Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Άνοιξαν τα μάτια και είδαν... τους ληστές από πάνω τους!

Θύμα ένα ζευγάρι στο Σχηματάρι που ξύπνησε με τρεις διαρρήκτες μέσα στο σπίτι του!

Ήταν λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα όταν οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας το παράθυρο της κουζίνας.

Οι 61χρονος και η 60χρονη σύζυγός του, τους είδαν ξαφνικά μπροστά τους, να τους απειλούν με ένα μαχαίρι.

Οι κλέφτες που φορούσαν κουκούλες, στη συνέχεια κλείδωσαν το ζευγάρι σε ένα δωμάτιο για να μπορέσουν να ψάξουν το σπίτι ανενόχλητοι.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ληστεία για 35 ευρώ, 1 ρολόϊ και 3 κινητά στην Αυλίδα!

Συνεχίζονται οι έρευνες, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες, (08-12-2011), το απόγευμα, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία, στη παραλία Αυλίδας Ευβοίας.

Οι τρεις δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας μάλλινους σκούφους, εισήλθαν σε οικία, ιδιοκτησίας 64χρονου, από ανασφάλιστη πόρτα εισόδου και με την απειλή όπλου (πιστολιού), μαχαιριού και σφυριού, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την 60χρονη σύζυγό του.

Οι δράστες αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ, ένα (1) ρολόι χειρός και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Enhanced by Zemanta

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας


Στο Υπουργείο Υποδομών βρέθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κλέαρχος Περγαντάς μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας Αθ. Μπουραντά, όπου παρουσία στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Οικονομίδη.

Σημαντική θετική εξέλιξη  αυτής της συνάντησης, ως συνέχεια διαρκών επαφών του Περιφερειάρχη με την ηγεσία του Υπουργείου, ήταν η εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης από το εθνικό σκέλος για την κατασκευή του Νοσοκομείου της Χαλκίδας. Όπως είναι γνωστό το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 70.485.000 €, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 22 εκ. € από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ).

«Είχαμε ήδη ανακοινώσει  την απόφασή μας να εντάξουμε  και να χρηματοδοτήσουμε το Νοσοκομείο της Χαλκίδας με 22 εκ. € από το δικό μας πρόγραμμα, κάνοντας μια
καθοριστική κίνηση, για να αντιμετωπιστεί και σε Εθνικό επίπεδο κατά προτεραιότητα ένα έργο – ορόσημο για την περιοχή», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Μ΄αυτή την κίνηση επιδιώξαμε την διεκδίκηση των εθνικών πόρων για να ολοκληρωθεί το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με όλον τον απαραίτητο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και να λειτουργήσει καλύπτοντας τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός Γενικού Νοσοκομείου 278 κλινών. Σήμερα, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, όπως προέκυψε από τη συνάντησή μας με την ηγεσία του Υπουργείου είναι η διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης, αυτού του μεγάλου και αναγκαίου έργου για την Χαλκίδα και την Εύβοια»
«Επιπλέον σήμερα», συνεχίζει  ο Περιφερειάρχης, «είχαμε μια  εκτεταμένη συζήτηση για τα έργα του πρωτεύοντος εθνικού δικτύου, αρμοδιότητας του Υπουργείου, που χωροθετούνται στη Στερεά Ελλάδα και διεκδικούμε την ολοκλήρωση των μελετών και της κατασκευής τους.»

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν :
  • Η επιτακτική αναγκαιότητα των οδικών έργων του Βόρειου και Νότιου άξονα της Εύβοιας και ιδιαίτερα η ολοκλήρωση της μελέτης της παράκαμψης Χαλκίδας, καθώς και οι παρακάμψεις Βασιλικών και Αμαρύνθου.
  • Η υλοποίηση του έργου «Καστρί – Μακρακώμη / με παρακάμψεις Μάκρης και Μακρακώμης» (τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι), που ήδη έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Προσπελασιμότητα», με προϋπολογισμό 30,6 εκ. €.
  • Η κατασκευή του δρόμου Ιτέα – Γαλαξείδι (τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο) 
«Συνεχίζουμε τις  προσπάθειές μας και τις παρεμβάσεις  μας, έτσι ώστε τα εθνικά έργα που αφορούν την Περιφέρειά μας να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αναγκαιότητά τους και να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση και κατασκευή σύγχρονων οδικών έργων στη Στερεά Ελλάδα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...