Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αλιβέρι: Έκλεβαν καλώδια χαλκού με το .. μέτρο!

Συνελήφθησαν τρεις (3) δράστες για κλοπή – 506 – μέτρων καλωδίων χαλκού από εργοτάξιο του ΟΤΕ στην Ακτή Νηρέως Αλιβερίου Εύβοιας

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -5- περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από εργοτάξιο και εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου
Σημειώνεται ότι η εκτιμώμενη ζημιά, από τις περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των – 145.000 – ευρώ
Εξαρθρώθηκε χθες (05-06-2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου με την συνδρομή αστυνομικών της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές καλωδίων χαλκού.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 46, 32 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Αναλυτικότερα, χθες πολύ νωρίς τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Δ΄Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας εντόπισαν, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους τρεις δράστες, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει (506) μέτρα καλωδίων χαλκού από μη περιφραγμένο εργοτάξιο του ΟΤΕ στην Ακτή Νηρέως Αλιβερίου Ευβοίας.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τριμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε προ τετράμηνου τουλάχιστον, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διαπράττοντας κλοπές καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οι παρακάτω περιπτώσεις κλοπών που είχε διαπράξει η συγκεκριμένη ομάδα:
• Τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, από εργοτάξιο σκυροδέματος, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, στο Αλιβέρι κατά το χρονικό διάστημα από 14-02-2012 έως 18-05-2012, συνολικής αξίας (130.000) ευρώ.
• Δύο (2) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού και διαφόρων εργαλείων, από εταιρεία ανάληψης κατασκευαστικών έργων, ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, επίσης στο Αλιβέρι το χρονικό διάστημα από 15-03-2012 έως 19-04-2012, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.
Τα κατασχεθέντα (506) μέτρα καλωδίων χαλκού θα αποδοθούν σε εργολάβο που λειτουργούσε για λογαριασμό του ΟΤΕ, ο οποίος θα εκτιμήσει και το μέγεθος της ζημιάς.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (05-06-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Μενεγάκη – Παντζόπουλος σε τρυφερές στιγμές στην παραλία [εικόνα]

Σε χαλαρές στιγμές στα Άχλα της Άνδρου εντόπισε ο φωτογραφικός φακός την Ελένη Μενεγάκη με το σύντροφό της Ματέο Παντζόπουλο.

Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, έτσι και αυτό που πέρασε, η Ελένη επισκέφτηκε το νησί, στο οποίο ζει μόνιμα την καλοκαιρινή σεζόν ο Ματέο.


Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το περιοδικό Hello, ο Ματέο διατηρεί το cool ύφος και δεν αποχωρίζεται το panama καπέλο του, ενώ η Ελένη, φορά ευμεγέθη γυαλιά και κάθεται αραχτή στην πετσέτα της.

Δρομολόγια και τιμές για Κύμη – Σκύρο

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια και οι τιμές που ισχύουν για Κύμη – Σκύρο – Κύμη μέχρι 31 Αυγούστου 2012

Από Σκύρο: Δευτέρα 07.00, την Τρίτη και την Τετάρτη 08.00,και Πέμπτη στις 20.00. Παρασκευή στις 08:00, Σάββατο 08:00 και Κυριακή στις 09:00 και 16.00.
Από Κύμη: Δευτέρα εώς Πέμπτη στις 18:00 το απόγευμα. Παρασκευή στις 18:00, Σάββατο 11:00 και Κυριακή στις 16:00 και 17.00.
Τιμές για Κύμη -  Σκύρο – Κύμη
Επιβάτης 9,30€
Παιδιά έως 4 ετών δωρεάν
Παιδιά από 5 έως 10 4,70€
Μικρά αυτοκίνητα 27,90€
Μεγάλα αυτοκίνητα 41,40€
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2222022606, 22020 (δρομολόγια), 22522, 22220 92164 και 91789, φάξ 91791
Περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο: www.sne.gr

Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολάρια και πουλάει τα νησιά της

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την πολιτική του, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας για την οποία είπε ότι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τη χώρα του από τη στιγμή που ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ!
«Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Η Ελλάδα είναι χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;».
«Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».
Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες, αναφερόμενος σε δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας πως αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους «θα γίνουμε Ελλάδα, είχε σχολιάσει: «Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;».

ΤΣΙΜΕΝΤΑ: Απάντησαν με στάση εργασίας στις περικοπές μισθών

φωτό από παλιότερη κιινητοποίηση

Η AΓET άρχισε τις περικοπές μισθών στα Tσιμέντα Xαλκίδας και οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν.


Πρώτη τους κίνηση να κηρύξουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία της Eπιθεώρησης Eργασίας.

Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε η διοίκηση του σωματείου με τη διοίκηση του εργοστασίου, μια και δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

O προϊστάμενος της Eπιθεώρησης Eργασίας Θανάσης Kαλαβρής, αποφάσισε να τους καλέσει σε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος του μήνα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου ενώ στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων. H υπουργός μίλησε ακόμα για πολιτικές σκοπιμότητες σχετικά με το θόρυβο για το θέμα Γ4 της Φυσικής.

Aπό τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012, οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password), για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Η υπουργός κυρία Κιάου σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.

Βόλτα στην παραλία με το .. χασίς του

Βόλτα στην παραλία με το .. χασίς του έκανε  30χρονος Χαλκιδέος που συνελήφθη από τους Λιμενικούς.


Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας "οργώνει" την παραλία, αλλά και πολλές ακόμα περιοχές αρμοδιότητάς του με σκοπό να βάλει φρένο στην εγκληματικότητα.

Ο 30χρονος συνελήφθη τα μεσάνυχτα χθες στο Κρηπίδωμα γιατί είχε στην κατοχή του  βμια συσκευασία με 1,3 γραμμάρια χασίς.

Αναβολή πήρε η δίκη Κασιδιάρη

Αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου η δίκη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

 

Ο κ.Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον μεταπτυχιακού φοιτητή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.

Αυτοκτόνησε 45χρονος εργάτης της ΛAPKO

Nεκρός με μια καραμπίνα δίπλα του βρέθηκε εργάτης της ΛAPKO. Aνεξήγητα μένουν τα αίτια της νέας αυτοκτονίας, που συγκλονίζει την οικογένεια του 45χρονου και την τοπική κοινωνία.

Ο 45χρονος ζούσε στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, που μάλιστα φέτος δίνει πανελλαδικές. Σύμφωνα με συναδέλφους του είχε πάρει και προαγωγή στην δουλειά του, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Τίποτα δεν έδειχνε να τον βασάνιζε, ώστε να φτάσει στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κι όμως από χθες το πρωί οι δικοί του τον έψαχναν, αφού απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σπίτι. Δυστυχώς στις 10:30 το βράδυ συγγενείς του το βρήκαν σε αγροτική περιοχή, κοντά στο νεκροταφείο, νεκρό με την καραμπίνα δίπλα του.
 
egnomi.gr

ΔΗΜΑΡ: ΟΧΙ Αναδιάρθρωση της ΛΑΡΚΟ με εκχώρηση δημόσιου πλούτου ή απολύσεις

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την ΛΑΡΚΟ:

Η βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και μια εφικτή προοπτική. Η απαραίτητη αναδιάρθρωση της εταιρείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδυαστεί με εκχώρηση δημόσιου πλούτου ή απολύσεις.


Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι στο μεταβατικό στάδιο που βρίσκεται η χώρα επιβάλλεται η επέκταση της σύμβασης με σχετική απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ, έτσι ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την προώθηση των κατάλληλων λύσεων.

Μαρία Μπακοδήμου: «Παντρεύτηκα γιατί είδα ένα ταγέρ που μου άρεσε»

Άκρως απολαυστική και αποκαλυπτική -όπως πάντα- ήταν η Μαρία Μπακοδήμου στην Μεσημεριανή Μελέτη. Εκεί που μίλησε για τους δυο της γάμους, τον Φώτη, τον πατέρα των παιδιών της και τις πρωινές εκπομπές.

«Την πρώτη φορά παντρεύτηκα γιατί είδα ένα πολύ ωραίο νυφικό, ένα ταγέρ με κοντό πέπλο στην ταινία 'Καζίνο'. Ο γάμος κράτησε έξι μήνες και στους γονείς είπαμε ότι κράτησε ένα χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα τον γάμο πολύ επιπόλαια. Τώρα μπορεί να είμαι λιγότερο επιπόλαιη, αλλά δεν έχω λόγο να παντρευτώ».

Αυτό δήλωσε η γνωστή παρουσιάστρια στην Ελεονόρα Μελέτη, συμπληρώνοντας, σχετικά με τον πατέρα των παιδιών της: «Όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν. Εμείς είχαμε πολλές διαφορές. Το προσπαθήσαμε. Οι άνθρωποι όμως δεν μπορούν να αλλάξουν».

Κατά τα άλλα παραδέχτηκε πως «με φοβίζει η δέσμευση, ενώ παράλληλα την θέλω. Το μόνο που μου λείπει είναι μια σχέση ζωής», χαρακτήρισε τον Φώτη Σεργουλόπουλο δικό της άνθρωπο και δήλωσε την προτίμησή της για το δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά καθώς «Είναι πιο καθαρό σε σχέση με την Σίσσυ και τον Χρήστο».

Ελευθερη Προσβαση Στην Παραλια Γρεγολιμανο

"Ελευθερη Προσβαση Στην Παραλια Γρεγολιμανο". M' αυτό τον τίτλο δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα και να αναγκάσει τους αρμόδιους να πάρουν μέτρα.

"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Club Med, απλά θέλουμε την παραλία να την χαίρονται όλοι οι πολίτες και όχι μόνο οι πελάτες του" λένε οι δημιουργοί της σελίδας..

Η παραλία στο Γρεγολίμανο μέσα στο Club Med είναι η καλύτερη παραλία της Εύβοιας και μια από τις καλύτερες σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζει μάλιστα τεράστιες ομοιότητες με την παραλία "Κουκουναριές" στην Σκιάθο , την οποία έχουν χαρακτηρίσει σαν μια από τις καλύτερες
ολόκληρης της Ευρώπης και έχει οδηγήσει την Σκιάθο σε τεράστια ανάπτυξη. Γιατί λοιπόν να μην αποτελέσει αυτή η παραλία σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη και της Βόρειας Εύβοιας και γιατί να μην την χαίρονται δωρεάν και οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας
εκτός από τους παραθεριστές του Ξενοδοχείου; Ήρθε η στιγμή που όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σ αυτήν την εκπληκτική παραλίας! Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λιχάδα η πρόσβαση στο Γρεγολίμανο από την Αιδηψό θα γίνεται συντομότερα και ευκολότερα.


H συγκεκριμένη παραλία είναι η καλύτερη της Βόρειας Εύβοιας και μια από τις ομορφότερες ολόκληρης της Ευρώπης, είναι πολύ μεγάλο κρίμα να έχει ιδιωτικοποιηθεί και να μην την χαίρονται οι ντόπιοι.
Προσωπικά πιστεύω πως καλά έκανε ο δήμος και μείωσε το ενοίκιο γιατί όλοι γνωριζουμε την κρίση που περνάμε αλλά καλά θα κάνει να ζητήσει το άνοιγμα της παραλίας και την ελεύθερη πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί!


Εκτός από το Club και οι βορειοευβοιότες πληρώνουν δημοτικά τέλη και φορούς και απαιτούν ανάλογη συμπεριφορά!


Π. Πετράκος
www.northeviaguide.gr

Enhanced by Zemanta

Έλενα Ακρίτα: Είμαι απελπισμένη που είμαι απλήρωτη εδώ και 18 μήνες!

Στο Down Town Κύπρου έδωσε συνέντευξη η Έλενα Ακρίτα και μίλησε για όλους και για όλα.

Αναφορικά με το γεγονός ότι είναι απλήρωτη εδώ και ενάμιση χρόνο ανέφερε:


« Όλοι εμείς που δουλέψαμε στην σειρά «Τα Μυστικά της Εδέμ» -μία σειρά που απέφερε εκατομμύρια - είμαστε 18 μήνες απλήρωτοι. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ομάδα σεναρίου, οι πάντες. Και το τραγικό είναι ότι δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Είμαστε όλοι πλέον σε απελπιστική κατάσταση και κανένας δεν μοιάζει να συγκινείται. Είμαι θυμωμένη, είμαι πικραμένη, είμαι απελπισμένη και θέλω να δω τις δυνατότητες που υπάρχουν για να κινηθώ νομικά».

Όσον αφορά την καθημερινότητά της δηλώνει: «Έχει συντριβεί. Εγώ ένα και μοναδικό όνειρο είχα για αυτό το στάδιο της ζωής μου κι ύστερα από τρεις δεκαετίες σκληρής δουλειάς: Τα ταξίδια. Ήθελα να γυρίσω παντού, ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο. Ποτέ δεν με ένοιαζαν τα ακριβά κοσμήματα, τα φορέματα και τα συναφή. Η μόνη πολυτέλεια που ονειρευόμουνα ήταν τα ταξίδια. Κι αυτό μου το στέρησαν γιατί όταν κάποιος δεν έχει πληρωθεί τόσον καιρό, δεν του επιτρέπεται να κάνει όνειρα».

Πορεία-Συγκέντρωση για τα γεγονότα στο Βασιλικό

Πορεία-Συγκέντρωση για τα γεγονότα στο Βασιλικό Eυβοίας ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 πίσω από τον άγιο Νικόλαο στην Αβάντων, οργανώνει ο ΟΥΛΑΛΟΥΜ Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ", αναφέρει τα εξής :

8 λεηλατημένα σπίτια και 3 σπασμένα μαγαζιά, 3 άνθρωποι σοβαρά χτυπημένοι, ο ένας εξ αυτών χώρις ιατρική βοήθεια γιατί είναι μετανάστης χωρίς χαρτιά και πολλοί περισσότεροι τρομοκρατημένοι και ελαφρά τραυματισμένοι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης από μέλη και υποστηρικτές της χρυσής αυγής στο Βασιλικό Ευβοίας την Παρασκευή 25 Μαίου παρουσία αστυνομικής δύναμης (4 περιπολικά και 2 μοτοσυκλέτες) που παρέμεινε σιωπηλή υπογραμμίζοντας την συνενοχή της. Το συμβάν παρουσιάστηκε παραλλαγμένο σε τοπικές εφημερίδες και διάφορα blog , σαν μια διαμάχη ανάμεσα σε μια παρέα από έλληνες και μια παρέα μεταναστών ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα ρατσιστικό πογκρόμ. Η χρυσή αυγή μαζί με τους μπάτσους σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επιβάλλουν την ''τάξη'' χτυπώντας και λεηλατώντας, έχοντας ως δικαιολογία τους λαϊκίστικους και ρατσιστικούς λόγους τους ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα. Η αστυνομία συνέλαβε μόνο ένα άτομο που έκανε πλιάτσικο αφήνοντας την υπόλοιπη συμμορία να δράσει ελεύθερη. Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μόνο. Έχουν προηγηθεί παρόμοιες εγκληματικές επιθέσεις εναντίον τσιγγάνων, μεταναστών και ομοφυλόφιλων στην περιοχή της Χαλκίδας.

Με τέτοιες βίαιες και δολοφονικές πράξεις το 8,5% των Ευβοιωτών που ψήφισε το κόμμα της χρυσής αυγής πιστεύει ότι πρέπει να λυθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα; Καταπατώντας τα βασικά δικαιώματα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας άλλων ανθρώπων;
Ο τραμπουκισμός δεν είναι πολιτική. Ο τραμπουκισμός δεν θα φέρει τη λύση. Όχι άλλη ανοχή σε τέτοιες αισχρές και βίαιες πράξεις. Όχι άλλη στήριξη σε ακροδεξιές συμμορίες και σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Ας πάψουμε να αναζητούμε την βοήθεια απο μπράβους και την αλήθεια μόνο σε όσα βλέπουμε στην τηλεόραση και διαβάζουμε στις εφημερίδες.

Στην κοινωνία που ζούμε και στην περίοδο οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων δημιουργείται πρόσφορο εδαφος σε διάφορες ακροδεξιές, εθνικιστικές, παρακρατικές και μη οργανώσεις στηριζόμενες στο λαΐκισμό με εθνικιστικό, πατριωτικό και φασιστικό λόγο να διαβρώνουν το κοινωνικό και το πολιτικό γίγνεσθαι.

Η χρυσή αυγή τα τελευταία χρόνια μέσα από αντιμνημονιακό λόγο και μια λαϊκίστικη ρητορεία εκμεταλλευόμενη το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία -οικογένεια έχει καταφέρει να εξαπατήσει ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο αποζητάει την πάταξη του εγκλήματος στον κοινωνικό ιστό. Θεωρούμε οτι οι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής θα γίνουν συνένοχοι και συνεργάτες στις δολοφονικές δράσεις αυτής της χιτλερικής οργάνωσης και θα βουτήξουν και αυτοί τα χέρια τους στο αίμα δίνοντας άλλοθι στις δολοφονικές της επιδρομές. Μην ξεχνάμε επίσης πως λειτουργεί σαν δεκανίκι του κρατικού μηχανισμού καταστολής και τρομοκράτησης, μιας και τα τελευταία χρόνια είναι το δεξί μακρύ χέρι των ΜΑΤ σε πορείες και διαδηλώσεις του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού αγώνα.

Θεωρούμε επιτακτικό καθήκον μας να αντιταχθούμε με θάρρος ενάντια σε κάθε ρατσιστική-εθνικιστική εκδήλωση, στο φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία που σπέρνουν οι διάφοροι ξενηλάτες. Να μην τους ανεχόμαστε όπου και να τους συναντάμε, στην δουλειά , στον δρόμο, στο σχολείο. Να μην στρέφουμε το βλέμμα απέναντι στις αποτρόπαιες πράξεις τους, να μην σιωπούμε στα φοβικά κηρύγματα του μίσους τους με το πρόσχημα ότι δεν μας αφορούν. Στην προκειμένη περίπτωση η φράση " η σιωπή ειναι συνενοχή" αποκτάει όλο το ανατριχιαστικό της εύρος.

Η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες εκφράζει την βούλησή μας για μια ευρύτερη αλληλεγγύη, για ένα κίνημα που θα ενώνει στον ίδιο αγώνα εκείνους που απηυδισμένοι από τις εξουσιαστικές πολιτικές της αριστεράς και της δεξιάς, συνειδητοποιούν ότι είναι καιρός να αντιπαραθέσουν σε μια διεφθαρμένη κοινοβουλευτική/καπιταλιστική ολιγαρχία την άσκηση της άμεσης δημοκρατίας, την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής και ολόκληρης της ζωής μας. Είναι εφικτό αρκεί να το θελήσουμε...Σ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ
ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

mail: oulaloum@espiv.net

http://oulaloum.espiv.net/?p=336

http://oulaloum.espiv.net/?p=320#comment-4

Μελισσοχώρι Βοιωτίας: Ληστές ντυμένοι σεκιούριτι επιτέθηκαν σε γυναίκα ταχυδρόμο και άρχισαν να πυροβολούν!

Όλα έγιναν σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας την ώρα που η ταχυδρόμος μοίραζε τις συντάξεις

- ''Ακίνητοι μην κουνηθεί κανείς'' είπαν με το που μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά

- Ένας σοβαρά τραυματίας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο - Ελαφρά τραυματίας άλλος ένας

- Πανικός στο σημείο με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

- Τι λεει o αντιδήμαρχος Θήβας


Η άγρια ένοπλη ληστεία έγινε γύρω στις 12.00 σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας. Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι για να μοιράσει τις συντάξεις. Ξαφνικά δύο αλλοδαποί που μιλούσαν Αλβανικά, ντυμένοι με στολή security μπήκαν μέσα με καλάσνικοφ και φώναξαν να μην κουνηθεί κανείς.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά. Μία από τις σφαίρες χτύπησε στο ταβάνι, εξοστρακίστηκε και βρήκε έναν από τους θαμώνες του καφενείου στο λαιμό. Ο άτυχος άνδρας περίπου 45 με 50 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ηταν από διπλανό χωριό και είχε πάει για να πάρει την σύνταξη της πεθεράς του. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός τραυματίας...

 Ένας 77χρονος θαμώνας τραυματίστηκε, όταν έπεσαν πάνω του σοβάδες από το ταβάνι του καφενείου μετά από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα για τον ίδιο, αφού η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του.

Στο σημείο επικρατεί πανικός, με τους θαμώνες να προσπαθούν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ του χτυπήματος και τους αστυνομικούς να παίρνουν καταθέσεις και να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνητό για τη σύλληψή τους.

Ελαφρά τραυματισμένη είναι και η γυναίκα ταχυδρόμος που δέχτηκε τα χτυπήματα των ληστών. Την πλησίασαν και όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες την πλάκωσαν στις σφαλιάρες. Βούτηξαν τα περίπου 10.000€ που μετέφερε και πριν φύγουν τη χτύπησαν με δύναμη στον σβέρκο!

Μιλώντας στο Newsit ο αντιδήμαρχος Θήβας, Παναγιώτης Ζερικιώτης, είπε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τους λαθρομετανάστες. Όλοι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και έχουν βγει στον δρόμο και ψάχνουν τους ληστές. "Φοβόμαστε ότι ο κόσμος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του", είπε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες ανέβηκαν σε μοτοσυκλέτα και έφυγαν προς την περιοχή των Λευκτρων. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και έχει στήσει μπλόκα σε δρόμους της περιοχής για να τους εντοπίσει...

Σε Αλιβέρι και Μεσσάπια αύριο, οι υποψήφιοι της ΝΔ

  Κλιμάκια Υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ θα επισκεφθούν αύριο τα δημοτικά διαμερίσματα Αυλωναρίου Αλιβερίου καθώς και τον παλίο δήμο Μεσσαπίων, όπου θα συναντηθούν με στελέχη της Ν.Δ από την περιοχή.


 Στο Δημοτικό διαμέρισμα Αυλωναρίου-Αλιβερίου το κλιμάκιο θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Λιάσκο Αναστάσιο, Γκάβαλη Στάματη, Δεμερτζή Βασίλη και Παππά Βασιλική καθώς και άλλα κομματικά στελέχη, όπου μετά από περιοδεία σε ΑΗΣ Αλιβερίου, Λέπουρα, Νεοχώρι, Αυλωνάρι, Χάνια Αυλωναρίου Γαβαλά, Αγιος Λουκάς Παραμερίτες, Τραχήλι, Θαρρούνια, Παρθένι, Αγιος Ιωάννης και θα καταλήξουν στο Κάραβο Αλιβερίου στην καφετέρια "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" για συζήτηση με τους πολίτες.

 Στο παλιό Δήμο Μεσσαπίων το κλιμάκιο θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Κεδίκογλου Σίμο, Παπαγρηγορίου Γιάννη, Λαίου Σίσσυ και Καπετάνιο Γιώργο και άλλα κομματικά στελέχη οπου μετά από περιοδεία σε Πολιτικά, Νεροτριβιά, Καμαρίτσα και Καστέλλα θα καταλήξουν στα Ψαχνά στη ταβέρνα "Ε.Αναστασίου- Α. Αποστόλου" το γνωστό μας Ψύλλο για ενημέρωση των προβλημάτων της περιοχής.

 Θεωρούμε ότι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας είναι η επαφή με τους πολίτες για την ανάδειξη των προβλημάτων και την προσπάθεια της επίλυσης τους.

Διεκόπη η δίκη Ψωμιάδη

Προσωρινά έχει διακοπεί η δίκη Ψωμιάδη με τον άλλοτε πρόεδρο της ΑΕΚ να  κατηγορείται για τις υπεξαιρέσεις και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της ΠΑΕ.

Λίγο πριν τις 10 ο Μάκης Ψωμιάδης συνοδευόμενος από άνδρες της ασφάλειας έφτασε στο Εφετείο Αθηνών  όπου θα εκδικαστούν δύο δίκες με τον άλλοτε πρόεδρο της Ένωσης να κατηγορείται για τις υπεξαιρέσεις και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η δίκη όμως φαίνεται δεν θα κρατήσει πολύ, αφού οι δύο πλευρές ζήτησαν διακοπή, διότι υπάρχει έγγραφο από τα Σκόπια που αναφέρει πως η έκδοση του πρώην προέδρου της Ένωσης αφορά μόνο την υπόθεση των στημένων αγώνων και όχι άλλες υποθέσεις όπως αυτή της ΑΕΚ.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα αποφασίσουν αν μπορεί να συνεχιστεί η δίκη και αυτή την ώρα οι δικαστές πραγματοποιούν σύσκεψη για να αποφασίσουν, αν η δίκη θα διακοπεί ορισμένες μέρες. Από την πλευρά της ΑΕΚ στο Εφετείο βρέθηκαν ο Ντέμης Νικολαΐδης, μαζί με τον Χάρη Οικονομόπουλο και τον Γιώργο Ρόκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Όλη την Στερεά Ελλάδα "οργώνουν" αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Όλη την Στερεά Ελλάδα "οργώνουν" αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεντρώσεις που έοχυν προγραμματισθεί είναι οι εξής:

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 6-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6/2012 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΥΠΑΛΙΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 10-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΙΣΤΙΑΙΑ-ΑΙΔΗΨΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 10-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ 11-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 11-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΘΗΒΑ: ΤΡΙΤΗ 12-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΜΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 13-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΛΙΒΕΡΙ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15-6-2012 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Πρεμιέρα για το "Asi"

Μια νέα τούρκικη σειρά έρχεται στις οθόνες μας και o τίτλος αυτής "ASI". Τα πιο σκοτεινά μυστικά βρίσκονται στα πιο ήρεμα νερά...

Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, μια όμορφη αγρότισσα κι ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία που ξεκινάει από το παρελθόν για να «στοιχειώσει» το μέλλον! Αγάπη και περηφάνια. Η σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο συναισθήματα θα είναι αναπόφευκτη.

Κανένας δεν γνωρίζει ποιον και πότε θα ερωτευτεί, όπως δεν μπορεί να επιλέξει και σε ποιο «κομμάτι» της γης θα γεννηθεί. Ο Ντεμίρ αφήνει τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη και γυρίζει στην πόλη που γεννήθηκε. Σκοπός της επιστροφής του είναι η εκδίκηση.

Τη μέρα που φτάνει στη γενέτειρά του, συναντά την Asi, τη γυναίκα που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή. Ο Ντεμίρ αναστατώνεται από την ομορφιά της και εκείνη τον ερωτεύεται με πάθος.

Τι θα συμβεί όμως όταν ανακαλύψει αυτό που απεγνωσμένα αναζητούσε; Η κοπέλα που του «έκλεψε» την καρδιά και η οικογένεια που έψαχνε, συνδέονται μ’ έναν απροσδόκητο τρόπο. Το μυστικό που θ’ αποκαλυφθεί θα κλονίσει τα αισθήματα και των δύο, αφού τώρα πια θα πρέπει να πολεμήσουν την αγάπη τους και ν’ αντισταθούν με οποιαδήποτε τίμημα… πριν να είναι πολύ αργά!

Απόψε στις 21:00 στον ΑΝΤ1...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΕΔΩ

Κλιμάκιο υποψηφιών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην B. Εύβοια

Κλιμάκιο υποψηφιών βουλευτών και στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς θα περιοδεύσει την Πέμπτη 7 Ιουνίου στην βόρεια Εύβοια. 


Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν με πολίτες και το τοπικούς φορείς στο Προκόπι, το Μαντούδι, την Αγία Άννα και την Ιστιαία.

Στην Ιστιαία θα γίνει πολιτική εκδήλωση στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του Κυνηγετικού Συλλόγου όπου θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την έξοδο από την κρίση.

Η Καλομοίρα περιμένει δίδυμα-«Τους έχω τρελάνει λίγο όλους»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Καλομοίρα που έμαθε πριν από λίγες εβδομάδες ότι είναι έγκυος με δίδυμα. Για την ώρα μένει σπίτι, δεν ανέχεται την μυρωδιά της κολόνιας του συζύγου και έχει γίνει πολύ περίεργη με το φαγητό.

«Όταν το μάθαμε, αρχίσαμε να κλαίμε με την πεθερά μου. Ήταν μεγάλο σοκ. Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου. Η μητέρα μου, μου είχε πει πολλές φορές ότι στην οικογένειά τους υπήρχαν δίδυμα και από την πλευρά του παππού και από την πλευρά της γιαγιάς, αλλά δεν το είχε πάρει καθόλου σοβαρά», δήλωσε η Καλομοίρα στο περιοδικό ΟΚ στο οποίο και αποκάλυψε τα ευχάριστα νέα.

Οι πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της -όπως συμβαίνει συνήθως- δεν έχουν υπάρξει και οι πιο εύκολες καθώς είναι φουλ σε έντονες ζαλάδες και ανακατοσούρες.

«Μένω στο σπίτι της πεθεράς μου γιατί έχω πολλές ζαλάδες και εμετούς. Εκείνη μου μαγειρεύει και με βοηθάει πολύ. Αισθάνομαι περίεργα γιατί όλες οι μυρωδιές με πειράζουν πολύ. Η πεθερά μου έχει πει στο Γιώργο να μη φοράει την κολόνια του γιατί η μυρωδιά με τρελαίνει. Επίσης έχω γίνει κουραστική με τα φαγητά! Μια μέρα θέλω μόνο μακαρόνια χωρίς τίποτα από πάνω, την επόμενη θέλω μόνο φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές με κέτσαπ και την επόμενη πατάτες φούρνου με φέτα από πάνω. Δεν ξέρω τι να πω, τους έχω τρελάνει όλους λίγο».

Αρτάκη: Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με ενημέρωση και συμβουλές που θα πρέπει να υιοθετηθούν στην καθημερινή μας πρακτική, διοργανώνει το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, στο Δημαρχείο της Νέας Αρτάκης, το προσεχές Σάββατο (9 Ιουνίου), από τις 9 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, -όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός- θα μπορούν να γίνονται και εξετάσεις αίματος στους παρισταμένους, δωρεάν από συνεργείο νοσηλευτριών.

Στο εδώλιο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στο Β' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως).

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον μεταπτυχιακού φοιτητή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από τη «Γιορτή Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη η αντιφασιστική πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά» καλεί σε κινητοποίηση τον κόσμο και στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «πρέπει να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης. Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευση».

Μάλιστα οι αρχές φοβούνται πως μπορεί να σημειωθούν επεισόδια έξεω από το Εφετείο ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και σε μέλη της Χρυσής Αυγής, γι αυτό τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα.
 
 
 iefimerida.gr

Το Σαββατοκύριακο τα έργα πεζοδρόμησης τμήματος της Ερμού

Η πρώτη φάση των εργασιών για την πεζοδρόμηση και του τμήματος της οδού Ερμού, από την Αβάντων έως και την Μπαλαλαίων, (που πραγματοποιήθηκε εντός του τριημέρου της αργίας του Αγίου Πνεύματος, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των εκεί καταστημάτων), ολοκληρώθηκε.

Η πρώτη φάση των εργασιών περιελάμβανε την αποξήλωση των παλαιών κυβόλιθων και την κατασκευή υποδομής ομβρίων υδάτων.

Η δεύτερη –και τελευταία- φάση των εργασιών θα περιλαμβάνει την πλακόστρωση του πεζόδρομου. Θα πραγματοποιηθεί δε αυτό το Σαββατοκύριακο (9 & 10 Ιουνίου), ώστε και πάλι να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των εκεί καταστημάτων.

H πεζοδρόμηση αναμένεται να τονώσει την αγοραστική κίνηση στην περιοχή

Δικάζεται ο Μάκης Ψωμιάδης για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων

Στο Εφετείο δικάζεται ο Μάκης Ψωμιάδης μετά την αναβολή που είχε πάρει η υπόθεση υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

Την προηγούμενη φορά ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάκη Ψωμίαδη είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μην εκδικαστεί η υπόθεση, καθώς ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλας βρισκόταν στις φυλακές των Σκοπίων.

Εκθέσεις Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

Σήμερα, 6 Ιουνίου, και ώρα 19:30, τα παιδιά - μαθητές του Εργαστηρίου θα παρουσιάσουν τη δουλειά του χρόνου που πέρασε. Το κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι από το παραμύθι του Δ. Μυταρά " Ροζαλία ". Τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους περιπλανήθηκαν στον κόσμο της φίλης Ροζαλίας τον οποίο μετά ζωγράφισαν και κατασκεύασαν.

Παράλληλα το τμήμα comics εκθέτει με σκίτσο και βιντεοπροβολές, δημιουργίες των μαθητών του.
Επίσης, οι μαθητές του τμήματος Αγιογραφίας θα παρουσιάσουν δικές τους εικόνες.
Η επίσκεψη στους χώρους του Εργαστηρίου θα είναι μια απολαυστική περιήγηση σ' έναν ονειρικό κόσμο παραμυθιού και ηρώων, που βγαίνουν μέσα από τα βιβλία.
Οι εκθέσεις των τμημάτων Αγιογραφίας, Comics και Δημιουργικής Δραστηριότητας ανηλίκων πραγματοποιούνται στους χώρους του Εργαστηρίου Τέχνης, Αντωνίου και Μητροπόλεως.
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Ιουνίου, ώρα 19:30
Διάρκεια εκθέσεων: 6 έως 15 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 18:30 – 20:30 εκτός Κυριακής

Δημιουργίες ενηλίκων μαθητών των τμημάτων Κοσμήματος και Κεραμικής του Εργαστηρίου Τέχνης θα παρουσιαστούν στο Κόκκινο Σπίτι.
Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Ιουνίου, ώρα 20:00
Διάρκεια εκθέσεων: 13 έως 24 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 19:00 – 22:00
Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 13:00 & 19:00 – 22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περισσότερα δείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκίδας - Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας.
Πλατεία Αγίου Δημητρίου, Χαλκίδα
Τηλ: 2221081811 και Fax: 2221086366
email:chalket@otenet.gr | www.chalket.gr

Ξεσπούν οι Λιμενικοί για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι από τα τέλη του 2007 οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα και τα φάρμακά τους, όπως και τους γιατρούς, τα πληρώνουν... από την τσέπη τους, καταγγέλει ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 7.500 οικογένειες Λιμενικών, για τέσσερα και πλέον χρόνια, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, με την αποστέρηση της πρόσβασής τους σε ιατρούς και φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι, με απόλυτη συνέπεια, καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

Ο κ. Σαϊτάκης αναφέρει, ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι στις αρχές του 2012 εξασφαλίστηκε ένα κονδύλι 4 εκατομμύριων ευρώ, απο το συνολικό ποσό των 7,5 εκατομμυρίων που οφείλονται απο το 2007 σε δαπάνες υγείας και αφορούν την καταβολή χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του λιμενικού, φαρμακεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό.

Τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικαλείται γραφειοκρατική διαδικασία, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων πληρωμής που έχουν συγκεντρωθεί και προσθέτει ότι οι ενώσεις των φαρμακοποιών, όπως και των γιατρών έχουν καταγγείλει πλέον τις συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα και δεν δέχονται παραπεπτικά σημειώματα απο τους λιμενικούς.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών του Λιμενικού τονίζει ότι ορισμένοι λιμενικοί και μόνον αυτοί που είναι στην Αθήνα, μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να πληρώσουν για ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και αν αυτά βέβαια υπάρχουν, απο τα φαρμακείο του ΝΙΜΙΤΣ και του Ναυτικού Νοσοκομείου.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρχηγούς των κομμάτων, καλώντας τους να επιδείξουν το ίδιο ενδιαφέρον και την ευαισθησία, όπως έπραξαν και για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους εκάστοτε υπευθύνους, για τον κίνδυνο απώλειας ζωής, δυστυχώς, όμως μάταια», τονίζεται στην επιστολή.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τέθηκε τον περασμένο μήνα σε συνάντηση που είχε η Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Συντήρηση και Αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας

English: aerial view of the Eretria ancient th...
 (Photo credit: Wikipedia)
Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν Ερετριανοί και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και τα πρώτα αποτέλέσμα δεν έργησαν να έρθουν.

Υπογράφηκε σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης του έργου «Συντήρηση και Αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας» μεταξύ του προέδρου του «Διαζώματος» Σταύρου Μπένου και των μελετητών Φωτεινής Μπέλλιου και Νίκης Αποστόλου.

Τα χρήματα για την εκπόνηση της μελέτης θα εκταμιευθούν από τον κουμπαρά που άνοιξε τον Απρίλιο του 2011 το διαδικτυακό σωματείο ανάδειξης αρχαίων μνημείων «Διάζωμα» μετά από πρωτοβουλία της «νονάς του θεάτρου» Κατερίνας Παππά και του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ερέτριας «Η Μέδουσα».
Enhanced by Zemanta

Πάνω από 700 ευρώ ο μέσος φόρος στα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα

Η προθεσμία για την -ηλεκτρονική- υποβολή των φοροδηλώσεων πήρε παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου...
Τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Το 65% των σημειωμάτων περίπου 200.000 είναι χρεωστικά και ο μέσος φόρος, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ξεπερνά τα 700 ευρώ, όση είναι δηλαδή η επιβάρυνση που προκύπτει μόνο και μόνο από το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο όριο, που έχει μειωθεί στα 5.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η πρώτη παρτίδα αφορά στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά και τώρα έρχεται η ώρα των πληρωμών, σε τρεις δόσεις έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φοροδηλώσεων πήρε παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου μέσω Διαδικτύου και ανεξάρτητα από τον αριθμό του ΑΦΜ και τις 2 Ιουλίου για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τράπεζες προσφέρουν στους φορολογούμενους ευκολίες πληρωμής των φόρων μέσω πιστωτικών καρτών και με πολλές άτοκες δόσεις.

Προϋπόθεση για να αξιοποιηθούν τα οφέλη είναι η εξόφληση του συνόλου της οφειλής προς την τράπεζα κάθε μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση, επιβαρύνονται με ετήσιους τόκους της τάξεως του 20%.
sofokleous10.gr

Τ. Στεφανίδου: Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι της στην Εύβοια! (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακά όμορφη είναι η αυλή του σπιτιού που έχουν στην Εύβοια η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος! 

 

Η παρουσιάστρια ανέβασε στο twitter πολλές φωτογραφίες από τον ανθισμένο κήπο της...



"Πρωταθλητής" των ποινών ο Άκης

Ποινή 100 βαθμών επέβαλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, επειδή είχε συλληφθεί να μιλάει στο κινητό του.

Πρόκειται για την ανώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας για όσους κρατούμενους πιάνονται στα ...πράσα να κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εντός φυλακής.

Οι βαθμοί ποινής λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κρατουμένου και κυρίως στις περιπτώσεις της υφ' όρων απόλυσης, της χορήγησης άδειας, του ευεργετικού υπολογισμού ημερών ποινής και άλλων ευεργετικών μέτρων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν παρών στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και παραδέχθηκε το παράπτωμα του.

Έσβησε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά στο Οριό.

Έσβησε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που ξέσπασε στο Οριό.

 

Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να καταφέρουν να την ελέγξουν.

 

Η φωτιά έκαψε  θάμνους και ελιές και δεν απειλήθηκαν τα σπίτια. Έίχε ξεσπάσει στο παλιό τον δρόμο που συνδέει το χωριό με τον Οξύλιθο.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε... ερωτική εξομολόγηση στον Τάσο Θεοδώρου!



Ο παρουσιαστής του "Φώτης & Μαρία Live", υποδυόμενος μια πρωταθλήτρια του bodybuilding, πήρε τηλέφωνο τον Τάσο από το "Πρωινό mou" και του έκανε… ερωτική εξομολόγηση! Ο Φώτης, αλά Ελένη Κιτσιόλα, του είπε ότι ξετρελάθηκε με την εμφάνιση του με το ολόχρυσο σακάκι στα βαφτίσια του Λιάγκα junior και θέλει να τον γνωρίσει.

Μάλιστα, μέρος της φάρσας ήταν να πει 5 φορές τη φράση: "Σε είδα και έπαθα! Είσα πολύ μπάνικο μωρό!"

Πως αντέδρασε ο Τάσος στην εξομολόγηση του Φώτη;

Απολαύστε το βίντεο!

Πρώτη η Ελλάδα σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ

Πρώτη στην ΕΕ σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις... της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα μας είναι τέταρτη στην ΕΕ (με 20%) στα ποσοστά περικοπών των δαπανών για την Παιδεία, ενώ προηγούνται η Λετονία (με 55%), η Ρουμανία (με 50%) και η Ουγγαρία (με 27%), χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ.

Σε 25 χώρες υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση από το 2008 ως σήμερα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και σε μόλις 14 δεν υπήρξαν.

Μεταξύ αυτών των χωρών που έγιναν μεταρρυθμίσεις βρίσκονται η Ελλάδα, αλλά και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία κλπ., ενώ μεταξύ των χωρών που δεν έγιναν βρίσκονται η Αλβανία, η Αρμενία, το Ισραήλ κλπ.

Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων σε 14 χώρες, ενώ σε 23 δεν υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις. Ωστόσο, η μορφή των ιδιωτικοποιήσεων ποικίλει. Έτσι, για παράδειγμα, στην Πολωνία οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην Ιρλανδία σε σχολές για δασκάλους και νηπιαγωγούς, ενώ στην Ολλανδία έχουν γίνει στα προγράμματα Δία Βίου μάθησης.

Να σημειωθεί ότι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις έχουν γίνει σε χώρες όπως Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία κλπ.
sofokleous10.gr

Νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Στερεάς με γιατρού

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αξιοποιώντας καταγγελίες ανακάλυψαν πως τα πρωτάκια του δημοτικού αποτελούν... φλέβα χρυσού για καρδιολόγους, οδοντιάτρους και οφθαλμίατρους.

Η καταγγελία αφορούσε στις περσινές εγγραφές. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος έγινε σε δημοτικό της Λαμίας τον περασμένο Ιανουάριο. Το πρόβλημα όμως της έλλειψης προσωπικού κρατούσε την υπόθεση στα συρτάρια.

Έστω όμως και με καθυστέρηση οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς διαπιστώθηκε ότι επί της ουσίας η εγγραφή στα δημοτικά σχολεία αποτελεί για κάποιους γιατρούς ευκαιρία για «κατάμαυρο» χρήμα αφού στην συντριπτική πλειοψηφία τους εξέδιδαν τα πιστοποιητικά που ζητούν τα σχολεία χωρίς απόδειξη!!

Η προϊσταμένη του ΣΔΟΕ Στερεάς Ιωάννα Γιαννοπούλου ζήτησε από τους Διευθυντές πρωτοβάθμιας και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας τα πιστοποιητικά που κατέθεσαν οι γονείς για την εγγραφής των παιδιών τους σε τρία σχολεία τα οποία θα επιλεγούν τυχαία.

Με αφορμή την υπόθεση της Λαμίας και την επιτυχία του ΣΔΟΕ Στερεάς έχει δοθεί εντολή να ξεσκονίσουν Πανελλαδικά γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Αυστραλία: Δύο Ελληνίδες υποψήφιες για τη Βουλή

Δύο Ελληνίδες της Αυστραλίας διεκδικούν την είσοδό τους στα πολιτειακά Κοινοβούλια της Δυτικής Αυστραλίας και της Βικτόριας.Το Φιλελεύθερο κόμμα της Δυτικής Αυστραλίας επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα της ομογενούς δημοτικού συμβούλου της Πέρθης Eleni Evangel (Ελένη Παρίση-Ευαγγελινού) στην έδρα Perth District στις πολιτειακές εκλογές του 2013.

Η 46χρονη ομογενής, προσωπικότητα της αυστραλιανής τηλεόρασης και παραγωγός -τα τελευταία 15 χρόνια παρουσιάζει πρόγραμμα Lifestyle στον τηλεοπτικό σταθμό ''9'' της Δυτικής Αυστραλίας- που εκλέχτηκε πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Πέρθης το 2005 και επανεκλέχτηκε το 2009 - θέτει υποψηφιότητα σε έδρα που κατέχει το Εργατικό Κόμμα με πλειοψηφία 7,7%.

Επιπλέον, Ελληνοαυστραλή υποψήφια επέλεξε και το Εργατικό Κόμμα Βικτόριας για την πολιτειακή έδρα Melbourne District.

Πρόκειται για τη δικηγόρο, δημοτική σύμβουλο Μελβούρνης Τζένιφερ Κάνης, η οποία θα αγωνιστεί για να κρατήσει την Εργατική έδρα στις επαναληπτικές εκλογές της 21ης Ιουλίου.

Το Εργατικό Κόμμα ελέγχει την έδρα από το 1995 και μετά τις εκλογές του 2010 η πλειοψηφία του αυξήθηκε σε 6%.
nooz.gr

Πρώτη η Ελλάδα σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ

Πρώτη στην ΕΕ σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα μας είναι τέταρτη στην ΕΕ (με 20%) στα ποσοστά περικοπών των δαπανών για την Παιδεία, ενώ προηγούνται η Λετονία (με 55%), η Ρουμανία (με 50%) και η Ουγγαρία (με 27%), χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ.

Σε 25 χώρες υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση από το 2008 ως σήμερα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και σε μόλις 14 δεν υπήρξαν.

Μεταξύ αυτών των χωρών που έγιναν μεταρρυθμίσεις βρίσκονται η Ελλάδα, αλλά και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία κλπ., ενώ μεταξύ των χωρών που δεν έγιναν βρίσκονται η Αλβανία, η Αρμενία, το Ισραήλ κλπ.

Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων σε 14 χώρες, ενώ σε 23 δεν υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις. Ωστόσο, η μορφή των ιδιωτικοποιήσεων ποικίλει. Έτσι, για παράδειγμα, στην Πολωνία οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην Ιρλανδία σε σχολές για δασκάλους και νηπιαγωγούς, ενώ στην Ολλανδία έχουν γίνει στα προγράμματα Δία Βίου μάθησης.

Να σημειωθεί ότι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις έχουν γίνει σε χώρες όπως Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία κλπ.
sofokleous10.gr

«Εμπόλεμη Ζώνη»: «Μια Καταιγίδα την Άνοιξη»

Ένα από τα πιο «μαύρα κεφάλαια» του αιματηρού πολέμου στη Βοσνία Ερζεγοβίνη «ανοίγει» το νέο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Μια Καταιγίδα την Άνοιξη», που μεταδίδει το MEGA την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στις 23.10.
Την άνοιξη του 1992 Σερβοβόσνιοι αστυνομικοί και παραστρατιωτικές ομάδες εισέβαλαν στα χωριά των Βόσνιων μουσουλμάνων στην περιοχή του Πριέντορ.  Στο πλαίσιο της επιχείρησης εθνοκάθαρσης πάνω από 30.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά οδηγήθηκαν σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης». 
Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 1992, στο ορυχείο Ομάρσκα, το πνευματικό κέντρο Τερνόπολιε και το εργοστάσιο Κέρατερμ ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.  Ο εφιάλτης των «στρατοπέδων» θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη «σφαγή» του πολέμου στη Βοσνία μετά τη Σρεμπρένιτσα.
«Όλα τα πτώματα συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορτηγά σε άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανείς από αυτούς.
Εγώ δεν έχω εντοπίσει κανέναν από τους δικούς μου. Σκότωσαν τον αδελφό μου, 15 ετών, τον πατέρα μου, τη γιαγιά μου, τρεις θείους μου, μια θεία μου, συνολικά 56 άτομα από την οικογένεια μου», λέει ο Μίρζαντ Ντουράτοβιτς που στα 17 του βρέθηκε κρατούμενος στην Ομάρσκα. «Δεν ξέραμε τι ήταν χειρότερο», θυμάται η δικαστής Νουζρέτα Σίβατς. «Να μετράς τους νεκρούς; Να βλέπεις αυτά τα βασανιστήρια; Να καθαρίζεις τα πατώματα από τα αίματα ή να ακούς τις φωνές;» Για τον 18χρονο, τότε, Σούντμπιμ Μούσιτς τα «στρατόπεδα θανάτου», όπου κρατήθηκαν χιλιάδες άμαχοι «ήταν μέρη που χαιρόσουν όταν σε σκότωναν με μια σφαίρα».
Είκοσι χρόνια μετά το αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια, στο νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης, τρεις επιζώντες των στρατοπέδων διηγούνται τη φρίκη ενός σύγχρονου «Άουσβιτς» δίχως τους θαλάμους αερίων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Γεράρδης
ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Σωτήρης Δανέζης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΕΡΕΥΝΑ: Δανάη Λειβαδά
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Άννα Χατζόγλου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΗΧΟΣ: Άρης Βιτάλης
ΜΟΝΤΑΖ / ΜΙΞΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος, Παύλος Κοντογιώργης
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λίτσα Δελή

Χαλκίδα: «Βασανισμός μεταναστών από αστυνομικούς και επιθέσεις Χρυσής Αυγής»

«Σκανδαλώδη κάλυψη στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής παρέχει η αστυνομία στη Χαλκίδα», όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες στο Βασιλικό Ευβοίας σημειώθηκε άγρια ρατσιστική επίθεση εναντίον Πακιστανών, με τους δράστες να προκαλούν ζημιές και σε καταστήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς. Την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 19.00, διοργανώνεται στην Ομόνοια συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Όπως τονίζει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή την Παρασκευή 1 Ιούνη, μέρα της διαδήλωσης στη Χαλκίδα κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στο Βασιλικό, «η Αστυνομία μετά από μπλόκο προσήγαγε πενήντα μετανάστες για να σταματήσει την συμμετοχή τους στη κινητοποίηση που είχαν καλέσει φορείς και κινήσεις».

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα στην διαδήλωση της 1ης Ιουνίου στη Χαλκίδα έγινε από την Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας, τη ΚΕΕΡΦΑ, την τοπική ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Χαλκιδέων, την Ε.Λ.Μ.Ε, τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Ουλαλούμ και την Πρωτοβουλία για δίκτυα έμπρακτης αλληλεγγύης-αντίστασης σε κάθε γειτονιά.

«Είχε προηγηθεί ‘επίσκεψη’ του αρμόδιου αστυνομικού οργάνου για την Εύβοια, ο οποίος προσήλθε την Δευτέρα 28 Μάη στο Εργατικό Κέντρο όπου διοργανώθηκε σύσκεψη για την καταγγελία των ρατσιστικών επιθέσεων και απαιτούσε από το πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ  να μην καλεστεί ανοιχτή διαδήλωση στη πόλη», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ και προσθέτει:

«Όμως, προχώρησαν ένα βήμα μπροστά στη τρομοκρατία. Κράτησαν οκτώ μετανάστες  ως τιμωρία ενώ συγγενείς τους καταγγέλλουν ότι τους ανέφεραν ότι αστυνομικοί μέσα στο ΑΤ  Χαλκίδας, πρώτα τους  χτύπησαν λέγοντας τους «ότι οργανώσατε διαδήλωση» και  μετά τους διασκόρπισαν σε άλλα τμήματα, όπως στη Λαμία. Κάνοντας  έτσι πιο δύσκολη την επικοινωνία και τη νομική στήριξη. Την Κυριακή 3 Ιούνη τα χαράματα ξανά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν καταδρομική επίθεση στο Βασιλικό σπάζοντας τα τζάμια και ρίχνοντας αναμμένο ξύλο με φωτιά σε χώρο θρησκευτικής λατρείας».

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί «τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων , την αριστερά , τα κινήματα να καταδικάσουν την τρομοκρατική στήριξη της Αστυνομίας στα ρατσιστικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής στο Βασιλικό».



tvxs.gr

*Φωτογραφία από το egnomi.gr

Stars System: H είσοδος του Δία στους Διδύμους

Στο Stars System αυτή την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει την είσοδο του Δία στους Διδύμους που πραγματοποιείται στις 11 Ιουνίου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο. Ποια ζώδια θα είναι οι πρωταγωνιστές της επιρροής του;


Ακόμη, μάθετε πού βρίσκεται η Μαύρη Σελήνη στο ωροσκόπιό σας και δείτε αναλυτικά τι φανερώνει η θέση της για τις αθέατες σκοτεινές πλευρές σας.

Stars System, την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 14:15, στον Alpha.

Λαμία: Σπίτι - θερμοκήπιο για χασίς! Με χειροπέδες δύο αδέρφια

Ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 38 δενδρύλλια.


Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στη Λαμία ένας 34χρονος και ο 29χρονος αδελφός του, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς.

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι των δύο δραστών στη Λαμία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν 38 δενδρύλλια ύψους από 0,5 έως 2,5 μέτρα, τα οποία καλλιεργούνταν σε γλάστρες, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο και μονωμένο δωμάτιο.

Ο φωτισμός για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων, γινόταν με ειδικό αυτοσχέδιο σύστημα πολλαπλών λαμπτήρων.

Τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...