Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Νέο Γκάλοπ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,7 - Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.

Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

Την ίδια ώρα ξακάθαρα κατά του «Μνημονίου 3» τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν επιβεβλημένο τον ανασχηματισμό για να πορευθεί η κυβέρνηση στην επόμενη ημέρα.

Η έρευνα της εταιρείας Rass για το λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινωνίας για την ψήφιση του «Μνημονίου 3» και τις σκέψεις των πολιτών για την επόμενη ημέρα.

Το 69,7 των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα καταψήφιζε το πακέτο σκληρών μέτρων έναντι του 26,2% που δήλωσε ότι θα το υποστήριζε με την ψήφο του.

Επίσης. Σε ποσοστό 30,5% οι πολίτες θεωρούν τον ανασχηματισμό ως την πιο σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα με ένα 28,2% να προτιμάει να μείνει η κυβέρνηση ως έχει.
Enhanced by Zemanta

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Ανοιχτή συνέλευση

Ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί της Τ.Ε. Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ την Κυριακή 11 Νοέμβρη το πρωί στις 10,30 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου με θέμα συζήτησης :

- Σχέδιο πολιτικής διακήρυξης προς την Πανελλαδική συνδιάσκεψη

Θα παρευρίσκεται στην συνέλευση το μέλος της Π.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Πουλάκης Κώστας.

"Πνίγεται" στο σκουπίδι η Χαλκίδα

Λόφοι σκουπιδιών έχουν σχηματιστεί στις γειτονιές της Xαλκίδας. Παρόμοια είναι η εικόνα και στις πόλεις άλλων δήμων της Eύβοιας και το χειρότερο είναι ότι... οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ενάντια στο Mνημόνιο 3.

«Tα νέα μέτρα- δήλωσε στο egnomi.gr ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Xαλκίδας Δημήτρης Γεωργακόπουλος- προβλέπουν μεταξύ άλλων την άμεση απόλυση συναδέλφων μας. Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις».

Έτσι το εργοτάξιο του δήμου Xαλκιδέων παραμένει υπό κατάληψη και η αποκομμιδη απορριμάτων ίσως ξεκινήσει κανονικά από τη Δευτέρα. Mέχρι τότε, οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει με τη δημοτική αρχή να βγουν απορριματοφόρα σήμερα και αύριο, για να μαζέψουν σκουπίδια μόνο γύρω από σχολεία και άλλα τέτοια "ευαίσθητα" σημεία της πόλης.

Ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου στην Β. Εύβοια

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα μετέβησαν από την Χαλκίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Δημήτριος Τσομώκος με το μέλος του Δ. Σ. κ. Στράτο Καρλατήρα, προκειμένου να συναντηθούν με τους Φαρμακοποιούς της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στην προσωπική γραπτή πρόσκληση που τους απέστειλε ο Σεβασμιώτατος.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν και εθελοντές Ιατροί και εκπρόσωπος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και ο σκοπός της υπήρξε η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου ανασφαλίστων και ανέργων συνανθρώπων μας στην Βόρεια Εύβοια, ομοίου μ’ εκείνο που λειτουργεί στην Χαλκίδα, υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανέφερε τον σκοπό ίδρυσης και υπέδειξε τον τρόπο λειτουργίας του αντίστοιχου Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου της Χαλκίδας τονίζοντας πώς η συμμετοχή της Τοπικής Εκκλησίας στη συγκεκριμένη συλλογική δράση, στοχεύει στην ανακούφιση του κάθε πάσχοντος και εμπερίστατου αδελφού, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος και εθνικότητος, γεγονός που χαρακτηρίζει όλη τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι παριστάμενοι ιατροί και φαρμακοποιοί εξέφρασαν την προθυμία τους ώστε να συμβάλουν εθελοντικά και αυτοί σε μια δραστηριότητα, της οποίας την ανάγκη αλλά και την έμπνευση, είχαν οι ίδιοι όπως ανέφερε επανειλημμένα και ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, την οποία όλοι οι παριστάμενοι την θεώρησαν ως ιδρυτική της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου της Βορείου Ευβοίας. Όλοι ανεχώρησαν πεπεισμένοι πως η συλλογική κοινωνική δράση, η συνεχώς υποστηριζόμενη από τον κάθε ένα που μπορεί να προσφέρει, είναι η μόνη θεραπεία της νοσηρής κρίσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...