκκινο Σπίτι, η Εορταστική Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2012-2013, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους Ευβοείς Αγίους, τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος υπηρέτησε επί διετία (1891-1893) ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας και άφησε αγαθή μνήμη στην συνείδηση του πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας.
           

Η Εκδήλωση περιελάμβανε δραματοποιημένη τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου σε δύο πράξεις, την οποία επιμελήθηκαν οι Κατηχητές και τα παιδιά των Κατηχητικών των Ενοριών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαχνών, Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος, Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και Αγίου Νικολάου Χαλκίδος. Τα ίδια Κατηχητικά είχαν και την επιμέλεια των θαυμασίων και πλουσίων σκηνικών της παράστασης.



            Μεταξύ των δύο πράξεων, η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος έψαλλε τροπάρια από την Ακολουθία του Αγίου Νεκταρίου και ύμνους που συνέθεσε ο Άγιος Νεκτάριος.

            Στη συνέχεια, η Χορωδία των Κατηχητικών του Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου απέδωσε θαυμάσια χαρούμενα και διδακτικά τραγούδια, ενώ στο τέλος της Γιορτής, το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου χόρεψε θαυμάσια παραδοσιακούς Ελληνικούς Χορούς.

            Παράλληλα, προβλήθηκε και ένα 10λεπτο βίντεο, το οποίο περιελάμβανε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των κατηχητικών των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Διρφύων και Μεσσαπίων.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την Εκδήλωση εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Γραμματέα Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας και συντονιστή της Εορτής, Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα, στους Ιερείς των Ενοριών, οι οποίοι, όπως τόνισε, εργάζονται φιλότιμα για τα Κατηχητικά, σε όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους οποίους πάντοτε μνημονεύει, όπως είπε, και συγκαταλέγει μεταξύ των εκλεκτών συνεργατών του, την παρουσιάστρια της βραδιάς κ. Μαρία Καψάλη, ενώ συνεχάρη εμφανώς συγκινημένος όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την θαυμάσια γιορτή που προσέφεραν στο κοινό της Χαλκίδος, όπως και τους γονείς τους για την καθοδήγηση των παιδιώνβ τους προς την Εκκλησία. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον παρεπιδημούντα στην Πόλη μας και παρακολουθήσαντα την εορτή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίησή της.


            Εκτός του αγίου Σιατίστης και του κ. Δημάρχου και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν την Εκδήλωση, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα και κ. Αντώνιος Ακριώτης,  οι οποίοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν από την συλλογική προσπάθεια των παιδιών μας, τα οποία καμάρωσαν και χειροκρότησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.


            
 Όλοι οι παρευρεθέντες στο τέλος έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο από τον Σεβασμιώτατο πολύ όμορφα αναμνηστικά δώρα, τα οποία επιμελήθηκαν η Νεανική Συντροφιά του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και τα Κατηχητικά των Ενοριών Αγίας Παρασκευής, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος.



ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

«Η αυλή ζωντανεύει» - Παιδικό πανηγύρι στη Λούτσα Διρφύων

 
Ζωντάνεψε  η αυλή του σχολείου στο παιδικό πανηγύρι που πραγματοποίησε με επιτυχία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στη Λούτσα Διρφύων με την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη - Μπάου και τη συνεργασία του Πολιτιστικού- Εξωραϊστικού  Συλλόγου Λούτσας (27/5/2013)

Στο χώρο της αυλής του παλιού Δημοτικού Σχολείου που παραχωρήθηκε από το Δήμο  Διρφύων – Μεσσαπίων  πραγματοποιήθηκαν  βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες όπως παιχνίδι ανακάλυψης της βιοποικιλότητας της αυλής, ομαδική ζωγραφική, πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, παιχνίδια κινητικών δεξιοτήτων,  παιχνίδια και αθλήματα με μπάλες , φύτεμα και υιοθεσία δέντρων.  Επίσης είχαν διαμορφωθεί γωνιές δραστηριοτήτων όπως γωνιά με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής,  γωνιά παραμυθιού-μυθοπλασίας και γωνιά ζωγραφικής προσώπου ενώ στο χώρο υπήρχαν ζώα όπως γάιδαρος, χελώνες , κότες κ.ά. Τέλος στο πρόγραμμα υπήρχε πεζοπορία στη φύση σε μονοπάτι που οδηγούσε στο βυζαντινό ξωκλήσι  της Αγίας  Παρασκευής.


Το παιδικό πανηγύρι είχε ως παιδαγωγικούς  στόχους τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με τη φύση, τη ψυχαγωγία  και τη δημιουργική έκφραση.

Εμψυχωτές των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί Θάλεια Καλαμπαλίκη, Δήμητρα Μανούσου, Σταυρούλα Χρυσομαλίδου ,Δημήτρης Γατόπουλος ενώ τα εργαστήρια υποστήριξαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου .

Έλαβαν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά, εκπαιδευτικοί, Διευθυντές σχολείων και γονείς. Συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία 2ο ,4ο ,9ο, 25ο Χαλκίδας, Ν. Λαμψάκου, Μύτικα, Διρφύων και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...