Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Μαθητικός Τουρισμός - Μένω στη Στερεά Ελλάδα"

Με κύριο σύνθημα "Μαθητικός Τουρισμός - Μένω στη Στερεά Ελλάδα" ο περιφερειάρχης κ. Κλ. Περγαντάς απηύθυνε επιστολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους καλεί να κάνουν τις εκδρομές των μαθητών μέσα στην περιφέρεια της Στερεάς.

Γράφει ο κ. Περγαντάς:

"Φίλοι Εκπαιδευτικοί,
Η πατρίδα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με σοβαρές επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής, στην εργασία, στο κοινωνικό κράτος κλπ. Η κρίση και η ύφεση επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό την Περιφέρειά μας λόγω του υψηλού, αλλά πλασματικού Α.Ε.Π.

Ως πρώτη αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταβάλουμε μια τεράστια προσπάθεια αφενός μεν η Περιφέρεια ως νεοσύστατος θεσμός να λειτουργήσει ομαλά, αφετέρου δε να υλοποιήσει το ΕΣΠΑ και να αξιοποιήσει επενδυτικά προγράμματα προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά της, στο βαθμό που της αναλογεί, στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας.

Ένας τομέας που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια είναι ο Τουρισμός, στον οποίο θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα μέσω προγραμμάτων τουριστικής προβολής. Ιδιαίτερη κατηγορία τουρισμού αποτελεί και ο Μαθητικός Τουρισμός.

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Προκειμένου να στηριχτεί η οικονομία της Περιφέρειάς μας και να δημιουργηθούν, ή καλύτερα να μην χαθούν, θέσεις εργασίας από τους γονείς των μαθητών σας, σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε κατά προτεραιότητα στον προγραμματισμό σας για τις εκδρομές των σχολείων σας, προορισμούς εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια μας έχει πλούσιες φυσικές ομορφιές, πολιτιστικά μνημεία, πλήθος μονών και εκκλησιών, δασικά χωριά, υδροβιότοπους, μοναδική χλωρίδα και πανίδα, φαράγγια, κρυστάλλινες παραλίες, ορειβατικά καταφύγια, πεζοπορικές και αναρριχητικές διαδρομές, πίστες ορεινής ποδηλασίας, υποβρύχιες δραστηριότητες, ιππασία, νόστιμες λιχουδιές, ποικιλία διασκέδασης και πάνω από όλα την ανθρώπινη ζεστασιά και φιλοξενία.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

α. Αρχαιολογικοί χώροι όπως: Δελφοί, Θερμοπύλες, Ερέτρια με το αρχαίο θέατρο, Θήβα, Ορχομενός, Χαιρώνεια, Πλαταιές, καθώς και τα διάσπαρτα μεσαιωνικά κάστρα.

β. Οι πλούσιες συλλογές των αρχαιολογικών, λαογραφικών και ναυτικών μουσείων Δελφών, Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας, Ερέτριας, Γαλαξιδίου.

γ. Τα θρησκευτικά μνημεία: οι μονές του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, το σκήνωμα του οσίου Ιωάννη Ρώσου στο Προκόπι της Εύβοιας, Αγάθωνος στη Φθιώτιδα, Προυσσού στην Ευρυτανία και πολλές άλλες.

δ. Το μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο της παλίρροιας του Ευρίπου στη Χαλκίδα με τα νερά να αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι ώρες υπό την επίδραση της σελήνης.

ε. Οι πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τη γαλήνη και ηρεμία που αποπνέουν.

στ. Τα μαγευτικά τοπία, τα καταπράσινα βουνά, τα γραφικά χωριουδάκια, οι ορεινές και πεζοπορικές διαδρομές στα πανέμορφα βουνά μας και σκι στα οργανωμένα κέντρα του Παρνασσού και του Βελουχιού.

ζ. Οι πολύ καλά οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα studios.

η. Η ζωντανή παράδοση, οι παραδοσιακές συνταγές, η φιλοξενία, η ζεστασιά και το χαμόγελο της κατοίκων.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί
σας διαβιβάζουμε τις προτάσεις των Τμημάτων Τουρισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειάς μας που αφορούν προορισμούς για την πραγματοποίηση μαθητικών εκπαιδευτικών επισκέψεων και είμαστε βέβαιοι ότι στο εξής θα θέσετε σε πρώτη προτεραιότητα οι επισκέψεις και οι εκπαιδευτικές εκδρομές να πραγματοποιούνται εντός της περιφέρειάς μας".

“Κατάθεση Ζωής” από τους εργαζόμενους της INTERAMERICAN Χαλκίδας

«Αίμα Ζωής» κατέθεσαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Γραφείου Πωλήσεων της INTERAMERICAN σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί πελάτες και φίλοι της Εταιρείας, συγκεντρώνοντας συνολικά 23 φιάλες αίματος.

Ήταν μια πρωτοβουλία κοινωνικής συνεισφοράς στον τομέα της υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Πράξεις Ζωής” της INTERAMERICAN. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εταιρείας έχει οργανώσει τη δική του Τράπεζα Αίματος, πραγματοποιώντας εδώ και αρκετά χρόνια τακτικές αιμοδοσίες.

Η INTERAMERICAN έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την τελευταία εξαετία ένα ευρύτατο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον, επενδύοντας στον εθελοντισμό των εργαζομένων και συνεργατών της, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν μέλη της εταιρικής ομάδας «Εθελοντών Ζωής».

Φέτα αντί για σούσι στην Ιαπωνία από Ευβοιώτη επιχειρηματία!

Χρυσές δουλειές έχει ανοίξει ένας Ελληνας επιχειρηματίας από την Κύμη στο Μίτο της Ιαπωνίας, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια προσπαθεί να συστήσει σε όλο και περισσότερους Ιάπωνες τα παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής μάνας-γης.

Ο λόγος για τον κ. Θανάση Φραγκή και την επιχείρησή του με την άκρως ελληνική ονομασία «Nostimia», στην οποία τα ελληνικά είδη, όπως φέτα, γιαούρτι, ελιές, ελαιόλαδο, μέλι και κρασιά, δεν λείπουν ποτέ από τα ράφια της.

Γεννήθηκε στην Κύμη και παραπάνω από είκοσι χρόνια έζησε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ασχολήθηκε με τον τουρισμό ως ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου, καθώς και με τις εισαγωγές αυτοκινήτων. Εκεί έμελλε να γνωρίσει την Γιαπωνέζα σύζυγό του, όπου μαζί πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τη Γηραιά Αλβιόνα για την Απω Ανατολή με στόχο ένα καλύτερο κοινό μέλλον.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...