Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής


Greek Orthodox Church of the Annunciation
Image via Wikipedia

Mε αγιασμό ξεκίνησε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.


Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε στους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής, παλαιοτέρους και νέους, για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης, της οποίας γνήσιος εκφραστής και φύλακας παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής.

Από μέρους του διδακτικού προσωπικού, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και τη στήριξή του, ενώ μιλώντας στους σπουδαστές, τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Η σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί με 9 παραρτήματα ενώ τα μαθήματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολή και τις Ενορίες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...