Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σοβαρό τροχαίο στον Βατώντα. - Χαροπαλεύει ένας 20χρονος

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, που σημειώθηκε νωρίτερα στον Βατώντα.

Σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.gr, το μηχανάκι που οδηγούσε ο 20χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως μεταφορέας σε γνωστό fast - food της περιοχής, για άγνωστους λόγους «καρφώθηκε» σε νταλίκα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η σύγκρουση ήταν μετωπική και ο 20χρονος έπεσε στην άσφαλτο αιμόφυρτος.

Άμεσα τον παρέλαβε το Ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σε κωματώδη κατάσταση.

Γνωστοί και φίλοι προσεύχονται να γίνει καλά το παλικάρι, ενώ η οικογένεια του αγωνιά έξω από το χειρουργείο.

"Αντιγόνες" στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

 
Ο θίασος Κνωσός του Λάμπρου Τσάγκα παρουσιάζει την παράσταση "Αντιγόνες" στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος - Χαλκίδα, στις 9.30 μμ το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013. 

Οι «ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ» έχουν ως βάση τη Σοφόκλεια τραγωδία που καθόρισε πρώτα ιδεολογικά και μετά αισθητικά όλο το μετέπειτα θέατρο.

Είναι μια σκηνική μελέτη όπου συναντιέται ο γνωστός μύθος του Σοφοκλή με νεότερες εκδοχές του. Είναι μια πορεία που μοιάζει απαράλλακτη από το 411π.χ. μέχρι σήμερα, γιατί η τραγωδία ξαναγεννιέται διαρκώς. Οι ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ δεν έχουν τέλος( Τζωρτζ Σταϊνερ).

Η ηρωίδα κάνει την αναπόδραστη  διαδρομή κάθε θύματος της φιλοπόλεμης  κοινωνίας και της κατάχρησης εξουσίας.

Η παράσταση δουλεύτηκε μέσα από τρεις εκδοχές Αισχύλος – Σοφοκλής – Μπρεχτ αγγίζοντας και θέματα όπως οι χίλιες Αντιγόνες των Καλαβρύτων με τα γεγονότα της Γερμανικής θηριωδίας του 1943 φτάνοντας έτσι ως τις μέρες μας.


Έτσι ξεκινώντας αντίστροφα αρχίζουν με τις χίλιες Αντιγόνες των Καλαβρύτων ανασκαλεύοντας κατ’ αρχήν τη μνήμη μας και στη συνέχεια προχωρώντας στην ιστορία αντίστροφα και φτάνουμε μέχρι το 411 π.χ.  στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, η οποία γεννιέται μέσα από τους νεκρούς των Καλαβρύτων, για να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές ότι όταν πρόκειται για την ελευθερία και την ηθική τάξη των πραγμάτων οι ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

Αυτή την παράσταση  προτείνουμε να παρακολουθήσουν  οι πολίτες της Χαλκίδας και της Αυλίδας στο νεοσύστατο υπαίθριο ονειρικό θέατρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος.Γενική είσοδος 10 ευρώ.


Το Θέατρο Κνωσός συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια θεατρικής διαδρομής λειτουργώντας ανελλιπώς από το 1978 που ιδρύθηκε από τους Χρήστο και Λάμπρο Τσάγκα.

Από το 1985 απόκτησε τη δική του στέγη (το Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ) όπου παράλληλα με το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ασχολήθηκε και  με το αρχαίο δράμα λειτουργώντας  χειμώνα – καλοκαίρι, ανελλιπώς σε κλειστό και ανοιχτό χώρο για την ψυχαγωγία του κοινού και κυρίως των νέων.

Με την αντίληψη ότι  οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι αυστηρά  ποιοτικές και με γνώμονα το καλλιτεχνικό κριτήριο κατόρθωσε να συνδυάσει  την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση μέσα από τις αληθινές αξίες της τέχνης στη χώρα μας.

 Έτσι τα τελευταία  χρόνια μόνο στην Αθήνα έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις  μέσα στο Θέατρο Κνωσός περισσότεροι από 500.000 θεατές.

Αλιβέρι: Ο καύσωνας του έβαλε δύο ληστές στο σπίτι του!

Ήταν βραδινές ώρες όταν έπεσε να κοιμηθεί μαζί με την γυναίκα του. Είχε αρκετή ζέστη και δεν δρόσιζε με τίποτα.

Έτσι αποφάσισε να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο.

Λίγες ώρες αργότερα, οι ληστές το πήραν χαμπάρι και αποφάσισαν να τον ληστέψουν.

Αφού έσκισαν την σίτα, μπήκαν στο υπνοδωμάτιο που κοιμότανε και με τα μαχαίρια στα χέρια τον ξύπνησαν με βία.

Οι δράστες "έσκισαν" τις σίτες και μπήκαν στο σπίτι.

Ο άτυχος 77χρονος άρχισε να κλαίει ενώ τους έλεγε πως δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι.

Οι δράστες δεν τον πίστεψαν και έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους.

Οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν τον ηλικιωμένο να κοιμηθεί με τα παραάθυρα ανοιχτά

Βρήκαν 75 ευρώ και μία πιστωτική κάρτα και ύστερα από μία ώρα έφυγαν από το σπίτι.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, κατάφερε να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου και να καταγγείλει την ληστεία.
evianews.com

Παραιτήθηκε η Κόλλια από το γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου

Παραιτήθηκε από το πολιτικό γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου η Αδαμαντία Κόλλια, η ωραία οικονομολόγος με την οποία συνδέεται προσωπικά το τελευταίο διάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε δεκτή την παραίτησή της μετά τις διαρροές στον Τύπο. Η παραίτηση έχει πάρει, ήδη, το δρόμο για τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Αδαμαντία Κόλλια προσελήφθη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου τον Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους γνωρίζονταν πριν από την πρόσληψη. Η σχέση τους, όμως, εξελίχθηκε σε δεσμό λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κεδίκογλου και η σέξι ξανθιά σύντροφος του ανταλλάσσουν καυτά φιλιά δημόσια

Έβλεπαν δεμένοι χειροπόδαρα τους ληστές να αδειάζουν το σπίτι τους!

Το άτυχο ζευγάρι έκανε το λάθος να πέσει για ύπνο με ανοιχτό το παράθυρο του υπνοδωματίου...

Οι δύο δράστες με κουκούλες τύπου full - face, έσκισαν τη σίτα παραθύρου και μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού. Με την απειλή μαχαιριού έδεσαν με μονωτική ταινία στα χέρια και στα πόδια τον 77χρονο ιδιοκτήτη και την 83χρονη σύντροφό του.

Στη συνέχεια οι δράστες ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ και μία πιστωτική κάρτα. Ακολούθως αφού έβγαλαν από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους τις μπαταρίες και τις κάρτες sim, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του 77χρονου προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το eviazoom, το άτυχο ζευγάρι κατάφερε να λίγο αργότερα να λυθεί και ο 77χρονος πήγε σε σπίτι φιλικού προσώπου όπου κατήγγειλε τηλεφωνικά τα όσα έζησε στην αστυνομία.  Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσημη πρώτη για τα ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013


Επίσημη πρώτη μέρα η χθεσινή  των εκδηλώσεων ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013, με ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΝΟΕΣ από την ορχήστρα ποικίλης μουσικής των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ  του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. που διευθύνει  ο μαέστρος ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΟΚΟΣ.



Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καταχειροκροτήθηκαν  από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε  στο Λιμάνι της Νέας Αρτάκης, για να τα απολαύσει.


Παρόν στη εκδήλωση μεταξύ άλλων  και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης.  


ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ

Άλλες δύο παραστάσεις με την πετυχημένη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» από το θέατρο Χαλκίδας


Η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» από το θέατρο Χαλκίδας παίρνει παράταση για δύο ακόμα παραστάσεις  στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, την Κυριακή 4  και την Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 9:30.

 Η παράταση  δόθηκε μετά την πλατιά απήχηση  που είχε η παράσταση του θεάτρου Χαλκίδας στο κοινό  της πόλης αλλά και στην μεγάλη μερίδα θεατών από τις τουριστικές περιοχές της ανατολικής Αττικής και  των Αθηνών.

Τα ομαδικά  εισιτήρια από συλλόγους και  σωματεία βοήθησαν ώστε μια πολύ μεγάλη μερίδα θεατών να παρακολουθήσει την  παράσταση με την μισή τιμή.

Το λεωφορείο  του δήμου που έφευγε μια ώρα  πριν την έναρξη από την πλατεία  του Αγίου Νικολάου(στα αγάλματα) εξυπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους θεατές που αδυνατούσαν να πάρουν Ι.Χ.

Θεατές με προβλήματα κινητικά έφταναν με το αυτοκίνητο μέχρι σχεδόν τις εξέδρες  και το Ι.Χ γύριζε στο πάρκινγκ.

"Όλα αυτά και  κυρίως η επαγγελματική δουλειά  από την ομάδα των συντελεστών της Λυσιστράτης ,των ηθοποιών, και των φίλων του, μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο υπεύθυνοι και πιο δυνατοί ώστε να συνεχίζουμε να υπηρετούμε με αγάπη και σοβαρότητα αυτό το κομμάτι του πολιτισμού σας που λέγετε θέατρο", λένε οι συντελεστές της επιτυχίας της θεατρικής παράστασης και καταλήγουν.

"Σας καλούμε όλους να έρθετε στο χώρο του θεάτρου της Αυλιδείας  Αρτέμιδος στις δύο αυτές παραστάσεις  μας".

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ για : άνεργους, παιδιά, φοιτητές και πολύτεκνους, για συλλόγους και σωματεία πάνω από 20 άτομα και 10 ευρώ το κανονικό.

Το λεωφορείο του δήμου θα είναι στις 8:30 στο ίδιο σημείο για  τους θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ: H "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη από το Θέατρο Χαλκίδας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...