Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΝΙΚΗ και ΔΕΟΣ - Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ - 1-0 την ΡΩΣΙΑ!

Μέρες του 2004 ζει η Ελλάδα χάρη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε τη Ρωσία με 1-0 και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012. Στα προημιτελικά και η Τσεχία, που επικράτησε με το ίδιο σκορ των Πολωνών.

Όπως και πριν από 8 χρόνια, έτσι κι απόψε η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μία νίκη, μία ισοπαλία, ενώ γνώρισε και την ήττα, στην φάση των ομίλων. Τότε είχε αντιμετωπίσει το «μεγαθήριο», Γαλλία, ενώ εκτός απρόοπτου, αυτή την φορά θα βρει στο δρόμο της ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Γερμανία, στην οποία αρκεί αύριο μία ισοπαλία με τη Δανία. Η Ελλάδα, που τερμάτισε στην 2η θέση του Α΄ ομίλου, θα δώσει το νοκ άουτ αγώνα στην φάση των «8» στις 22 Ιουνίου στο Γκντανσκ. Πρώτη στον Α΄ όμιλο πέρασε η Τσεχία, η οποία με το γκολ του Γίρατσεκ στο 72΄ νίκησε την Πολωνία 1-0.

Η Ρωσία είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 10λεπτο διάστημα στο οποίο η εθνική είχε μία-δύο καλές φάσεις. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν μετράει ποιος έχει την υπεροχή, αλλά ποια ομάδα βάζει το γκολ.

Αυτή ήταν η εθνική μας, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βασίλης Τοροσίδης με πλάγιο τροφοδότησε τον Γιώργο Καραγκούνη, εκεί «κόλλησαν» οι αμυντικοί της Ρωσίας κι ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού αφού μπήκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μαλαφέεφ.

Ο γκολκίπερ της Ρωσίας είχε κάνει δύο σημαντικές επεμβάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα, στο γυριστό του Κατσουράνη μετά το κόρνερ του Καραγκούνη και στη συνέχεια σε βαθιά μπαλιά-πάσα του τελευταίου προς τον Γκέκα μπλόκαρε με δυσκολία. Καλές στιγμές είχαν και οι Ρώσοι, κυρίως με το σουτ του Ζιρκόφ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ άλλα δύο του Κερζακόφ από καλή θέση πέρασαν άουτ.

Με εξαιρετική αμυντική διάταξη και πάθος από όλους τους παίκτες η εθνική μας ομάδα άντεξε στην πίεση των Ρώσων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έβρισκαν όλο και περισσότερους ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μαλαφέεφ. Το μπάσιμο του Καραγκούνη στο 65΄ έφερε στο έδαφος τον διεθνή μέσο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ερικσον τιμώρησε τον Έλληνα άσσο με κίτρινη για «θέατρο».
Η μεγάλη φάση της εθνικής να «καθαρίσει» το ματς ήρθε στο 70΄ με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Ρώσου τερματοφύλακα. Στο 75΄ ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στο βολέ του Ντενίσοφ και μπλόκαρε τη μπάλα.
Κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ στο 84΄, με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ μετά τη σέντρα του Αρσάβιν, να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

ΒΙΝΤΕΟ - Βουτσάς: Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι πολύ καλύτεροι απ' τους παλιούς

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν το πρωί του Σαββάτου καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού...
Παρά την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια και τις αμέτρητες επαγγελματικές επιτυχίες, ο ίδιος είπε στην εκπομπή, πως θεωρεί ότι οι σημερινοί ηθοποιοί είναι πολύ καλύτεροι...

"Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι πολύ καλύτεροι απ' τους δικούς μας.Εμείς όταν γίναμε φίρμες, μετά μας έγραφαν τα έργα πάνω μας. Κουστούμι. Μας φοράγαν το κουστουμάκι και παίζαμε το έργο. Τώρα, το έργο αυτό έχει γραφτεί πριν 15 χρόνια. Βρήκαν τους ρόλους. Δεν τους ήρθαν οι ρόλοι γάντι".

«Ανατροπή»: Η ψήφος. Η ετυμηγορία. Η κυβέρνηση

Η ψήφος. Η ετυμηγορία. Η κυβέρνηση. Την επόμενη των εκλογών, μια μεγάλη συζήτηση για τα αποτελέσματα στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, στις 23.15 στο MEGA.


Θα σχηματιστεί κυβέρνηση; Τι θα βγάλει η αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου; Ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα; Τι αποφασίζουν; Ο γρίφος της κάλπης. Τα διλήμματα των εκλογών. Ευρώ ή δραχμή;

Καλεσμένοι της εκπομπής: από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥΡΙΖ.Α ο Πάνος Σκουρλέτης, από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την «Δημοκρατική Αριστερά» ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος και ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος.

«Ανατροπή», τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Θα εξηγήσει ο Περιφερειάρχης πως κόπηκε η κοινοτική χρηματοδότηση για την πρόνοια και την απασχόληση στην Στερεά Ελλάδα;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, αποκάλυψε ότι με συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης Παπαδήμου και Τρόικας, κόβεται η κοινοτική χρηματοδότηση στη Στερεά Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο.

«Αυτό είναι οξύμωρο γιατί ο άνεργος της Ρόδου είναι άνεργος και άνεργος της Λαμίας είναι άνεργος» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα μάλιστα με τον όποιο, μέσω της αρμόδιας γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, επιδιώκεται η αλλαγή της συμφωνίας. Η διακοπή της χρηματοδότησης διαλύει κυριολεκτικά προνοιακές δομές και υπηρεσίες, στερεί την περιφέρεια από όλα τα κονδύλια που απευθύνονται σε ανέργους, μικρομεσαίους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες κ.λ.π.

Προκύπτουν συνεπώς αμείλικτα ερωτήματα:

- Από πότε γνωρίζει η Περιφέρεια την απόφαση διάλυσης των προγραμμάτων πρόνοιας και απασχόλησης στην Στερεά Ελλάδα;

- Ποιός ευθύνεται για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση που κρατήθηκε κρυφή μέχρι πριν από λίγες ημέρες: η υπηρεσιακή κυβέρνηση όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης ή η κυβέρνηση που υποστηρίχθηκε από τον δικό του χώρο;

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς
με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση

VIDEO - Αποκάλυψη: Η Σάσα Σταμάτη είδε ολόγυμνο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο!

Στο "Πρωινό mou" κάνανε σήμερα αποκαλύψεις! Την αποκάλυψη την έκανε η Φαίη Σκορδά!

Είπε ότι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κοιμάται ολόγυμνος! Μάλιστα προχώρησαν και λίγο παραπέρα... Η Σταμάτη είπε πώς έκανε έφοδο στο δωμάτιό του και είδε ολόγυμνο τον Δημήτρη! Βέβαια τόνισε πώς έχει καλή σκηνική παρουσία!

Δείτε το βίντεο!

Παπανδρέου: Τα στρείδια της Μεσσηνίας του ανέβασαν την πίεση

Η φυσική κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού παραμένει αξιοζήλευτη. Αλλά φαίνεται πως το στομάχι του δεν άντεξε το συνδυασμό έντονης γυμναστικής και κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας θαλασσινών. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να του χαλάσουν οι διακοπές που έκανε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Real News, φωτιά πήραν τα κινητά της 20μελους συνοδείας του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθειά τους να βρουν «έμπειρο» και «εχέμυθο» γιατρό για να έρθει εντός των εγκαταστάσεων της Costa Navarino (του υπερ-πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Μεσσηνία) και να τον εξετάσει. Κάτι που κρίθηκε αναγκαίο αφού λίγο πριν εκείνος είχε αισθανθεί δυσφορία και ένταση και παραπονιόταν για την πίεσή του.

Όλη αυτή η μίνι περιπέτεια -σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Real News- έλαβε χώρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τον πρώην πρωθυπουργό να ακολουθεί το γνωστό του πρόγραμμα που περιελάμβανε πρωινή γυμναστική στην παραλία του ξενοδοχείου με κανό. Μάλιστα, παρόλο που το ξενοδοχείο νοίκιαζε κανό, εκείνος προτίμησε να φέρει το δικό του, το αξίας 3.500 ευρώ μοντέλο Epic V8.

Ουσιαστικά το κανό ήταν που έφταιγε για αυτή την μίνι περιπέτεια, καθώς μετά από εντατική προπόνηση κάθισε σε δείπνο -με κύριο πιάτο τα φρέσκα στρείδια- όπου και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα θαλασσινών.

Τέλος καλό όλα καλά, με τον Παπανδρέου και τα 10 συνοδευτικά αυτοκίνητα να αναχωρούν την Δευτέρα μεσημέρι.

Ιστιαία: Συνελήφθη ο ιερόσυλος "ποντικός"

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στο δράστη της διάρρηξης στον Ιερό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στην Ιστιαία Ευβοίας. 


Πρόκειται για 35χρονο Έλληνα ο οποίος προχθές το μεσημέρι άρπαξε χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Ο δράστης αφού παραβίασε πλαϊνό παράθυρο, μπήκε στο εσωτερικό του Ιερού Ναού και αφαίρεσε από το παγκάρι περίπου 1000 ευρώ,

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας από τον 74χρονο εφημέριο του Ιερού Ναού και οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αξιολόγηση στοιχείων, εντόπισαν και συνέλαβαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 35χρονο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας και ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

«Ξεχνιέσαι εσύ;» είπε ο Σαμαράς στον Τάκη με τα τατουάζ

Αίσθηση προκάλεσε πριν από μερικές μέρες η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κάνει στάση για να δει τον Τάκη με τα τατουάζ, ιδιοκτήτη καφετέριας στην Κόρινθο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Τι όμως ειπώθηκε μεταξύ τους;

«Είδα πρώτα τους αστυνομικούς να περικυκλώνουν το μαγαζί μου και μετά αντιλήφθηκα την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Είχε πολύ κόσμο στο μαγαζί. Ρωτάει τους θαμώνες που είναι το παιδί με τα τατουάζ. Μόλις με είδε μου λέει 'Τάκη τι κάνεις; Πως πάει το μαγαζί;'. Τον ρώτησα αν όντως με θυμόταν. Μου έκανε εντύπωση. ´Ξεχνιέσαι εσύ;' μου λέει. Θυμόταν ακριβώς τη θέση του καφέ και το όνομά μου».

Αυτό δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο Τάκης Παππάς, πρώην παίκτης του Ατρόμητου και του Βυζάντα Μεγάρων, νυν ιδιοκτήτης καφετέριας στην Κόρινθο, γνωστός στην περιοχή -για εμφανείς λόγους- ως ο Τάκης με τα τατουάζ και χωρίς καμία σχέση με την ΝΔ.

Η γνωριμία των δυο αντρών έγινε πριν από 3 χρόνια, όταν ο Σαμαράς έκανε την πρώτη του περιοδεία μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του κόμματος. Τότε ήταν που μπήκε στην καφετέρια για να μάθει τι συμβολίζουν τα τατού του Τάκη. Ο οποίος και θυμάται τη συνάντηση ως εξής «Ο κ. Σαμαράς είναι ακομπλεξάριστος, χύμα και πολύ απλός άνθρωπος. Του είπα ότι το καθένα συμβολίζει μια διαφορετική στιγμή της ζωής μου. Εκείνος με παρακολουθούσε με προσοχή. Έπειτα, του λέω , εγώ ξέρω τι θέλω να ζωγραφίσω στο σώμα μου, εσείς ξέρετε τι πάτε να κάνετε; 'Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε'».

Αυτή την φορά η συζήτησή τους κινήθηκε γύρω από την οικονομία και τις εκλογές «Του είπα ότι κάποτε μου έμεναν χρήματα ενώ τώρα τα δίνω όλα για να καλύψω τις υποχρεώσεις του μαγαζιού», δήλωσε ο Τάκης.

"Εμφύλιος" στους φαρμακοποιούς

Ρήξη προκαλεί ανάμεσα στους φαρμακοποιούς η επιστολή που τους έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την οποία τους καλεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσουν να δίνουν κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τις 25 Ιουνίου.

Η επιστολή αυτή έρχεται τρεις μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση των φαρμακοποιών της χώρας να συνεχίσουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση μέχρι τη Δευτέρα και να αναστείλουν την κινητοποίησή τους μόνο όταν φανούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Αμπαντζόγλου γράφει στην επιστολή αυτή ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις καθώς - μεταξύ άλλων - έχουν ήδη λάβει οι φαρμακοποιοί τα 122 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% όσων τους οφείλονται για το μήνα Απρίλιο.

Έντονα αντέδρασε μετά την επιστολή του κ. Αμπατζόγλου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος ο οποίος τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι «η κινητοποίηση των φαρμακοποιών συνεχίζεται κανονικά σε ότι αφορά τους φαρμακοποιούς της Αττικής αλλά και άλλων συλλόγων της χώρας» ενώ θεωρεί ότι η επιστολή του κ. Αμπατζόγλου εκφράζει προσωπική άποψη και είναι «τουλάχιστον περίεργη δυο ημέρες πριν από τις εκλογές».

Πηγή: real.gr

650.000 ευρώ πουλάνε το σπίτι τους Παπαρίζου-Μαυρίδης [εικόνες]

Το τέλος της σχέσης Μαυρίδη-Παπαρίζου έφερε και το «τέλος» της -συνολικής έκτασης 280τ.μ.- πολυτελούς τριώροφης μονοκατοικίας που είχαν φτιάξει μαζί στην Γλυφάδα, η αγγελία για την πώληση της οποίας έχει αναρτηθεί σε δυο γνωστά μεσιτικά sites.

Όποιος έχει γνωρίσει ποτέ από κοντά την Έλενα ξέρει πόσο πολύ αγαπούσε το συγκεκριμένο σπίτι και με πόσο μεράκι είχε ασχοληθεί με την κατασκευή και την διακόσμησή του.


Φροντίζοντας να το εξοπλίσει μέχρι και με στούντιο ηχογράφησης για να μπορεί να γράφει ο Τόνι την μουσική του.

Οπότε γίνεται κατανοητό πόσο δύσκολο -παρότι προφανώς αναγκαίο- είναι να το βλέπει (τόσο εκείνη, όσο και ο Τόνι) να βγαίνει στην αγορά προς πώληση.


Συγκεκριμένα η αγγελιά που έχει αναρτηθεί το περιγράφει ως εξής «Γλυφάδα, Αίγλη. Μονοκατοικία 280τ.μ., 3 επίπεδα, διαμπερής, προσόψεως, 3 υπνοδωμάτια (τα 2 master), κατασκευή 2006, 3 μπάνια, wc, έχει γίνει άριστη επιλογή υλικών, η εσωτερική διαρρύθμιση είναι πολύ ωραία και εργονομικά σχεδιασμένη με άνετους χώρους, αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμός, τζάκι, πόρτα ασφαλείας, τέντες, θέα θάλασσα, parking, αποθήκη, κήπος, άριστη κατάσταση, τα πατώματα είναι δρύινα σε όλους τους χώρους, υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ, έχει γίνει εγκατάσταση συστήματος συναγερμού, ο προσανατολισμός της είναι νοτιοανατολικός και βρίσκεται σε πολύ ωραία διαμορφωμένη περιοχή».

Πρέπει να επισημανθεί ότι η τιμή πώλησης (650.000 ευρώ) είναι κατά 350.000 ευρώ μειωμένη σε σχέση με το κόστος κατασκευής, που σύμφωνα με πληροφορίες, άγγιξε το 1 εκ. ευρώ.

Προνομιακά τοποθετημένο σε μια ήσυχη περιοχή με θέα το Σαρωνικό, αποτελείται -σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News- από ένα living room και μια τραπεζαρία στο ισόγειο (με κήπο περιμετρικά), ενώ στους πάνω ορόφους βρίσκονται τα τρία υπνοδωμάτια στα οποία φθάνει κάποιος με το ασανσέρ.

Μετά τις αρχικές διαφωνίες για το μοίρασμα της περιουσίας, το ζευγάρι φαίνεται πως βρήκε την χρυσή τομή. Και αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι που στέγασε τον ερωτά τους.Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ένα ποσό θα δοθεί στην τράπεζα για να αποπληρωθούν κάποιες οφειλές και το υπόλοιπο θα μοιραστεί ισόποσα ανάμεσα σε Παπαρίζου-Μαυρίδης

«Ανήθικη» χαρακτηρίζει το ΣΔΟΕ την κρουαζιέρα Χρουσαλά-Πατίστα

«Πικρή» αναμένεται να βγάλει το ΣΔΟΕ την απόφαση του ζεύγους Χρουσαλά-Πατίστα να πάρουν το μη νομιμοποιημένο γιοτ τους (το οποίο ελέγχεται για οφειλές 1 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο) και να πάνε κρουαζιέρα στην Μύκονο.
«Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», δήλωσε στην Real News ο αρμόδιος διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος σχετικά με την απόφαση του ζεύγους Πατίστα-Χρουσαλά να μετακινήσει το μη νομιμοποιημένο 28μετρο γιοτ τους, Mirage, για μια κρουαζιέρα στην Μύκονο.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι δηλωμένο ως επαγγελματικό (σε εταιρία εκπρόσωπος της οποίας είναι σύζυγος εργαζομένου στην ναυτιλιακή του εφοπλιστή που είναι άνεργη και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 200 ευρώ) και απαιτείται 1.000.000 ευρω για να νομιμοποιηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μετακινηθεί, με την προϋπόθεση να έχουν ενημερωθεί οι αρχές.
Το ΣΔΟΕ, το οποίο ερευνά προσεκτικά την υπόθεση, ενημερώθηκε για το απόπλου άμεσα και προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες «Με επείγον έγγραφο ζητήσαμε από τα λιμεναρχεία Βουλιαγμένης και του Φλοίσβου να μας ενημερώσουν σχετικά με τον αν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα για το συγκεκριμένο ταξίδι. Όταν ένα σκάφος είναι δηλωμένο επαγγελματικό αλλά προδήλως χρησιμοποιείται για προσωπικά ταξίδια, αποδεικνύεται ότι η ΝΕΠΑ ήταν τέχνασμα ώστε να μην πληρωθούν οι φόροι. Αυτές οι περιπτώσεις προκαλούν ανοιχτά το δημόσιο αίσθημα (..) Αν δεν παρουσιαστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον κ. Πατίστα, το σκάφος θα κατασχεθεί άμεσα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κος Φλωράτος.
Ενώ, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ επίσης συμπλήρωσε «Ζητήσαμε να μας προσκομίσουν στοιχεία και μας εμφάνισαν κάποια ναυλοσύμφωνα που δεν κρίθηκαν επαρκή. Μελετάμε το βιβλίο της γέφυρας που πήραμε στα χέρια μας πριν από λίγες μέρες, ενώ παράλληλα περιμένουμε απαντήσεις από τα λιμεναρχεία Βουλιαγμένης και Φλοίσβου για το ταξίδι στην Μύκονο».
Πάντως, αν τελικά αυτό αποδειχθεί το τελευταίο ταξίδι του ζεύγους με το Mirage, τουλάχιστον φαίνεται να το ευχαριστήθηκαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το Mirage σάλπαρε το απόγευμα της Παρασκευής για Μύκονο. Το πρωί του Σαββάτου οι επιβαίνοντας απόλαυσαν το πρωινό που είχε ετοιμάσει ο σεφ του σκάφους και στην συνέχεια βουτιές και θαλάσσια sport. Το μεσημέρι ο Λέοντας έκανε λίγη ιστιοπλοΐα με το μικρό σκάφος που φιλοξενεί στην καρίνα, ενώ το βράδυ περιλάμβανε φαγητό στο NAMMOS και νυχτερινή έξοδο στα Ματογιάννια.

Σε τροχαίο ενεπλάκη η σύζυγος του Δημάρχου Διρφύων- Μεσσαπίων

Σε τροχαίο ενεπλάκη την Πέμπτη 7 Ιουνίου η σύζυγος του νυν Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κου Μπουροδήμου, όταν πετάχτηκε μπροστά της ένας 68χρονος άνδρας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τον αποφύγει και ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφριά.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη γύρω στις 9:00 π.μ. όταν η κα Τάνια Μπουροδήμου κινείτο στην οδό Ληλαντίων με κατεύθυνση τα Δύο Δέντρα. Στην διασταύρωση Ληλαντίων και Σαλαμίνας είδε μπροστά της ένα 68χρονο άνδρα να προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο.

Η κα Μπουροδήμου αν και προσπάθησε να αποφύγει τον ηλικιωμένο πεζό δεν τα κατάφερε και έτσι ευτυχώς τον τραυμάτισε ελαφριά.

Αμέσως μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και για προληπτικούς λόγους ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

 Επίσης άνδρες της τροχαίας κατέγραψαν το περιστατικό για τυπικούς λόγους και υπέβαλαν την κα Μπουροδήμου σε αλκοτέστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.


messapianews.gr

«Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα», δηλώνει η Μις ΗΠΑ

Η αισιοδοξία της ηλικίας της (είναι μόλις 17χρονων) γέμισε το πλατό της Τατιάνας Στεφανίδου -όπου και εμφανίστηκε μαζί με την μαμά και την γιαγιά της- με την 17χρονη εστεμμένη Ελληνοαμερικανίδα Ελεάνα Φρανγκέδη να δίνει το δικό της μήνυμα εθνικής ενότητας.

«Τελειώνω τώρα το Λύκειο και θέλω να σπουδάσω ιατρική. Θέλω να συνδυάσω το μόντελινγκ με τις σπουδές μου. Ως Miss Teen America θέλω να βγάλω προς τα έξω την εικόνα ενός αφοσιωμένου ανθρώπου. Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι όλα είναι δυνατά παρά τις δυσκολίες». Αυτό είπε ως καλεσμένη του Μίλα η 17χρονη εστεμμένη από την Φλόριντα.

Ενώ επίσης παρών στο στούντιο ήταν η η γιαγιά της Πηνελόπη (που έφτασε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει και τελικά έμεινε) και η μηχανολόγος μητέρα της (σ.σ. Ο πατέρας της είναι νευροχειρουργός).

Συγκινητική και η γιαγιά που δήλωσε «Τα πράγματα είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι η Ελλάδα είναι αρκετά δυνατή, έχει ζήσει πολέμους, φτώχεια και νομίζω ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Guardian: Ο Παπανδρέου στις εκλογές στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά

Για επείγουσα ανάγκη εκλογής μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας επίσης πως η Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει με άλλον τρόπο την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, τόνισε χαρακτηριστικά «ελπίζω στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και επομένως να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας».

Στην συνέχεια λέει πως «αυτό το πιο πιθανό θα συνεπάγεται την επιμήκυνση του προγράμματος και ο επιπρόσθετος αυτός χρόνος θα σήμαινε ότι θα χρειαζόμασταν περισσότερα χρήματα».
Η Guardian σχολιάζοντας, κάνει λόγο για «ειρωνεία της κρίσης», ο σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργός να στηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και ένα μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει να επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Με κάθε βήμα μέχρι στιγμής μπαλώνουμε το πρόβλημα. Το συνοθύλευμα αυτό πρέπει να τελειώσει», επισημαίνει.

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για ύπαρξη πολλών στερεοτύπων στην Ελλάδα. «Έχουμε γίνει το σημείο αναφοράς για κάθε αναλυτή που θέλει να προβάλλει τη θέση του για την παγκόσμια οικονομία», λέει, προσθέτοντας πως «είναι πολύ εύκολο να λες ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα αλλά έχουμε δει και έχουμε ξαναδεί ότι κινδυνεύει το σύστημα. Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχεται ότι έχει νιώσει μεικτά συναισθήματα. «Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές», λέει. «Όμως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Πρέπει να να κοιτάξουμε μπροστά με πιο ψύχραιμο τρόπο». Επιμένει, πάντως, ότι ως πρωθυπουργός έκανε «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει την Ελλάδα πάνω από την επιφάνεια του νερού».

Στην συνέχεια, δηλώνει πως η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο όπως ο ίδιος είπε «είχα πει από την αρχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παρότι έχουμε την πρόθεση, δεν έχουμε την διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».

«Έπρεπε να χρησιμοποιούμε τους χάρτες του Google Earth για να εντοπίσουμε τις πισίνες, να χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για φορολογήσουμε την περιουσία, καθώς δεν είχαμε μία δημόσια υπηρεσία ικανή να κάνει αυτά τα πράγματα», συμπληρώνει.

«Ό,τι και να έκανε η Ελλάδα οι αγορές δεν θα την αφήσουν ήσυχη μέχρι η Ευρώπη δει τις δικές της εσωτερικές αντιθέσεις» λέει, ενώ συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο το πιστεύει όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Αναφορικά με το φημισμένο δημοψήφισμα, λέει πως «από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσαμε για ένα δημοψήφισμα», αποκαλύπτοντας ότι τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Νικολά Σαρκοζί ήταν πλήρως ενήμεροι για τα σχέδιά του σε ότι αφορά το δημοψήφισμα.

«Κατάλαβαν ότι θα προχωρούσα στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και συμφώνησαν», αναφέρει, προσθέτοντας ότι αν ένα δημοψήφισμα είχε γίνει τότε θα είχε απομακρύνει την αβεβαιότητα που έχει στοιχειώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Φαβορί για νικητή των εκλογών τη ΝΔ «δίνουν» οι εταιρίες στοιχημάτων

Ως το απόλυτο φαβορί για την νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σύμφωνα με τις αποδόσεις που δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων, εμφανίζεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε υψηλότερη απόδοση απο τις προηγούμενες ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρία Betoto δίνει στους συνδρομητές της νέες αποδόσεις τόσο για την ΝΔ η οποία από έπεσε στο 1,33 όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 3,05.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών» η εταιρεία δίνει τις εξής αποδόσεις:

Νέα Δημοκρατία 1.33
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3.05
ΠΑ.ΣΟ.Κ 13.00
Ανεξάρτητοι Έλληνες 51.00
Κ.Κ.Ε. 101.00
Δημοκρατική Αριστερά 101.00
Χρύση Αυγή 251.00
ΛΑ.Ο.Σ. 3001.00
Πράσινοι Οικολόγοι 1501.00
Άλλος εκτός λίστας 3001.00

Προληπτική ιατρική στο ΚΑΠΗ Βαθέως Αυλίδας,

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα «η πρόληψη σώζει ζωές», διοργανώνει το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την επόμενη Τετάρτη (20 Ιουνίου), στις 7 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Βαθέως Αυλίδας,

Άνεργη, άστεγη, αλλά και «πάμπλουτη» η Χρύσα Ρόπα

Για την πιο μαύρη περίοδο της ζωής της μίλησε, χωρίς φόβο και πάθος, η γνωστή κωμικός σε τηλεοπτική εκπομπή. Ξεκινώντας από την περίοδο που είχε μείνει χωρίς σπίτι και χωρίς δουλειά, μέχρι τους όγκους που ανέπτυξε, την κατάθλιψη και τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.

«Έγιναν διάφορα στη ζωή μου που δε θέλω να τα ξαναπούμε και λίγο έλειψε να βρεθώ στο δρόμο. Όμως δεν αισθάνομαι ότι είμαι στο δρόμο γιατί αν έχεις φίλο που σου λέει "πάρε σπίτι να μείνεις", τι άλλο θέλεις; Νιώθω πάμπλουτη. Άμα δεν έχεις να ακουμπήσεις, ή πέφτεις κάτω και δε σηκώνεσαι ή σηκώνεσαι και λες δεν ακουμπάω. Θα είμαι όρθια. Και όποιος περνάει και αφήνει να ακουμπήσω, ακουμπώ». Αυτή ήταν η πλήρης δήλωση της γνωστής πρωταγωνίστριας στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Αφοπλιστικά ειλικρινής, η γνωστή κωμικός μίλησε επίσης στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια «Όταν πας να κάνεις οικογένεια και δε σου κάθεται σου στοιχίζει. Εμένα μου έλειπε πάρα πολύ η οικογένεια γιατί δεν πέτυχε η υιοθεσία μου. Μεσολάβησαν κάτι οικοτροφεία, ήμουν μόνη σ' αυτή τη ζωή. Ούτε εκείνων ήμουνα, ούτε των άλλων ήμουν, δεν ήμουν κανενός, ήμουν δικιά μου. Όταν λοιπόν έρχεται ένας άνθρωπος και σου λέει ότι θέλει να κάνετε μαζί ένα παιδί, να παντρευτείτε, κάπως αλλιώς τα ονειρεύεσαι τα πράγματα. Όταν λοιπόν δεν σου κάθεται παθαίνεις ένα πατατράκ».

Ενώ σχολίασε, με το γνωστό της τρόπο, και τις επιπτώσεις που είχαν αυτά στην υγεία της «Είχα επίσης έναν όγκο καλοήθη με κακοήθη συμπεριφορά παντού. Πέντε χρόνια, φαίνεται από το ψυχολογικό, από την πίεση εμφανιζόταν στο κεφάλι, στην κοιλιά, στο στήθος, στη μήτρα, παντού. Έβγαινε αυτός ο όγκος και έπρεπε να κάνω επέμβαση. Και φαίνεται ότι ήταν ψυχοσωματικό, γιατί αφού τα ξεκαθάρισα τα πράγματα δεν μου ξαναεμφανίστηκε».

Τα οστά του οσίου Δαυίδ στον Ι. Ναό του Αγ. Νεκταρίου


Από χθες το απόγευμα , στον Ι. Ναό του Αγ. Νεκταρίου,  στο Κάνηθο, βρίσκονται σε λαϊκό προσκύνημα  τα οστά του οσίου Δαυίδ.


Θα παραμείνουν  μέχρι και αύριο Κυριακή, οπότε στις 11.30 θα μεταφερθούν και πάλι στην Ιερή Μονή.

Η μονή του Οσίου Δαυίδ η οποία βρίσκεται στην καρδιά πυκνόφυτης έκτασης στα χαμηλά των βουνών «Καβαλάρης» και « Ξηρόν όρος» αντίκρυ του χωριού Δρυμώνα και πάνω από το χωριό Καλαμούδι, είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα.

Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου (ρωσικής προέλευσης) και άλλα πολύτιμα κειμήλια.

Ασυνήθιστο επεισόδιο με δημοσιογράφο στο Λευκό Οίκο

Ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται σε συντηρητικό ιστότοπο πρωταγωνίστησε σε ένα μάλλον ασυνήθιστο επεισόδιο στο Λευκό Οίκο, όταν διέκοψε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα καθώς έκανε μια δήλωση, χωρίς να έχει ολοκληρώσει-απαιτώντας εξηγήσεις για την απόφασή του να δώσει στους νέους μετανάστες μια ευκαιρία να παραμείνουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Γιατί ευνοείτε τους ξένους σε βάρος των Αμερικάνων εργαζόμενων;», φώναξε ο δημοσιογράφος, που αργότερα είπε ότι είναι ο Νιλ Μονρό του ιστοτόπου The Daily Caller, από το χώρο όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι που άκουγαν τον Ομπάμα να μιλάει στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση.

Ο Ομπάμα, εμφανώς ενοχλημένος από την διακοπή, σταμάτησε να διαβάζει την δήλωσή
του και είπε «Συγγνώμη, κύριε. Δεν είναι η ώρα για ερωτήσεις, κύριε». Ο Μονρό τον διέκοψε ξανά, ωθώντας τον Ομπάμα να πει: «δεν ζήτησα καυγά. Απαντώ στην ερώτησή σας».

Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο Λευκό Οίκο συνηθίζουν να απευθύνουν σε έντονο ύφος, και αρκετές φορές φωνάζοντας, ερωτήσεις προς τον πρόεδρο αφού κάνει τις δηλώσεις του, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο δημοσιογράφος να τον διακόψει, ειδικά σε χώρους όπως το Όβαλ Όφις ή το Ρόουζ Γκάρντεν.

Παρά ταύτα σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο Daily Caller ο αρχισυντάκτης του, Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τον Μονρό, λέγοντας ότι «η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. Η δουλειά μας είναι να ανακαλύπτουμε τι σκαρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι πολιτικοί συχνά δεν θέλουν να μας πουν. Ο καλός ρεπόρτερ βρίσκει την είδηση. Είμαστε περήφανοι για τον Νιλ Μονρό».

Ο ιστότοπος Daily Caller ιδρύθηκε από τον Κάρλσον, συντηρητικό σχολιαστή, και το Νιλ Πατέλ, σύμβουλο του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.

Πνίγηκε 76χρονος άνδρας στον Αγ. Μηνά Χαλκίδας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ» Δήμου Χαλκιδέων, ένας 76χρονος άνδρας. Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενεργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Μπέζος: «Ο Παπανδρέου ήρθε και ανακάλυψε αμέσως πόσο κορόιδα είμαστε»

Ο Γιάννης Μπέζος ανήκει στους ηθοποιούς που έχουν και την παιδεία και την συγκροτημένη σκέψη για να μιλήσουν για κάτι πέρα από την τέχνη τους. Ακολουθεί η μίνι ανάλυση που έχει κάνει για το φαινόμενο του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ψηφίζαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου όχι επειδή τον πιστεύαμε, αλλά επειδή μας γοήτευε. Για να μην τον αδικήσω, πρέπει να πω ότι το μεγαλύτερο καλό ήταν που έβαλε και την υπόλοιπη χώρα στο παιχνίδι, η οποία από το τέλος του Εμφυλίου ζούσε στο περιθώριο. Έδωσε σημασία στους μικρομεσαίους ανθρώπους και στα χαμηλά εισοδήματα», δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποίος για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στα πλαίσια γενικότερης συνέντευξης που έχει δώσει στην Real News.

Εξίσου ακριβόλογος είναι ο Μπέζος αναφερόμενος και στα λάθη του Ανδρέα «Το λάθος ήταν που άφησε να δημιουργηθεί ένα κλίμα μεγάλης ευφορίας με δανεικά και αγύριστα, τα οποία πληρώνουμε τώρα. Και ότι μας έπεισε πως είμαστε όλοι μάγκες και καραμπουζουκλήδες και μπορούμε να τα έχουμε όλα χωρίς να δουλέψουμε. Αυτό ήταν το θανατηφόρο χτύπημα του Ανδρέα προς την κοινωνία και, δυστυχώς, οι Έλληνες λειτουργούν δια του παραδείγματος και όχι βάσει επιχειρημάτων. 

Ο Ανδρέας ήξερε τι ακριβώς κουβαλάμε μέσα μας και το κούρντιζε. Και μάλιστα το κούρντιζε απροκάλυπτα, διότι ήταν άνθρωπος του εξωτερικού, δεν είχε ζήσει στην Ελλάδα. Ήρθε και ανακάλυψε αμέσως πόσο κορόιδα είμαστε. Βρήκε, βεβαίως, έτοιμο το έδαφος, διότι, ως γνωστόν, εμείς οι Έλληνες ζούμε στο μύθο μας, δεν υπήρξαμε παιδιά του Διαφωτισμού. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα παιδείας στη χώρα μας και αυτό δεν θα ξεπεραστεί ούτε έπειτα από 20 χρόνια. Ελπίζω στη γενιά που θα έρθε στα πράγματα ύστερα από εμάς».

Δημήτρης Αναγνωστάκης: ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ:


Ψηφίζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί είναι η πολιτική δύναμη που διακρίθηκε για τη συνέπεια λόγων και έργων!

Ψηφίζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί είχε και έχει σταθερό πολιτικό λόγο, ξεκάθαρες και σταθερές απόψεις!

Ψηφίζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί είναι η ευρωπαική, μεταρρυθμιστική αριστερά, η αριστερά που πραγματικά μπορεί!

Ψηφίζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί εγγυάται τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας!

Ψηφίζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την άμεση διακυβέρνηση της χώρας!

Ψηφίζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αντισταθεί στο νέο ψευδεπίγραφο δικομματισμό.

Ψηφίζω και δίνω την τρίτη και καθοριστική εντολή στη ΔΗΜ.ΑΡ., για τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης με αξιοπιστία και φερεγγυότητα.

Ψηφίζω και δίνω Εντολή για λύση τώρα! Δίνω εντολή για λύση στη Δημοκρατική Αριστερά.

Οι εκλογές στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Βρετανίας, υπό την τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίων διπλωματών από τις Βρυξέλλες, εκτενής αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στις εξελίξεις στην Ελλάδα με επίκεντρο τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής και τις εξελίξεις που μπορεί να επιφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη ενόψει της Συνόδου της G20 στο Μεξικό.

Επισημαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολαντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ ήρθαν σε από κοινού συμφωνία σχετικά με τη θεματολογία που θα τεθεί στη σύνοδο της G20.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησα ότι προτεραιότητά τους είναι η στήριξη της λήψης μέτρων για τόνωση της ανάπτυξης την Ευρώπη, ως αντίδοτο στην κρίση που διέπει αρκετές χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

To "Πράσινο Ταμείο" είναι.. μείον για τη Χαλκίδα!

To "Πράσινο Ταμείο" είναι.. μείον για τη Χαλκίδα! Την έντονη διαμαρτυρία-καταγγελία προς το Πράσινο Ταμείο (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) για τον αποκλεισμό της Χαλκίδας από τους δευτερεύοντες εθνικούς πόλους, σε ότι αφορά στα αναπτυξιακά του προγράμματα, εκφράζει ο Δήμος Χαλκιδέων.

Με επιστολή του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη προς τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, ζητείται επιτακτικά η αποκατάσταση του αστικού κέντρου του Δήμου Χαλκιδέων ως προς τα της χωρικής οργάνωσης και κατ’ επέκταση, ως προς τις δυνατότητες-ευκαιρίες αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η επιστολή, έχει ως εξής:
«Α. Με το εγκριθέν από την Ολομέλεια της Βουλής (συνεδρίαση ΡΟΒ΄ της 24ης/6ου/2008) και σε ισχύ (ΦΕΚ τ. Α΄, αρ. φύλλου 128, 03/07/2008) Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης, ως προς τη χωρική οργάνωση πόλων και αξόνων ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο αρ. 5 παρ. 4, η Χαλκίδα –ονομαστικά- κατατάσσεται στους δευτερεύοντες εθνικούς πόλους.
Β. Στην ιστοσελίδα www.prasinotameio.gr του Πράσινου Ταμείου (που ιδρύθηκε ως διάδοχο σχήμα του πρώην ΕΤΕΡΠΣ με το Ν. 3889/2010, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ. Α΄, αρ. φύλλου 182, 24/10/2010), από τον Οκτώβριο του 2011, στην ενότητα «Προγραμματισμός Ολοκληρωμένων Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων» και στην υποενότητα «Ενδεικτικό Πεδίο Εφαρμογής», η Χαλκίδα δεν αναφέρεται στους δευτερεύοντες εθνικούς πόλους, ούτε καν στους λοιπούς πόλους αλλά προφανώς εντάσσεται στις λοιπές πόλεις και οικισμούς…
Η κατάταξη, από το Πράσινο Ταμείο, της Χαλκίδας στις «λοιπές πόλεις και οικισμούς»:
1- Αντίκειται στην ισχύουσα χωρική οργάνωση που ορίζει το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης, βάσει του οποίου η Χαλκίδα κατατάσσεται στους δευτερεύοντες εθνικούς πόλους,
2- Υποβαθμίζει το ιδιαίτερα δυναμικό αστικό κέντρο του Δήμου Χαλκιδέων, που -σύμφωνα με την απογραφή του 2011- πληθυσμιακά κατατάσσεται στους 14 μεγαλύτερους δήμους της Επικράτειας και είναι μακράν ο πολυπληθέστερος της Περιφέρειας Στερτεάς Ελλάδας,
3- Υπονομεύει την εκ του Γενικού Πλαίσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης προωθούμενη αναβάθμιση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, ενίσχυση του ιδιαίτερου (παραγωγικού, πολιτιστικού κ.α.) χαρακτήρα του και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και
4- Υποκρύπτει απροσχημάτιστη σκοπιμότητα αποκλεισμού του Δήμου Χαλκιδέων από χρηματοδοτικά προγράμματα.
Για τους ανωτέρω λόγους, ο Δήμος Χαλκιδέων διαμαρτύρεται έντονα και ζητά την αποκατάσταση του αστικού κέντρου της Χαλκίδας, με την κατάταξή του στην κατηγορία των δευτερευόντων εθνικών πόλων της σχετικής λίστας-πεδίου εφαρμογής του Πράσινου Ταμείου.»

Γιατί μπήκε η Ελένη Μενεγάκη... στο ψυγείο;

Το μεσημέρι της Παρασκευής και καθώς ο Βασίλης Καλλίδης έδειχνε στους τηλεθεατές τις συνταγές του...
η Eλένη Μενεγάκη άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του ψυγείου που υπάρχει στο πλατό και... κυριολεκτικά μπήκε μέσα! Λίγο νωρίτερα είχε φάει πολλά κεφτεδάκια και τηγανιτές πατάτες που έφτιαξε ο δημοφιλής σεφ και μάλλον "έσκασε"...

"Λίγη δροσιά... Καίγομαι, καίγομαι, δεν μπορώ... Θα τα πούμε σε λίγο παιδιά...", είπε η παρουσιάστρια και μπήκε στο ψυγείο!

Δείτε το βίντεο:

Χαλκίδα: «ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ» στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστη Μακρή»

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας - ΔΟΑΠΠΕΧ και ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «Τ’ ΑΛΩΝΑΚΙ» Χαλκίδας, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00, στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστη Μακρή», στο Πάρκο του Λαού, θα παρουσιάσουν το ιστορικό μυθιστόρημα: «ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ», του Ευβοιώτη σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2012» και των τριήμερων εκδηλώσεων (24,25 & 26/6/2012) «Χορέψτε, τραγουδήστε, παίξτε και χαρείτε» του Συλλόγου «Τ’ΑΛΩΝΑΚΙ».

Ομιλητές :
ΝΙΚΟΣ ΒΙΚΕΤΟΣ, Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων Ελλάδας και ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, Συγγραφέας-Σκηνοθέτης
Συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, που θα διαβάσει και αποσπάσματα από το βιβλίο.

Επιπλέον, θα ερμηνευτούν παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας από Ευβοιώτες μουσικούς, με την ευγενική συμμετοχή του συνθέτη και τραγουδοποιού Χρήστου Τσιαμούλη.
Τέλος, θα χορέψει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου «Τ’ΑΛΩΝΑΚΙ» ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από αρχειακό υλικό για τη Μικρασιατική καταστροφή που επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Αρχείου Ευβοϊκών Σπουδών, τμήμα Χαλκίδος κ. Αριστείδης Αράπογλου.
Είσοδος Ελεύθερη

VIDEO- Έξω φρενών η Σκορδά με τη συμπεριφορά των συνεργατών της!

Γιώργος Λιάγκας: "Πετάξτε τις κυρίες στην πισίνα!" - Η Σάσα Σταμάτη έβγαλε το φαγητό από το στόμα!

Τελευταία μέρα των περιπετειών του Πρωινό mou, στην Κυλλήνη και τα απρόοπτα δεν έχουν τέλος! Στην στήλη όπου οι τηλεθεάτριες διαγωνίζονται με τα φαγητά τους με κριτές την ομάδα της εκπομπής, έγιναν τα ...ακαταλόγιστα!

Από την Σάσα Σταμάτη που έβγαλε από το στόμα το φαγητό που δεν της άρεσε (!), την ομάδα που έπεσε με τα μούτρα στο ίδιο πιάτο πετώντας μέσα και τα μασημένα τσόφλια από τις γαρίδες(!), μέχρι και τον Γιώργο Λιάγκα που είπε "Πετάξτε τις κυρίες (τηλεθεάτριες) στην πισίνα!"... όλα αυτά έβγαλαν την Φαίη Σκορδά από τα ρούχα της!

Δείτε το βίντεο:

Ελεύθερη η μάνα που έκλεψε για να ταίσει τα παιδιά της - ΒΙΝΤΕΟ

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η 32χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κλοπή. Η γυναίκα συνελήφθη την Πέμπτη γιατί έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ για να ταίσει τα παιδιά της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, γιατί βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

"Ήμουν σε απόγνωση, απελπισμένη, πεινούσαν τα παιδιά μου" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως ότι πλέον έχει μετανοιώσει για την πράξη της αυτή και ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα δύο παιδιά της, δύο κοριτσάκια 4 και 6 ετών .

Όπως είπε, πήρε από το κατάστημα, χωρίς να πληρώσει, δύο κουτιά γάλα μακράς διάρκειας, ένα κουτί φρέσκο γάλα και ένα παγωτό.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σούπερ μάρκετ απέσυρε την σχετική έγκληση, μετά και την προφορική δήλωση της 32χρονης στο Δικαστήριο, ότι προχώρησε στην πράξη αυτή γιατί ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο και τα παιδιά της δεν είχαν να φάνε.


Πηγή: cretalive.gr

ΔΕΙΤΕ την Νάντια Μπουλέ να τραγουδάει δίπλα στην Ρούλα Κορομηλά! - BINTEO

Φιλοξενούμενη του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου το απόγευμα της Παρασκευής ήταν η Νάντια Μπουλέ...

οι παρουσιαστές τίμησαν φυσικά την καλεσμένη τους με ένα βίντεο που αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε την Νάντια. Γυρίσαμε επίσης, πολλά χρόνια πίσω, όταν η παρουσιάστρια, κοριτσάκι ακόμα, τραγουδούσε δίπλα στην Ρούλα Κορομηλά!

Δείτε το βίντεο:

Ο Ζαχαράτος μιμείται Στάη και Τσίπρα

Ο Τάκης Ζαχαράτος μίλησε για το φλερτ της Έλλης Στάη και τα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα.
Καλεσμένος στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα ήταν σήμερα ο γνωστός μίμος. Όταν η Φαίη τον ρώτησε αν μιμείται κάποιον πολιτικό, ο Τάκης Ζαχαράτος απάντησε πως κάνει πολύ καλά τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο ηθοποιός μιμήθηκε την Έλλη Στάη και τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη ΝΕΤ.

"Υπήρχε ένα έντονο φλερτ..." παρατήρησε ο Τάκης Ζαχαράτος, ενώ σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας "Δεν έχει ανάγκη το ύψος, έχει άλλα προσόντα"...

Δείτε το βίντεο:

Μπαρόζο-Ρομπάι: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό, θα καταστεί σαφές ότι υπάρχει η επιθυμία η Ελλάδα  να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, δηλώνουν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Ενόψει της συνόδου κορυφής των G20, όπου θα συζητηθού θέματα που αφορούν στην παγκόσμια οικονομία και ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη οι κύριοι Μπαρόζο και Ρομπάι εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως: «Θα επιβεβαιώσουμε ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της Ε.Ε. να δοθεί μια συνολική απάντηση στην κρίση δημόσιου χρέους, με την αντιμετώπιση των προκλήσεων των ευάλωτων χωρών, τη στήριξη της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφοροποιημένης και ευνοϊκής για την ανάπτυξη εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, την ενίσχυση των οικονομικών τειχών προστασίας στη ζώνη του ευρώ, τη χρηματοδότηση και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ. Θα επιβεβαιώσουμε και πάλι στους εταίρους μας της G20 τη δέσμευσή μας να διαφυλάξουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ».
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται συγκεκριμένα και στην Ελλάδα: «Θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει». 
«Τέλος, οι εταίροι μας θα ενημερωθούν για τη διαδικασία που έχουμε δρομολογήσει για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση της οικονομικής μας ένωσης, σε βαθμό ισάξιο με τη νομισματική μας ένωση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Και οι δύο πρόεδροι θα καλέσουν επίσης τους εταίρους της ομάδας G20 να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας ισχυρή ώθηση για την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,«η Ε.Ε. είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη, που πρόκειται να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20, θα πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και ισόρροπων δεσμεύσεων από όλα τα μέλη της G20, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Κίνας, και ότι θα προσφέρει σε όλες τις χώρες της G20 ένα στέρεο πλαίσιο για την ανανέωση των δεσμεύσεών τους να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη».

Η Χρυσή Αυγή κάνει μήνυση στον Μπουτάρη γιατί την είπε «ναζιστικό κόμμα»

Μήνυση κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος, κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, γιατί είχε αποκαλέσει το κόμμα «ναζιστικό».

Η υπόθεση αφορά τις δηλώσεις του δημάρχου στις 9 Μαΐου και η μήνυση αφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και διέγερση πολιτών σε διχόνοια καθώς και εξύβριση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει σχετικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, τα ακόλουθα:

«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα. Είναι σημεία των καιρών, γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το
ναζιστικό κόμμα».

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αλιβέρι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Αλιβέρι Ευβοίας ξεκίνησε από το παλιό ορυχείο της ΔΕΗ όπου βρίσκεται η χωματερή. 

Επίσης εκτός από τα οχήματα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα του δήμου έριξαν χώμα για να σβήσει η φωτιά. 

Αυτή την ώρα, η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ το γεγονός ότι υπήρχαν διάσπαρτες μικρές εστίες κάνει πολλούς να εκτιμούν ότι επρόκειτο για εμπρησμό

Δραματική ανατροπή στις κρυφές δημοσκοπήσεις

Αλλαγή στα δεδομένα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα η αναμέτρηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε απόλυτο ντέρμπι στήθος με στήθος.

Τα στοιχεία των ερευνών που παραδόθηκαν σήμερα σε κόμματα και άλλους ενδιαφερόμενους δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που κινείτο μεταξύ δύο και πέντε μονάδων έχει κλείσει δραματικά. Η άνοδος που σημείωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα του επέτρεψε να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση ενώ σε κάποιες έρευνες εμφανίζεται να έχει πάρει και την πρωτιά.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται στην αίσθηση που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ότι η ΝΔ έχει εξασφαλίσει την νίκη με αποτέλεσμα να σταματήσει η συσπείρωση ψηφοφόρων που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Αντίθετα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς που ενίσχυσαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας την αναμέτρηση σε απολύτως αμφίρροπη. Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν πλέον μάχη ψήφο -ψήφο προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά μέσω των αναποφάσιστων που έχουν απομείνει ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν τα χαμόγελα που είχαν παγώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος εκνευρίζεται με πολίτη και χτυπά το χέρι του στο τραπέζι [βίντεο]

Εξερράγη χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε χτεσινή διαδικτυακή εκπομπή όταν ένας πολίτης τον ρώτησε για τις μίζες που φέρεται ότι έπαιρναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη Siemens και ζήτησε την άποψη του για ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου επειδή οι Γερμανοί κρατούσαν τον πολιτικό κόσμο στο χέρι.
«Είναι δυνατόν να έρχεστε και να μου λέτε ότι εμείς, δηλαδή δύο πρωθυπουργοί που μεσολάβησαν, υπουργοί, δύο κόμματα, τρία κόμματα γιατί ήταν και ο κ. Καρατζαφέρης δεν κάναμε διαπραγμάτευση επειδή μας κρατάγανε στο χέρι;», είπε ο κ. Βενιζέλος, στo web tv του enikos.gr, ισχυριζόμενος ότι αυτά είναι γνωστές χυδαιότητες που έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν ξέρω, σας ρωτώ να μου πείτε» του απάντησε ο πολίτης.
«Οχι να μάθετε, να μάθετε, να μάθετε» του ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος
«Μα η δουλειά σας είναι μου πείτε», είπε ο πολίτης
«Σας λέω λοιπόν εγώ ότι αυτά είναι χυδαιότητες, απολύτως χυδαιότητες» αντέτεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Όταν όμως ο πολίτης επέμεινε λέγοντας ότι «δεν δέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό», ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερράγη και χτυπώντας δυνατά το χέρι του στο τραπέζι φώναζε «Απολύτως, απολύτως, έφταναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μέσα, απολύτως!»
«Κυριε Πρόεδρε, δεν ξέρω γιατί βγαίνετε έξω από τα ρούχα σας, αλλά θέλω μια απάντηση», είπε ο πολίτης σε εκείνο το σημείο
Αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος του απάντησε στο ίδιο ύφος: «Δεν θέλω να σας απαντήσω; Σας απαντώ αλλά με εξοργίζετε όταν λέτε ότι υπουργοί, βουλευτες εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό με 258 ψήφους, ψηφίζουν ένα νόμο του κράτους επειδή τους κρατάνε, επειδή υπάρχουν χαρτιά για τη Siemens»
«Που νομίζετε ότι απευθύνεστε;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος. «Γιατί ειμαστε στην πολιτική; Είμαστε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, έχουμε αφήσει δουλειές, έχουμε αφήσει την άνεσή μας. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αγωνία του τόπου».
«Κυριε πρόεδρε εμείς έχουμε χάσει τις δουλειές μας», του είπε ο πολίτης.
«Να ρθείτε να κυβερνήσετε, δεν σας το απαγόρευσα» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Εγώ δεν θέλω να κυβερνήσω, ψάχνω να βρω ποιος είναι κατάλληλος να κυβερνήσει», του απάντησε σε ήρεμο ύφος ο πολίτης.
Δείτε το βίντεο:

Enhanced by Zemanta

Financial Times: Ελληνες, αντισταθείτε στον δημαγωγό Τσίπρα, ψηφίστε ΝΔ!

Απροκάλυπτο και απαράδεκτο άρθρο δημοσιεύει σήμερα η Financial Times Γερμανίας με τίτλο στα γερμανικά αλλά και στα ελληνικά (!) «Αντισταθείτε στον δημαγωγό», υπότιτλο «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους» και φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».
Σημειώνει δε ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στην δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά», επισημαίνεται στο άρθρο και αναφέρεται ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».
Παρόλα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».
Από την εφημερίδα διευκρινίζεται ότι η σύσταση γίνεται «κατ' εξαίρεση», καθώς συνηθίζεται μόνο στην περίπτωση των εκλογών για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γίνεται λόγος για «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».
«Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ' αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», σημειώνεται.
Ολόκληρο το κείμενο των Financial Times:
Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ' αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι' αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ' εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ' όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...