Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ημερολόγιο αφιερωμένο στην Αιολική Κύμη της Μικράς Ασίας


Αφιερωμένο στην Αιολική Κύμη της Μικράς Ασίας είναι το ημερολόγιο του 2013,της Εταιρείας Ευβοϊκών σπουδών .

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα,   θα γίνει η παρουσίαση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κύμης (Γηροκομείο).

 Θα ακολουθήσει προβολή DVD με φωτογραφικό υλικό από το χώρο των ανασκαφών, για να περιηγηθούν όλοι οι παριστάμενοι τα ερείπια της σημαντικότερης πόλης της Αιολίας

Χωρίς ρεύμα τα Ψαχνά, Μακρυμάλλη και άλλες περιοχές.


Μεγάλη ήταν η  ταλαιπωρία των κατοίκων των Ψαχνών αλλά και πολλών ακόμη τοπικών διαμερισμάτων της Μεσσαπίας  αφού έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα   από τις 11:30 το πρωί λόγω βλάβης που είχε κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ. 

Η βλάβη βέβαια αποκαταστάθηκε μιάμιση ώρα αργότερα.

Η διακο΄πή έγινε γιατί κάηκε μετασχηματιστής με αποτέλεσμα να παραμείνουν πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη των Ψαχνών "ήλθε" λίγο μετά τις 16:00 αλλά  στον οικισμό Μακρυμάλλη αλλά και σε πολλά τοπικά διαμερίσματα της Μεσσαπίας το πρόβλημα συνεχίζεται, αφού παραμένουν χωρίς  ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα σε επαγγελματίες, καταστηματάρχες , επιχειρήσεις αλλά και πολίτες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς μας ανέφεραν:

"Σήμερα η κατάσταση ήταν τραγική. Ο τζίρος μας λόγω της διακοπής ρεύματος γνώρισε την σημερινή ημέρα κατακόρυφη πτώση. Δεν είναι πράγματα αυτά. Σε άλλες χώρες του κόσμου ένα τέτοιο πρόβλημα θα είχε αποκατασταθεί μέσα σε λίγα λεπτά και εδώ χρειάστηκε τόσες ώρες. Η ζημία που υποστήκαμε εμείς ποιος θα μας την πληρώσει";

Επίσης ανέφεραν: " Εμείς πληρώνουμε τη ΔΕΗ για να μας παρέχει υπηρεσίες ρεύματος ανάλογες με αυτές που πρέπει , αλλά απ' ότι και εσείς βλέπετε αυτές δεν παρέχονται. Και μετά θέλουν και αύξηση των τιμολογίων, αν είναι δυνατόν".

Με πληροφορίες από το messapianews.gr

Ευνοϊκή ρύθμιση για πυρόπληκτους επαγγελματίες του 2007

Δυνατότητα αναστολής στην καταβολή των δόσεων που οφείλουν στα πιστωτικά ιδρύματα για το διάστημα από 01/01/2012 έως και 31/12/2012, παρέχεται στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι τις 28/02/2013, ενώ η απόφαση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της σχετικής υπουργικής απόφασης (36579/ Β1666/27-8-2007) και δεν έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι τόκοι του χρονικού διαστήματος της αναστολής, θα βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού.

Επίσης, οι δόσεις των οποίων η καταβολή ανεστάλη κατά τα ανωτέρω, προσαυξάνονται ισόποσα και αποπληρώνονται μαζί με τις τελευταίες δύο εναπομείνασες δόσεις.

Αναγνωστάκης: «Θα πρέπει να υπάρξει πολιτική αναζήτηση ευθυνών» για τη λίστα Λαγκάρντ

«Θα πρέπει να υπάρξει πολιτική αναζήτηση ευθυνών» για τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημ. Αναγνωστάκης , στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στην εκπομπή: «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Βασίλη Μπεσκένη.

 «Σε ό, τι έχει να κάνει με τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε δυο ζητήματα. Το ένα είναι αν αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω έχουν φορολογηθεί ή όχι; και από την άλλη είναι τα πολιτικά πρόσωπα, που εκεί εμπλέκεται η επιτροπή του πόθεν έσχες, που θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες.» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Για το θέμα της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ είπε: « Δεν είναι μόνο τα 147.000 ευρώ, ακούστηκαν και για 12 εκατομμύρια μαύρη τρύπα, για αυτό θα ασχοληθούμε; Δεν είναι ένα μείζον ζήτημα, αυτό δεν θα πρέπει να απασχολήσει το πολιτικό σύστημα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε πρώτο χρόνο και να υπάρξουν απαντήσεις; Διότι ο προηγούμενος γενικός γραμματέας δεν άφησε απλά σκιές, έδειξε με τον δικό του τρόπο ότι πίσω από αυτό υπάρχει και κάτι μεγαλύτερο. Θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή πολιτική αναζήτηση ευθυνών και για το προηγούμενο διάστημα.»

Αποστόλου για τις προθέσεις της εκκλησίας για την αγροτική γη: Ποια εμπόδια εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος ;

O Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με αφορμή την πρόθεση της εκκλησίας να παραχωρήσει για χρήση αγροτική γη :

Πολύ θετική η εξαγγελία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να διαθέσει τη γη που ανήκει στην εκκλησία σ΄ αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν «συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας και βοσκής».Ταυτόχρονα βέβαια κάλεσε την πολιτεία να άρει τα εμπόδια «ώστε αυτή η λίγη περιουσία που απέμεινε στην εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού».

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα : ποια εμπόδια εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος ;

Αν αφορούν τη χρήση της γης, τέτοια δεν υπάρχουν, αφού είτε αγροτική είναι, είτε δασική, η καλλιέργεια της πρώτης και η βόσκηση της δεύτερης δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα για να υπηρετηθούν.

Αν εννοεί το ιδιοκτησιακό, είναι άλλο ζήτημα που οπωσδήποτε δεν έχει σχέση με τη χρήση της παραχώρησης αλλά με τη κυριότητα , για την οποία έχει εκφράσει κι άλλες φορές τις απόψεις του, τότε τα πράγματα αλλάζουν, γιατί αφορούν εκείνες τις εκτάσεις γης που το ελληνικό κράτος παρείχε στους διαχειριστές, στην προκειμένη περίπτωση στις μονές και στην εκκλησία, μόνο την επικαρπία, κρατώντας για λογαριασμό του την κυριότητα και ως τίτλους σ' αυτή την καταγραφή η εκκλησία επικαλείται τα βυζαντινά χρυσόβουλα και τα τουρκικά ταπία που κατέχει ,.

Μια τέτοια αναγνώριση όμως θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη νομιμοποίηση διεκδικήσεων και άλλων εκατομμυρίων στρεμμάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, και μάλιστα ενδέχεται να οδηγήσει και στην κατάργηση του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου.

Οπότε αν τελικά εκποιηθεί η ακίνητη δημόσια περιουσία, όπως με το μνημόνιο έχει συμφωνηθεί, χαριστεί η διακατεχόμενη γη όπως ζητά ο Αρχιεπίσκοπος και αποδοθεί η καταπατημένη γη με την καταβολή τιμήματος , όπως σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών , τότε τι θα μείνει τελικά σ' αυτή τη χώρα για να μπορέσει να σταθεί ξανά όρθια;

Η πίτα του συλλόγου "ΥΠΑΡΧΩ" Εύβοιας

Ο σύλλογος "ΥΠΑΡΧΩ" Εύβοιας, υποδέχεται την νέα χρονιά 2013 με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 20/1/2013 το μεσημέρι (1 μ.μ.) στο κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» που βρίσκεται στον Καράμπαμπα (στο δρόμο προς Άγιο Μηνά Κάνηθος τηλ. 2221078938)

* ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

* Το Εορταστικό μενού που έχει επιλεγεί και περιλαμβάνει : πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο, κρασί, αναψυκτικά, και ζωντανή μουσική, κοστίζει μόνο 18 ευρώ κατ΄ άτομο.

* Καλούνται τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όλοι οι φίλοι του λαϊκού τραγουδιού να δηλώσουν για μια ακόμη φορά το παρόν τους.

* Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για προμήθεια προσκλήσεων, στα τηλέφωνα : 2221021069 * 2221084044 * 6974109806.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...