Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"Νονοί" εκβίαζαν επιχειρηματίες και στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής σε Εύβοια, Κορινθία και Αττική για την εξάρθρωση σπείρας που ενέχεται σε υποθέσεις εκβιασμών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα και έχουν κατασχεθεί χρήματα και όπλα.

Οι φοροτεχνικοί της Ευβοίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 7ης Μαρτίου

Το διοικητικό σύμβούλιο της Ένωσης φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγλελματιών Ν.Ευβοίας (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.) μετά από έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα να συνυπογράψει το εξώδικο που συντάχθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων προς το Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνοντας παρόντες στην κοινή προσπάθεια των συναδέλφων για την πλήρη κατάργηση των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών προστίμων. 

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας

Την ίδρυση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.  Στην Εύβοια το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ιδρύεται στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας. 


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. 

Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. 

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Τραγωδία στη Χαλκίδα – Σκοτώθηκε μπροστά στον ανιψιό του

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη του θείου στον ανιψιό του.


Αφού ήπιαν τον καφέ τους, στην συνέχεια προσφέρθηκε να τον βοηθήσει και να κλαδέψει τις λεμονιές.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ματαιώσεις δρομολογίων την Παρασκευή

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων της ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αύριο, Παρασκευή λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) από τις 12:00 έως 15:00. 


Αναλυτικά:

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο κοινών ελέγχων στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας και του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στη λαϊκή αγορά Χαλκίδος, στην κατοχή 67χρονου εμπόρου, ένα (01) άτομο του είδους «Ξιφία» υπολειπόμενου βάρους και διαστάσεων (62 εκατοστών αντί 90 και 2,400 κιλών αντί 9) καθώς και ένα άτομο του είδους «Ερυθρός Τόνος» βάρους 30 κιλών με ελλιπή παραστατικά.

Κώστα Χαϊνάς: Η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί

Από αριστερά Μάκης Καρακικές, Κώστας Χαϊνάς, Χρήστος Πολύμερος, Αργύρης Αλεξίου

Στη Λαμία βρέθηκε  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστα Χαϊνάς, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο “ΣΑΜΑΡΑΣ” και στην συνέχεια συναντήθηκε με συμπολίτες και εκπρόσωπους κοινωνικών και οικονομικών φορέων.


Την εκδήλωση διηύθυνε ο Χρήστος Πολύμερος και προλόγισε ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Καρακικές, ο οποίος έκανε και ένα βασικό απολογισμό της δραστηριότητάς του στο περιφερειακό Συμβούλιο και περιέγραψε τις βασικές παρεμβάσεις που έκανε στην διάρκεια της θητείας του.

Αναγνωστάκης: Οι μετακινήσεις μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Βαθέος Αυλίδας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 21-2-2014 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βαθέος Αυλίδας, με θέμα τις μετακινήσεις μαθητών στα σχολεία. 


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις των μαθητών σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση (αρ. 24001/11-6-2013 ΦΕΚ 1449 Β’) αποκλείοντας μαθητές βάσει των χιλιομετρικών αποστάσεων. 

Βασιλικό: Βρήκε τον φίλο του νεκρό στο σπίτι...

Ο άτυχος άντρας βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού...


Ήταν χθες το πρωί (25-02-2014) όταν άνοιξε την πόρτα και βρήκε τον καλύτερο φίλο του νεκρό! 

Είχε δύο μέρες να εμφανιστεί στο καφενείο που σύχναζαν και αυτό τον έκανε να ανησυχήσει. 

Περγαντάς: Στις Ευρωεκλογές, η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας να καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση

«Στις Ευρωεκλογές, είναι καιρός η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας να καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση και να δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Στη Λαμία, έγινε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, όπου ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε :

Αποστόλου: Κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

"Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. προβλέπεται η κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία" αναφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγ. Αποστόλου) σε ερώτησή τους στη Βουλή και επισημαίνουν:

"Εξέλιξη που ξαφνιάζει καθώς σε απάντηση σας σε σχετική ερώτηση συναδέλφου βουλευτή  (αριθμ. πρωτ. 8491/14.03.2013, Α.Π.: ΓΡ.Κ.Ε. 67/20.03.2013) είχε υπάρξει σαφής δέσμευση ότι κατά την αναδιάρθρωση δεν θα προκύψει καμία κατάργηση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 25-02-2014 επιστολή των Εργαζομένων του Σωματείου Ηλεκτρομηχανικής Κύμης προς τη διοίκηση της ΕΑΣ ΑΕΒΕ.

Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στην Κύμη

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Βλασσίου, Απανταχού Οξυλιθιω΄των, Παραλίας Η λιανή άμμος, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γ. Ν. Παπανικολάου και όλων των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου διοργανώνουν δωρεάν μαστογραφία στο ξενοδοχείο Kymi Palace στις 12,13,14,15 Μαρτίου. 


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Με το ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ο Νίκος Λεβέντης

Συνεδρίασε τη Δευτέρα η γραμματεία της δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον  Νίκο Λεβέντη υποψήφιο δήμαρχο για τον δήμο της Χαλκίδας και εκτός των άλλων συζητήθηκε και

Αναγνωστάκης: «Μείωση της εργοδοτικής εισφοράς, δώρο άδωρο για τις επιχειρήσεις».

Ερώτηση προς τα Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών  κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την επικείμενη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς.


Ο βουλευτής της Εύβοιας υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση θα οδηγήσει μαθηματικά σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και ερωτάται ο κυβερνητικός συνασπισμός πως θα μπορέσει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των ταμείων, χωρίς να καταφύγει σε νέα μέτρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...