Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜΑΡ ζητά τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των τομέων ενέργειας, μεταφορών και δικτύων.


Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης στην εκπομπή  του Πρώτου προγράμματος της Ελληνικής  ραδιοφωνίας ¨Υπάρχει Λόγος¨.

Η δημοσιογράφος Αναστασία Ζήγου αρχικά έθεσε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της, στην αξιοποίηση της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ. Ο βουλευτής Εύβοιας δήλωσε πως ο βασικός γνώμονας είναι η τήρηση της νομιμότητας, η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διατήρηση όσων υπάρχουν. Αναφορικά με την ΔΕΠΑ σχολίασε, πως αυτή τη στιγμή οι προσδοκίες για ένα ικανοποιητικό τίμημα είναι υψηλές, λόγω του πραγματικού ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αζέροι.

Ο βουλευτής συνέχισε τονίζοντας ότι το ενεργειακό και το θέμα της φοροδιαφυγής βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσουν να απασχολούν τις χώρες της Ε.Ε. ως θεμελιώδη ζητήματα και στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά με την αξιοποίηση της ΔΕΗ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη πως δεν έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχει και η δυνατότητα σχολιασμού της αποκρατικοποίησης. Τέλος υπενθύμισε τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των τομέων ενέργειας, μεταφορών και δικτύων.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΛΙΒΕΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες, 

Ομοσπονδίες, σωματεία, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες  συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζομένους για συντονισμένο αγώνα, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τώρα πριν είναι αργά! Να απορρίψουμε το σφαγιασμό τους.

Σας καλούμε στα συλλαλητήρια του  ΠΑΜΕ Πέμπτη 23/5 σε όλες τις πόλεις

 ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ 7μμ – ΑΛΙΒΕΡΙ ΠΛ. ΕΘΝΙΚ. ΑΝΤΙΣΤ. 7μμ.  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ Η 
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους  τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους-ες. Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να πληρώσουμε με νέες θυσίες και αίμα την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Απαιτούν κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών.

Ζητούν κατάργηση των  κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν  με ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να χάσουν το δίχτυ προστασίας που επέβαλε η κλαδική σύμβαση, να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Παράλληλα οι εργοδότες απαλλάσσονται από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση.

Mε πρόσχημα  την ανεργία, ζητούν τη σφαγή  στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις  νέες βάρδιες των εργαζομένων,  τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες  χωρίς κανένα δικαίωμα.

Γι’ αυτό χτυπούν τις  συλλογικές συμβάσεις, τη συλλογική  διαπραγμάτευση. Προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση, στους αγώνες για καλύτερους μισθούς, για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας.

Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες  μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Στην πρόσφατη συνάντηση για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήρθαν με αέρα εκμεταλλευτή, σύγχρονου τυράννου.

Απαίτησαν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς  σταθερή και μόνιμη εργασία. Εκβιάζουν, απειλούν και προκαλούν χυδαία λέγοντας ότι «δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού αλλά το αν θα έχουν δουλειά». Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους «άθλιους» να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Αν  δεν τους σταματήσουμε, 
η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα! 
Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να δώσει την απάντηση του.

Η πλειοψηφία της  ΓΣΕΕ με τη δήλωση της ότι «είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αθωώνει τους εργοδότες και κρύβει ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή των εργοδοτών. Είναι στην αντίπερα όχθη. Έχει παραιτηθεί από κάθε αγώνα.

Η ανάπτυξη που  ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι το καύσιμο για να αυξήσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα κέρδη τους.

Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!

Για να αντιμετωπίσουν την ανεργία προτείνουν προγράμματα  με ακόμα χαμηλότερο μεροκάματο και  μισθούς, με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Κανείς  να μη μείνει μόνος του. 
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! 
Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία μας.

Καλούμε την  εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.

Να δυναμώσει την οργάνωσή της σε κάθε τόπο δουλειάς. Να αλλάξει  τους συσχετισμούς. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα και όλους όσους κλαψουρίζουν περί ενότητας και την ίδια στιγμή σκύβουν το κεφάλι μπροστά στα αφεντικά. Να χτίσει την ενότητά της σε στέρεες βάσεις με στόχο να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη. Ταξική!

ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ 
ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ 7μμ – ΑΛΙΒΕΡΙ ΠΛ. ΕΘΝΙΚ. ΑΝΤΙΣΤ. 7μμ

Πανικός στο νοσοκομείο Χαλκίδας από Γεωργιανό κρατούμενο που προσπάθησε να αποδράσει - Χτύπησε την καθαρίστρια


Ο 27χρονος Γεωργιανός κρατείται στις Φυλακές Χαλκίδας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σύσταση συμμορίας. Ξαφνικά, ζήτησε από τους φρουρούς των φυλακών να τον πάνε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας γιατί όπως έλεγε... τον πονούσε το στομάχι του.

Τελικά, όντως, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Eκεί, σκόρπισε τον τρόμο στον 3ο όροφο!

Όταν μπήκε στο κελί του η καθαρίστρια για να καθαρίσει, εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία και αφού την χτύπησε, ξέφυγε από την πόρτα που μόλις είχε ανοίξει, ενώ ο φρουρός δεν μπόρεσε να τον συγκρατήσει!

Ο Γεωργιανός για κακή του τύχη, αντί να βγει προς την έξοδο, κατέληξε λόγω πανικού στις τουαλέτες (φώτο) και ο φρουρός που τον κυνηγούσε έπεσε πάνω του και ακολούθησε συμπλοκή.

Γιατροί και ασθενείς άκουσαν έντονο θόρυβο και έντρομοι παρακολουθούσαν τον κρατούμενο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του φύλακα, αλλά ευτυχώς επενέβη και δεύτερος φρουρός που είχε ειδοποιηθεί και τον συνέλαβαν.

Όλοι ρωτούσαν τι θα είχε συμβεί, αν ο 27χρονος Γεωργιανός είχε καταφέρει να αρπάξει το όπλο....
Τελικά επέστρεψε σιδηροδέσμιος στην φυλακή, ενώ κατέφθασε στο Νοσοκομείο και η Αστυνομία...

Η Μελίνα Ασλανίδου live στην Χαλκίδα 24/5


Μαζί με  νέα ακούσματα από τον καινούριο δίσκο της Μελίνας που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. 

Ροκ διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών και ισπανικές συχνότητες, η Μελίνα Ασλανίδου συνεχίζει με δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το «Ναι θα πω», «Άλλη μια φορά», «Το λάθος», «Συνθήματα» και απογειώνεται με γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

Κλασικά τραγούδια από όλο το φάσμα της Ελληνικής λαϊκής σκηνής δημιουργούν μια δυνατή, ζωντανή ατμόσφαιρα όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαράμιλλη αξέχαστων εποχών. Δεν λείπει η αναφορά στους δύο μεγάλους Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου με τραγούδια που συγκινούν και ξεσηκώνουν ερμηνευμένα με τη σπάνια χροιά και το προσωπικό στοιχείο που δίνει η Μελίνα στις παραστάσεις της.

Μαζί της: Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα, τραγούδι Ανδρέας Καραντίνης – μπουζούκι Ανδρέας Σίκκης – πνευστά, κρουστά, τραγούδι Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή   Οδός Ονείρων Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα Τηλέφωνο:22210. 20504 www.odos-oneiron.gr   Ώρα έναρξης: 22.30

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Νεροτριβιά

 
Την Ενορία της Νεροτριβιάς του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της εορτής των Αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τρίτη 21 Μαΐου 2013, για να λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του χωρίου αυτού της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Ολόκληρο το χωριό προσήλθε στην πανήγυρη των Αγίων και άκουσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, στο κήρυγμά του, να αναφέρεται στον Μεγάλο Κωνσταντίνο και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Πράξ. 26, 1,12-20) έκανε παραλληλισμό του Αποστόλου Παύλου με τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ενώ δεν παρέλειψε, αναφερόμενος στο περίφημο Διάταγμα των Μεδιολάνων, περί ανεξιθρησκείας, το οποίο εξέδωσε το 313 μ.Χ. ο Μέγας Κωνσταντίνος, να τονίσει την αξία του σεβασμού στη διαφορετικότητα της πίστεως των άλλων.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, το οποίο λειτουργεί με την πρόνοια του καλού εφημερίου της Ενορίας π. Κυριάκου Δημητρίου, τραγούδησαν και έψαλλαν στον Σεβασμιώτατο, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην χαρά της επισκέψεως του Επισκόπου στην Ενορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Νεροτριβιάς, την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου, με την ευθύνη της δασκάλας τους κ. Καρολίνας Γαλιλαίου συμμετείχαν στην εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» και αμέσως μετά επισκέφθηκαν στο γραφείο του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο και είχαν την δυνατότητα της προσωπικής επικοινωνίας με τον Επίσκοπό τους.

Ημερίδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, διοργανώνει την Δευτέρα 27 Μαΐου, ημερίδα που αφορά τις νέες πειθαρχικές διατάξεις στους εκπαιδευτικούς.

Η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών, θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι, επομένως και οι εκπαιδευτικοί, να είναι πλέον πειθήνια όργανα της διοίκησης και του αυταρχικού κράτους, αφού θα επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικού παραπτώματος». Είναι προφανές πως με «όχημα» τα πειθαρχικά παραπτώματα θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για απολύσεις και στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Ν.4093/2012, η παραπομπή υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ή σε ποινική δίκη για παράβαση καθήκοντος, συνεπάγεται αυτοδίκαιη αργία. Οι συνέπειες του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τρομακτικές, καθώς το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο.

Με σκοπό την ενημέρωση των μελών του για τις νέες πειθαρχικές διατάξεις το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι νέες πειθαρχικές διατάξεις – επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Μαρία Τσίπρα Δικηγόρος- Εργατολόγος.

Εκδήλωση των Δημοτικών Σχολείων Αφρατίου, Μύτικα και Φύλλων


Τα Δημοτικά Σχολεία του Αφρατίου, του Μύτικα και των Φύλλων, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θεμα: «Ο ελληνικός χορός από το χθες στο σήμερα. Eισαγωγή του στο Δημοτικό Σχολείο».

H εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 και ώρα 20:30 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αφρατίου.

Ομιλητής: Δημήτριος Λιανοστάθης (Δάσκαλος του Δημ Σχολείου Αφρατίου)

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει η παρουσίαση χορών από μαθητές των Σχολείων.

Επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης


Επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών», την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 19:00 στο Θέατρο Παπαδημητρίου.

Ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών» με τη συνδρομή του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ, σας προσκαλεί με ιδιαίτερη τιμή στην επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου (οδός Σιώκου 1, πλησίον Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας), την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013με ώρα ενάρξεως στις 19:00.

Πρόγραμμα
  • Μελωδικό έναυσμα με το βυζαντινό ύμνο «Τη Υπερμάχω» από τη «Χορωδία Χαλκίδος 1936».
  • Σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών» κ. Χρήστο Δήμο, Δικηγόρο
Εισηγήσεις από:
  • Την Ιστορικό-Διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κα Σοφία Πατούρα Σπανού με θέμα: «Η ίδρυση της Βασιλεύουσας και το όραμα του Μ. Κωνσταντίνου για τη νέα Χριστιανική αυτοκρατορία»
  • Την Ιστορικό- Κύρια Ερευνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Ελεονώρα Κουντούρα- Γαλάκη με θέμα: «Οι ιστορικοί της Άλωσης: Ταυτίσεις και αποκλίσεις»
  • Τον Δικηγόρο-Συγγραφέα κ Θρασύβουλο Ορ. Παπαστρατή με θέμα: «Κωνσταντινούπολη, Θράκη. Μειονότητες ένθεν και ένθεν».
Μουσική κατακλείδα από τη «Χορωδία Χαλκίδος1936»:
  • «Ο Άγγελος εβοά» (Μεταπασχαλινό Μεγαλυνάριο της Παναγίας, του Πολυκράτη σε διασκευή Μιχαήλ Χάνου)
  • «Τώρα που φεύγεις» (Σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή και ενορχήστρωση Ιωάννη Καρκαλά)
Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Μπραϊκτάρης

Μικροί - μεγάλοι στην ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στους δρόμους της Χαλκίδας



Μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην ποδηλατοπορεία που έγινε και στη Χαλκίδα σήμερα,  Κυριακή 19 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.



Οι δρόμοι της Χαλκίδας αλλά και όλης της Ελλάδας πλημμύρισανν ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης.

Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα: Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.

Ζωή είναι να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες όλων των  ηλικιών σε καλά σχεδιασμένους και  προστατευμένους ποδηλατοδρόμους. Ζωή είναι να κινούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδικά καρότσια, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία. Ζωή είναι να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, να κινείται γρήγορα και το κόμιστρο να είναι λογικό.

Ζωή είναι να απομακρύνει η τροχαία από  τους δρόμους τους επικίνδυνους οδηγούς, κάνοντας σωστά τη δουλειά της. Πολλά από τα τροχαία εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στη χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, εκπαίδευση των οδηγών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία. Τρόποι υπάρχουν. Ζητάμε να υπάρξει και η θέληση.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ έγιναν από τα  ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Με τη συνοδεία περιπολικού και αστυνομικών ακολούθησαν  την ΠΟΡΕΙΑ: ΑΓΑΛΜΑΤΑ - ΠΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ – ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ – ΡΟΔΙΕΣ – ΠΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ - ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ - ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΥΛΙΔΟΣ- ΑΛΩΝΑΚΙ - ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΔΑΡΙΝΓΚ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ –ΑΒΑΝΤΩΝ – ΧΑΪΝΑ - Ρ. ΦΟΛΕΡΩ – ΤΕΝΙΣ - 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ –ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΚΟΥΡΕΝΤΙ – ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ – ΜΙΑΟΥΛΗ - ΑΓΑΛΜΑΤΑ

ΣΤΑΣΕΙΣ έγιναν σε: ΡΟΔΙΕΣ – ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ - ΤΕΝΙΣ ΛΙΑΝΗΣ ΑΜΜΟΥ

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων με  την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και τη συμμετοχή συλλογικών φορέων της πόλης μας.


Για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και την ασφάλεια συμμετεχόντων, σημαντική και καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας και των εθελοντών του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...