Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση των ανασκαφών στο Αρχαίο Γυμνάσιο Ερέτριας

Στο φως λοιπόν μετά απο 118 χρόνια έρχεται η Παλαίστρα του Αρχαίου Γυμνασίου της Ερέτριας και εμείς θα είμαστε εκεί, στην ενημέρωση που θα γίνει απο τους υπεύθυνους Αρχαιολόγους της ΙΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Χαλκίδας.

Αρχαίο Γυμνάσιο Ερέτριας

Το Αρχαίο Γυμνάσιο αποτελούσε ένα χώρο για τη στρατιωτική και αθλητική εκπαίδευση των νέων, αλλά και για την πνευματική και καλλιτεχνική τους διαπαιδαγώγηση.

Αποστόλου: Μαφιόζικες πρακτικές λυμαίνονται τον Αγροτικό Χώρο

Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και Υπεύθυνος  θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άσκηση δίωξης για το αποκαλούμενο «καρτέλ» στο γάλα:

Ο Αναγνωστάκης για τα εξοντωτικά πρόστιμα σε Λογιστές - Φοροτεχνικούς

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, επιστολή του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών των Νομών Χανίων και Θεσσαλονίκης, για τα πρόστιμα που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο Εργασίας, όχι μόνο στην αδήλωτη εργασία, πρόστιμο με το οποίο συμφωνούμε και εμείς, αλλά με πρόστιμα που σχετίζονται με πιθανά ανθρώπινα λάθη που θα οδηγήσουν στην αφάνεια εταιρείες λογιστικής εξυπηρέτησης.

ΑΥΡΙΟ Η Δημοκρατική Χαλκίδα απαντά ενωμένη στο φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και το ναζισμό

Η κίνηση πολιτών Δημοκρατική Χαλκίδα, πέρα και πάνω από κομματικές και πολιτικές περιχαρακώσεις σας καλεί, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Χαλκίδας (Χαϊνά 93), όχι μόνο για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις παραδόσεις της πόλης μας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, αλλά και για να δώσουμε το σημερινό παρών στον αγώνα κατά της βίας, για τη δημοκρατία και την ελευθερία. 

Η Δημοκρατική Χαλκίδα απαντά ενωμένη στο φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και το ναζισμό και καταδικάζει τη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας είναι ανοικτή και μπορεί ο καθένας που συμφωνεί με την διακήρυξη να στείλει e-mail στο dimokratikichalkida@gmail.com με το ονοματεπώνυμό του και την ιδιότητά του.

Οι πολίτες ιδρυτικά μέλη και όσοι παρευρέθηκαν στην ιδρυτική σύσκεψη της κίνησης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 είναι οι παρακάτω.

 Ονοματεπώνυμο / Ιδιότητα

1. Αλατά – Καραγιάννη Ελένη, συνταξιούχος
2. Αθανασίου-Χατόλα Αικατερίνη, Μέλος ΔΣ ΔΟΑΠΠΕΧ
3. Αμανατίδης Χρήστος, οικονομολόγος
4. Γεωργάτος Νίκος, πρόεδρος εμπορικού & βιομηχανικού συλλόγου Χαλκίδας
5. Γκάνης Λάμπρος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας
6. Γκάρτζιος Γιώργος, Διευθυντής Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας
7. Δεμερτζής Τάκης, εκδότης
8. Διακομόπουλος Δημήτρης, π. πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας
9. Καπράλος Ηλίας, π. Διευθυντής Δασών
10. Καραβάς Μπάμπης, Ελεύθερος επαγγελματίας
11. Μανάρας Κώστας, ιατρός πνευμονολόγος
12. Μάστορης Βασίλης, εκπαιδευτικός
13. Παύλοβιτς Αλκης, πολιτικός επιστήμονας
14. Στασινοπούλου – Φριζή Άρτεμις, φιλόλογος συγγραφέας
15. Τσιπτσή Πηνελόπη, εκπαιδευτικός
16. Φριζής Ιάκωβος, γιος του Μαρδοχαίου Φριζή
17. Χαϊνάς Κώστας, μαθηματικός-οικονομολόγος
18. Χατόλας Χρήστος, Δικηγόρος

Περισσοτερα ΕΔΩ


ΤΩΡΑ-Σεισμός 4,8 στην Ιστιαία

Σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή στην Αττική σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης.

ΒΙΝΤΕΟ - Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Καλός Σαμαρείτης και οι 700 εκλεκτοί!

Πάνω από επτακόσια  άτομα αψήφησαν την κακοκαιρία και  στήριξαν την προσπάθεια του συλλόγου Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΙΤΗΣ για την  αγορά μονάδας τεχνικού νεφρού, εχθές το βράδυ στο κτήμα ΑΜΠΕΛΙΣ, στην συνεστίαση που συμμετείχε φιλικά και η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο μαέστρος του Δημοτικού Ωδείου Πέτρος Πρόκος. 

Ο Αναγνωστάκης για την εξαίρεση πολεοδόμησης στα Λουκίσια Χαλκίδας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατάθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνέχεια αναφοράς που είχε καταθέσει, σχετικά με την εξαίρεση πολεοδόμησης δασικής έκτασης στην περιοχή των Λουκισίων Χαλκίδας.

Χαλκίδα: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές από πολυκαταστήματα

Κλοπές προϊόντων από πολυκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας διέπραττε σπείρα ρομά, τρία μέλη της οποία συνελήφθησαν χθες και προχθές.


Οι συλληφθέντες είναι ένας 39χρονος και δύο γυναίκες, ηλικίας 45 και 19 ετών. Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας ενός 31χρονου συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται.

Ο Μητροπολίτης χειροτόνησε δύο νέους διάκονους


Το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ενέταξε δυο νέους Κληρικούς στο δυναμικό των Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Ο πρώτος είναι ο κ. Μάριος Κιαπέκος από τα Ψαχνά Ευβοίας, θεολόγος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έγγαμος και πατήρ ενός τέκνου, ο οποίος χειροτονήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...