Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Λαμπερή πρεμιέρα: «Σωτηρία Μπέλλου – Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας»

Πρεμιέρα έκανε χθες το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου με τίτλο «Σωτηρία Μπέλλου – Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» με την Ντίνα Κώνστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρόκειται για την ιστορία της Χαλκιδέας  τραγουδίστριας που η Ντίνα Κώνστα γνώρισε από κοντά και τώρα την ενσαρκώνει στη σκηνή.
 
Πλήθος επωνύμων έδωσε το παρών παρακολουθώντας την παράσταση ενώ μετά το τέλος συνεχάρησαν τους πρωταγωνιστές αλλά και όλους τους συντελεστές του έργου.

Ανάμεσα τους διακρίναμε τον Κώστα Σπυρόπουλο, την Αλέκα Παπαρήγα, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, την Βίλλυ και τον Γιώργος Θεοφάνους, την Μαρία Ανδρούτσου με τον Πέτρο Λαγούτη, την Νίκη Κάρτσωνα, την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αλλά και την Αμέλια Αναστασάκη με τον Κώστα Αποστολάκη.

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχωρά στην πεζοδρόμηση της Αβάντων και "αναλαμβάνει το όποιο κόστος"

Το Σάββατο, ξεκίνησαν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του πρώτου τμήματος της οδού Αβάντων, από την Κριεζώτου έως και την Κ. Βαραντάση (προ του Αγ. Νικολάου) καθώς και της Χαλκιδικής και τμήματος της Σαλονικιού.


Η  Δημοτική Αρχή, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "έχοντας προηγουμένως διαβουλευτεί με το σύνολο των φορέων, αναλαμβάνει το όποιο κόστος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό των πολιτών –ανεξάρτητα εάν σήμερα αποτελούν πλειοψηφικό ή μειοψηφικό ρεύμα- που απαιτούν θαρραλέες και καινοτόμες λύσεις, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας".

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ακομη:
Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του όλου έργου που είχε ενταχθεί με υπουργική απόφαση, ως οριζόντια δράση, στο πρόγραμμα «Θησέας», μετά την υπ’ αριθμ. 238/07 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε συμβασιοποιηθεί στις 12/06/2009, με ανάδοχο την Κοινοπραξία Istos ΑΤΕ – Αχιλ. Γ. Κάραλης, με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα, έναντι συνολικού κόστους (με το ΦΠΑ) 722.000 ευρώ.

Tο όλον έργο περιελάμβανε τις -ήδη αποδοθείσες προς χρήση- πεζοδρομήσεις των οδών Κριεζώτου, Ερμού, Φίλωνος, Παπαδημητρίου, Κάτω Πύλης, Καρύδα. Καθώς και τις –υπολειπόμενες- πεζοδρομήσεις τμήματος της Αβάντων, από την Κριεζώτου έως και την Κ. Βαραντάση (προ του Αγ. Νικολάου), της Χαλκιδικής και τμήματος της Σαλονικιού, που πλέον υλοποιούνται.

Το έργο της πεζοδρόμησης του πρώτου τμήματος της Αβάντων, περιλαμβάνει:
- Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού (με αποξήλωση των στύλων της ΔΕΗ και αντιστοίχως, με αντικατάστασή τους από επιστύλια φωτιστικά)
- Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων (να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε δίκτυο ομβρίων, παρά την εμπορικότητα του συγκεκριμένου σημείου)
- Αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης (πρόκειται για το παλαιότερο τμήμα του υδροδοτικού δικτύου της πόλης, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αχαρτογράφητο, με προβλήματα διαρροών και διπλούς αγωγούς, από μαντέμι και ελενίτ)
- Επιστρώσεις του πεζόδρομου με πλάκες γρανίτη
- Τοποθετήσεις καθιστικών, καλλωπιστικών φυτών κ.α.
Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τα τέλη Νοεμβρίου.
Οι εργασίες έπρεπε υποχρεωτικά να πραγματοποιηθούν εντός του 2012, αφού έως τα τέλη του έτους λήγει το πρόγραμμα «Θησέας» καθώς και οι απορροφήσεις των κονδυλίων του. Σε  διαφορετική περίπτωση, θα χάνονταν τα 107.000 ευρώ, ποσό που κοστίζει η παρέμβαση, και το οποίο ήδη έχει εκταμιευθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Όπως είχε ήδη αναγγελθεί, από σήμερα (Σάββατο, 13 Οκτωβρίου), τέθηκαν σε εφαρμογή και οι εξής νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Α. Η οδός Μπαλαλαίων αντιδρομήθηκε στο τμήμα της από Κριεζώτου & Αβάντων έως τη Βύρωνος (με είσοδο πλέον από Κριεζώτου & Αβάντων και φορά κίνησης προς Βύρωνος).
Β. Η οδός Βύρωνος αντιδρομήθηκε (με είσοδο πλέον, από τη Μπαλαλαίων και φορά κίνησης προς την Αβάντων).
Γ. Η οδός Καραμουρτζούνη μονοδρομήθηκε, αφού πλέον δεν επιτρέπεται σε οποιοδήποτε όχημα (ούτε για τα ταξί, πλέον) η στροφή αριστερά από την Κριεζώτου, με διατηρούμενη τη φορά κίνησης από την πλατεία Αγ. Νικολάου προς την Κριεζώτου και με διαθέσιμη την αριστερή  πλευρά της για στάθμευση των οχημάτων.
Ρυθμίσεις που καθίστανται ζωτικής σημασίας, δεδομένου του κλεισίματος της αρχής της Αβάντων για την κυκλοφορία.
Επισημαίνεται βέβαια, ότι η υλοποιούμενη παρέμβαση αφορά μόνον στο συγκεκριμένο αρχικό τμήμα της Αβάντων και η οδός παραμένει προσβάσιμη από όλες τις καθέτους της.
Σταδιακά πάντως, θα ανακοινώνονται και θα τίθενται σε εφαρμογή και νέες δέσμες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΒΑΝΤΩΝ

Το έργο πεζοδρόμησης του πρώτου τμήματος της Αβάντων είχε καθυστερήσει, εξ αιτίας της διαβούλευσης για την πεζοδρόμηση ή μη και του υπολοίπου τμήματος της οδού.
Διάλογος που κατέληξε, μετά και τη συντριπτική αποδοχή των προτεινομένων παρεμβάσεων από την Επιτροπή Διαβούλευσης, στην –με αυξημένη (πλην της μείζονος αντιπολίτευσης) πλειοψηφία- απόφαση υπ’ αριθμ. 263/12 του Δημοτικού Συμβουλίου, περί σταδιακής πεζοδρόμησης του συνόλου της Αβάντων.
Και πρέπει να καταστεί σαφές ότι, εάν δεν είχε ληφθεί αυτή η απόφαση, τότε η πεζοδρόμηση θα αφορούσε αποκλειστικά και μόνον στο πρώτο τμήμα της Αβάντων (για το οποίο υπήρχε ήδη απόφαση, ένταξη σε πρόγραμμα και εγκεκριμένη πίστωση-χρηματοδότηση).
Δεδομένης της νεώτερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, σε συνεδρίαση της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα εγκρίνει τη διακήρυξη του έργου πεζοδρόμησης και του υπολοίπου τμήματος της Αβάντων, με εξασφαλισμένη την αναγκαία πίστωση.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας αυτού του νέου έργου (και βάσει της εν εξελίξει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και της ΔΕΗ περί «αισθητικής αναβάθμισης δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας», με ισόποση εξ ημισείας χρηματοδότηση), την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, συνεργείο της ΔΕΗ θα αποξηλώσει τους στύλους ηλεκτροφωτισμού («απελευθερώνοντας» τα πεζοδρόμια και υπογειοποιώντας το δίκτυο) στο σύνολο της Αβάντων.
 
ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΕΝΟΣ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των οδηγών για την εφαρμογή αυτών των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των συνοδών έργων τους, που –πέρα από ευκολίες, δικαιολογίες και συνήθειες- αλλάζουν τη φιλοσοφία της κίνησης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σε βάρος της επικυριαρχίας του αυτοκινήτου στην πόλη.
Δράσεις που παράλληλα, συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, αναζωογονούν την εμπορικότητα του κέντρου της και αποδίδουν κοινόχρηστο χώρο στους πολίτες. Με το παραγόμενο αποτέλεσμα να πετυχαίνει τη σύνδεση του εμπορικού κέντρου με το παραλιακό μέτωπο, το οποίο έως σήμερα εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης. 
Στην πράξη, η Χαλκίδα (μόνη σχεδόν στο σύνολο των υπολοίπων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, που δεν είχε έως τώρα ακολουθήσει το πρότυπο αυτό) για πρώτη φορά αποκτά μια ευρεία ενότητα πεζοδρόμων. Πρόκειται ωστόσο, για ένα πρώτο μικρό και ιδιαίτερα προσεγμένο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής περί ενός στρατηγικού σχεδίου πολεοδομίας και βιώσιμων μεταφορών στην πόλη, πέραν της υλοποιούμενης πεζοδρόμησης του αρχικού τμήματος της Αβάντων, προβλέπεται:
1. Η πεζοδρόμηση και του υπολοίπου τμήματος της Αβάντων.
(Όπως ήδη περιγράφηκε παραπάνω.)
2. Η μετατροπή σε κοινόχρηστο χώρο, της πλατείας που θα ενιαιοποιεί το σύνολο του περιβάλλοντος χώρου του Δικαστικού Μεγάρου, τους πεζόδρομους της Καραμουρτζούνη και της Κάτω Πύλης, την Κριεζώτου, την πεζοδρομημένη Αβάντων και την περιγεγραμμένη απ’ αυτές έκταση του πρώην πάρκινγκ.
Η μελέτη του έργου θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
3. Η δημιουργία αμφίδρομων ποδηλατοδρόμων με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε οδούς στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο.
Η πρόταση έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή, είναι καθ’ όλα ώριμη και εκκρεμεί η ένταξή της στο ΕΣΠΑ.
4. Η ανάδειξη της Συνοικίας του Κάστρου (περιοχή Αγ. Παρασκευής).
Η μελέτη πολεοδομικής προστασίας και ανάδειξης της περιοχής, ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Εύβοιας.
Εν τέλει, είναι σύνηθες και σε έναν βαθμό, κατανοητό να υπάρχουν αντιδράσεις για κάθε έργο πεζοδρομήσεων, αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π. που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης (δεν θα ήταν πάντως χωρίς χρησιμότητα να αναλογιστεί κανείς ότι στο παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις π.χ. για την κατάργηση της κίνησης των τροχοφόρων στην απόληξη της Τζιαρντίνι στην πλατεία Μάλλιου-Κόκκινο Σπίτι, την πεζοδρόμηση της Ερμού κ.α., με τους πολίτες στη συνέχεια να απολαμβάνουν τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους που προέκυψαν από αυτές τις παρεμβάσεις).
Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, έχοντας προηγουμένως διαβουλευτεί με το σύνολο των φορέων, αναλαμβάνει το όποιο κόστος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό των πολιτών –ανεξάρτητα εάν σήμερα αποτελούν πλειοψηφικό ή μειοψηφικό ρεύμα- που απαιτούν θαρραλέες και καινοτόμες λύσεις, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

ΧΑΛΚΙΔΑ: "Ψάρεψε" δύο... βλήματα στην Έξω Παναγιτσα!

Απογευματινές ώρες σήμερα, εντοπίσθηκαν από ερασιτέχνη αλιέα δύο βλήματα μήκους πενήντα εκατοστών και διαμέτρου είκοσι εκατοστών στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ» Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, σε βάθος περί τα τρία (03) μέτρα και σε απόσταση από την ακτογραμμή περί τα πενήντα (50) μέτρα.  

Στο σημείο ανεύρεσης του ανωτέρω πυρομαχικού υλικού πραγματοποιήθηκε σήμανση, ενώ στο σημείο της παραλίας απαγορεύθηκε η λήψη θαλάσσιου λουτρού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση έχει ειδοποιηθεί η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για την εξουδετέρωση του εν λόγω πυρομαχικού υλικού. 

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας γνωστοποιεί στα σωματεία της δύναμής του, ότι θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση, που προκηρύχτηκε από τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού  Κέντρου Εύβοιας θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, για να επικυρώσει  την απόφαση συμμετοχής  στην απεργία  και στο συλλαλητήριο  στην Αθήνα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων  καλούνται να συμμετέχουν  στη διαμαρτυρία  που διοργανώνουν  ΕΛΜΕ – ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΑΔΕΔΥ , την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αρχή της Αβάντων, πίσω  από τα Δικαστήρια.

Ράντισαν να σώσουν τους φοίνικες και κατέστρεψαν τους... μελισσοκόμους!

Η αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκάλεσε μεγάλη ζημιά στους μελισσοκόμους.

Από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο του 2011 οι μέλισσες σε πολλές περιοχές της χώρας εξαφανίζονταν, δηλητηριασμένες από τα σκευάσματα, στα οποία είχε δοθεί κατ' εξαίρεση άδεια χρήσης για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων.
 
Οι ψεκασμοί, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο, προκαλούν μεγάλες απώλειες στα μελίσσια, αφού οι φοίνικες είναι ανθισμένοι και όλες οι μέλισσες πέφτουν επάνω στα άνθη τους, μια και  δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, άλλο φυτό που να διαθέτει γύρη.

Το πρόγραμμα αναφέρθηκε εκτενώς σε ειδική ημερίδα μελισσοκομίας και επισημάνθηκε στο Υπουργείο από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Το Υπουργείο αδράνησε με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2012 το ΥΠΑΑΤ χωρίς ενημέρωση, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίζει εκ νέου να δοθεί άδεια χρήσης εντομοκτόνων, φέρνοντας σε απόγνωση τους μελισσοκόμους.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται το "σατανικό" ζευγάρι - Το "θέατρο" της "παπαδιάς" στους γείτονες την επόμενη της δολοφονίας

- Τον εκτέλεσε ο εραστής ενώ η "παπαδιά" παρακολουθούσε από το διπλανό δωμάτιο

- Τρία χρόνια του ζητούσε να τον βγάλει από τη μέση

- Ποια λάθη οδήγησαν στη σύλληψη του ζευγαριου

- Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι απολογίες

- Δείτε τη φωτό του φονικού όπλου


Τρια χρόνια φαίνεται να σχεδίαζε το έγκλημα η 42χρονη που "έπεισε" τον εραστή της να δολοφονήσει τον άντρα της ανήμερα των γενεθλίων της. Ποια στοιχεία οδήγησαν στη σύλληψη του σατανικού ζευγαριού και που βρίσκονται τώρα τα τραγικά παιδιά της οικογένειας;

Πριν κλείσουν 24 ώρες από την αποτρόπαια δολοφονία του 45χρονου πατέρα δύο παιδιών, στη Λαμία, οι αστυνομικοί ξετύλιξαν όλο το κουβάρι και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά της 42χρονης συζύγου του θύματος και του 45χρονου εραστή της.

Αύριο οι απολογίες

Ήδη, ο εισαγγελέας Λαμίας άσκησε δίωξη σε βάρος και των δύο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αύριο, Δευτέρα, το μεσημέρι θα προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του ζευγαριού στα δικαστήρια της Λαμίας, λιγοστοί συγγενείς του θύματος τούς επιτέθηκαν φραστικά.

Ο γολγοθάς των παιδιών

Συγκλονισμένοι οι ηλικιωμένοι γονείς της "νέας παπαδιάς" βρήκαν καταφύγιο σε χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας μη μπορώντας να πιστέψουν ότι η κόρη τους έφτασε στο έγκλημα.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι όπως γράφει το lamiastar έχει μαζί του και τα ανήλικα παιδιά της τραγικής οικογένειας.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τους παππούδες προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη και την επιμέλεια των παιδιών. Των παιδιών που ξεκίνησαν την Παρασκευή να πάνε στο σχολείο μη γνωρίζοντας πως η ζωή τους είχε αλλάξει για πάντα...

Την υπεράσπιση του σατανικου ζευγαριού που θα απολογηθεί σημέρα ενώπιον του ανακριτή, μέχρι χθες το βράδυ δεν δεχόταν να αναλάβει κανένας δικηγόρος της Λαμίας...

Η γνωριμία και ο παράνομος δεσμός

Tο σατανικό ζευγάρι γνωριζόταν τουλάχιστον 20 χρόνια, αφού όταν ήταν πολύ νέοι υπήρξε κάποια σχέση μεταξύ τους. Με τον καιρό όμως χάθηκαν αφού ο καθένας τράβηξε τον δικό του δρόμο και έκαναν ξεχωριστές οικογένειες. Μετά από χρόνια ξανασυναντήθηκαν και έλεγε ο ένας στον άλλον πόσο άσχημα περνάει και έτσι η παλιά σχέση αναθερμάνθηκε...

Το σχεδίαζαν τρία χρόνια

Όπως φαίνεται να υποστήριξει ο 45χρονος δράστης στην ομολογία του τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια δεχόταν πιέσεις από τη σύζυγο του θύματος να βγάλουν τον άντρα της από τη μέση. Όπως και τελικά έγινε ανήμερα των γενεθλίων της 42χρονης.

Η γυναίκα κάλεσε τον εν διαστάσει σύζυγό της με αφορμή τα γενέθλια της και ταυτόχρονα ζήτησε από τον εραστή της να προχωρήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου.

Έτσι και έγινε. Γιόρτασαν όλοι μαζί τα γενέθλια και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο σύζυγος ανέβηκε να κοιμηθεί στο επάνω διαμέρισμα μόνος. Η 42χρονη μητέρα με τα παιδιά έμειναν για να κοιμηθούν στο ισόγειο με τα πεθερικά του θύματος.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τηλεφώνησε στον εραστή τον οποίο είχε ήδη ενημερώσει να είναι σε ετοιμότητα. Ο 45χρονος πήρε το κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ» ιδιοκτησίας του  μέσα σε ένα σακί και με ταξί πήγε στην οδό Τυμφρηστού. Ανέβηκε τα σκαλάκια στο στενό δίπλα από το σπίτι και έτσι βρέθηκε στην βεράντα του πρώτου ορόφου. Η πόρτα της κουζίνας ήταν μισάνοιχτη και η 42χρονη ήταν εκεί όπως του είχε υποσχεθεί.


Η σύζυγος σύμφωνα με το LamiaReport.gr οδήγησε τον εραστή στο σαλόνι, όπου κοιμόταν στον καναπέ ο άτυχος 45χρονος. Ο εραστής τον πυροβόλησε σχεδόν εξ΄ επαφής στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ στη συνέχεια με το κοντάκι του όπλου του κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο ίδιο σημείο... Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας η 42χρονη βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Το "στημένο" σκηνικό της ληστείας και το "θέατρο" στους γείτονες

Οι δύο τους αναστάτωσαν το σπίτι προκειμένου να φανεί σαν ληστεία, και ο δράστης απομακρύνθηκε από το σπίτι και με ταξί πήγε στο πατρικό του, στο χωρίο Ανθήλη, όπου άφησε το όπλο. Ως τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα είχαν τελειώσει. Το πρωί της Παρασκευής, η 45χρονη σηκώθηκε να ετοιμάσει για το σχολείο τα δύο της παιδιά, που είχαν κοιμηθεί στον κάτω όροφο, στους γονείς της. Στη συνέχεια βγήκε για ψώνια και συζήτησε με τη γειτονιά. Το αυτοκίνητο του συζύγου της ήταν ακόμη σταθμευμένο κάτω από το σπίτι, ενώ εκείνος θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει για τη δουλειά. Δικαιολογήθηκε σε γειτόνους πως «θα πήγαινε με άλλο αυτοκίνητο».

Λίγο πριν τις 9 το πρωί, υποστήριξε ότι τον ανακάλυψε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού, όπου κοιμόταν. Στους αστυνομικούς επέμενε πως «δεν γνωρίζει τίποτα» και προσπαθούσε να τονίσει την περίπτωση της ληστείας. Ωστόσο, εκείνοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν να αποκλείουν αυτή την εκδοχή. Τόσο οι ίδιοι, όσο και ο ιατροδικαστής εντόπισαν το φονικό χτύπημα, αλλά και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στον χώρο αίματα. Οι αστυνομικοί βρήκαν μεν ανοιχτά συρτάρια, όμως σε καθοριστικά σημεία ήταν ανέγγιχτα. Αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που έστρεψε τις υποψίες τους σιγά σιγά στη σύζυγο σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πουθενά ίχνη παραβίασης του σπιτιού...

«Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ασφάλειας της Λαμίας διαπίστωσαν ότι σε όλο αυτό το σκηνικό δεν συμμετείχε μόνο ένα άτομο» υπογραμμίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Κώστας Νικολάου. Όλη την Παρασκευή οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συνδυάσουν τις πληροφορίες για να φτάσουν στο δεύτερο άτομο, που συμμετείχε στον φόνο. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις των αστυνομικών, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 42χρονη δεν έλεγε κουβέντα. Οι ισχυρισμοί της είχαν σχέση με τον αποτυχημένο γάμο και την οικογενειακή γκρίνια, τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και θέματα συμπεριφοράς του θυματος απέναντί της. Μάλιστα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι η ίδια τρεις φορές είχε φτάσει στα πρόθυρα του διαζυγίου και ότι ουσιαστικά βρίσκονταν σε διάσταση. Παρουσίασε το θύμα να μην επισκέπτεται συνεχώς το σπίτι του και ότι ακόμη και για τα γενέθλια της τον είχε καλέσει η ίδια.

H ομολογία

Μέχρι αργά το πρωί του Σαββάτου, η 42χρονη παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών και τις ενδείξεις που υπήρχαν δεν είχε λυγίσει. Αρνιόταν πεισματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το φονικό. Ωστόσο από την αστυνομική έρευνα και τη λεπτομερή αυτοψία του χώρου προέκυψαν σαφείς ανακολουθίες και αναντιστοιχίες, μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ευρημάτων στο τόπο της δολοφονίας. Οι αστυνομικές Αρχές με προσεκτική ανάλυση και σύνθεση του προανακριτικού υλικού κατάφεραν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν και να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία.

Όταν η 42χρονη είδε τους αστυνομικούς να φέρνουν στην ασφάλεια τον 45χρονο φίλο της και να τον οδηγούν στο διπλανό δωμάτιο κατάλαβε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Λίγα λεπτά αργότερα ομολόγησε τα πάντα. Το ίδιο έκανε και ο εραστής της, ο οποίος μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι έκρυψε το όπλο του φονικού στην Ανθήλη στο πατρικό του.

Ο δράστης Τ. Γ. είναι παντρεμένος και ο ίδιος με ένα παιδί ενώ η σύζυγός του είχε από προηγούμενο γάμο ένα παιδί ακόμη. Εργαζόταν ως φανοποιός για να τα βγάλει πέρα, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι άνεργος.


Δείτε τι είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Υποδιοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας Χρήστο Μουτσώκο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...