Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

51χρονος με ναρκωτικά και taser κυκλοφορούσε στη Χαλκίδα

Συνελήφθη, χθες 1 Νοεμβρίου το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 51χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 51χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,7) γραμμαρίων,
  • μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας taser.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ιστιαία: Έπαιζαν ζάρια σε ψητοπωλείο και βρέθηκαν με χειροπέδες

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 25 ετών και ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα - ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας του 41χρονου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εντός του καταστήματος, ο 41χρονος ιδιοκτήτης και οι δύο θαμώνες (25χρονος και 44χρονος), έπαιζαν σε τραπέζι με πράσινη τσόχα, το παράνομο τυχερό παιχνίδι "Ζάρια".

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των 335 ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια του απαγορευμένου παιχνιδιού,

• δύο ζεύγη ζάρια και

• μία πράσινη τσόχα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Χαλκίδα: Τον άφησαν ελεύθερο και συνέχισε να ανοίγει αυτοκίνητα!

30χρονος ομογενής από το Καζακστάν έχει συλληφθεί επανειλημμένα για κλοπές και παράβαση του νόμου για ναρκωτικά, ενώ από το 2002  προφυλακίζεται κάθε τόσο σε διάφορες φυλακές

Κάθε τέσσερις μήνες... πέφτει στα χέρια των αστυνομικών ένας διαρρήκτης αυτοκινήτων με πλούσιο παρελθόν! Από τον περασμένο Απρίλιο, συνελήφθη ξανά τον Αύγουστο και τώρα για τρίτη φορά, αλλά κάθε φορά οι δικαστικές αρχές τον αφήνουν ελεύθερο με αποτέλεσμα να έχει «ανοίξει» συνολικά 36 οχήματα!

Ο 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν έχει συλληφθεί επανειλημμένα για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ από το 2002  προφυλακίζεται κάθε τόσο σε διάφορες φυλακές. Όταν τον βρήκαν στη Χαλκίδα οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τον υπέβαλαν σε έλεγχο, βρήκαν στην κατοχή του τέσσερα μαχαίρια και ένα κατσαβίδι, ένα φορητό υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν πολυφορτιστή, ένα τηλεχειριστήριο ηχοσυστήματος αυτοκινήτου, τέσσερα κινητά και μία θήκη, έναν φακό, ένα ζευγάρι γάντια, ένα δερμάτινο πορτοφόλι, δύο σακίδια, ένα πολυεργαλείο, ένα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, αλλά και 0,8 γραμμαρίου ηρωίνης και πέντε ναρκωτικά χάπια!

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι, πριν από την σύλληψή του, είχε διαρρήξει πέντε  αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Τον περασμένο Αύγουστο ο 30χρονος είχε  είχε συλληφθεί για άλλες οκτώ κλοπές από οχήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Αλλά και τον Απρίλιο, είχε κατηγορηθεί για άλλες... 24 διαρρήξεις αυτοκινήτων! Τώρα,
σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του για διακεκριμένες  κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και κατοχή ναρκωτικών με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή. 

Πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Δαυΐδ

 
Το διήμερο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στην ομώνυμη Μονή της Β. Ευβοίας.

Το Απόγευμα της Πεμπτης, κατά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου στη Μονή, τον υποδέχτηκαν στα προπύλαια της ο Ηγούμενος Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, σύσσωμη η αδελφότητα της Μονής, συμπανηγυριστές Κληρικοί και πλήθος πιστού λαού και στη συνέχεια τελέσθηκαν οι ακολουθίες του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς τον Όσιο Δαβίδ.


Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα και συγκινητικά περί του προσώπου του Οσίου Δαυΐδ, καλώντας όλους να τον μιμηθούν στη ζωή τους, ενώ ακολούθησε η Λιτανεία πέριξ του Καθολικού της Μονής κατά την οποία τελέσθηκε και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Τη νύκτα ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος αδελφού της Ι. Μονής Αρχιμ. Δαυΐδ Ψαράκη.


Την επομένη ημέρα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θ. Λειτουργίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχίμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Κατά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την εκεί παρουσία του και την λαμπρότητα της πανηγύρεως, συνεχάρη τον Ιεροκήρυκα και ευχήθηκε προς πάντας, παρόντες και μη, να είναι πλήρεις «ουράνιας ευλογίας», κατά την προσφιλή φράση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (+1991).

Προς όλους τους προσκυνητές διανεμήθηκε ευλογημένο φαγητό και το σύνολο των πανηγυρικών ακολουθιών μεταδόθηκε απευθείας από τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...