Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ακόμη μια αυτοκτονία νεαρής στο Σχηματάρι

Μία νεαρή γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της πριν από λίγη ώρα στο Σχηματάρι.  


Η 26χρονη που ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr η γυναίκα είναι  ρωσικής καταγωγής και ζούσε ήρεμα με την οικογενειά της στην επαρχιακή πόλη.

Επίσημα πρωτάθλημα ο "Θρύλος", έπεσαν Εργοτέλης και Παναιτωλικός

Με νίκη 2-0 επί του Ατρόμητου, ο Ολυμπιακός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του φετινού πρωταθλήματος... Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.


Ο Μαρκάνο στο 61ο λεπτό και ο Φετφατζίδης στο 66ο πέτυχαν τα γκολ για τους πρωταθλητές, ενώ οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές Σάββατο, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Ξάνθη - Εργοτέλης            4-2
Αρης - Κέρκυρα               1-1
Ατρόμητος - Ολυμπιακός       0-2 
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός  4-0
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ           4-3
ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα           0-2
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 2-0
Δόξα Δράμας - ΑΕΚ            1-1

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
=================
1. Ολυμπιακός         73 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
-------------------------
2. Παναθηναϊκός       66 --ΠΛΕΪ ΟΦ
3. ΠΑΟΚ               50 --ΠΛΕΪ ΟΦ
. Ατρόμητος          50 --ΠΛΕΪ ΟΦ
5. ΑΕΚ                48 --ΠΛΕΪ ΟΦ
-------------------------
6. Αστέρας Τρίπολης   45
7. Άρης               39
. Λεβαδειακός        39
9. ΠΑΣ Γιάννινα       38
10. ΟΦΗ                37
11. Ξάνθη              36
12. Πανιώνιος          33
13. Κέρκυρα            32
-------------------------
14. Εργοτέλης          29 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
15. Παναιτωλικός       28 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
16. Δόξα Δράμας        17 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.
* Ο Άρης έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία και προερχόμενα από όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες, στελέχη από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού και από τις δύο βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης, από το χώρο των ΑΜΕΑ αλλά και άνεργοι.

Σημαντική μερίδα των υποψηφίων ήταν μέχρι πρότινος στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά πολλοί ήταν είτε ανένταχτοι είτε προέρχονται και από άλλους κομματικούς χώρους.

Τέλος η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ανακοινώνει ότι το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού που προβλέπει η νομοθεσία αφού φτάνει το 40,55 %.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη είναι υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας και στη Λάρισα και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης στην Α’ Θεσσαλονίκης.

 ΕΥΒΟΙΑ
Αγγελοπούλου  Ελευθερία  Ελευθ. Επαγγελματίας
Θέμελης Θεόδωρος Συνδικ. ΕΘΕΛ
Κουλούρης Γιώργος - Πνευμονολόγος

 ΒΟΙΩΤΙΑ
 Αποστόλου Νίκος   Επιχειρηματίας
Λυμπέρης  Αλέξανδρος     Δημοσιογράφος
Μαμούρης  Κώστας  Συντ. Δικαστικός
Στάση Μερόπη Συνταξιούχος

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Αλεξάκη  Μαρία   Δημοσιογράφος

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Μουστερή  Ιωάννα   Ιδιωτική Υπάλληλος
Παπαδόπουλος  Χρήστος  Τραπεζικός Υπάλληλος    
       
ΦΩΚΙΔΑ
Αντωνίου Γιώτα
Γραμματίκα Δέσποινα
Πέτρου Νίκος   Επιχειρηματίας

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ


Η σοκαριστική αποκάλυψη του Σαββιδάκη: «Κινδύνεψα να χάσω το παιδί και την γυναίκα μου»

Για πρώτη φορά, ο Γιάννης Σαββιδάκης αποκαλύπτει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του καθώς παραλίγο να χάσει ό,τι αγαπάει περισσότερο, τη γυναίκα του και το παιδί του.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός θυμάται με πόνο εκείνες τις δύσκολες στιγμές καθώς λέει:...


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΟΚ: Νέα αυτοκτονία ως ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σταυρούπολης στην Ξάνθη, η αυτοκτονία 45χρονου δασκάλου το απόγευμα του Σαββάτου ως ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο και την οικονομική καταστροφή που είχε προκαλέσει στον ίδιο και την οικογένειά του...

Όπως αναφέρει το xanthipress, πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πάσχα. Ο αυτόχειρας, παντρεμένος με παιδιά, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη.

Άφησε μάλιστα πίσω του πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας!

Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι γνωστού ηθοποιού - Απειλούσαν να τον σκοτώσουν

Αντιμέτωπος με δύο οπλισμένους κουκουλοφόρους ληστές ήρθε χθες βράδυ μέσα στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη, γνωστός ηθοποιός που για χρόνια ήταν στην τηλεόραση με δικές του εκπομπές αλλά πρωταγωνιστούσε και στο θέατρο. 

ΣYNEΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ήθελε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από την Ακρόπολη

The Parthenon
The Parthenon (Photo credit: Wikipedia)
Από το βράχο της Ακρόπολης απειλούσε να αυτοκτονήσει άντρας γύρω στα 40, ωστόσο αυτό αποφεύχθηκε έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να πείσουν τον άνδρα να μην πέσει στο κενό.

 O άνδρας παρέμεινε στο βράχο συνολικά περίπου δυόμισι ώρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση απελπισίας ήταν οικονομικοί.

Τα δέκα διαφορετικά «πρόσωπα» που έχει ο καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον όχι ως μία νόσος, αλλά ως δέκα διαφορετικές παθήσεις, από γονιδιακή άποψη, σύμφωνα με την μεγαλύτερη ως τώρα διεθνή γενετική έρευνα του είδους της.
Η μελέτη, η οποία χαρακτηρίστηκε ορόσημο, έρχεται να ξαναγράψει το «βιβλίο» της συγκεκριμένης ασθένειας, καθώς κάθε διαφορετικός όγκος στον μαστό απαιτεί και διαφορετικό είδος θεραπείας.

Οι Βρετανοί και Καναδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κάρλος Κάλντας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, που παρουσίασαν τη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Nature, τονίζουν ότι η νέα αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού θα βελτιώσει τη θεραπεία του, καθώς θα επιτρέψει την εξατομικευμένη χορήγηση φαρμάκων για την ιδιαίτερη περίπτωση κάθεασθενούς, πράγμα που θα επιτρέψει και την καλύτερη πρόγνωση της εξέλιξης της νόσου.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν όγκους του μαστού από 2.000 γυναίκες και, κάνοντας τις αναγκαίες συγκρίσεις, κατέληξαν σε ένα νέο μοριακό «χάρτη» της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Οι ερευνητές για πρώτη φορά ανέλυσαν με μεγάλη λεπτομέρεια τη γενετική σύσταση των καρκινικών κυττάρων από τα δείγματα που πήραν από τις καρκινοπαθείς, διαπιστώνοντας ποια γονίδια ήταν υπέρ-ενεργοποιημένα και ποια, αντίθετα, βρίσκονταν σε «καταστολή». Τελικά μπόρεσαν να ομαδοποιήσουν όλες αυτές τις γενετικές διαφορές σε δέκα διακριτές ομάδες καρκινικών όγκων.

Μέχρι σήμερα τα ανά τον κόσμο νοσοκομεία κάνουν γενικής φύσης τεστ για τον καρκίνο του μαστού, που χωρίζουν τους ασθενείς σε «ηπείρους», ενώ μετά τη νέα γενετική έρευνα, προκύπτει ένας νέος πιο αναλυτικός «χάρτης» που επιτρέπει πλέον τον διαχωρισμό των καρκινοπαθών σε «χώρες». Όμως θα χρειαστούν τρία έως πέντε χρόνια, ωσότου η νέα προσέγγιση εφαρμοστεί στην πράξη στα ογκολογικά νοσοκομεία.

Το προσδόκιμο επιβίωσης διαφέρει σημαντικά ανάμεσα στις δέκα διαφορετικές κατηγορίες καρκίνου του μαστού. Για παράδειγμα, οι γενετικοί τύποι 2 και 5 της νόσου φαίνεται να έχουν μέση πιθανότητα 40% για 15ετή επιβίωση, ενώ οι τύποι 3 και 4 έχουν πιθανότητα 75% για την ίδια χρονική περίοδο.

Δυστυχώς, προς το παρόν υπάρχει στοχευμένη θεραπεία μόνο για μία από τις μορφές του καρκίνου του μαστού. Οι άλλες εννέα κατηγορίες της νόσου πρέπει να αρκεστούν στις γενικού τύπου θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία.

Οι ερευνητές ελπίζουν όμως ότι, μετά την ταυτοποίηση των δέκα ξεχωριστών ειδών της νόσου, οι επιστήμονες θα καταφέρουν να βρουν ξεχωριστά φάρμακα για καθένα από αυτά.

Προς το παρόν οι καρκίνοι του μαστού διακρίνονται ανάλογα με την εμφάνισή τους στο μικροσκόπιο και τις βιοψίες των όγκων με βάση κάποιους βιοδείκτες. Η μεγάλη πλειονότητα των όγκων (πάνω από 70%) ανταποκρίνονται στις ορμονοθεραπείες όπως η ταμοξιφαίνη, με ποικίλα όμως ποσοστά επιτυχίας ανάλογα με την περίπτωση (μερικές ασθενείς τα πηγαίνουν καλά, ενώ άλλες όχι).
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως, αποτελώντας το 16% των συνολικών περιπτώσεων γυναικείων καρκίνων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα διαγνωσμένα περιστατικά καρκίνου του μαστού διεθνώς έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, από 641.000 το 1980 σε 1,6 εκατ. το 2010.

Κατά της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ o Φ. Κουβέλης

Όχι σε μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «με τις σημερινές του θέσεις και πολιτική» λέει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Υπογραμμίζει πως «αν οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν εξασφαλίζουν τους όρους που θέτουμε, τότε είναι έτοιμες να πεθάνουν την επόμενη μέρα της γέννησής τους».

Δηλώνει πως το κόμμα του είναι ανοικτό σε συνεργασίες υπό την προϋπόθεση «ότι θα υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις».

VIDEO: Τι έβαλε τη Φλορίντα να πιάσει ο Κωστόπουλος;

H Φλορίντα Πετροτσέλι από το πάνελ της "Μεσημεριανής Μελέτης" βρέθηκε στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου ως καλεσμένη.
Και βέβαια, δε γλίτωσε από τις δοκιμασίες του.

Κάποια στιγμή, ο Πέτρος Κωστόπουλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στο BlackOut και... της φόρεσε μια μάσκα στα μάτια.

Στη συνέχεια, την έβαλε μπροστά από τρία δοχεία και της ζήτησε να αναγνωρίσει τι είναι αυτά που πιάνει.

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ευ. Βενιζέλος: Νίκη στις εκλογές για μια συμμαχία υπευθυνότητας

Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος από ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία, τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος, Ευ. Βενιζέλος, στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Πασίγνωστος Ελληνας τραγουδιστης δήλωσε. Εχασα το σπίτι μου, φιλοξενουμαι στην αδερφή μου. ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ

Η πειρατεία στη μουσική και η πώληση των cd των καλλιτεχνών από παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές στα τέλη της δεκαετίας του ’90 τον έπληξε οικονομικά. 

 

Ο μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε στη Μένια Κούκου και τη Χριστιάνα Κοχλατζή πως είχε «πνιγεί» από τα χρέη και για αυτό αναγκάστηκε να «σκοτώσει» το σπίτι του και να το πωλήσει σε εξευτελιστική τιμή

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Frankfurter Allgemeine: Η Γερμανία δεν κερδίζει λεφτά από την Ελλάδα

Ένα προκλητικό για τον ελληνικό λαό άρθρο δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η οποία σε κείμενο με τίτλο «Ο μύθος των 400 εκατομμυρίων ευρώ», υποστηρίζει πως η Γερμανία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφεται, «πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Γερμανία κερδίζει χρήματα -μέσω τον πακέτων στήριξης- εις βάρος των Ελλήνων». Στην συνέχεια αφήνοντας αιχμές προς τους Έλληνες πολιτικούς για την προεκλογική διαχείρηση της οικονομικής κρίσης, τονίζεται πως «και σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιείται -αυτό το ψέμα- από πολιτικούς προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους κατά την προεκλογική τους εκστρατεία».

Στο δημοσίευμα δίνεται το παράδειγμα Γερμανών που έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις για την οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στις οποίες Έλληνες συνομιλητές τους, υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να δηλώνει πως σώζει την Ελλάδα την ώρα που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τόκους.


Frankfurter Allgemeine Zeitung
(Photo credit: Wikipedia)
Στην συνέχεια η εφημερίδα κάνει την διαπίστωση πως τέτοιες κουβέντες-κατηγορίες προς την Γερμανία μπορεί να ακούσει κανείς στην Ελλάδα από τον Δήμαρχο μίας μικρής πόλης μέχρι έναν απλό συνεπιβάτη στο τραίνο.

Με καθαρά ειρωνικό τρόπο η «Frankfurter Allgemeine» συνεχίζει, «εάν μάλιστα -έκπληκτος- κάποιος ρωτήσει πώς τους έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, η επόμενη ατάκα που θα ακούσει είναι:

Η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο χρήματα, τα οποία στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με τοκογλυφικό επιτόκιο. Έτσι, στη σφαίρα της -ανεξέλεγκτης- φαντασίας των Ελλήνων η Γερμανία κερδίζει μέχρι και δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την ελληνική κρίση» αναφέρει η εφημερίδα.

Στην συνέχεια σε σχόλιό της η εφημερίδα τονίζει πως «τα παραπάνω δεν είναι η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κυρίαρχη άποψη των Ελλήνων». Από τους σχολιασμούς του γερμανικού εντύπου δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, πως «η Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ».

Π. Καμμένος: «Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ

Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί για το κόμμα του ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη Real News.

«Πιστεύω, ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει ισχυρή κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι έδωσε «φιλί ζωής και παντοτινό όρκο στο ΠΑΣΟΚ».

Επικρίνει επίσης τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας: «Αλίμονο αν, προσπαθώντας να αναχαιτίσουμε το 4ο Ράιχ, επιστρέψουμε στο 3ο».

«Ανατροπή»: Ποιος φταίει για την καταστροφή; Ποιος έχει τη λύση;

Ποιος φταίει για την καταστροφή; Ποιος έχει τη λύση; Μια μεγάλη συζήτηση στην πρώτη προεκλογική «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι υποψήφιοι βουλευτές ξεκινούν την αντιπαράθεση: Διαφωνίες, συγκρούσεις, απόψεις. Τι έφταιξε; Ποια είναι η λύση; Πώς θα απαντήσει ο ψηφοφόρος; Πόσο θα καθορίσει την ψήφο το Μνημόνιο; Πόσα κόμματα θα βγάλει η κάλπη; Ποιοι θα μπουν στη Βουλή; Ποια είναι τα σενάρια για συνεργασίες; Ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα;

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Πεταλωτής (ΠΑΣΟΚ), Γεράσιμος Γιακουμάτος και Ευάγγελος Αντώναρος (Ν.Δ.), Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), Οδυσσέας Βουδούρης (ΔΗ.ΜΑΡ), Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξ. Έλληνες), Γιάννης Παπαμιχαήλ (ΛΑ.Ο.Σ).

Δέσμευση Αντ. Σαμαρά για διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού

EPP Summit March 2010
(Photo credit: European People's Party - EPP)
Τη δέσμευση ότι μετά τις εκλογές δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Θήβα, ενώ επανέλαβε ότι τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ του Ιουνίου θα προκύψουν από την περικοπή της κρατικής σπατάλης.
«Θα νικήσουμε γιατί διαφέρουμε από τους άλλους», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, παραθέτοντας τις διαφορές της ΝΔ από τους αντιπάλους της: «Τους έλεγα κόψτε τις σπατάλες του κράτους, εκείνοι όμως έκοβαν μισθούς και συντάξεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ «ενώνει τους Έλληνες», ενώ «άλλοι όπως το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σωθούν και άλλοι ποντάρουν στον φόβο και στην οργή του κόσμου».
Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι για να αρχίσει η ανάκαμψη χρειάζονται τρία πράγματα: να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια, να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη. Επανέλαβε επίσης ότι θα αποκαταστήσει τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα και διαβεβαίωσε θα πάρει μέτρα πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Nοσηλευτικό προσωπικό μόνιμα, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στις Καμάρες

Ένα ακόμη βήμα αναβάθμισης του ρόλου του και των παρεχόμενων υπηρεσιών του, για το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός:

- από τη Δευτέρα, 30 Απριλίου και καθημερινά, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως και τις 12:30 το μεσημέρι, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων (στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες) θα υπάρχει μόνιμα, νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι πολίτες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22210 81948

"Οργώνει" όλη την Εύβοια το ΚΚΕ

Communist Party of Greece
 (Photo credit: Wikipedia)

"Οργώνει" όλη την Εύβοια το ΚΚΕ και το τριήμερο αυτό μια και ανακοινώθηκαν πολλές ομιλίες και επισκέψεις υποψηφίων σε όλο το Νομό.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Κυριακή 22/4: 

Ο Γιώργος Μαρίνος θα περιοδεύσει στα χωριά του Αλιβερίου και το

απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Άγιο Λουκά. 
Η Σοφία Ντούρου θα μιλήσει το απόγευμα σε σύσκεψη γυναικών στη Χαλκίδα. 
Ο Γιώργος Αργύρης θα περιοδεύσει το πρωί στην Ερέτρια. 
Ο Βαγγέλης Σταματούκος το πρωί θα μιλήσει στη Στενή. Το απόγευμα θα περιοδεύσει στα χωριά Τριάδα, Άτταλη, Μακρυκάπα και θα μιλήσει στη Μακρυκάπα. 
Ο Αντώνης Κούκουρας και ο Γιώργος Αργύρης το απόγευμα θα περιοδεύσουν στην Δροσιά και τα Λουκίσια. 
Η Βαγγελιώ Παπασταθοπούλου θα περιοδεύσει στα χωριά Κρυονερίτη και Μηλιές. 
Ο Στάθης Λιαγκάκης θα περιοδεύσει στο Αχλάδι. 
Η Κούλα Βρανά το πρωί θα περιοδεύσει στα Στύρα και το απόγευμα θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στην Κάρυστο.

Δευτέρα 23/4: 

Το πρωί στις 11 στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος . 
Το απόγευμα ο Γιώργος Μαρίνος και ο Γιώργος Αργύρης θα περιοδεύσουν στα χωριά Φύλλα και Αφράτι και θα μιλήσουν στο Αφράτι. 
Η Σοφία Ντούρου το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βασιλικό στις 8 μμ. 
Ο Βαγγέλης Σταματούκος θα περιοδεύσει στα χωριά της Δίρφυς. 
Ο Αντώνης Κούκουρας θα περιοδεύσει στο Δοκό. 
Η Παπασταθοπούλου Βαγγελιώ θα περιοδεύσει στη Συννασό. 
Ο Στάθης Λιαγκάκης θα περιοδεύσει στο Μαντούδι.

Enhanced by Zemanta

Διέξοδος: Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν τον Ιούνιο

Τα νέα δεδομένα και η έντονη πολιτική επικαιρότητα καλούν τους πολίτες να πάρουν σημαντικές αποφάσεις τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και μπροστά στην κάλπη. Μία απόπειρα αναζήτησης ενός νέου πολιτικού σκηνικού μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα αποτελεί η πολιτική εκπομπή Διέξοδος.

Η Ελλάδα στην τελική ευθεία για τις εκλογές: Αυτή την Τρίτη, η εκπομπή Διέξοδος αναλύει τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν τον Ιούνιο. Ποια θα είναι και πώς θα υλοποιηθούν; Η περικοπή δημοσίων δαπανών θα οδηγήσει ή όχι σε περικοπές μισθών και συντάξεων;

Στο στούντιο της εκπομπής, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου υποδέχεται τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κ.Κ.Ε., Μάκη Μαΐλη, τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρη Παπαδημούλη και την Επικεφαλής της Προεκλογικής Εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη. Στη συζήτηση παρεμβαίνουν γνωστοί δημοσιογράφοι.

Με αυξημένα προβλήματα τα μωρά της εξωσωματικής

Κατά ένα τρίτο είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες μελλοντικών προβλημάτων για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί... με εξωσωματική ή άλλη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε σχέση με το μωρά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό.

Οι Κινέζοι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που γεννιούνται με υποβοηθούμενο τρόπο, έχουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων σε ποσοστό 37% κατά μέσον όρο.

Οι ερευνητές δεν αιτιολόγησαν τον αυξημένο αυτό κίνδυνο και σε ποιο βαθμό αυτός οφείλεται στην ίδια την τεχνολογία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή στους γονείς που έχουν προβλήματα σύλληψης.

Η νέα μελέτη δεν διαπίστωσε διαφορετικό κίνδυνο ανάμεσα στις δύο τεχνικές: της εξωσωματικής γονιμοποίησης (το ωάριο της μητέρας γονιμοποιείται εκτός της μήτρας και μεταφέρεται μετά σε αυτήν) και της σπερματέγχυσης (το σπερματοζωάριο εισάγεται απευθείας στο ωάριο).

Ο κίνδυνος και στις δύο περιπτώσεις αφορά διάφορα όργανα και λειτουργίες του μωρού, όπως τα γεννητικά όργανα, τον σκελετό, το πεπτικό σύστημα, το νευρικό σύστημα κ.α.
medicalnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...