Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΤΑΚΗ: Συνελήφθησαν να αδειάζουν βαρέλια με υγρά τοξικά απόβλητα σε χωράφι κοντά σε βρεφονηπιακό σταθμό!

"Την Τετάρτη 17-10-2012, χάρη στη συμβολή δύο ευσυνείδητων κατοίκων της Ν. Αρτάκης, συνελήφθησαν από την αστυνομία ο ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκινήτου και συνεργός του να αδειάζουν βαρέλια με υγρά τοξικά απόβλητα σε χωράφι δίπλα σε ένα πηγάδι στη θέση "Παλιά δεξαμενή" Ν. Αρτάκης, η οποία βρίσκεται πλησίον κατοικημένης περιοχής, όπου μάλιστα λειτουργεί και ένας βρεφονηπιακός σταθμός."


Την σοβαρή αυτή καταγγελία κάνει με ανακοίνωσή του ο "Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσαπίας "Η Γαία" και επισημαείνει:

"Ωστόσο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αστυνομικών, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ώστε να πραγματοποιηθεί διοικητική έρευνα και να γίνει η προβλεπόμενη από το νόμο λήψη δειγμάτων. Έτσι, για περισσότερες από 24 ώρες, παρέμειναν τα τοξικά απόβλητα στο χώρο απόθεσης, ενώ το φορτηγό με τα υπόλοιπα βαρέλια κρατήθηκε για το ίδιο διάστημα έξω από το αστυνομικό τμήμα, με όποιους κινδύνους εγκυμονούσε η ύπαρξη των τοξικών.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, ειδοποιήθηκε χωρίς καθυστέρηση ο Γενικός Επιθεωρητής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελεγκτών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), κ. Παναγιώτης Μέρκος, ο οποίος την επομένη επισκέφτηκε με ειδικό συνεργείο τη θέση απόρριψης των τοξικών και κατέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες δειγματοληψίες. Ακολούθως, ο κ. Μέρκος, κινητοποίησε εσπευσμένα τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση του εδάφους και αυθημερόν έγινε εκσκαφή και μεταφορά του ρυπασμένου χώματος σε ειδικό χώρο ασφαλούς απόθεσης.

Κατόπιν τούτων, ανακύπτουν τα παρακάτω εύλογα και αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία περιγράφουν και τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας:
  • Γιατί η περιοχή  εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων, χωρίς να ελέγχονται ούτε τα μεταφορικά μέσα ούτε οι βιομηχανίες που συνδέονται με την τοξική ρύπανση;
  • Γιατί η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας έχει υποβαθμίσει την Υπηρεσία Περιβάλλοντος σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη πλέον;
  • Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν εντοπίζει τον παράνομο πλουτισμό κάποιων, ο οποίος προέρχεται από τη "μαύρη" διακίνηση τοξικών αποβλήτων;
  • Γιατί το ΥΠΕΚΑ δεν στελεχώνει και δεν ενεργοποιεί το θεσμοθετημένο Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα;
  • Και πότε, επιτέλους, η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της, αποκαλύπτοντας και τιμωρώντας όλους τους υπαίτιους για την παράνομη διακίνηση τοξικών αποβλήτων;
Την ανακοίνωση με την καταγγελία και τα καυτά ερωτήματα υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Γαία" , Νίκος Χασάνδρας

"Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα …..ως τρόπος ζωής"

Ημερίδα με θέμα ¨ Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα ….. ως τρόπος ζωής¨ οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΘεματικός Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – για τις 25 Οκτωβρίου 2012 στην Ιστιαία – Βόρειας Εύβοιας ( Λύκειο Ιστιαίας ), σε συνεργασία με το Δήμο ΙστιαίαςΑιδηψού και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ¨Δήμητρα ¨  ( ΕΛ.Γ.Ο. - ¨Δήμητρα ¨ ).
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ενημέρωση των αγροτών :
ü  στις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την αναμόρφωση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις επιμέρους διαστάσεις της για την  ανάπτυξη του αγροτικού χώρου ,
ü  στη λειτουργία των Οργανώσεων Παραγωγών ( Ο.Π.) – Ομάδων Παραγωγών για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων τους, ως αντίδοτο αντιμετώπισης κρίσεων και βελτίωσης της θέσης των παραγωγών στην αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά και την εστίαση στην προώθηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας με υγιείς και ανταγωνιστικούς όρους,
ü  στη σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με τοπικούς παραγωγούς ,
ü  στην αναπτυξιακή δυναμική της τοπικής παραγωγής,
ü  στα προγράμματα υποστήριξης των τοπικών παραγωγών, κ.ά.
Σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας , ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτης Καπελέρης, δήλωσε τα εξής : Είναι μέλημα όλων μας και ειδικότερα όσων ασχολούνται με θέματα αγροτικής οικονομίας, να κρατάμε ενήμερο τον πολίτη για τις εξελίξεις στην Κοινή Γεωργική Πολιτική ( ΚΓΠ ) και τις προσφερόμενες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου για μετά το 2013 και ευελπιστούμε , το γεγονός αυτό να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στη διάχυση  της πληροφορίας και της τεχνογνωσίας στην επικράτεια της Περιφέρειάς μας, που έχει ανάγκη ο τοπικός παραγωγός, ο γεωργο-κτηνοτρόφος, ο νέος αγρότης – επιχειρηματίας, όπως είχαν και οι μέχρι σήμερα ενέργειές μας σε παρεμφερή αγροτικά θέματα, για τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση και να ενημερώνεται από την νέα διαδικτυακή πύλη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( www.pste.gov.gr -> ¨καλάθι¨ αγροτικών προϊόντων, κ.ά. ).

Tουρκικό υποβρύχιο στην Σκύρο!

Tουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού.

Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Το υποβρύχιο απέπλευσε από τη ναυτική βάση του Gölcük φορτωμένο  πυρομαχικά και τρόφιμα. Eικάζεται ότι θα πλεύσει προς την Συρία. Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα Basketball: «Ιστορική στιγμή»

Το πρώτο παιχνίδι της στη Β’ Εθνική στην ιστορία της θα δώσει αύριο (21/10, 17.00), με αντίπαλο τον Έσπερο ΑΟΠΑ, η Χαλκίδα.

Οι παίκτες του Γιώργου Βελισσαράκου θέλουν να ξεκινήσουν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στο κλειστό της Κανήθου, κόντρα στους επίσης νεοφώτιστους Πατρινούς. Στην πρεμιέρα τους φέτος είχαν ηττηθεί από την Ένωση Ιλίου, εκτός έδρας. Με ανακοίνωσή τους οι διοικούντες τη Χαλκίδα καλούν τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών, όχι μόνο για να στηρίξουν την ομάδα, αλλά και για να επιβραβεύσουν ηθικά τους παίκτες για την προσπάθειά τους.

Η ανακοίνωση: «Την Κυριακή 21/10/2012 στις 17.00 η νέα ομάδα μπάσκετ της πόλης μας, η Χαλκίδα Basketball, αντιμετωπίζει τον Έσπερο Πατρών για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας στο κλειστό γήπεδο της Κανήθου. Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή, αφού οι δύο μεγαλύτερες και σπουδαιότερες (σε τίτλους και διακρίσεις ) ομάδες μπάσκετ του νομού Ευβοίας ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζονται στο κοινό της πόλης μας για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα της ΕΟΚ. Η παρουσία όλων σας θα είναι μια ηθική επιβράβευση της προσπάθειάς μας, στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας».

Θλίψη στο Μπούρτζι για το θάνατο του Μπάμπη Ανδρέου.

Σε ηλικία 70 ετών "έφύγε" σήμερα από τη ζωή ο Μπάμπης Ανδρέου, πατέρας του επιχειρηματία Αργύρη, από το Μπούρτζι.


Η οικογένεια Ανδρέου, αλλά και ολόκληρο το Μπούρτζι, έχουν συγκλονιστεί από τον θάνατο του Μπάμπη Ανδρέου που ηταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Με τη σύζυγό του, Αλίκη, είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αργύρη και την Ευαγγελία, η οποία απασχολείται στην επιχείρηση του αδερφού της.

Η κηδεία θα γίνει αύριο, Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι.

Η ταινία της Αμέρισσας Μπάστα από την Κύμη πήρε βραβείο στο Λονδίνο!

Η ταινία «Η Στέλλα κι Εγώ», της Αμέρισσας Μπάστα από την Κύμη, απέσπασε φέτος το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο London Greek Film Festival.

Το έργο ξεκινά σε ένα μεσαοαστικό σαλόνι, όπου μαυροφορεμένοι συγγενείς συλλυπούνται την οικογένεια για τον θάνατο της γιαγιάς.

Το μικρό αγόρι της οικογένειας βαριέται, μέχρι που εμφανίζεται η Στέλλα, η κόρη μιας φίλης της μαμάς του, την οποία και ερωτεύεται αμέσως. Στόχος του πλέον είναι να κερδίσει την προσοχή της.

Συντελεστές: σκηνοθεσία: Αμέρισσα Μπάστα, παραγωγή: t-short, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Δημήτρης Νάκος, σενάριο: Δημήτρης Νάκος, δ/νση φωτογραφίας: Δημήτρης Κουκάς, μοντάζ: Νίκος Μύρτου καλ/κη, δ/νση: Κυριακή Τσίτσα, μουσική: Χρήστος Τριανταφύλλου, cast: Ανδρέας Χρονόπουλος, Ξένια Ανδρεσάκη

evianews

Κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του στο δρόμο Ψαχνών-Τριάδας -ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν τις 8 και μισή χθες ένας νέος άνθρωπος, 34 χρόνων, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο σε τροχαίο που σημειώθηκε. φωτιά

Κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης το αυτοκίνητο ενός άτυχου οικογενειάρχη έφυγε από την πορεία του και χτύπησε με φόρα πλάγια του δρόμου Ψαχνά-Τριάδα.

Αποτέλεσμα ήταν να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο. Οι διερχόμενοι έβλεπαν το αυτοκίνητο να καίγεται και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Στο σημείο βρέθηκαν οι εθελοντές των Ψαχνών καθώς και η πυροσβεστική και η αστυνομία για να ρυθμίσει την κίνηση των οχημάτων.


Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Ψαχνών.

Μάταια οι περαστικοί προσπαθούσαν να μάθουν μία ευχάριστη είδηση για τον άτυχο άντρα.

Δυστυχώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Δείτε το βίντεο...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...