Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η οικονομία γύρισε 10 χρόνια πίσω

Στα επίπεδα του 2003, όταν το εθνικό εισόδημα βρισκόταν στα 173 δισ. ευρώ και η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων, οι κοινοτικοί πόροι και τα φθηνά δάνεια (σε σχέση με την εποχή της δραχμής) για επενδύσεις, στέγη και κατανάλωση έδιναν προοπτικές και γέμιζαν αισιοδοξία τους Ελληνες, έχει επιστρέψει η ελληνική οικονομία.

Οπως εκτιμούν έγκυροι αναλυτές, ύστερα από τέσσερα χρόνια βαθιάς ύφεσης το ΑΕΠ αναμένεται εφέτος ότι θα υποχωρήσει σε ποσοστό 6% και σε σταθερές τιμές θα διαμορφωθεί γύρω στα 170 δισ. ευρώ ενώ σε τρέχουσες τιμές γύρω στα 205 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τα τελευταία εθνικολογιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί εφέτος γύρω στο 6% (χαμηλότερα από την πρόβλεψη της τρόικας για ύφεση 7%), ενώ ο ίδιος προβλέπει ότι το 2013 η οικονομία θα σταθεροποιηθεί.

Ετσι το τελευταίο σενάριο για τις μακροοικονομικές εξελίξεις διαμορφώνεται με βάση την πρόβλεψη για υποχώρηση του ΑΕΠ μόλις κατά 1% την επόμενη χρονιά.

Η ύφεση επιτείνει το πρόβλημα της ανεργίας και των εσόδων του κράτους, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, το οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του περασμένου Ιουνίου αυξήθηκε στα 303 δισ. ευρώ ή στο 150% του ΑΕΠ!

Διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος

Στα δέκα χρόνια που πέρασαν το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε και από 179 δισ. ευρώ που ήταν το 2003 έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 367 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 188 δισ. ευρώ, οδηγώντας πλέον τη χώρα στην κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρίσκεται σήμερα. Παρά το «κούρεμα» τον περασμένο Μάρτιο, το χρέος του Δημοσίου ανεβαίνει. Βρίσκεται στα 303 δισ. ευρώ και επιβαρύνεται συνεχώς από τον δανεισμό μέσω των εντόκων γραμματίων. Οπως εκτιμούν το ΔΝΤ και οι περισσότεροι αναλυτές, όσο συνεχίζεται η ύφεση της οικονομίας και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων (μοναδική πηγή εσόδων για τη μείωση του χρέους) βρίσκεται σε τέλμα τόσο η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος απομακρύνεται και η πίεση για ένα νέο «κούρεμα» θα μεγαλώνει.

Παλεύοντας με την ύφεση

Μοναδική νότα αισιοδοξίας αποτελούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank, οι οποίοι στην τελευταία έκθεσή τους σημειώνουν τα εξής:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικράτησε εγχωρίως και διεθνώς για την Ελλάδα εφέτος, οι εξαγωγές αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή συνεχίζουν να αυξάνονται, με ταυτόχρονη σημαντική πτώση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ από τον Ιούλιο σημειώθηκε σταδιακή ανάκαμψη και του εξωτερικού τουρισμού, που υστέρησε σημαντικά το πρώτο εξάμηνο λόγω της αβεβαιότητας».

Έδεσαν τη ρεπόρτερ για να συνεχίσει να περιγράφει τον τυφώνα!

Αυτό θα πει αφοσίωση στο επάγγελμα! Η δημοσιογράφος πραγματικά με κίνδυνο της ζωής της, συνέχισε τη μετάδοση παρά τις καιρικές συνθήκες.

Στο βίντεο φαίνεται να είναι δεμένη, για να μην την πάρει ο αέρας. Ωστόσο και πάλι, καταφέρνει με δυσκολία να μείνει σταθερή στη θέση της. Πάντως... συνεχίζει να περιγράφει!

Δείτε το βίντεο!

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 29χρονου Τ.Θεοφίλου - Εμπλοκή των "Πυρήνων της Φωτιάς" στη ληστεία και το φονικό της Πάρου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 29χρονο Αναστάσιου (Τάσου)  Θεοφίλου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε  υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό  του 53χρονου Δημήτρη Μίχα.
Ο 29χρονος Τ.Θεοφίλου από την Θεσσαλονίκη  συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, ενώ σήμερα οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ 10 ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Εδωσαν προσωρινό άσυλο στον «δράκο» της Πάρου τρεις μέρες πριν απελαθεί

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρισκόταν πριν από δύο χρόνια ο «δράκος» της Πάρου και μάλιστα ήταν έτοιμος για απέλαση εντός τριών ημερών, αφού είχε περάσει παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ελλάδα.Ωστόσο ο Πακιστανός που βασάνισε και κακοποίησε σοβαρά το 15χρονο κορίτσι στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, κατέθεσε αίτηση πολιτικού ασύλου ως δήθεν Αφγανός, θύμα του πολέμου στη χώρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, οι αρχές του έδωσαν επίσημη άδεια παραμονής ενός μήνα στην Ελλάδα, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση του ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα, όμως όταν η αίτηση του απορρίφθηκε ήταν πολύ αργά για τις αρχές να τον εντοπίσουν.

Ο Αχμέτ Βακάς κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και πωλούσε λαθραία προϊόντα ενώ έδινε συνεντεύξεις και σε πακιστανικές εφημερίδες περιγράφοντας τα κόλπα με τα οποία οι λαθρομετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα .

Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Daily Times» του Πακιστάν, για να συγκεντρώσει το ποσό που του ζητούσαν οι δουλέμποροι, πούλησε γη της οικογένειάς του και ζήτησε από τον αδελφό του να δανειστεί από συγγενείς και φίλους ώστε να τον βοηθήσει οικονομικά.

Ανήλικα παιδιά απέτρεψαν την αυτοκτονία του πατέρα τους

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ....


Μπορεί το σοκ που υπέστησαν να ήταν τόσο ισχυρό ώστε να χρειάζονται ιατρική βοήθεια, ωστόσο με την έγκαιρη άφιξή τους στην αποθήκη του σπιτιού τους τα δυο αδέλφια έσωσαν τον ίδιο τους τον πατέρα που προσπαθούσε να βάλει τέλος στη ζωή του!

Το 16χρονο αγόρι και η μόλις 13 χρόνων αδελφή του μπήκαν στην αποθήκη του σπιτιού σε χωριό κοντά στην πόλη της Ρόδου, τη στιγμή που ...

ο 47χρονος πατέρας είχε ανεβεί σε τέσσερα τελάρα και προσπαθούσε να περάσει στο λαιμό του την αυτοσχέδια αγχόνη! Μόλις είδε τα παιδιά του, έχασε την ισορροπία του και κατέρρευσε στο δάπεδο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, γλίτωσε όμως από το θάνατο!

Στο σπίτι έφθασαν αμέσως συγγενείς της οικογένειας που κάλεσαν γιατρό ο οποίος χορήγησε ηρεμιστικά, τόσο στον επίδοξο αυτόχειρα όσο και στα παιδιά που είχαν υποστεί ισχυρό κλονισμό.

Όλη η οικογένεια θα μεταβεί για ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. Ο 47χρονος ήταν άνεργος από τον περασμένο Μάρτιο και οι μόνοι πόροι της οικογένειας ήταν ο πενιχρός μισθός της συζύγου του που εργάζεται σε ξενοδοχείο. Αυτό τον έκανε να κλειστεί στον εαυτό του και σπάνια έβγαινε από το σπίτι του, με την ιδέα της αυτοχειρίας να κλωθογυρίζει στο μυαλό του χωρίς ωστόσο να δείχνει τι σκόπευε να κάνει.

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Ο πατέρας πέθανε στον γάμο του παιδιού του!

Η χαρά του ήταν ανείπωτη. Ο λατρεμένος του γιος παντρευόταν. Και στο γαμήλιο γλέντιι σηκώθηκε να χορέψει μαζί με το ζευγάρι.

Ο 55χρονος Γιάννης Χαϊνάς προδόθηκε, όμως, από την καρδιά του. Πάνω στην πρώτη γυροβολιά λιποθύμησε. Και ο γάμος κατέληξε σε κηδεία.

Ο Θρήνος που επικρατεί στην Αμάρυνθο από χτες το βράδυ είναι μεγάλος. Ο Γιάννης Χαϊνάς άφησε την τελευταία του πνοή στο γάμο του γιου του Βαγγέλη και αντί για χαρά η θλίψη "αγκάλιασε" την οικογένεια.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου ο Βαγγέλης Χαϊνάς, γιος του Γιάννη και της Παρασκευής, παντρευτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Εμμανουήλ, κόρη του Βασίλη και της Μαρίας. Ο γάμος έγινε  στον ι.ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό και ακολούθησε γλέντι στο κοσμικό κέντρο "Πύργος".

Ο Γιάννης Χαϊνάς σηκώθηκε για να χορέψει, όπως συνηθίζεται, τον πρώτο χορό με το ζευγάρι και τους άλλους συγγενείς.

Εκείνη τη στιγμή, η καρδιά του δεν άντεξε την ανείπωτη χαρά και σωριάστηκε λιπόθυμος στην πίστα. Συγγενείς και φίλοι, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν ενώ οι νεόνυμφοι και ιδιαίτερα ο γιος του Βαγγέλης δεν μπορούσαν να πιστέψει αυτό που έβλεπαν. ΕΚΑΒ

Ο Γιάννης Χαϊνάς, 56 χρόνων  συνταξιούχος της ΔΕΗ,μεταφέρθηκε   στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 56χρονος είχε παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα  αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα έχανε με αυτό τον τρόπο τη ζωή του.

Συγκλονισμένοι  οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο γάμος κατέληξε σε κηδεία...

Κακλαμανάκης: Ο Τσοχατζόπουλος με έλιωσε σαν μυρμήγκι

Άκρως αποκαλυπτικός και αιχμηρός σε συνέντευξή του ο Νίκος Κακλαμανάκης. 

Τι λέει για το κόψιμό του από Ολυμπιάδα με εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου και τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


ΛΑΡΚΟ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τις αυξήσεις και τα κέρδη!

Ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την καθαίρεση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ κ. Αναστασίου Μπαράκου από το Υπουργείο Οικονομικών. Ως γνωστόν, ο κ. Μπαράκος καθαιρέθηκε με την αιτιολογία ότι δεν εφαρμόζει τους νόμους και αντί μειώσεων, έδωσε αυξήσεις!

Τι απαντά η εταιρεία:

1. Η ΛΑΡΚΟ έχει οφειλή ύψους 190,3 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο από διαφορές φορολογικού ελέγχου. Το κύριο μέρος αυτού του ποσού αφορά στην απόρριψη από τις φορολογικές αρχές των ζημιών που είχε υποστεί η εταιρεία από πράξεις hedging, λόγω διακυμάνσεων στις διεθνείς τιμές του νικελίου. Η ΛΑΡΚΟ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ήδη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 και στις 6 Μαρτίου 2012, εκδικάσθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο οι προσφυγές της και εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Ο νομικός σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, σε επιστολή του προς τον ορκωτό ελεγκτή της εταιρείας, αναφέρει ότι η εταιρεία θα δικαιωθεί δικαστικώς για το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών διαφορών που έχουν καταλογιστεί και οπωσδήποτε για τις ζημιές από πράξεις hedging. Σημειωτέον, εξάλλου, ότι η ΛΑΡΚΟ έχει καθυστερούμενες απαιτήσεις από το Δημόσιο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, λόγω «παγώματος» των επιστροφών εξαγωγικού ΦΠΑ.


Σε σχέση με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, που προκύπτουν από τη μεγάλη αύξηση των τιμολογίων ρεύματος με τα οποία χρεώνεται η ΛΑΡΚΟ από το 2005 και μετά, η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται ένα βήμα προ της δικαίωσής της από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ήδη σχετική προσωρινή απόφαση της ΡΑΕ δικαιώνει τον έτερο μεγάλο βιομηχανικό καταναλωτή, την εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδος, και υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μειώσει το τιμολόγιο παροχής ρεύματος στα επίπεδα των 42 ευρώ. Ανάλογη απόφαση από τη ΡΑΕ αναμένεται να εκδοθεί και για τη ΛΑΡΚΟ.

Οι υπόλοιπες οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς το Δημόσιο και την «παλαιά» ΛΑΡΚΟ εξυπηρετούνται κανονικά. Το 2011 η ΛΑΡΚΟ πλήρωσε έναντι των οφειλών αυτών 5,89 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν μειωθεί σε 57,45 εκατ. ευρώ.

2. Η ΛΑΡΚΟ λειτουργεί με αρνητικά ίδια κεφάλαια, κυρίως λόγω των ζημιών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, που υπέστη έως και το 2009 από πράξεις hedging. Οι ζημιές αυτές υπήρχαν και το 2009, όταν μάλιστα η εταιρεία λειτουργούσε στο 35% της παραγωγικής της δυνατότητας.

3. Το 2011, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων της ΛΑΡΚΟ έφθασαν τα 33 εκατ. ευρώ και η εταιρεία ενέγραψε αποσβέσεις άνω των 17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη 6,6 εκατ. ευρώ. Από το 2000 και μετά η εταιρεία σχηματίζει ανελλιπώς αποσβέσεις. Τα σημαντικά καθαρά κέρδη της τελευταίας διετίας έχουν εμφανισθεί στους ηλεγμένους από ορκωτούς ισολογισμούς ΜΕΤΑ το σχηματισμό των απαιτούμενων βάσει του νόμου αποσβέσεων και είναι απολύτως... πραγματικά.

4. Οι δαπάνες προσωπικού στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ ανά τόνο νικελίου μειώθηκαν το 2011 κατά 22%. Οι δαπάνες μισθοδοσίας αντιστοιχούν στο 17% του κόστους παραγωγής, ποσοστό συγκρίσιμο με τα διεθνή δεδομένα αντίστοιχων εταιρειών του κλάδου. Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε από τις 12 Ιανουαρίου 2012 μειώσεις αποδοχών κατά 25%, οι οποίες όμως απαγορεύθηκαν με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας και εκκρεμεί αντίστοιχη αγωγή των εργαζομένων, που θα συζητηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2013. Στο μεταξύ, όμως, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ άρχισε διαπραγμάτευση με τα σωματεία για νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, με αντικείμενο ισοδύναμες περικοπές αποδοχών, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη

Η γιάφκα του Αγρινίου οδηγεί στην εξιχνίαση του εγκλήματος της Πάρου

Με την "γιάφκα" της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο , η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010, "συνδέει" η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πριν από δέκα ημέρες!

Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής Αναστάσιος Θ. που διαμένει μονίμως στην Θεσσαλονίκη , δηλώνει άνεργος, και συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι ως ο δράστης της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των "Πυρήνων της Φωτιάς" και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα . Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απόπειρα ληστείας στα Ψαχνά.

Απόπειρα ληστείας έγινε στην πόλη των  Ψαχνών.

Άγνωστοι μπήκαν μέσα σε σπίτι από το φωταγωγό και προσπάθησαν να τους κλέψουν, ενώ όλη η οικογένεια και κοιμόταν.

Για ... κακή τους τύχη ο σπιτονοικοκύρης σηκώθηκε να πιει νερό .

Αμέσως τράπηκαν σε φυγή.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το messapianews,  αναφέρθηκε αμέσως στην αστυνομία και διεξάγονται έρευνες για να βρεθούν οι δράστες.

Διαφωνία Ολάντ-Μέρκελ για το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαφωνούν για το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

Αντίθετη στην παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθεί στη χώρα μας περισσότερος χρόνος για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της εμφανίζεται η Γερμανία, σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για να μην εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ολάντ και η κα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο.
Enhanced by Zemanta

Πιο υγιή τα μωρά που θηλάζουν για 6 μήνες

Άλλη μια έρευνα έρχεται να δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν,είναι πιο υγιή. Τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αναπνευστική η γαστρεντερική λοίμωξη, αν οι μητέρες τους τα έχουν μόνο θηλάσει επί τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη των ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου Έρασμος του Ρότερνταμ, υπό τη δρα Ενριέτα Μολ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Pediatrics” της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έρχεται να επιβεβαιώσει τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα νεογέννητα πρέπει να τρέφονται μέσω θηλασμού αποκλειστικά κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 4.100 νήπια που γεννήθηκαν μεταξύ 2002-2006 και διαπίστωσαν ότι κατά τους πρώτους έξι μήνες περίπου τα μισά μωρά είχαν πάθει κάποια μόλυνση στην αναπνευστική οδό τους και σχεδόν το 8% είχε μια γαστρεντερική λοίμωξη. Μεταξύ των επτά μηνών και του πρώτου έτους το 37% των παιδιών είχε αναπνευστική λοίμωξη και το 9% είχε στομαχική μόλυνση από κάποιο μικρόβιο.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτούργησε πιο προστατευτικά σε σχέση με το θηλασμό κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής του νηπίου, υπολογίστηκε ότι ο αποκλειστικός θηλασμός μείωσε τις λοιμώξεις σημαντικά (κατά τα δύο τρίτα περίπου), ενώ ο θηλασμός μόνο στο πρώτο τετράμηνο μείωσε τις μολύνσεις σε μικρότερο βαθμό (από το ένα τρίτο έως το ήμισυ). Η μείωση του κινδύνου για λοιμώξεις χάρη στον αποκλειστικό θηλασμό ήταν μικρότερη κατά το δεύτερο εξάμηνο ζωής του νηπίου.

Η υπεύθυνη της έρευνας δρ Μολ επεσήμανε ότι, με βάση τα πορίσματα της μελέτης, οι εργαζόμενες γυναίκες πρέπει να διευκολύνονται στον θηλασμό παίρνοντας άδεια από τη δουλειά τους τουλάχιστον για ένα εξάμηνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους, ενώ και μετά το εξάμηνο όσες επιστρέφουν στην εργασία τους, πρέπει κι εκεί να έχουν τις σχετικές διευκολύνσεις για να συνεχίζουν το θηλασμό. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε συνέστησε την χρήση ειδικών αντλιών μαστού, ώστε να εξάγουν το μητρικό γάλα για να το πιει αργότερα στο σπίτι το μωρό τους.

Πρώτη είδηση στο "Der Spiegel" τα επεισόδια της Ύδρας

Κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που επικρατεί στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ύδρα το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. 

«Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση και συνεχίζει « η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και επεισόδια έλαβαν χώρα στο νησί ολόκληρη την νύχτα» 

Το περιοδικό “Der Spiegel” αναφέρει ακόμα πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα - όχι 11,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση-  αλλά 14 δισ. ευρώ (!) κάτι που σύμφωνα με το περιοδικό αναφέρεται και στην αναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία

ΡΟΔΟΣ: Επιχείρησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν είχε χρήματα για φάρμακα

Τέλος στη ζωή του γιατί δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα που χρειαζόταν, επιχείρησε να βάλει ένας 70χρονος στη Ρόδο.

Ο ηλικιωμένος βρήκε ως λύση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει την αυτοκτονία και το μεσημέρι της Πέμπτης (16/08) ανέβηκε στα Μεσαιωνικά Τείχη και έπεσε στο κενό.

Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς πάντως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο και διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο του νησιού, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σοκαριστική ομολογία - «Έκαιγα την Ρόδο επί 12 χρόνια»

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου θα οδηγηθεί το Σάββατο ένας 39χρονος άνδρας ο οποίος ομολόγησε κυνικά πως είναι υπεύθυνος όχι μόνο για τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί, αλλά και για άλλους δέκα εμπρησμούς τα τελευταία 12 χρόνια!

Πρόκειται για έναν Έλληνα, ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος εντοπίστηκε από πληροφορίες που είχαν οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ανακρίθηκε και παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε τους εμπρησμούς από την ηλικία των 13 χρόνων, όταν ζούσε με την οικογένειά του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ η ομολογία του για τον τρόπο με τον οποίο έβαζε τις φωτιές, ταιριάζει με τα ευρήματα της έρευνας. Πάντως εμφανίζονται ορισμένα κενά στα όσα είπε καθώς εμφανίζεται να μην θυμάται εάν προκάλεσε ο ίδιος ορισμένε από τις πυρκαγιές.

Ο εισαγγελέας μελετά την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου άνδρα για να ασκήσει διώξεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...