Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σχολεία σε Ερέτρια και Άγιο Αιδηψού αποφάσισε το Περιφερειακό

Στη Χαλκίδα, έγινε, στις 4 Ιουλίου η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Από τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν, ξεχωρίζουν οι αποφάσεις για σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων για τα σχολεία της Ερέτριας και Αγίου Αιδηψού, η συμμετοχή της Περιφέρειας στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης LIFE + και η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Σε ότι αφορά τις Προγραμματικές Συμβάσεις, πρόκειται για τη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Ερέτριας και Ιστιαίας – Αιδηψού, προκειμένου οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να αναλάβουν, μετά την χρηματοδότηση και την ένταξή τους, την υλοποίηση έργων για δύο σχολεία :

Την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, προϋπολογισμού 2.750.000 €. Είναι ένα νέο πλήρες σχολικό συγκρότημα, με 10 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πληροφορικής, εργαστηρίου και ολοήμερης διδασκαλίας, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, γραφεία, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους.

Το κτίριο προσθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού, προϋπολογισμού 365.000 €, με νέες αίθουσες και βοηθητικούς χώρους.

Οι Προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια, στοχεύουν στην υποβολή πλήρων και ώριμων προτάσεων των έργων στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για σημαντικά έργα στην Ερέτρια και στον Άγιο Αιδηψού, που αναβαθμίζουν τις συνθήκες εκπαίδευσης και βελτιώνουν το σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Διαμορφώνουμε, με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μια εποικοδομητική συνεργασία με τους Δήμους, που γίνεται πράξη με τη διαθεσιμότητα των τεχνικών μας υπηρεσιών να υλοποιήσουν σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις για τους πολίτες και την κοινωνία. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την τεχνογνωσία και τη στελεχιακή επάρκεια που διαθέτει, συνδράμει ουσιαστικά την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στην χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα»


Επίσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE + με τίτλο «Διατήρηση δασών και δασικών ανοιγμάτων προτεραιότητας στις περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της Στερεάς Ελλάδας : Εθνικός Δρυμός Οίτης και όρος Καλλίδρομο».

Πρόκειται για μια πρόταση με στόχο την υλοποίηση διαχειριστικών δράσεων, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία των ειδών και των οικότοπων στην Οίτη και στο Καλλίδρομο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις της πρότασης περιλαμβάνουν :
  • Μελέτη και προστασία οικότοπων και ειδών προτεραιότητας
  • Φύλαξη – εποπτεία – πυροπροστασία της περιοχής
  • Περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση
Η πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €, πρόκειται να υποβληθεί για χρηματοδότηση από το LIFE +, με συνεργαζόμενους φορείς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμους της Φθιώτιδας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το ΕΘΙΑΓΕ.


«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα και πηγή χρηματοδότησης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «για να υλοποιήσουμε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας στη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα, προτείνουμε για την Οίτη και το Καλλίδρομο, αλλά βεβαίως κάθε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας είναι για μας στο κέντρο των στόχων και των επιλογών μας για την αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ακόμα, με τροποποίηση του προϋπολογισμού εγγράφεται προς υλοποίηση το πρόγραμμα δακοκτονίας στις περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 2.258.966 €.

Επίσης εγκρίθηκε η μελέτη εφαρμογής άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων επί της δημοτικής οδού Στόμιο-διασταύρωση με ε.ο 8(Οξύλινθος-Πλατάνα).

Τέλος, ειδική και εκτεταμένη παρουσίαση έγινε για τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα που αφορούν στο οδικό δίκτυο. Επιδίωξη της Περιφέρειας είναι τα έργα αυτά να χρηματοδοτηθούν από το Π.Ε.Π Στερεάς Ελλάδος αλλά και από χρηματοδοτικά εργαλεία εθνικών πόρων.

Ο κ. Περγαντάς, με την ευκαιρία των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα, τονίζει : «Οι αρχές του δεύτερου εξαμήνου της αιρετής Περιφέρειας, μας βρίσκει σε πλήρη δραστηριοποίηση για προτάσεις, χρηματοδοτήσεις και υλοποίηση έργων. Είμαστε σε καιρό εντατικής δουλειάς, που θα αρχίσει να δίνει αποτέλεσμα ορατό σε όλους. Ξεκινάμε την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων στη Στερεά Ελλάδα. Όλο το σχήμα της Περιφέρειας θα γίνει σίγουρα πολύ πιο αποδοτικό, αφού πριν από λίγες μέρες αναλάβαμε σημαντικές αρμοδιότητες, με κορυφαίο το ΕΣΠΑ. Είμαστε έτοιμοι, να δουλέψουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για τη Στερεά.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στην Καστέλλα Ευβοίας

Το Σάββατο 16 Ιουλίου ένας εκ των πολύ καλών τραγουδιστών στο έντεχνο τραγούδι, Δημήτρης Ζερβουδάκης, θα βρίσκεται στην Καστέλλα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για μία και μόνο συναυλία. Μαζίτου θα βρίσκονται οι μουσικοί
Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι)Δημήτρης Οικονομίδης (πιάνο)
Θάνος Κολοκυθάς (μπάσο)
Θανάσης Αρχανιώτης (τύμπανα)
Ιάσων Τουφεξής (βιολί)
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Γυμνασίου φοίτησε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1985 όντας φοιτητής ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική ιδρύοντας μαζί με άλλους φοιτητές το συγκρότημα "Νέοι Επιβάτες". Λίγο αργότερα η επιτυχία του συγκροτήματος ανοίγει το δρόμο στη δισκογραφία. Μία ανεξάρτητη παραγωγή που επιμελείται ο ίδιος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και με τίτλο του δίσκου "Σχετικά παράνομοι", είναι η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση.Μετά τα τρία χρόνια ο Δημήτρης Ζερβουδάκης εκδίδει με την εταιρεία που συνεργάζεται και σήμερα, τη Minos , την πρώτη του προσωπική δουλειά με γενικό τίτλο "Ακροβάτης" που έχει θερμή ανταπόκριση και κατατάσσει τον νέο καλλιτέχνη σε μία σχολή ποιοτικού σύγχρονου ήχου. Ακολουθούν κάποια χρόνια που ο Δημήτρης Ζερβουδάκης υπηρετεί την θητεία του και αμέσως μετά συνεργάζεται σε συναυλίες και στο βινύλιο με τον Γ. Μαρκόπουλο. Το καλοκαίρι του 1988 συμμετέχει στο συναυλιακό πρόγραμμα του Γιώργου Νταλάρα και αμέσως μετά τον επιλέγει ο Ν. Μαμαγκάκης για 3 τραγούδια στο δίσκο "Μυστικά τραγούδια". Τον Οκτώβρη του 1992 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο "Από Μάρτη Καλοκαίρι" ενώ ήδη έχει αρχίσει η συνεργασία του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία όλη τη χρονιά στον Απόλλωνα.

Στη συνέχεια, κυκλοφορούν οι επόμενοι δίσκοι «Έχε το νου σου», «Κλείσε τα μάτια σου και κοίτα», «Εδώ ξυπνούν τα όνειρα», «Πανσέληνη Χώρα», καθώς και συμμετοχές του σε δίσκους άλλων δημιουργών όπως του Γ. Μαρκόπουλου, Γιώργου Ζήκα, Γιώργου Καζαντζή. Στο άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Το μέσα μου βουνό», ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνεργάζεται με το Σούλη Λιάκο (στίχοι-μουσικοί).
Το 2005 Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνάντησε την Μελίνα Κανά, τη Γιώτα Νέγκα και τη Μαρία Σπυροπούλου στο άλμπουμ του Μανώλη Γαλιάτσου 'Του Μάγου τα παιχνίδια' ( LM 036-2), όπου ερμηνεύει, σε μουσική του Γαλιάτσου, στίχους του Καρυωτάκη ('Δρόμος'), του Φιλύρα ('Οι Ερχόμενες') και του ίδιου του συνθέτη ('Παράξενο να μοιάζεις' - 'Όχι και να κλαίμε' - 'Ένας Μάγος πέρασε'). Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Libra Music.
To 2006 Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ύστερα από μια μακρόχρονη δισκογραφική πορεία επανέρχεται με τη νέα του δισκογραφική πρόταση "Στα χαμηλά και στα Ψηλά". Στο δίσκο συμμετέχουν ο Παντελής Θεοχαρίδης και η Αλεξία Χρυσομάλλη. Ο Δίσκος κυκλοφορεί από την Polytropon.
evia-logos.blogspot.com



"Γυναίκες αγαπούν υπερβολικά"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Ψαχνών με θέμα "Γυναίκες που αγαπούν υπερβολικά" με εισηγήτρια την ψυχοθεραπεύτρια σωματοδυναμικής ανάλυσης κα Μάρα Λεβίδη. Η κα Λεβίδη στηριζόμενη τόσο σε προσωπικές της εμπειρίες όσο και στο βιβλίο της Norwood Robin "Γυναίκες που αγαπούν πολύ" προσπάθησε να δώσει να γίνει κατανοητό στις παρευρισκόμενες και στους παρευρισκόμενους πότε μία γυναίκα αγαπάει πάρα πολύ, πότε μια γυναίκα διακατέχεται από υπερβολική αγάπη. Κι όταν μιλάμε για υπερβολική αγάπη δεν εννοούμε την αληθινή αγάπη, δεν εννοούμε την υγιή αγάπη. Εννοούμε μία αγάπη προς τον σύντροφο που ως κύριο σκοπό έχει να τον αλλάξει η γυναίκα και δεν τον αγαπάει όπως ακριβώς είναι. Τέτοιου είδους αγάπη στηρίζεται σε παιδικά τραύματα και σε παιδικές άσχημες εμπειρίες, όπου τότε η γυναίκα δεν μπόρεσε να βοηθήσει την κατάσταση και τώρα προσπαθεί να βοηθήσει τον σύντροφό της να γίνει καλύτερος. Οι γυναίκες που αγαπούν υπερβολικά και όχι αληθινά, πρωτίστως κάνουν κακό στον ίδιο τους τον εαυτό και στους άλλους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

΄Εκλεψαν Αλβανό στη... Χαλκίδα !

Τελικά δεν πέφτουν μόνο θύματα κλοπής οι Έλληνες αλλά και οι … Αλβανοί! Ένας 36χρονος Αλβανός έπεσε θύμα κλοπής στο σπίτι του στην οδό Όχης.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της ζέστης χθες το βράδυ άφησε το παράθυρο ανοιχτό για να κοιμηθεί. Αυτό είδαν οι δράστες και αμέσως μπήκαν στο σπίτι του και του έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και χρυσαφικά.


Και Γερμανό τουρίστα..

Ήρθε για διακοπές στην χώρα μας και τον έγδυσαν αυτόν και την οικογένεια του. Ένας 46χρονος Γερμανός, ήρθε στον νομό μας για διακοπές αλλά έζησε τον εφιάλτη αφού άγνωστοι του διέρρηξαν το αυτοκίνητο του. Βέβαια το πρόβλημα του δεν είναι το dvd monitor, και οι πιστωτικές που του έκλεψαν αλλά τα διαβατήρια αυτού, της γυναίκας του και των δύο του παιδιών. Το θύμα είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του σε παραλία της Αρτάκης όταν άγνωστοι του το διέρρηξαν

evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...