Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στους Στρόπωνες ο Γεράσιμος Γεννατάς

Ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς επισκέφθηκε το ορεινό χωριό Στρόπωνες μαζί με την Greenpeace.


Ήταν πριν λίγες ημέρες, όταν ο ηθοποιός βρέθηκε στο Δημοτικό σχολείο των Στροπώνων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.

Στη Χαλκίδα ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην πολιτική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 95 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, που διοργανώνει η ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ, την Κυριακή 24 Νοέμβρη και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Διοικητήριο). 

O Αναγνωστάκης για τη λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, νησιωτικών περιοχών

Το Υπουργείο Οικονομικών  απάντησε στην υπ’ αριθμό 1422/9-9-2013 ερώτηση  των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνας Ξηροτύρη και Δημήτρη Αναγνωστάκη για την αναστολή λειτουργίας των νησιωτικών εφοριών.


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε τεθεί το ερώτημα της εξυπηρέτησης των πολιτών από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που συστάθηκαν, όπου καταργήθηκαν οι Δ.Ο.Υ. καθώς και το ερώτημα της ορθής μετακίνησης των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ που καταργήθηκαν.

ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ Εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


Μια επετειακή εκδήλωση για την  εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε  σήμερα και στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, με την φροντίδα των δασκάλων του Σχολείου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο Δημοτικός Οργανισμός  Άθλησης  Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), στα πλαίσια της ευρύτερης  ενημέρωσης των δημοτών μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προς ενημέρωση των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων, Ωδείων, Διδακτικού Προσωπικού, Μουσικών, Μαθητών κλπ, σας γνωρίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2014, η Διεθνής Καλλιτεχνική  Ένωση "Η Μούσα" διοργανώνει τον online διεθνή διαγωνισμό "eMuse" για νέους εκτελεστές κλασικής μουσικής

Επίσκεψη στο ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Ίκαρος

Ο Ίκαρος Χαλκίδας έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο κι επισκέφτηκε το Ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας όπου φοιτούν παιδιά με προβλήματα αυτισμού και με ειδικές ανάγκες.


«Το πρωί της Παρασκευής (15/11) αντιπροσωπεία της διοίκησης αλλά και των παικτών της  ομάδας μας επισκέφτηκε το Ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας όπου φοιτούν παιδιά με προβλήματα αυτισμού και με ειδικές ανάγκες. Τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων τους είχαν οργανώσει μία εκδήλωση για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Περγαντάς: Να σταθούμε συνεπείς απέναντι στις γενιές που άφησαν το στίγμα τους στην ελευθερία και τη δημοκρατία

ΜΗΝΥΜΑ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ  ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Αν η επέτειος του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα. 

Σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Όμως τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και  των κοινωνιών πρέπει να είναι  δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα κομμάτι της ιστορίας μας, αλλά και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.

Ευκαιρία λοιπόν, η σημερινή μέρα να αναλογιστούμε πως έχουμε τουλάχιστον μια υποχρέωση : Τη νέα  συνείδηση και ενότητα που δημιουργήθηκε στη χούντα και τελικά οικοδόμησε τη Δημοκρατία, να την ενισχύσουμε και να την εμβαθύνουμε. Σ΄αυτό το έργο έχουν θέση όλοι οι Έλληνες. Με θέσεις, συγκρότηση και προβληματισμό. Με προβληματισμό ανοιχτό και ρηξικέλευθο για τον ποιο ρόλο διαδραματίζουν τα ιστορικά γεγονότα στη διαμόρφωση της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης, στη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού κώδικα αξιών.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος, η Ελλάδα, η κοινωνία έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τότε. Κι εξακολουθούν να αλλάζουν και να αναδιαμορφώνονται, ακολουθώντας τη ροή του ιστορικού χρόνου.

Αυτή την  εποχή, πιο πολύ από ποτέ, αναδεικνύεται  η ανάγκη να διαμορφωθούν νέοι όροι για να βαδίσουμε με συλλογικότητα  και σύγχρονους στόχους. Γιατί είναι  ιστορική αδικία, κοινωνική ματαίωση και πολιτική πρόκληση, η Ελλάδα με τόσους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή, να λιμνάζει στη διάχυτη ακινησία και να μικραίνει από καταστάσεις, που υπονομεύουν τις κατακτήσεις της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Σήμερα λοιπόν ο Νοέμβρης του 73, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση να σταθούμε συνεπείς απέναντι στις γενιές που άφησαν το στίγμα τους στην ελευθερία και τη δημοκρατία της χώρας μας. Να σταθούμε συνεπείς σε αρχές και αξίες που φέρνουν την κοινωνία στο προσκήνιο, τους ανθρώπους πάνω απ΄τα συμφέροντα, τα δικαιώματα ανοιχτά σε όλους και σεβαστά απ΄όλους.

Γιατί μονάχα έτσι θα είναι  η κοινωνία δίκαιη και θα έχει ο  κόσμος ανθρώπινο πρόσωπο.

Για ένα Δημοκρατικό Μέτωπο, απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ

Μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι από την εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, αναπτύχθηκε ένας έντονος προβληματισμός, ανάμεσα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας. Κάποιοι μίλησαν για αντιφασιστικό μέτωπο, αλλά έθεσαν ως βασικό όρο την αντιμνημονιακή διάσταση. 


Δηλαδή σύμφωνα με την άποψη αυτή, στο αντιφασιστικό μέτωπο έχουν θέσει μόνο όσοι είναι κατά του μνημονίου. Δηλαδή όσοι δημοκράτες πολίτες για παράδειγμα, δεν θεωρούν ότι η στάση απέναντι στο μνημόνιο, είναι βασικό κριτήριο ενός αντιφασιστικού μετώπου, αποκλείονται εξ ορισμού. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...