Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιά στα Ψαχνά

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Ψαχνά Ευβοίας.

 Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή κοντά στην Αγία Τριάδα.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίδοξος φονιάς των δρόμων

Οι φωτογραφίες δείχνουν με τι θράσος κυκλοφόρησε στο δρόμο ένας οδηγός φορτηγού Λίμνη Ευβοίας-Χαλκίδα το μεσημέρι της  Τρίτης 5 Ιουλίου, έχοντας στην καρότσα ΜΕΓΑΛΟΥΣ κορμούς δέντρων και χωρίς να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για τα διερχόμενα οχήματα.

Η πόρτα της καρότσας ήταν ανοιχτή επειδή οι κορμοί εξείχαν από αυτή και δεν ήταν δεμένοι. Τι θα γινόταν αν τουλάχιστον ένας από αυτούς τους κορμούς έπεφτε στο δρόμο και κατόπιν έπεφτε πάνω του κάποιο αυτοκίνητο;

Θα έφταιγε η κακιά στιγμή; Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι και τόσο καλές από άποψη ποιότητας, αφού τραβήχτηκαν εν κινήσει μέσα από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έφυγε στις 12:15 από τη Λίμνη Ευβοίας.



Αναγνώστης

ΣΤΕΝΗ: Είδαν τον χάρο στο... πιάτο τους!

Tον χάρο με τα ίδια της τα μάτια, είδε μία οικογένεια η οποία έτρωγε αμέριμνη σε ταβέρνα της Στενής, μέχρι που δίπλα τους έγινε τροχαίο και εξαρτήματα από το αυτοκίνητο έφτασαν στο.... πιάτο τους! Η φωτογραφία ντοκουμέντο τα δείχνει όλα. Ο αυτόπτης μάρτυρας μιλά για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.
"Σήμερα κατά τις 6 το απόγευμα ήμασταν με την οικογένεια και ένα φίλο στο χωριό και τρώγαμε σε ταβέρνα γνωστού. Καθώς μιλούσαμε, ακούμε δυνατό θόρυβο και βλέπουμε ένα αυτοκίνητο στον αέρα και άπειρα συντρίμμια να έρχονται κατά πάνω μας. Tο αυτοκίνητο σκάει πάνω σε ένα τοιχίο απ' την μεριά μας και μετά στην άλλη μεριά του δρόμου όπου και τελικά σταμάτησε. Τα συντρίμμια από την πρόσκρουση όμως, πλαστικά, γυαλιά, μάρμαρα και κομμάτια τσιμέντου, ήρθαν στην αυλή της ταβέρνας όπου καθόμασταν και μόνο η τέντα (που έσπασε) μας προφύλαξε από τον τον τραυματισμό

Το πιάτο μου πάντως έσπασε από ένα κομμάτι μάρμαρο το οποίο κατάφερε να περάσει ανάμεσα από όλους μας χωρίς να χτυπήσει κανένα.Τρέχουμε στο αυτοκίνητο και βλέπουμε τον οδηγό γερμένο αναίσθητο πάνω στην ζώνη να αιμορραγεί από το στόμα και την μύτη. Καλώ αμέσως το 100 και τους λέω ακριβώς τι έχει συμβεί ενώ μου εξηγούν ότι θα καλέσουν αυτοί το ΕΚΑΒ. Εν τω μεταξύ, ο δρόμος έχει γεμίσει λάδια και κομμάτια από την μηχανή (το σασμάν είχε πεταχτεί στην μέση του δρόμου, μαζί με το ρολόι του οδηγού) και βάζουμε κορύνες και ξύλα πιο πάνω για να μην γίνει και άλλο ατύχημα.

Ο οδηγός, νέος άνθρωπος από το διπλανό χωριό από ότι μάθαμε, ανέπνεε με δυσκολία και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Τα εξηγώ αναλυτικά στο ΕΚΑΒ που με ξαναπήρε για να ρωτήσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των εμπλεκομένων στο ατύχημα και την κατάσταση τους.
Όταν σιγουρευτήκαμε ότι ήταν ασφαλής μέσα στο αυτοκίνητο από περίπτωση πυρκαγιάς, του φέραμε απλά ένα μαξιλάρι για να μην γέρνει το κεφάλι πάνω στην πόρτα. Κανείς δεν τόλμησε να τον μετακινήσει (και ορθώς πιστεύω, αφού μπορούσαμε να του κάνουμε πολύ χειρότερη ζημιά).
15 λεπτά αργότερα, αφού συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξουν οι μπροστινές πόρτες ξανακαλώ το 100 και τους λέω ότι θα χρειαστεί και πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό. Στα 20 λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο και ελάχιστα αργότερα η αστυνομία.

Οι τραυματιοφορείς του πέρασαν κολάρο και τον έβγαλαν παραβιάζοντας την πίσω πόρτα που δεν είχε στραβώσει τόσο. Για αγροτική περιοχή, ο χρόνος ανταπόκρισης δεν ήταν κακός. 10 λεπτά αργότερα ήρθε και η πυροσβεστική. Το αυτοκίνητο (σχετικά παλιό μοντέλο χωρίς αερόσακους) φυσικά κατεστραμμένο ολοσχερώς, ενώ σοβαρότατες ζημιές προκλήθηκαν και στην ταβέρνα. Ήμασταν πολύ τυχεροί που δεν χτυπήσαμε. Λίγο αργότερα το τράβηξαν με ένα αγροτικό για να ανοίξει ο δρόμος, ενώ εντύπωση μας έκανε ότι δεν υπήρχε πουθενά σημάδι φρεναρίσματος."

www.evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...