Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΣΟΚ στο θέατρο της Άννας Βαγενά: Ηθοποιός έπαθε κρίση πανικού πάνω στη σκηνή!!

Η Άννα Βαγενά ερμηνεύει για πέμπτη χρονιά το συγκλονιστικό ρόλο μιας μητέρας, μετανάστριας από την Τιφλίδα στην Ελλάδα, στο βραβευμένο, συγκινητικό και αυθεντικά λαϊκό αυτό έργο, που φέτος μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Σάββατο 21.30 το βράδυ και ο κόσμος περιμένει υπομονετικά να ξεκινήσει η παράσταση «Το Γάλα».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αγανάκτηση στο Αλιβέρι για την διοικητική αναδιάρθρωση στον ΑΗΣ

Μεγάλη αγανάκτηση  επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής Αλιβερίου, από την απόφαση της πολιτείας μέσω της ΔΕΗ, να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της, με συγχώνευση των εργοστασίων Κερατσινίου- Λαυρίου -Αλιβερίου, με έδρα τον ένα εκ των σταθμών της Αττικής.

Εντάσσει δηλαδή τον ΑΗΣ Αλιβερίου καταργώντας θέσεις εργασίας, σε ένα σταθμό που θα απέχει πάνω από 150 χιλιόμετρα.

Το όποιο οικονομικό όφελος από κάτι τέτοιο θα είναι ελάχιστο και ασήμαντο μπροστά στα προβλήματα από τη δυσλειτουργία που θα προκύψει.

Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση των συγχωνευόμενων ΑΗΣ και η απουσία σε τοπικό επίπεδο Διευθυντού και Τομεαρχών είναι ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά την ανάπτυξη της περιοχής του Αλιβερίου αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα ανακύψουν σε καταστάσεις ανάγκης.

Διακόπηκαν τα γυρίσματα του Αντρέα Μικρούτσικου στην Κύπρο!

Η εταιρεία παραγωγής του κυπριακού show, εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας του παρουσιαστή!

Ο Αντρέας Μικρούτσικος το τελευταίο διάστημα πηγαινοέρχεται στην Κύπρο, εκεί όπου ετοιμάζει το νέο του τηλεοπτικό project "Το Μεγάλο Μυστικό". Όμως, μια ανακοίνωση της εταιρείας που έχει αναλάβει την παραγωγή του show, ανατρέπει τα δεδομένα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το κείμενο της αγωγής του Γιάννη Βαρδινογιάννη εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" δημοσιεύει μέρος του κειμένου της αγωγής που κατέθεσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει για την πολυμετοχικότητα, το γήπεδο, την Παιανία και τα χρήματα που δόθηκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά ΕΔΩ

Ετοιμάζουν επίθεση ατά του Μαρκόπουλου οι Νεοδημακράτες...

Ολομέτωπη επίθεση από το πρώην κόμμα του, τη "Νέα Δημοκρατία" αναμένει ο Κώστας Μαρκόπουλος και θεωρεί ότι είναι ο δεύτερος μεγάλος στόχος μετά τον αρχηγό του Πάνο Καμμένο.

Για να "προλάβει" την επίθεση έγραψε στο προσωπικό του twitter:

«Ε αφού την έπεσαν στον Καμμένο…μάλλον έρχεται και η σειρά μου. Είναι πολύ, πάρα πολύ φοβισμένοι οι άνθρωποι…»

Ο Ευβοιώτης βουλευτής φαίνεται να αναμένει την επίθεση μετά τα συντονισμένα δημοσιεύματα για τις κινήσεις Καμμένου την εποχή του Χρηματιστηρίου, την εποχή που ήταν υπουργός Αιγαίου κ.α.

Τα "υπόγεια ρεύματα" της παραδημοσιογραφίας αναμένεται να ρίξουν και άλλα απόνερα....

36 χρόνια από τη Μεγάλη Απεργία των Μεταλλωρύχων Μαντουδίου


Τριάντα χρόνια πέρασαν από την μεγάλη απεργία - εξέγερση στο Μαντούδι και το mantoudi.blogspot.com έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα που αξίζει να το δείτε.


Eνδεικτική του αυταρχισμού ήταν η επιβολή στρατιωτικού νόμου και η αποστολή 2.500 δυνάμεων καταστολής με 40 θωρακισμένα αστυνομικά οχήματα (αύρες).

"Την τρίτη ημέρα της απεργίας, το βράδυ, ξεσπούν άγριες συγκρούσεις. Απεργοί και κάτοικοι γειτονικών χωριών από τη μία και δυνάμεις της Χωροφυλακής από την άλλη. Ο δρόμος που οδηγεί από τη Χαλκίδα στη Λίμνη είναι σχεδόν κατειλημμένος από κλούβες, ματ και αύρες. Πολλοί εργάτες τραυματίζονται και συλλαμβάνονται ενώ στα γειτονικά χωριά συγκεντρώνονται κάτοικοι που κινούνται προς το Μαντούδι για να ενισχύσουν τους απεργούς. Οι συγκρούσεις διαρκούν μερόνυχτα, με τους απεργούς να στήνουν οδοφράγματα με αναμμένες φωτιές και τους κατοίκους του Μαντουδίου να ξενυχτούν στην πλατεία. Τις επόμενες ημέρες οι εργάτες δεν διστάζουν να ξαπλώσουν στο οδόστρωμα προκειμένου να εμποδίσουν ένα λεωφορείο που φέρνει απεργοσπάστες από μακριά. Όταν τα καταφέρνουν, οι χωροφύλακες χτυπούν με δακρυγόνα και συλλήψεις. Στα επεισόδια τραυματίζεται μεταξύ άλλων μια έγκυος. Έχει τρέξει μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες κοντά στους άνδρες και τα παιδιά τους που απεργούν. Όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, οι συγκεκριμένοι απεργοσπάστες ήταν χωροφύλακες ντυμένοι με πολιτικά, βαλτοί, προκειμένου να βρεθεί αφορμή για την επίθεση των ματ. "

Απολύσεις απο τις φωτό


Νεαρός ρεπόρτερ τότε, ήμουν από τους λίγους που ήταν επί μέρες στο Μαντούδι και ζήσαμε όλη την αγριότητα  των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και το σθένος των απεργών.


Τα έγραψα στην ΑΥΓΗ, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ όπου για πολλές μέρες αφιέρωναν τα πρωτοσέλιδά τους στην απεργία των εργαζομένων του Σκαλιστήρη.

Και για την ιστορία μια μικρή προσθήκη: Πολλές απολύσεις εργαζομένων έγιναν μέσα από φωτογραφίες που είχε τραβήξει επαγγελματίας φωτογράφος αθηναϊκής εφημερίδας που δυστυχώς παρέβη τους άγραφους κανόνες της δημοσιογραφίας και χρυσοπούλησε τα φίλμ του στους ανθρώπους του Σκαλιστήρη...

Μια - μια αυτές τις φωτό εξέταζαν στα γραφεία της Αθήνας και έκαναν τις τρομοκρατικές απολύσεις...

Άλλη μια μαύρη σελίδα της δημοσιογραφίας....

Κουβέλης: Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Η Συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Γκάτσιο


-Η συνεργασία με βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ήδη τους πρώτους κραδασμούς εντός της ΔΗΜΑΡ. Πως ερμηνεύετε την αντίδραση συντρόφων σας για αυτή τη συνεργασία;

ΑΠ: Η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη συγκρότηση και σύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η συνεργασία μας με την κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών, με τη συλλογικότητα της «Μεταρρύθμισης», με τους «Ελεύθερους Πολίτες», με στελέχη του χώρου της πολιτικής οικολογίας, καθώς και με άλλες προσωπικότητες.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να πορευτεί σε αυτόν το δρόμο. Ανεξάρτητα από την ύπαρξη των διαφορετικών απόψεων που είναι απολύτως σεβαστές, το κόμμα προχωράει ενιαίο και συσπειρωμένο για την κρίσιμη μάχη των εκλογών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Έφυγε" η Κυρα Κατίνα του Βασιλικού...

Σε ηλικία 86 χρόνων "έφυγε" η Κατίνα Τρεπεκλή , μητέρα του δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή από τις πιο γνωστές οικογένειες του Βασιλικού.

Ο θάνατός της οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Η κηδεία της έγινε πριν την Κυριακή το απόγευμα από το ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Βασιλικό.

Την αποχαιρέτησαν ο σύζυγος της Τάσος, οι γιοι της, Σταμάτης και Γιάννης Τρεπεκλής και η πλειοψηφία των κατοίκων του Βασιλικού.

Η οικογένεια Τρεπεκλή μένει στο Βασιλικό και μόνο ο γιος της Γιάννης, γνωστός αρχιτέκτονας, ζει στην Κέρκυρα, όπου είναι δήμαρχος.

Η... μάχη με τα λουκέτα στη Νομική

Μέσα στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών διδάσκονται οι νόμοι. Εξω από το κτίριο επικρατεί ανομία. Μικροπωλητές, τοξικομανείς που κάνουν χρήση ουσιών μέρα μεσημέρι, έμποροι ναρκωτικών που αναζητούν πελάτες, φοιτητές αριστερών παρατάξεων έτοιμοι να παρέμβουν υπέρ του όποιου μικροκακοποιού προκειμένου να μην πλησιάσουν αστυνομικοί το κτίριο. Στη Νομική Σχολή κανένας δεν θεωρεί ότι το άσυλο έχει καταργηθεί. Ούτε η Αστυνομία, ούτε οι φοιτητές, ούτε οι καθηγητές του ιδρύματος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Σκοτώνουν» τη Λάρκο πριν την ξεπουλήσουν

Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι! Από τη μία προσπαθούν να μας πείσουν ότι κόπτονται για την ανάπτυξη και λένε ότι προσπαθούν να «αξιοποιήσουν» τη δημόσια περιουσία.


Από την άλλη κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να απαξιώσουν τις επιχειρήσεις που έχουν βγάλει στο σφυρί, ώστε να τις ξεπουλήσουν όσο - όσο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Λάρκο, το άλλοτε καμάρι της ελληνικής βιομηχανίας και το υπόδειγμα της κρατικής επιχείρησης, που καταφέρνει να καινοτομεί και να εξάγει τα προϊόντα της στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Σήμερα, πνιγμένη στα χρέη που της άφησε κληρονομιά η κακοδιαχείριση του παρελθόντος, η μεταλλοβιομηχανία οδηγείται στο λουκέτο, πριν ακόμη έρθουν οι «μνηστήρες», καθώς «στραγγαλίζεται» από τα δυσβάστακτα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που της επιβάλλει μία άλλη επιχείρηση υπό κρατικό έλεγχο, η ΔΕΗ.

Η Λάρκο ζει ακριβώς το ίδιο ασφυκτικό περιβάλλον, όπως και όλες οι μεγάλες βιομηχανίες που απέμειναν, με πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικού, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως το ενεργειακό κόστος είναι το καθοριστικό για να μπορέσει να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα.

Με άλλα λόγια οι πολιτικοί προϊστάμενοι, που δίνουν όρκους για τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αφήνουν μία δημόσια επιχείρηση να απαξιώνει μία άλλη, τη στιγμή που η τελευταία θα μπορούσε ακόμη και να... μοσχοπουληθεί και να φέρει μεγάλα ποσά στα κρατικά ταμεία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως προκύπτει και από το κείμενο που κατέθεσε η διοίκηση της Λάρκο στη ΡΑΕ, με το οποίο ζητεί την παρέμβαση της Αρχής, ώστε η τελευταία να μεσολαβήσει και να ξεκινήσει διάλογος με τη ΔΕΗ για τον καθορισμό τιμολογίων, που θα δίνει τη δυνατότητα η μεταλλοβιομηχανία να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Παρόμοια προσφυγή έχει κάνει και η Αλουμίνιον του ομίλου Μυτιληναίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στη ΡΑΕ έχουν απευθυνθεί κι άλλες βιομηχανίες, ζητώντας δίκαιη μεταχείριση, αλλά κυρίως λογικά τιμολόγια, που μπορούν να συμβάλουν στη στήριξη και ανάκαμψη της παραγωγής.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, εάν κλείσει η Λάρκο (ή κάποια άλλη βιομηχανία με αντίστοιχη κατανάλωση), η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να «σβήσει» δύο λιγνιτικές μονάδες, που σήμερα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο για να τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις με παρόμοιο προφίλ.

Όλα αυτά ακούγονται παράλογα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών κατά τις σχολικές εκδρομές

Εντολές και οδηγίες με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών που μετακινούνται κυρίως με λεωφορεία και πλοία απέστειλε στις αστυνομικές υπηρεσίες το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας


Το πλαίσιο των εντολών και οδηγιών, περιλαμβάνει:

- Την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και της σχετικής νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας των οδηγών και τον έλεγχο των λεωφορείων,

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επιτακτική ανάγκη η παράταση της περιόδου χάριτος των δανείων

Κραυγή αγωνίας από τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών

Η πρωτοφανής οικονομική ύφεση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον εμπορικό κόσμο. Το φαινόμενο αυτόν παίρνει δραματικές διαστάσεις ειδικά για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών.

Σε συνάντηση των προέδρων και των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων πυρόπληκτων περιοχών (Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) για τα δάνεια αποφασίστηκε να ζητήσουν μεταξύ άλλων να καταργηθεί η τριμερής συμβατική σχέση (δημόσιο – επιχειρήσεις – τράπεζες) που καταρτίσθηκε με την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της εξαγοράς από το Ελληνικό Δημόσιο, του συνόλου των εγγυημένων δανείων, καθώς και των δανείων, που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, κάνοντας χρήση μόνο ενός μέρους των μέτρων στήριξης ούτως ώστε το χαρτοφυλάκιο αυτό των δανείων, να προστατευθεί σαν οιονεί περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου, από τους προφανείς κινδύνους πλήρους απαξίωσής του.

«Τα Επιμελητήρια, γνωρίζουν, ότι αδυναμία αποπληρωμής αυτών των δανείων θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις μέλη τους» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι επιχειρηματίες από την κρατική αδιαφορία και την τραπεζική δυσκαμψία.

Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, με την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών ζήτησε να λάβει σοβαρά τις μελετημένες προτάσεις των πυρόπληκτων Επιμελητηρίων που του έχουν ήδη καταθέσει και συγκεκριμένα τόνισε ότι : η παράταση της περιόδου χάριτος για μία τετραετία, χωρίς ταυτόχρονη παράταση του τελικού χρόνου εξόφλησης, ο υπολογισμός του επιτοκίου εναλλακτικά α) με βάση το euribor + 70% + εισφορά του Ν. 128/1975, β) με βάση το ΕΓΕΔ + εισφορά του Ν.128/1975, αποτελούν λύσεις μονόδρομο για την ανακούφιση των δανειοληπτών»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι : «με τις ρυθμίσεις που προτείνονται, προσωρινά τουλάχιστον, αναστέλλεται η διαφαινόμενη βέβαιη πορεία των δανείων προς τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, στην πιστωτική απαξίωση (λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους) με τελικό αποτέλεσμα αυτά να καταστούν ανεπίδεκτα είσπραξης.»

Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε στον Υπουργό ότι για να έχουν απόδοση τα συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει κατά τον ίδιο χρόνο και τρόπο να αναστέλλονται και οι καταπτώσεις των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

«Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ για την Αχαΐα αν σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην πυρόπληκτη Αιγιαλεία, μόνο μια τράπεζα έχει δώσει δάνεια ύψους 20 εκ. ευρώ σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις της περιοχής» συμπλήρωσε ο Αχαιός Βουλευτής για να τονίσει την αγωνία του για την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο.

Ο κ. Νικολόπουλος με την ερώτηση που κατέθεσε προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το μέγεθος του προβλήματος, που λαμβάνει χαρακτηριστικά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας για τις δανειοδοτημένες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων Νομών της χώρας.

Τα ερωτήματα που έχουν θέσει τα Επιμελητήρια προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι αμείλικτα και χρήζουν άμεσης απάντησης.

Ο Αχαιός Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους να καταθέσουν ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των εν λόγω δανείων, αφού έως τώρα φαίνεται να υπάρχει ο σαφής κίνδυνος αδυναμίας αποπληρωμής τους με τις παρούσες συνθήκες.

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος θεωρεί καίριας σημασίας τη θέση που θα πάρει το Υπουργείο για το θέμα της παράτασης περιόδου χάριτος και της βελτίωσης του επιτοκίου στα δάνεια πυρόπληκτων περιοχών.

Αναλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση Παπαδήμου συνολικά ότι η κατάσταση είναι τραγική για τους συμπολίτες μας τη στιγμή που πολλοί από αυτούς ζουν ακόμα σε containerς;

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω

Οργάνωση με την επωνυμία "Κίνημα 12 Φλεβάρη" ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουαρίου 2012.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πυροβόλησε σκύλο μπροστά στον ιδιοκτήτη του, επειδή του έφαγε τις κότες!

Άλλο ένα περιστατικό βαρβαρότητας προς τα ζώα συνέβη, στον Έβρο αυτήν την φορά, με έναν άνδρα να πυροβολεί και να δολοφονεί εν ψυχρώ έναν σκύλο μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και το χρόνιο πρόβλημα υγείας του

El Greco premiere at Pallas theater 15th Octob...
 (Photo credit: Wikipedia)

Απομονωμένος στο σπίτι του βρίσκεται ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, λόγω του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί και τον έχει αναγκάσει να μετακινείται ελάχιστα πλέον. 

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αργύρης Αγγέλου: Στη Χαλκίδα για ξεκούραση μετά το νοσοκομείο

Οι αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις και οι ατελείωτες ώρες δουλειάς τον έστειλαν στο νοσοκομείο τον Αργύρη Αγγέλου. Και μόλις βγήκε ήρθε στη Χαλκίδα για να ξεκουραστεί.

Τις τελευταίες μέρες ο γνωστός ηθοποιός, που κέρδισε στο «Dancing with the stars», είχε εξαφανιστεί από φίλους και συγγενείς, αφού βρισκόταν στο νοσοκομείο με υπερκόπωση.

Ο ίδιος είχε έντονα συμπτώματα αδυναμίας και ατονίας και αφού μπήκε στο νοσοκομείο, έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε πάθει υπερκόπωση, συστήνοντάς του να ξεκουραστεί.

Ο ίδιος ο Αργύρης αναφέρθηκε μέσα από το προφίλ του στο Τwitter στο πρόβλημα που αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες με την υγεία του, ευχαριστώντας όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του. «Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας και το ενδιαφέρον σας. Μια υπερκόπωση ήταν. Θα κάνω ένα service και επιστρέφω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.
 

Τι λέει για το ποδόσφαιρο ο μικρός που έκλαψε και συγκίνησε όλη την Ελλάδα

Όλος ο φίλαθλος κόσμος συγκλονίστηκε από τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια του ντέρμπυ μεταξύ Παναθηναϊκού Ολυμπιακού, ενώ συγκινήθηκε από τις εικόνες δεκάδων οικογενειών που φυγαδεύονταν για να μην έρθουν αντιμέτωπες με τις συγκορύσεις.

Η φωτογραφία όμως του νεαρού που έκλεγε, και δημοσιεύτηκε σε όλα τα μέσα έκανε το γύρο του κόσμου έβαλε σε σκέψεις αθλητές, παράγοντες και πολιτεία. Ο 14χρονος Γιάννης Μ. από το Μεσσολόγγι, με επιστολή του στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» περιγράφει τα όσα έζησε εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ καθώς και το πώς ονειρεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1η Απριλίου - ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ! ! ! !

Μας το έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνωστάκης, που κατεβαίνει στις εκλογές υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ. Και πέρα από τις "ευχές" είναι και εξαιρετικά ενιδιαφέρον για τις πληροφορίες και την προέλευση του εθίμου της Πρωταπριλιάς. 


Διαβάστε το:

"1η Απριλίου - ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ! ! ! !

Ευχηθείτε να γιορτάζουν μόνο μία φορά το χρόνο, γιατί αλλιώς καταντούν ... ασύμφοροι!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

Υ.Γ. Μη ξεχνάτε πως πάντα ισχύει το : οι παρόντες εξαιρούνται...


Προέλευση του Εθίμου.
Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.
Από τους Κέλτες
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.
Από τη Γαλλία
Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η "1η Απριλίου". Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.



Το έθιμο στην Ελλάδα.
 
Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.
Σύμφωνα με τον Έλληνα λαογράφο Λουκάτο το έθιμο αυτό αποτελεί ένα σκόπιμο "ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την όποια παραγωγή" όπως είναι η αρχή του μήνα τόσο για τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο υποχρεώνοντας πολλούς να λαμβάνουν διάφορα "αντίμετρα" (αλεξίκανα μέτρα). Επίσης και ο Έλληνας λαογράφος Γ. Μέγας συμφωνεί πως η πρωταπριλιάτικη "ψευδολογία" παραπλανά ελλοχεύουσες δυνάμεις του κακού, έτσι ώστε να θεωρείται από τον λαό ως σημαντικός όρος μαγνητικής ενέργειας (έλξης ή αποτροπής) για μια επικείμενη επιτυχία.

Περιστατικά

Τον προηγούμενο αιώνα, η τεχνολογία βοήθησε κάποιους να ξεγελάσουν χιλιάδες άτομα την ημέρα αυτή. Για παράδειγμα μια Αμερικάνικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο (στις αρχές του 20ού αιώνα), στο οποίο αναφερόταν ότι ο Τόμας Έντισον είχε εφεύρει μια μηχανή, η οποία μετέτρεπε το νερό σε κρασί. Οι μετοχές των εταιριών παρασκευής και διακίνησης οίνου, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο χρηματιστήριο.
Ένα άλλο παράδειγμα μεγάλης πρωταπριλιάτικης φάρσας, είναι αυτή του δικτύου BBC το 1957. Τότε προβλήθηκε από το δίκτυο αυτό ένα ρεπορτάζ, στο οποίο Ιταλοί γεωργοί μάζευαν μακαρόνια από τα δέντρα που υποτίθεται ότι τα παράγουν. Παρόμοια ρεπορτάζ συνεχίζονται όμως μέχρι και σήμερα σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ, που τις περισσότερες φορές αγγίζουν σημαντικά θέματα οικονομίας, διασκέδασης, κ.λπ".

Πηγή Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα τ.51ος, σ.72

Gladiator's Night στο κλειστό της Κανήθου Χαλκίδας

Το  Gladiator's Night θα γίνει ΣΗΜΕΡΑ,  1η Απριλίου, στο κλειστό της Κανήθου Χαλκίδας.  Και δεν είναι πρωταπριλίατικο ψέμμα!

Ο προπονητής των Μονομάχων Χαλκίδος Τάσος Τσάλας διοργανώνει ένα  event με αγώνες Muay Thai και Kickboxing. .

Φέτος φιλοξενούμενοι θα είναι κορυφαίοι αθλητές από το Βέλγιο, την Γερμανία και την Ολλανδία, χώρες με μεγάλη παράδοση στα μαχητικά αγωνίσματα. Στην κάρτα των αγώνων όλα τα ζευγάρια των main fights υπόσχονται πολλές συγκινήσεις με τον αγώνα της Μαριάννα Καλλέργη με την Ολλανδή Samia Taguenaouti απο την ομάδα του Ali Gunyar να κλέβει την παράσταση. Οι δύο αθλήτριες είναι και οι μοναδικές που θα αγωνιστούν στo στυλ του Muay Thai (αγκώνες, γόνατα ελεύθερα).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η επιστροφή του Miloud El Geubi, που πέρσι τραυμάτισε πολύ άσχημα με χτύπημα εκτός φάσης το Νίκο “Sweetkill” Παπαδημητρίου. Ο επαγγελματίας αθλητής του σπουδαίου Andre Manaart με συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά θα αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους ‘Έλληνες kickboxer, τον Στάθη Μπένοφ σε μία πολλά υποσχόμενη αναμέτρηση. Στα υπόλοιπα Superfights της βραδιάς ο ανεβασμένος o Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου θα αντιμετωπίσει τον παγκοσμίου φήμης Ολλανδό Karapet Karapetyan που πρόσφατα διεκδίκησε τον τίτλο WFCA, με αντίπαλο τον αστέρα του Showtime Nieky Holtzken χάνοντας -άδικα- στα σημεία. Επιπλέον το ντεμπούτο του θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας αθλητής Σταύρος Χαρίσης στις μεγάλες διοργανώσεις, παίρνοντας τη θέση του Μιχαλόπουλου που τραυματίστηκε, με αντίπαλο έναν ανερχόμενο παγκόσμιο αστέρα, τον Βέλγο Yakup Kaya που παλαιότερα είχε νικήσει τον Μπένοφ.

Όσοι παρευρεθούν στο κλειστό της Κανήθου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι ασυνήθιστο αφού πάνω στο ρινγκ θα δώσουν τη δικό τους αγώνα τέσσερις λιλιπούτειοι δωδεκάχρονοι μαχητές και αστέρια του …μεθαύριο για τον ελληνικό αθλητισμό. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα prefights με ονόματα που σε άλλες διοργανώσεις θα ήταν στην κεντρική κάρτα και αλλά και νέους που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο τους στο κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Όλα τα main fights είναι Κ-1 rules 3X2 (εκτός της Καλέργη)
Μαριάννα Καλλέργη (Diamond Camp) vs Samia Taguenaouti (OΛΛ)
- 82kg
Αλ.Χατζηχρόνογλου (Ασκητής) vs Karapetyan (Armenia)
- 82kg
Νίκος Κελέκης vs Γιώργος Μπιλής
- 72kg
Στάθης Μπενοφ (BG Academy) vs Miloud El Geubli
- 71kg
Αλέξης Σύρος (Fighters) vs Κamel Nuweif
- 66 kg
Σταύρος Εξακουστίδης vs Yasih Denir
-75kg
Σταύρος Χαρίσης (Αskitis Team) vs Yakup Kaya (BΕΛ)
- 73kg
Νίκ. Παπαδημητρίου (Budo Gym) vs Δεν έχει ανακοινωθεί
12 ετών
Βαγ. Σουμπάγκας (Gladiators) vs Zimidine Zidane
Μuay Thai
Δημήτρης Χιώτης (NAS) vs Vahap Ozdemir (ΒΕΛ)
12 ετών
Γ. Ανδρέου (12 ετών Gladiators) vs Semi Kuzugudenler (Καρούσος)
Pre Fights
Κόλλιας Κυριακος (kritikos team) VS Φλάμης
Πολίτης Παναγιώτης (kritikos team) VS Χουσείν
Λουφαρδάκη Στέλλα VS Κωβαίου Μιχαέλλα
Ναζαρένγκο Βλαδίμηρος VS Χιώτης Δημήτρης
Καρούσος VS Χάρης Γαστεράτος
Φλοριν Φλοριτσιάν VS Μοσχονάς Αντώνης
Αλαφογιάννης Δημήτρης VS Τσετσενέκος Σπύρος
Γκρούσκα Μάρεκ VS Κολλάρος Αντώνης
Δρακουλάκος VS Ράντου Αλεξ
Μπούσι Έλλις VS Μπούνιας Δημήτρης
Καναρής Μιχάλης VS Χριστοδουλιδης Στέλιος
Φλάμης Χρήστος VS Κόλλιας Κυριάκος
Κοτσικόρος Δημήτρης VS Λαναράς Γιάννης
Χατζής Μουσταφά VS Βορίσσης Θεόδωρος
Σεϊτανίδης Διονύσης VS Ρουσσιωτης Κώστας
Θεοδώρου Μπάμπης VS Μωραϊτης Θεόδωρος
Νάστος Βασίλης VS Γαλαίος Βασίλης
Καρώνης Χαράλαμπος VS Σουρτζίνος Πέτρος
Enhanced by Zemanta

Ανήλικος κλέφτης φώναξε... "ενισχύσεις" για να δείρει αστυνομικό!

Ένα απίστευτο περιστατικό με επίθεση κατά αστυνομικού από έναν ανήλικο κλέφτη με δύο συνεργούς του αναστάτωσε το μεσημέρι τα Χανιά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αρχιεπίσκοπος: Ο άνθρωπος που δεν έκανε επανάσταση δεν είναι ευτυχισμένος!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε στον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Πλάκα. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την εκπομπή τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στην καθημερινή ελληνική πραγματικότητα: την οικονομική κρίση, τους «αγανακτισμένους» και τους απογοητευμένους που ζητούν τη βοήθεια της Εκκλησίας, το ρόλο που μπορεί να παίξει η Εκκλησία στην ανακούφιση του κόσμου, τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που βάζει η πολιτεία στην αξιοποίηση της περιουσίας της. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε θέματα όπως ο μισθός του, η ιεραρχία, τα νεανικά του χρόνια και η δική του «επανάσταση», η πορεία του μέχρι τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, η περιπέτεια της υγείας του και το έργο που θέλει να αφήσει.

Αποσπάσματα της συνέντευξής του ΕΔΩ

400 οικογένειες πεινάνε -Παρά τις υποσχέσεις,το Υπουργείο ...αδυνατεί!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης 400 οικογένειες στο ν.Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης - Μεγαλύτερος ο αριθμός από ότι περίμεναν - Το Υπ.Παιδείας δεν μπορεί να καλύψει το κόστος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αστυνομικοί πήγαν κρατούμενο στην τουαλέτα και αυτός το έσκασε!

Απίστευτο και όμως αληθινό, αυτό που συνέβη σε δύο αστυνομικούς στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ένας από τους κρατουμένους που επιτηρούσαν, το έσκασε από την τουαλέτα που τον είχαν συνοδεύσει. 

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ: Ψαράδες γένους θηλυκού στην Εύβοια

Με ένα καλάμι στα χέρια και εφοδιασμένες με αρκετή υπομονή δεκάδες γυναίκες ψάρεψαν στο Λευκαντί.


Όπως γράφει το evianews.com πρόκειται για τον πρώτο αγώνα αθλητικής αλιείας από την ακτή στον οποίο συμμετέχουν γυναίκες.

"Θα είναι μεγάλη μας χαρά, όλες οι γυναίκες που ψαρεύουν να στελεχώσουν τους συλλόγους μας για να είμαστε ακόμα περισσότερες, μεγαλύτερος ανταγωνισμός σημαίνει καλύτερη εθνική ομάδα" μας είπε η έφορος της ομοσπονδίας της αθλητικής αλιείας Ρένα Βγενοπούλου. Δείτε το βίντεο..

 

Σύλληψη για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, που κατηγορείται για απάτες και ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία στο Χαλάνδρι.

Ο δράσης είχε προσεγγίσει έναν ηλικιωμένο και με πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιου του, του είχε ζητήσει το ποσό των 6.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...