Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η Χαλκίδα ζητά γέφυρα βοηθείας για τα αδέσποτα

Η Ρόζα, η Ντάλια, ο Καζανόβας και τα άλλα 250 αδέσποτα σκυλιά που ζουν στo Κυνοκομείο της Χαλκίδας, χρειάζονται οικογένειες! Μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλάκια, καθαρόαιμα και ημίαιμα, διαφόρων ηλικιών και φύλων, ζουν προστατευμένα σε κλουβάκια αλλά χωρίς δικές τους οικογένειες. 

Όλα τα ζώα είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και τα περισσότερα από αυτά και στειρωμενα. Το Δημοτικό  Κυνοκομείο δημιουργήθηκε κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού δημιουργήθηκε με τις κατάλληλες υποδομές, με το πέρασμα του χρόνου όμως, οι καθημερινότητα ολοένα και δυσκόλευε για τους φιλόζωους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Χαλκίδα: Προφυλακιστέος ο 26χρονος για την φωτοβολίδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα από την εισαγγελία Χαλκίδας ο 26χρονος που έριξε την φωτοβολίδα στην εκκλησία της Ανθηδόνας Χαλκίδας το βράδυ της Ανάστασης και τραυμάτισε βαρύτατα τον 7χρονο γιο του ιερέα, που εκείνη την ώρα έψελνε το Χριστός Ανέστη, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Η ναυτική φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από περίστροφο πήρε όμως καθοδική πορεία και έπεσε πάνω στο πρόσωπο του μικρού παιδιού που ήταν ντυμένο παπαδάκι και στεκόταν δίπλα στον πατέρα του και τους ψάλτες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Περλεπέ: Δεν θα μεταβληθεί το καθεστώς στα Νοσοκομεία της Εύβοιας

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, μετέβη την Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2011 στην Κύμη όπου επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της πόλης.

Την Τρίτη 26/04/2011, η βουλευτής επισκέφτηκε την Κάρυστο και το Νοσοκομείο Καρύστου.

Και στις δύο επισκέψεις της, συζήτησε με τους γιατρούς και τους άλλους εργαζομένους και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα Νοσοκομεία του Νομού και τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα παραμείνουν ως έχουν.

Τόνισε επίσης ότι, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι μονάδες υγείας στη λειτουργία τους, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ως βουλευτής, ώστε να δοθούν λύσεις και να στηριχθεί γενικότερα το Ε.Σ.Υ. στο Νομό μας, στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα και οι πολίτες.

Χαροπαλεύει ο 7χρονος που χτυπήθηκε από βολίδα


Χαροπαλεύει ο 7χρονος που χτυπήθηκε από βολίδα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το παιδί έχασε το αριστερό του μάτι, κινδυνεύει η ζωή του
Όπως δήλωσε στο Newsit o αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ψάλτης και πρώην Δήμαρχος Ανθηδώνας Γιώργος Σανιδάς "την ώρα που ο ιερέας έλεγε το Χριστός Ανέστη για πρώτη φορά και αρχίσαμε εμείλς οι ψάλτες να το επαναλαμβάνουμε, ακούμε ένα μπαμ από τα πολλά βεγγαλικά που έπεφταν εκείνη την ώρα και βλέπω μπροστά μου το παιδάκι στο ένα μέτρο να είναι ανάσκελα πάνω στο βάθρο που είχαμε ανέβει εμείς οι ψάλτες και οι ιερείς. Το κεφάλι του παιδιού ήταν γεμάτο αίματα και παντού γύρω και συγχρόνως η βολίδα πέρασε ξυστά δίπλα μας και καρφώθηκε στον εξωτερικό τοίχο του ναού. Αμέσως σταμάτησε η λειτουργία μέχρι να πάρουν το παιδάκι, να το πάνε στο νοσοκομείο και να το ετοιμάσουν για μεταφορά στο νοσοκομείο της Αθήνας. Τώρα από τα πολλά βεγγαλικά ποιο είναι αυτό που ξέφυγε κανείς δεν το ξέρει μόνο η αστυνομία μπορεί να τα διερευνήσει".
ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΡΟΤΟΥ - ΛΑΜΨΗΣ
Ο αυτόπτης μάρτυρας λέει "από ότι λέγεται το μοιραίο βεγγαλικό, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω, είναι από αυτά που χρησιμοποιούν στα πλοία για ώρα ανάγκης, τα κρότου - λάμψης".
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Ο κύριος Σανιδάς συγκλονισμένος είπε "να βλέπεις μπροστά σου ένα αγγελούδι 7 ετών να σπαράζει μπροστά σου είναι φοβερό. Όλο το χωριό, δεν μπορούμε να συνέλθουμε δυο μέρες τώρα. Όλοι συζητούν αυτό το γεγονός και προσεύχονται να βάλει ο θεός το χέρι του και ο Αγιος Γεώργιος που είναι και πολιούχος της περιοχής μας, να μπορέσει το παιδί να επανέλθει στην κανονική του ζωή".
ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο τραγικός πατέρας, ιερέας Διονύσιος έχει εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει τα όργανα του παιδιού του εάν επέλθει το μοιραίο. Όπως δήλωσε ο κύριος Σανιδάς "από ότι μαθαίνουμε ο πατέρας του παιδιού, πατέρας Διονύσιος, έχει εκφράσει την επιθυμία να γίνει δωρητής οργάνων το παιδί εάν τυχόν επέλθε το μοιραίο πράγμα που όλοι απευχόμαστε".
Newsit

KYMH: Aτύχημα στον δρόμο-κόλαση της Πλατάνας!

 Στο πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου Στόμιο-Παραλία Κύμης... έγινε ατύχημα με υλικές. Εδώ και μέρες δεν λειτουργούν τα φανάρια στο σημείο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η μετακίνηση στον δρόμο.

Στο ένα ρεύμα είναι τα έργα αντιστήριξης και έχει μείνει μόνο ένα ρεύμα όπου μέχρι και πριν λίγες μέρες γίνονταν η κυκλοφορία με σηματοδότες.

Τις ημέρες του Πάσχα οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα εκτός από τον σταυρό σου, να παίζεις και την…. κολοκυθιά και αν είσαι τυχερός να περνάς! Αυτή την στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Την τραγική εμπειρία ένοιωσε και ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης ο οποίος αναφέρει τα παρακάτω: «Στις πέντε (17.00 μμ) σήμερα το απόγευμα κατευθυνόμουν με την οικογένειά μου προς την παραλία της Κύμης. Φθάνοντας στο περίφημο φανάρι, μετά το Στόμιο, προσπάθησα – λόγω της αντανάκλασης του ηλίου- να καταλάβω εάν είναι πράσινο ή κόκκινο. Διαπίστωσα τελικά ότι δεν δούλευε. Αμηχανία. Να περιμένω, να ρισκάρω τη διάβαση ή να επιστρέψω πίσω. Ευθύς εμφανίζεται ένα περιπολικό το οποίο όπως διαπίστωσα έως εκείνη την ώρα είχε την αποστολή να περνά τα αυτοκίνητα προς την μία και την άλλη κατεύθυνση. Με πέρασε προς Πλατάνα.

Στην επιστροφή μας μετά από μία ώρα ερχόμενος από Πλατάνα προς Στόμιο το φανάρι κλειστό, ακριβώς στις 18.00μμ. Η ίδια αμηχανία. Περίμενα να δω που και εάν βρίσκεται το περιπολικό. Πουθενά. Ένας άλλος διερχόμενος οδηγός πέρασε προφανώς ρισκάροντας. Πλησίασα κοντά και πέρασα και εγώ. Μόλις πέρασα την διάβαση με τα τσουβάλια σταμάτησα στην άκρη του δρόμου να δω τα χάλια μας.

Πράγματι διερχόμενο αυτοκίνητο πέρασε από το σβηστό φανάρι, στα είκοσι μέτρα της διαδρομής των τσουβαλιών έβαλε όπισθεν και γύρισε γιατί ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από Πλατάνα προς Στόμιο. Ευτυχώς η προνοητικότητα των δύο οδηγών απέτρεψε την σύγκρουση. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό μου.

Προφανώς το περιπολικό ήταν προηγουμένως εκεί γιατί η κίνηση προς το λιμάνι θα ήταν αυξημένη λόγω του απόπλου του «Αχιλλέα» για την Σκύρο. Φεύγοντας το καράβι έφυγε και το περιπολικό. Ίσως επιστρέψει αργότερα ή όταν συμβεί το μοιραίο.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Ή θα έπρεπε να είχε κλείσει εάν δεν μπορεί η αστυνομία να ρυθμίσει την ασφαλή κυκλοφορία ή να επιλυθεί το πρόβλημα του σηματοδότη και εν πάση περιπτώσει έπρεπε να προβλεφθεί εφεδρικό σύστημα.»
evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...