Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Στις 16 Μαρτίου το καρναβάλι του Αυλωναρίου


Στις 16 Μαρτίου, για ακόμη μία χρονιά, το καρναβάλι του Αυλωναρίου, έρχεται να ταράξει τα νερά.

Με αρκετά άρματα και μεγάλη συμμετοχή, το μεσημέρι του Σαββάτου όσοι βρεθούν εκεί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κρατιούνται από τα γέλια.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε κάποιο group μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο:6976557439.

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή για την τραγωδία στη Λάρισα: "Το όνειρο έγινε στάχτη"


Για την τραγωδία που χτύπησε την πόρτα της οικογένειας του, μίλησε ο πατέρας του φοιτητή Νίκου Πολυχρόνη, που έχασε τη ζωή του στη Λάρισα από το αυτοσχέδιο μαγκάλι...

Σοκαρισμένος από την πρόσφατη τραγωδία ο πατέρας του Νίκου Πολυχρόνη, περιέγραψε στον Alpha πώς το όνειρο έγινε στάχτη από τη μια στιγμή στην άλλη.

"Μήπως τα παιδιά είχαν ίδεα από μαγκάλι; Εδώ δεν έχω εγώ που είμαι 50 χρονών, δεν είχα ανάψει ποτέ στο σπίτι της μάνας μου. Πού να ξέρουν τα παιδιά; Σου λέει, φωτιά βγάζει, ζέστη βγάζει, θα ζεσταθούμε λιγάκι".

Ο τραγικός πατέρας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζει η οικογένεια του.

"Είχαμε προβλήματα με την επιχείρηση που δουλεύω. Τα οικονομικά τα ξέρεις, σε όλη την Ελλάδα ίδια είναι, δεν είναι μόνο σε μένα. Κι εγώ είμαι τυχερός γιατί είχα δουλειά. Άλλος κόσμος δεν έχει όχι δουλειά, ούτε επίδομα ανεργίας".

Ο κύριος Πολυχρόνης αναγκάστηκε να σταματήσει το δεύτερο γιο του από τη σχολή μαγειρικής λόγω των οικονομικών προβλημάτων ενώ και η κόρη του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει όλα τα φροντιστήρια που παρακολουθούσε.

"Του είπα Μάκη σταμάτα τη σχολή, πήγαινε φαντάρος και του χρόνου βλέπουμε. Το Νίκο δεν μπορούσα να τον σταματήσω. Να μετάφέρεις τα έπιπλα και όσα είχε μέσα στο σπίτι ήταν μεγάλο πρόβλημα λόγω του κόστους".

Ο πατέρας λέει πως στο σπίτι του γιου του υπήρχε θέρμανση αλλά τα παιδιά μαζεύονταν στο μοιραίο σπίτι 20 μέτρα μακρυά γιατί ήταν μεγαλύτερο:

"Μαζεύονταν εκεί και παίζανε, τρώγανε, είχε και καλύτερο ίντερνετ. Έλεγε: πάμε εκεί, έχει λίγο κρύο. Τον ρωτούσα "Ρε Νίκο γιατί πάτε εκεί και δε μαζεύεστε στο δικό σου που έχει καλοριφέρ; Εκει μαζεύονται όλοι, μου απαντούσε. Και έτσι έγινε το μοιραίο".

Δείτε το video του Alpha:




Βωμολοχικό τριήμερο Αγίας Άννας - Βόρεια Εύβοια 16 - 17 και 18 Μαρτίου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το βωμολοχικό καρναβάλι Αγίας Άννας συνεχίζει την παράδοση πολλών ετών και σας προσκαλεί σε ένα τριήμερο γεμάτο αποκριά, βωμολοχία, κέφι και ξεφάντωμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες !

Καθ' όλη την διάρκεια του τριημέρου μπορείτε να ακούσετε τα παραδοσιακά βομολοχικά αποκριάτικα τραγούδια από τους κατοίκους απολαμβάνοντας ντόπιο τσίπουρο ή κρασί στα ταβερνάκια του χωριού. Επίσης μπορείτε να ντυθείτε και να πάρετε μέρος σε διάφορα πάρτυ μασκέ που διοργανώνονται τις ημέρες εκείνες στα μπαράκια του χωριού.

Η αποκορύφωση του καρναβαλιού ολοκληρώνετε την καθαρά Δευτέρα με την εμφάνιση των ντόπιων παραδοσιακών βωμολόχων καρναβαλιστών να συνοδεύουν τα άρματα στην πλατεία του χωριού τραγουδώντας τα παραδοσιακά βωμολοχικά αποκριάτικα.

Στην πλατεία θα υπάρχει πάγκος με δωρεάν σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί για όλους τους επισκέπτες ενώ θα μπορούν να διασκεδάσουν και να χορέψουν μαζί με τους ντόπιους βωμολόχους καρναβαλιστές στην κεντρική πλατεία του χωριού !

Καλή σας διασκέδαση και καλό ξεφάντωμα !!

πηγή: www.karnavalos.gr

Ξεφάντωσε στην «Αγκαλίτσα» και ο Αγγελής Κουτσαύτης

Ξεφάντωσε στην «Αγκαλίτσα» και  ο Αγγελής Κουτσαύτης απόψε το βράδυ στο πάρτι μασκέ, που  οργάνωσε  στον Ιππόκαμπο το ομώνυμο  κέντρο κοινωνικής και δημιουργικής απασχόλησης !!!

Εκεί γονείς και παιδιά που ανταγωνίστηκαν στις σκανδαλιές, αλλά και στα αποκριάτικα ντυσίματα.

Ο χαζομπαμπάς Χρήστος δεν μπορούσε να λείψει και οι φωτογραφίες του μας μεταφέρουν στο κεφάτι πάρτι της "Αγκαλίτσας"



Ο χορός του Χριστιανικού Συλλόγου Αγ. Νεκταρίου Κανήθου

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στον ετήσιο χορό του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ που έγινε σήμερα Κυριακή μεσημέρι (3/3/2013) στο κέντρο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, της περιοχής Κανήθου !!! 

O Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί και με το φακό του κατέγραψε τα πάντα.



Τρίτη 7.30 μ.μ.: Να ενώσουμε την θλίψη με την οργή και την φωνή μας

Από την εκδήλωση για τους δύο αδικοχαμένους φοιτητές στην Λάρισα

ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ-ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΤΡΙΤΗ 7.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
Όλοι εκεί για να ενώσουμε την θλίψη με την οργή και την φωνή μας
,ενάντια σε αυτούς που καθημερινά μας κλέβουν την ζωή και σκοτώνουν τα
παιδιά μας !
-ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
-ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΗΘΟΥ
-ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Να μη θυσιαστούν και άλλα παιδιά στο βωμό του κέρδους.


Η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο συνάδελφο Πολυχρόνη και την οικογένειά του που το παιδί τους δολοφονήθηκε από τους βιομήχανους – εφοπλιστές – τραπεζίτες και τους αυλικούς τους. Θερμά συλλυπητήρια και στην άλλη οικογένεια από τα Χανιά, του 2ου δολοφονημένου φοιτητή.

Οι δολοφονίες αυτές  δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Ο λαός μας στερείτε τη θέρμανση, την υγεία, τη διατροφή, την παιδεία και άλλες βασικές ανάγκες της ζωής του. Την ίδια στιγμή πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται στις τσέπες της πλουτοκρατίας για να μην πέσει το ποσοστό του κέρδους. Αυτή είναι η αιτία.

Οι 2 δολοφονημένοι φοιτητές, οι 3 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση να είναι η αφορμή να σηκώσουν το μπόι τους οι εργαζόμενοι και ο λαός. Να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές. Να βάλει άμεσο στόχο να πάρει την εξουσία, για να οργανώσει την ανάπτυξη του τόπου με κριτήριο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος. Για να μη θυσιαστούν και άλλα παιδιά στο βωμό του κέρδους.

Αποστόλου: «Ο εμπαιγμός των αγροτών δεν έχει όρια»


«Ο  εμπαιγμός των αγροτών δεν  έχει όρια» υποστηρίζει σε δήλώση του ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την απόσυρση της τροπολογίας άρσης της δίωξης των αγροτών.

Η δήλωση:
"Πριν ακόμη προφτάσουν  οι αγρότες να αναστείλουν  τις κινητοποιήσεις τους η  κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό  της πρόσωπο:


Απέσυρε την τροπολογία που είχε καταθέσει για την εξάλειψη του αξιοποίνου, με συντόμευση του χρόνου παραγραφής των πράξεων που τελέστηκαν από αγρότες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των περασμένων χρόνων.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε δέσμευση του  πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του  στις Σέρρες την προεκλογική περίοδο, όπως επίσης και υπόσχεση του Υπουργού Δικαιοσύνης κατά τη συνάντησή του  με φορείς των Σερρών.

Ο κ. Υπουργός κατέθεσε τη σχετική τροπολογία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και αφού επεχείρησε να τη στηρίξει στη Βουλή την απέσυρε με πρόσχημα τη περαιτέρω επεξεργασία!!! Η αλήθεια όμως τον διαψεύδει, αφού ούτε στην ανάλογη ρύθμιση για την άρση διώξεων εκπροσώπων του συνεταιριστικού χώρου που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τη συμπεριέβαλε, ούτε στο ν/σ «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» που συζητείται αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής τη κατέθεσε.

Οι  αγρότες αντέχουν, το ερώτημα είναι  πόσο θα αντέξουν αυτοί που τους εμπαίζουν."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...