Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

O τομέας Cinema & TV του ΙΕΚ ΔΟΜΗ στηρίζει το Docfest - Χαλκίδα 2010

Ο τομέας Cinema & TV του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, στηρίζει το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010, που θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας. Το Φεστιβάλ, θα διαρκέσει 6 ημέρες, από τις 5 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2010 και θα προβληθούν συνολικά 82 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ. Πρωταρχικός στόχος του φεστιβάλ είναι να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στην σοβαρή προσπάθεια των Ελλήνων ντοκιμαντεριστών προβάλλοντας δημιουργικούς καλλιτέχνες και πρωτοπόρες δουλειές.

Το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ 2010, περιλαμβάνει το σημαντικότερο μέρος της ετήσιας ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ : 64 ντοκιμαντέρ, 17 μεγάλου μήκους και 46 μικρού μήκους, παραγωγής 2009-2010.

Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας θα απονείμει στις καλύτερες ταινίες και σε συντελεστές, 11 βραβεία τα οποία αθλοθετεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας καθώς επίσης και ένα βραβείο στη μνήμη του Ντοκιμαντερίστα Γιώγου Κολόζη. Κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί Τιμητική Εκδήλωση για το Βασίλη Ραφαηλίδη, έναν από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου. Στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο κριτικός κινηματογράφου Παύλος Κάγιος. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και αφιερώματα, ενώ με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο της τελετής λήξης θα απονεμηθούν βραβεία και διακρίσεις.

Ο τομέας Cinema & TV του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, για μια ακόμη χρονιά στηρίζει το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό διακίνησης των ντοκιμαντέρ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας την ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ καθώς και τις συμπαραγωγές με δημόσιους και άλλους φορείς.

Οι Προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Παπαδημητρίου /Αμφιθέατρο Νομαρχιακού Μεγάρου.

Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χαρ. Τρικούπη 17, Αθήνα, 10678, τηλ.: 210 3840552, www.iekdomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...