Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, συμμετέχει στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013. 


Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδα στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8.00 π.μ. στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων Ειδικής Αγωγής του Ειδικού  Δημοτικού Σχολείου ,του Γυμνασίου ΤΕΕ, του Λυκείου ΕΠΑΛ και ΕΕΕΚ.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου (8.00- 11.00).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αντιδρώντας στα μέτρα απαξίωσης και διάλυσης της Εκπαίδευσης και της ζωής μας.

Η συμμετοχή όλων μας έχει τεράστια σημασία για την  παραπέρα πορεία και τη μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που θα προγραμματιστούν.

Πουλάνε εταιρείες αερίου (και στην Εύβοια) με προίκα τους πελάτες

Του ΝΙΚΟΥ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ / enet.gr

«ΠΡΟΙΚΑ» παίρνουν για 10-20 χρόνια τα συμβόλαια και τη μονοπωλιακή υποχρεωτική προμήθεια των μικρών και μεσαίων βιομηχανιών, στις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, οι τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), που βγάζει σε ένα μήνα προς πώληση η ΔΕΠΑ.

Στις 21 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα, λήγει η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προεπιλογή στους διαγωνισμούς που αφορούν τη δημιουργία ΕΠΑ σε τρεις περιοχές: τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, τη Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η Στερεά Ελλάδα με τα Οινόφυτα, όπως και η Εύβοια συγκεντρώνουν τις περισσότερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη χώρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις βιομηχανικές περιοχές και πάρκα σε Μακεδονία και Θράκη. Είναι, λοιπόν, «φιλέτο» για τον ιδιώτη αγοραστή, ο οποίος θα δημιουργήσει κοινή εταιρεία με τη ΔΕΠΑ και θα αποκτήσει τουλάχιστον το 35% στις νέες ΕΠΑ μαζί με τη διεύθυνσή τους (management).

Αυτός είναι και ο λόγος που τα συμβόλαια των μικρών και μεσαίων βιομηχανιών μαζί με την υποχρεωτική προμήθειά τους δίνονται για 10 χρόνια στην ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ενώ για τις δύο άλλες ΕΠΑ δίνονται για 20 χρόνια. Κατά τα άλλα, οι άδειες διανομής αερίου δίνονται στις ΕΠΑ για 30 χρόνια.

Φοβούνται νέα αύξηση

Το γεγονός έχει προκαλέσει ήδη ανησυχίες στις βιομηχανίες, που δεν θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν προμηθευτή και όπως λένε δεν θα έχουν περιθώρια να διαπραγματευθούν τα τιμολόγιά τους, τα οποία φοβούνται πως δεν θα μειωθούν, αλλά αντίθετα μπορεί να αυξηθούν. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην «Ε.» ο πρόεδρος της Ενωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) Κωνσταντίνος Κουκλέλης, αναφερόμενος τόσο στα τιμολόγια όσο και στο καθεστώς που δεν επιτρέπει στις μικρές και μεσαίες βιομηχανίες να επιλέγουν προμηθευτή στην ενέργεια.

Η ΕΒΙΚΕΝ δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια, γιατί όπως λέει ο κ. Κουκλέλης, μετά το 2010 η «ψαλίδα» στο ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών της χώρας σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό άνοιξε πολύ.

Η ΕΒΙΚΕΝ έχει τουλάχιστον 17 βιομηχανίες- μέλη, σε επεξεργασία μετάλλων, τσιμεντοβιομηχανία και υαλουργία, ενώ ισχυρή παρουσία έχουν όλες οι βιομηχανίες του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που αποφάσισε αυτή την εβδομάδα τη διοικητική μεταφορά της έδρας του στο Βέλγιο. «Οταν δημιουργήθηκαν οι ΕΠΑ, ο στόχος ήταν να αναλάβουν να δημιουργήσουν δίκτυο που θα φέρνει παντού στην κατανάλωση το φυσικό αέριο. Ομως ανησυχούμε ότι το κόστος για την ανάπτυξη του δικτύου θα πέσει στην πλάτη των καταναλωτών. Αν οι βιομηχανίες έχουν αυξημένο κόστος 12%-15%, η ανησυχία μας είναι ότι το κόστος μπορεί να αυξηθεί τελικά μέχρι και 20%».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκλέλη, «οι όροι του διαγωνισμού, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, παρέχουν στις νέες ΕΠΑ το μονοπώλιο προμήθειας και πώλησης φυσικού αερίου στις βιομηχανίες της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για 10 χρόνια και στις βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας για 20 χρόνια».

Σε όλες τις βιομηχανίες όμως; «Σε όλες όσες καταναλώνουν μέχρι και 100 γιγαβατώρες ετησίως», λέει ο κ. Κουκλέλης. «Αν εξαιρέσουμε το πολύ 10 βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα, όλες οι υπόλοιπες έχουν αυτή την κατανάλωση και θα βρεθούν πελάτες σε ένα μονοπώλιο».

Shell, ΕΝΙ και ΔΕΠΑ ελέγχουν τις εταιρείες παροχής

ΜΕΧΡΙ σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου: η ΕΠΑ Αττικής, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και η ΕΠΑ Θεσσαλίας. Και τις τρεις ελέγχουν κολοσσοί, από κοινού με τη ΔΕΠΑ (που αντίστοιχα είναι ένας εμπορικός κολοσσός για τα ελληνικά δεδομένα, με τζίρο ομίλου πέρσι 1,94 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 133,5 εκατ. ευρώ). Ειδικότερα:

**Η ΕΠΑ Αττικής ανήκει κατά 51% στη ΔΕΠΑ και κατά 49% στη θυγατρική της πολυεθνικής Shell, Attiki Cas, που έχει και τη διοίκηση της εταιρείας.

**Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ανήκει κατά 51% στη ΔΕΠΑ και κατά 49% στην ιταλική ΕΝΙ που έχει και τη διοίκηση της εταιρείας.

**Η ΕΠΑ Θεσσαλίας ανήκει κατά 51% στη ΔΕΠΑ και κατά 49% στην ιταλική ΕΝΙ που έχει και τη διοίκηση της εταιρείας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και έχει πάγια θέση να μην γίνουν απολύσεις και περικοπές στο μισθολογικό κόστος της εταιρείας.Η Εκτελεστική Επιτροπή Π.Σ.Ε.

 Κλέαρχος Περγαντάς
 Αθανάσιος Μπουραντάς
 Θωμάς Στάικος
 Γιώργος Μουλκιώτης
 Γιώτα Γαζή
 Βασίλης Καραμπάς
 Δημήτρης Βουρδάνος
 Ηλίας Σανίδας
 Φανή Παπαθωμά
 Παναγιώτης Παρχαρίδης
 Ανέστης Πίσχινας

Εργ. Κέντρο Ευβοίας, κατά Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και Carrefour-Μαρινόπουλος

Ανακοίνωση, με την οποία στρέφεται κατά της Αστυνομίας και της Διοίκησης του σούπερ-μάρκετ Carefour – Μαρινόπουλος εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση της συνδικαλίστριας Μαρίας Μπλάνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση της συνδικαλίστριας Μαρίας Μπλάνα, την σύλληψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Αντώνη Κούκουρα και Κώστα Παπακωνσταντίνου, καθώς και των άλλων Συνδικαλιστών , που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία – απεργιακή κινητοποίηση έξω από το κατάστημα Carrefour – Μαρινόπουλος.

Η πρακτική αυτή στοχεύει στον περιορισμό των Συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην καταστολή των αγώνων για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων.

Η επιστράτευση των δυνάμεων ασφαλείας, σε ρόλο μηχανισμού καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων και επιβολής των εργοδοτικών συμφερόντων, δημιουργεί τεράστιες ευθύνες, τόσο στην πολιτική της ηγεσία, όσο και στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, που έθεσε τις δυνάμεις της στην υπηρεσία και τις εντολές των εκπροσώπων της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.»

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων, σε μαζική συσπείρωση, μέσα στα Συνδικάτα, για την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων εργοδοσίας και κεφαλαίου και την ανατροπή των πολιτικών που διαμορφώνουν συνθήκες ασυδοσίας και ισοπέδωσης της Εργατικής Νομοθεσίας.

Καλούμε επίσης την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, να μην μετατρέπει τις δυνάμεις ασφαλείας σε υπερασπιστή των επιδιώξεων της εργοδοσίας των Βιομηχάνων και του κεφαλαίου.

Καταδικάζουμε τις τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού της Carrefour – Μαρινόπουλος και ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου".

Ιστιαία: Πήγε η αστυνομία και πήρε από το σπίτι του παππού μία... πέτρα!

Ο ηλικιωμένος την είχε έξω από το σπίτι του για πάνω από σαράντα χρόνια


Σήμερα όμως το πρωί, ήταν η τελευταία φορά που την είδε.

Η υπηρεσία προστασίας αρχαιοτήτων παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης όπως μαθαίνουμε στο istiaianews, επισκέφθηκε κατοικία ηλικιωμένου στον Νέο Πύργο Ευβοίας προκειμένου να αξιοποιήσει πληροφορία για εκεί αρχαιότητες.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ογκόλιθος, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον 6ο αιώνα και βρισκόταν εκεί για περισσότερα από 40 χρόνια

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...