Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σε ομαδική απόλυση 438 ατόμων προχώρησε η εταιρεία ALAPIS

Στο μισό μείωσε το προσωπικό της η εταιρείας ALAPIS ABEE, αφού λόγω μείωσης του κύκλου εργασιών, προχώρησε στην ομαδική απόλυση 438 ατόμων.

Στην κίνηση αυτή προχώρησαν λόγω της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών, η οποία επέφερε την ανάγκη προσαρμογής τόσο της εταιρείας όσο και του Ομίλου στα σημερινά επίπεδα δραστηριότητας.

Ετσι, σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ομιλο σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 463.

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»: Από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 και κάθε μέρα στις 06.45 το πρωί, Δευτέρα έως και Παρασκευή, ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» θα ενημερώνουν τους τηλεθεατές για τα τρέχοντα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα δίνοντας τον προσωπικό τους τόνο στην πρωινή ενημέρωση.

Διανύοντας μια περίοδο σημαντικών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων η καθημερινή πρωινή συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού επιστρέφει κάθε πρωί καταγράφοντας την επικαιρότητα με εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ, δίνοντας βήμα στον πολίτη και τους πρωταγωνιστές των ημερών και ενημερώνοντας τους τηλεθεατές με χρηστικές πληροφορίες για την καθημερινότητά του.

Η ενημέρωση ξεκινά κάθε πρωί στις 06:45 με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

T. Στεφανίδου: Ρομαντικές και... σέξι φωτογραφίες από τις διακοπές της!

Η παρουσιάστρια, παρά τις γέννες και την... εμπειρία ζωής που διαθέτει, "βάζει τα γυαλιά" σε πολλές νεότερες τηλεπερσόνες! 

Απόδειξη οι τελευταίες φωτογραφίες από τις διακοπές της και ειδικά... εκείνη με το καυτό σορτσάκι!

Ο Πεπόνης ζητά την άρση ασυλίας του Παπανδρέου

Της Χριστίνας Κοραή

 Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, ο κ.Πεπόνης αναμένεται να μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στη βουλή για να παραδώσει το αίτημα.

 'Εως αυτή την ώρα παραμένει αναπάντητο ερώτημα εάν το αίτημα της δικαιοσύνης αφορά στην υπόθεση των CDS ή την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο γνώριζε την αποτυχία του 1ου μνημονίου.

 Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, κυρίως της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Δήμος Καρύστου κατά της σελίδας "Nea Karistos"

Κατά του διαχειριστή της σελίδας "Nea Karistos" σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στρέφεται με επίσημη καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η δημοτική αρχή του Δήμου Καρύστου 
 
Το Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τους τελευταίους μήνες εντοπίσαμε έναν λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα "Nea Karistos", το οποίο συνεχώς εξαπολύει συκοφαντικές αναφορές και ανυπόστατες κατηγορίες προς τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη. Το συγκεκριμένο άτομο - διαχειριστής, πίσω από την ανωνυμία που του προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο δικτύωσης, ψεύδεται ασυστόλως καθημερινά και συκοφαντεί ευθέως την τοπική αρχή διαστρεβλώνοντας την άποψη της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω άτομο προέβη σε κατασκευή συκοφαντικών δημοσιευμάτων εναντίον του δημάρχου προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα για το άτομο του. Επίσης, το συγκεκριμένο άτομο, έχει αναρτήσει φωτογραφία του κ. Μανώλη μαζί με τον κ. Πλατυμέση με τίτλο "Καταχρέωσαν τον Δήμο Καρύστου".

Μετά τις συνεχόμενες συκοφαντίες, στραφήκαμε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου και καταγγείλαμε το συγκεκριμένο προφίλ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 11025/14-08-2012 έγγραφο μας έτσι ώστε να επέμβει o εισαγγελέας.

ΕΟΠΥΥ:Οδηγίες προς ασφαλισμένους

Προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών καταβάλλει η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δηλώνοντας ότι ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των χρεών, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί δεν πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση, ενώ σήμερα κατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί τού Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη χρηματοδότηση τού ΕΟΠΥΥ.

Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του, για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι:

1. Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας τού ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ).
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου, μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής τού ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. 

Μοτό και ΙΧ "αγκαλιάστηκαν" στην Αυλίδα με ένα τραυματία

Φωτό αρχείου
Μοτό και ΙΧ "αγκαλιάστηκαν" στην Αυλίδα και ένας άνδρας τραυματίστηκε.

Η σύγκρουση ιχ αυτοκινήτου και δικύκλου έγινε χθες στις 1:40 το μεσημέρι στην Παραλία Αυλίδας.

Το αυτοκίνητο με πινακίδες Αθηνών οδηγούσε μια 56χρονη γυναίκα, ενώ το δίκυκλο ένας 52χρονος άντρας, που κατοικεί στην Αυλίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Τροχαίας, τα αίτια του ατυχήματος οφείλονται στη μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας μεταξύ των δύο οχημάτων.

Ελένη Μιμίκου: H "Αρχόντισσα της Αρτάκης", δεν είναι , πια μαζί μας...

H "Αρχόντισσα της Αρτάκης" ,  η Ελένη Μιμίκου, "έφυγε" σε ηλικία 71 ετών. Η οικογένειας Μιμίκου, αλλά και δεκάδες φίλες και φίλοι της στην Αρτάκη, πενθούν.

Η Ελένη Μιμίκου, ήταν παντρεμένη με το Γιάννη Μιμίκο και είχαν τέσσερα παιδιά, την Μαρία, τον Μιχάλη, το Νίκο και τη Μαριάννα, ενώ είχε αποκτήσει και εγγονάκια.

Η σορός της θα βρίσκεται στον ιερό ναό Δώδεκα Αποστόλων από τις 10 το πρωί της Παρασκευής 24 Αυγούστου.  Η κηδεία της θα γίνει στις 11 το πρωί.

Το Ειρηνοδικείο Αγρινίου, του έσβησε χρέη 183.523 ευρώ!

Μια σημαντική απόφαση που δίνει ελπίδες και προοπτικές σε εκατοντάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά της περιοχής εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αγρινίου μετά από προσφυγή ενός Αγρινιώτη δανειολήπτη που αδυνατούσε να ξεπληρώσει τα δάνεια που είχε λάβει

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αγρινίου «Εβδομάδα» (φωτο), που παρουσιάζει το agriniopress, είναι η πρώτη απόφαση αυτού του είδους που έχει εκδοθεί στην Αιτωλ/νία και δημιουργεί δεδικασμένο που ανοίγει δρόμους για πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που σφίγγουν θηλιά απόγνωσης στο λαιμό εκατοντάδων συμπατριωτών μας.

Η απόφαση βασίζεται στο νόμο των ευνοϊκών διατάξεων για τα υπερχρεωμένα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 (ν. 3869/2010) και βάσει αυτής, το κέρδος του δανειολήπτη είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό καθώς από τις 190.723 ευρώ που του ζητούσε η Αγροτική Τράπεζα Αγρινίου αυτός τελικά θα πληρώσει μόλις 7.200 ευρώ και αυτά σε 48 μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ.

Η «Ε» απευθύνθηκε στον δικηγόρο Αγρινίου κ. Σωτήρη Περεπή που υποστήριξε νομικά τον δικαιωμένο πια δανειολήπτη για την περίπτωση αυτή και την απόφαση και αυτός μας είπε: «είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται στο Αγρίνιο για ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό και ιδιαίτερα ξεχωριστή τόσο για το ύψος του ποσού που ζητούσε η τράπεζα αλλά και του ποσού που τελικά καταλογίστηκε στον πελάτη μου. Αυτές οι αποφάσεις ανοίγουν δρόμους ελπίδας και για πολλούς άλλους που όμως για να στεφθούν με επιτυχία, θα πρέπει να έχουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτές οι προϋποθέσεις υπήρχαν και ευτυχώς, αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο».

Όπως μάθαμε ο συμπολίτης μας είχε επιχειρήσει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Τράπεζα που όμως αυτή τον απέρριψε (η πρόταση του δανειολήπτη ήταν αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που τελικά αποφάσισε το δικαστήριο). Στην συνέχεια ο συμπολίτης μας το Δεκέμβριο του 2011 κατέφυγε στο δικαστήριο που μετά από οκτώ μήνες τον δικαίωσε πλήρως, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλαν οι νομικοί εκπρόσωποι της Αγροτικής Τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι από τις 190.000 ευρώ που ζητούσε η Τράπεζα, το κεφάλαιο ήταν 120.000 και οι υπόλοιπες 70.000 ήταν τόκοι. Η απαίτηση της Τράπεζας προέρχονταν από δύο δάνεια που είχαν συναφθεί το 1990, ένα μεγάλο ύψους 105.000 ευρώ το 2005 και περίπου 4.500 ευρώ από πιστωτική κάρτα.

Παρέμβαση Σαμαρά για τους προκλητικούς διορισμούς συγγενών από Τραγάκη και Πολύδωρα στην Βουλή!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τους διορισμούς παιδιών, γαμπρών, αδερφών αλλά και φίλων και κολλητών από τους κυρίους Πολύδωρα, Τραγάκη, Μιχαλολιάκο και Πετσάλνικο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει.

Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία όπως αναφέρεται θα ζητήσει να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους. Ωστόσο όπως λένε πληροφορίες η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


"Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους. "

ΜΙΑ ΜΙΑ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


Γιάννης Τραγάκης. Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το ίδιο είχε κάνειι λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διόρισε την κόρη του.
Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Φίλιππος Πετσάλνικος: Κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.

Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

Χρυσή Αυγή: Σύμφωνα με το iefimerida.gr, 4 αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές της στις προηγούμενες εκλογές δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας
Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας.
Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.
Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.

Υπενθυμίζεται ότι: Ο κ.Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά παραιτήθηκε, παρότι άνεργος, λόγω φόρτου εργασίας... Τότε είχε ακουστεί ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ.Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Τι αποφάσισε χθές το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Κύμης

Την Τετάρτη  22  Αυγούστου  2012  και ώρα 11.00   στο χώρο συνεδριάσεων  Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, συνεδρίασε  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις  :

1.  Να προκαλέσει συνάντηση την 29 Αυγούστου 2012 στο χώρο συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και ώρα 12.00, στην οποία θα συμμετέχουν:α. Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης
β. Ο Αντιπρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης και αρμόδιος για θέματα Παραλίας Κύμης.
γ. Ο Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για θέματα ακτών κ. Κόκκος Γεώργιος.
δ. Η Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης κ.Μπάτσα Αρετή
ε. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
στ. Εκπρόσωπος του Ε.Ε.Β.Ε. Κύμης & Περιχώρων
προκειμένου πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων  επί των παρακάτω θεμάτων :α.  Καθαριότητα Λιμανιού
β.  Φωτισμός.
γ.  Ύδρευση.
δ.  Αφοδευτήρια Λιμανιού.
ε.  Κίνηση Οχημάτων εργοταξίου.
στ. Ακτές Λουομένων.
ζ.   Ενδεικτικές Πινακίδες.
η.  Παιδικές Χαρές.
θ.  Έλεγχος Κυκλοφορίας.
2. Να διαβιβάσει το αίτημα του κ. Δημά Δημητρίου περί τοποθετήσεως εμποδίων στάθμευσης εμπρός από την επιχείρησή του, στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής του Δήμου, με ανάλογη εισήγηση.3.Να εγκρίνει την εισήγηση του Προέδρου της Δ.Κ.Κύμης για την υποβολή προτάσεων προκειμένου συνταχθεί πρακτικό κοστολόγησης χρήσης πεζοδρομίων και πλατειών με σκοπό την παρουσίαση για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.4.Να εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου για διερεύνηση της δυνατότητας    για ανάθεση σε Γραφείο Τελετών της συντήρησης, λειτουργικότητας, φύλαξης και καθαριότητας του Δημοτικού Νεκροταφείου  Εισοδίων της Παναγίας Κύμης και  υποβολή προτάσεων στη επομένη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Τέλος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους κ. Μπάτσα Αρετή και κ.Κόκκο Γεώργιο, που ενημέρωσαν το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης για θέματα της αρμοδίοτητάς τους.

Mε στιλάκι αλά Δέσποινα Βανδή η Χρύσπα στη... Χαλκίδα!

Mε στιλάκι αλά Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε σε μαγαζί της Χαλκίδας η Χρύσπα όπου είχε εξτραδάκι! 

Αδυνατισμένη πια, με κορμί που μαρτυρά ώρες γυμναστικής αλλά και μεγάλης πείνας, τραγούδησε στο κοινό που την αποθέωσε! Η επιλογή της…τζιν καυτό σορτσάκι και στράπλες με μαγιό!

 Η Χρύσπα διασκέδασε πολύ εκεί και τρέλανε και τους άντρες που ανέβηκαν δίπλα της, φωτογραφήθηκαν, πήραν το μικρόφωνο ενώ οι πιο τολμηροί… έπεσαν στη κυριολεξία μπροστά της για να της δείξουν πόσο πολύ τη γουστάρουν!

Δείτε για παράδειγμα τι κοιτούν κάποιοι όταν η Χρύσπα τραγουδά; Ρετουσαρισμένος ή μή ο πωπός της μετράει!

 gossip-tv.gr

Οι Όναρ Παρασκευή 24 Αυγούστου στο Κάστρο της Κανήθου

Οι Όναρ, ένα από τα πιο αξιόλογα και αγαπητά γκρουπ της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής,ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα με μια βαλίτσα γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου έρχονται στο Κάστρο της Κανήθου, όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια από τοσύνολο της δισκογραφίας τους, αγαπημένες διασκευές, αλλά και το καινούριο τουςτραγούδι με τίτλο «Καλοκαίρι ρε Μάγκα» που αποτελεί ήδη ραδιοφωνικήεπιτυχία.

Μαζί τους θα είναι ο Θανάσης Βούτσας, νέοςανερχόμενος τραγουδοποιός, που ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Οι Όναρ υπόσχονται να παρουσιάσουν ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν συντροφεύσει πολλούς από μας σε στιγμές της ζωής μας, όπως «Αν μ’ αγαπάς», «Mε τρομάζεις», «Χάρτινα Φανάρια», «Δεν χρωστάω σε κανένα», κ.ά.

Η ειδικά μειωμένη τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ και η ειδική τιμή προπώλησης στην παραλία της Χαλκίδας μόλις 6 ευρώ.

"ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" και «Ο Επιθεωρητής» στη Χαλκίδα

Οι προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), αναλυτικότερα έχουν ως εξής:

Κυριακή 26 Αυγούστου, ώρα: 21:00 -Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου)


Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΠΕΧ, θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της Μεγάλη Οθόνης, με επιλεγμένη Μουσική & Τραγούδια από τον Ελληνικό και ξένο Κινηματογράφο.

Διεύθυνση Ορχήστρας-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πέτρος Πρόκος

Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα: 21:00 - Κάστρο Κανήθου


Θεατρική παράσταση: «Ο Επιθεωρητής»

Την κλασσική κωμωδία του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» παρουσιάζει στην πόλη της Χαλκίδας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, όπως και σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ της χώρας.

Πρόκειται για ένα έργο με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που το καθιστά απόλυτα διαχρονικό και επίκαιρο.
Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Τον ρόλο του Επιθεωρητή θα ερμηνεύσει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Παίζουν επίσης: Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους.

Γενική είσοδος: 15 € & 10 € φοιτητικό, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι & ΟΓΑ

Σημεία Προπώλησης: Από Δευτέρα 27/8-29/8 Πρωί: 10:00-14:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου – Απόγευμα (εκτός 29/8): 20:30-23:00 Δημοτικός Κινηματογράφος ΡΕΞ.

Πέμπτη 30 Αυγούστου, ώρα: 21:00 -Κόκκινο Σπίτι(πλατεία Μάλλιου)


Έναρξη «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»

Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, καθώς από όμορες περιοχές του Δήμου μας, ενώ η διεθνής εκπροσώπηση αποτελείται από 350 και πλέον χορευτές, από 10 χώρες.

Δροσιά: Άρπαξαν χρυσαφικά και μετρητά από σπίτι 60χρονου

Χρυσαφικά και μετρητά άρπαξαν από σπίτι ενός 60χρονου στη Δροσιά,οι διαρρήκτες.

Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε χθες ότι έλειπαν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ από το σπίτι του και το κατήγγειλε στην αστυνομία. 
Οι διαρρήκτες είχαν μπει στο σπίτι όταν απουσίαζε, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα.

KYZIKEIA: Συνέχεια με χορούς και «ΓΙΟΡΤΗ του ΨΑΡΑ»

Οι προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), αναλυτικότερα έχουν ως εξής:

Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Αυγούστου Ώρα:21:00 - Παραλία Ν.Αρτάκης


«6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»


Εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», στην οποία συμμετέχουν:

1)Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η ΓΡΙΖΑ», 2)Σύνδεσμος Πελοποννησίων Εύβοιας «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», 3)Σύλλογος Κρητών Εύβοιας «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», 4)Χορευτικός Πολιτιστικός ¨ομιλος Ασωπίας «ΕΙΛΕΣΕΙΟΝ», 5)Πολτιστικός Σύλλογος Αλιάρτου, Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αλιβερίου, 6)Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων «ΑΛΚΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΑ», 7)Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουκισίων «Η ΑΝΘΗΔΩΝ», 8)Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Αμαρύνθου και 9)Χορευτικό Εργαστήρι ΔΟΑΠΠΕΧ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ.

Επιμέλεια: Θοδωρής Γιαννακάρας

Σάββατο 25 Αυγούστου, ώρα: 21:00 - Παραλία Ν. Αρτάκης


«Παράσταση Κλασικού & Μοντέρνου Χορού»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», θα παρουσιαστεί η Παράσταση Κλασσικού & Μοντέρνου Χορού, που προσφέρει η Σχολή Χορού ¨Υφαντή Παρασκευή¨.

Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα: 21:00 - Παραλία Ν. Αρτάκης


«Η ΓΙΟΡΤΗ του ΨΑΡΑ»


Η καθιερωμένη «Γιορτή του Ψαρά», δεν θα κλείσει για εφέτος τον εορταστικό θεσμό των Κυζικείων, αλλά αποτελεί μια πρόγευση, λίγο πριν τη λήξη των εκδηλώσεων στη Ν. Αρτάκη στις 5 Σεπτεμβρίου, με μια ξεχωριστή τελετή λήξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012».

Δύο μέρες πριν τη 2η Πανσέληνο του Αυγούστου ο χορός, το τραγούδι και οι ψαρομεζέδες προϋποθέτουν μια ξεχωριστή εορταστική βραδιά στο χώρο της παραλίας (Ανεμόμυλος), με την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των Συλλόγων Αλιέων Ν. Αρτάκης.

Ο λαϊκιστής ρεπόρτερ της Bild που έκανε καριέρα δυσφημίζοντας την Ελλάδα

Ο Πάουλ Ροντσχάιμερ δεν είναι μια τυπική περίπτωση Γερμανού δημοσιογράφου. Αντίθετα με την πλειονότητα των συναδέλφων του, που δίνουν έμφαση στα δεδομένα και αναλύουν ότι γράφουν, ο δημοσιογράφος αυτός βγάζει το ψωμί του με άρθρα- λίβελους κατά της Ελλάδας. Και πήρε συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό, που διάβασαν χτες εκατομμύρια Γερμανοί.

Εδώ και δύο χρόνια ο κ. Ροντσχάιμερ έχει χαρίσει στην Bild, την εφημερίδα με κυκλοφορία πάνω από 3.000.000 φύλλα ημερησίως, μερικά από τα πιο λαϊκίστικα άρθρα της. Όπως γράφει σε άρθρο της σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2010, όταν ο 24χρονος τότε Πάουλ εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας μοιράζοντας χαρτονομίσματα σε δραχμές. Σαν επιστήμονας που αναλύει τα πειραματόζωά του, ο δημοσιογράφος έγραφε τότε στην Bild ότι οι Έλληνες δεν έλεγαν όχι στα χαρτονομίσματα φτάνοντας στο σημείο να μιλά για σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για επιστροφή στη δραχμή. «Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο για το ευρώ μας», κατέληγε.

Συνέχισε με δεκάδες «ανταποκρίσεις» από την Ελλάδα της κρίσης, κάθε φορά με πιο λαϊκίστικο θέμα. Τη μια παρουσίαζε μια συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη με σύνταξη 3.500 ευρώ, την άλλη προσπαθούσε να πάρει αποδείξεις από ταξί και έφτασε να πάει στο Μοναστηράκι για να περιγράψει την κραιπάλη των χρεοκοπημένων Ελλήνων για να δείξει ότι δεν βάζουν μυαλό. Η χώρα «ζητά οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ», έγραφε αλλά οι Έλληνες «συνεχίζουν να γλεντάνε». Το ατόπημα ήταν ότι τα τραπέζια ήταν γεμάτα και οι θαμώνες έτρωγαν κρέας και έπιναν ούζο.

Έγραψε και χειρότερα όμως. Όπως την «αποκάλυψη» στο γερμανικό κοινό ότι οι άνεργοι Έλληνες στέλνουν λεφτά στην Ελβετία. Για το λαϊκιστικο άρθρο του βασίστηκε στην πληροφορία ότι ανάμεσα στους Έλληνες που είχαν μεταφέρει ποσά σε ελβετικές τράπεζες ήταν και κάποιοι που είχαν δηλώσει άνεργοι.

Όμως το αποκορύφωμα της ανοησίας ήταν στις αρχές του 2012. Τότε έγραφε ότι αισθάνεται... δικαίωση, γιατί η Bild είχε προτείνει από το 2010 να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη και μερικά νησιά για να ξεχρεώσει. Και γιατί ένιωθε δικαιωμένος; Γιατί ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είχε δηλώσει υπέρ του να παραχωρηθεί η ενοίκιαση κάποιων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες.

Κατά καιρούς έχει γράψει και εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης με ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημιεγκληματίες:θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου του Ροντσχάιμερ τον Φεβρουάριο του 2012. Ένας τέτοιος λίβελος του στοίχισε μια αγωγή από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απαιτεί από την Bild αποζημίωση, καθώς ο Γερμανός δημοσιογράφος υιοθετούσε την ρητορική της Χρυσής Αυγής κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έγραφε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς», ενώ έφτανε στο σημείο να λέει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτός μέλος των αναρχικών και τους χρηματοδοτεί!

Οι λίβελοι του Ροντσχάιμερ στην Bild δεν έχουν όμως μόνο υποστηρικτές. Συχνά, Γερμανοί αναγνώστες σχολιάζουν περιπαικτικά τα άρθρα του, ενώ κάποιοι παραδέχονται ότι δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Για να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα, και να δείξει ότι δεν είναι προκατειλημμένος, εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο Euro 2012 κρατώντας στα χέρια του την ελληνική σημαία. Και χτες «ξεπλύθηκε» για τα καλά με τη συνέντευξη που πήρε από τον Αντώνη Σαμαρά...
Enhanced by Zemanta

Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX» - «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ»

The Girl with the Dragon Tattoo (2011 film)
 (Photo credit: Wikipedia)
 Πέμπτη 23 έως Κυριακή 26 Αυγούστου
 «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ» - (The Girl With The Dragon Tattoo)

Έναρξη προβολής: 21:15 (Μια προβολή), διάρκεια 2, 5 ώρες
Ηθοποιοί:Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ, Γιόρικ Βαν Βαγκενίνγκεν, Τζόελι Ρίτσαρντσον
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Μουσική: Τρεντ Ρέζνορ, Άτικους Ρος
Παραγωγή: Σκοτ Ράντιν, Όλε Σόντμπεργκ, Σόρεν Στάρμος, Σιν Τσάφιν
Σενάριο: Στίβεν Ζεΐλιαν
Είδος ταινίας: Θρίλερ μυστηρίου
Παραγωγή: 2012 

Υπόθεση: Ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ, ένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος με βεβαρημένο παρελθόν, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία αρχίζει να ανακαλύπτει πως η ιστορία της οικογένειας του βιομήχανου είναι «σπαρμένη» με μια πληθώρα ανομολόγητων μυστικών, η Λίσμπεθ Σαλάντερ, μια εκκεντρική χάκερ με punk ύφος και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει να του προσφέρει μια αναπάντεχη χείρα βοηθείας...
Τιμή εισιτηρίου: 7 €

Enhanced by Zemanta

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Εκτός παιδικών σταθμών 40 παιδιά...

Ούτε μία από τις 40 αιτήσεις μητέρων για τους παιδικούς σταθμούς στην Κάρυστο δεν εγκρίθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και τα παιδιά, μένουν, κυριολεκτικά, στον δρόμο. 

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

"Με μεγάλη απορία και αγανάκτηση, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Καρύστου και το Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Περιβάλλοντος, Παιδείας, Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης Δήμου Καρύστου «Ι., Θ. & Π. ΚΟΤΣΙΚΑΣ», αποκλείστηκαν από την συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). 

Συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε ότι αποκλείστηκαν δεκάδες μητέρες του Δήμου Καρύστου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω υψηλής απορροφητικότητας πόρων από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι πρωτοφανές και ανήκουστο να τιμωρούν δεκάδες μητέρες επειδή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αντλήσει του πόρους που τις αναλογούσαν κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Στην δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε σε συνάρτηση με τις συνεχόμενες μειωμένες επιχορηγήσεις του κράτους προς τους δήμους, η λειτουργία του παιδικού σταθμού είναι δύσκολη έως ανέφικτη. Ο αποκλεισμός του Δήμου Καρύστου, ο οποίος κατέθεσε 40 πληρέστατες αιτήσεις και από τις οποίες δεν εγκρίθηκε ούτε μία, θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα. 
Ζητάμε την άμεση ενίσχυση των πόρων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» έτσι ώστε να μην αναγκαστούν δεκάδες μητέρες να αφήσουν την εργασίας τους για να φροντίζουν τα παιδιά τους.
Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες μας, ότι ο Δήμος Καρύστου θα κάνει ότι είναι εφικτό έτσι ώστε ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες εργαζόμενες μητέρες".
Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
Μαρία Κιούκη

Επιμελητήριο: Με λουκέτο απειλούνται οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας από τα φέσια του κράτους

Το επιμελητήριο Ευβοίας έστειλε επιστολή στον Υπουργό οικονομικών και Υπουργό Ανάπτυξης με θέμα τις επιπτώσεις στην παραγωγή ενέργειας λόγω της καθυστέρησης της ΛΑΓΗΕ ΑΕ να πληρώσει την μέχρι τώρα τιμολογημένη πώληση ενέργειας.Σας παραθέτουμε την επιστολή.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Οι επιχειρηματίες – Μέλη μας, με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και πολλοί ακόμη επιχειρηματίες του ιδίου αντικειμένου στην χώρα, είναι οριακά αντιμέτωποι με το φάσμα της πτώχευσης, λόγο της καθυστέρησης της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να πληρώσει την μέχρι τώρα τιμολογημένη πώληση ενέργειας.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες πραγματικά στενάζουν από τη μη καταβολή των οφειλομένων, αφού οι δανειακές υποχρεώσεις τους τρέχουν την ίδια ώρα που οι Τράπεζες διεκδικούν τις απαιτήσεις τους. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν καταβάλλει το ΦΠΑ από την πώληση ενέργειας καθώς επίσης και τον φόρο στο κράτος για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει αλλά έχουν ήδη τιμολογηθεί. Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν ο κλάδος της ενέργειας οδηγείται στην κατάρρευση με συνέπειες τραγικές για χιλιάδες παραγωγούς και ζημιές δις ευρώ με αντίκτυπο και στις ίδιες τις Τράπεζες.

Παρακολουθώντας με μεγάλη αγωνία το θέμα, σας καλούμε να επιλύσετε άμεσα το ζήτημα των οφειλών της ΛΑΓΗΕ ΑΕ στους επιχειρηματίες παραγωγούς ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην διάσωσή τους, στην θωράκιση της αξιοπιστίας των επενδύσεων στη χώρα και στην προστασία ενός κλάδου ιδιαίτερα σημαντικού για την ελληνική οικονομία.

Πώς θα δώσετε όγκο στα μαλλιά σας

Αν θέλετε να αποκτήσετε μαλλιά με όγκο και λάμψη, όσο και αν ακούγεται περίεργο, μπορεί να αξιοποιήσετε τα συστατικά της μπύρας.

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας και τα ξεβγάλετε, βάλτε τους ένα ποτήρι μπύρας. Για να ενεργήσουν τα συστατικά της θα πρέπει να αφήσετε τη μπύρα στα μαλλιά σας και να τα στεγνώσετε με αυτή.

Τα συστατικά της μπίρας και ιδιαίτερα η μαγιά θα θρέψουν τα μαλλιά σας και θα τους χαρίσουν όγκο και λάμψη.

Χειροπέδες σε 41χρονο που εξέδιδε τη σύντροφό του

Περισσότερους από οκτώ μήνες κράτησε ο εφιάλτης μιας 26χρονης Βουλγάρας, την οποία εξέδιδε ο 41χρονος φίλος της, στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Η άτυχη κοπέλα πείστηκε να εγκαταλείψει μαζί με τον σύντροφό της την πατρίδα της τον περασμένο Γενάρη και να έρθει στη χώρα μας, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.

Ωστόσο το όνειρο σχεδόν αυτόματα μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς ο 41χρονος υπό την απειλή άσκησης σωματικής βίας την εξέδιδε, κυρίως στην περιοχή της Γιαννιτσών, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε.

Το πρωί της Τετάρτης, η νεαρή γυναίκα, κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής του 41χρονου και να πάει στην Αστυνομία, όπου και περιέγραψε στους άνδρες των αρχών το δράμα που ζούσε τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Λίγο αργότερα οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο και τον συνέλαβαν.

Στην 26χρονη γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε μονάδα αρωγής της Θεσσαλονίκης.

Oταν η Ελένη Μενεγάκη κατέβασε το μαγιό της και «τρέλανε» όλη την παραλία [εικόνες]

Μια τόσο άτυχη όσο και αποκαλυπτική στιγμή είχε η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη στην παραλία και δυστυχώς για αυτή... ο φωτογραφικός φακός «παραμόνευε» και κατέγραψε καρέ-καρέ το σέξι ατύχημά της!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ


Στρατιωτικός διέσυρε 15χρονη μέσω διαδικτύου

Ένας στρατιωτικός, που υπηρετεί σε μονάδα στη Χίο, κατηγορείται από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παιδοφιλία εκβίαση και απειλή με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι μέσω διαδικτύου.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο ενήλικας άρχισε να επικοινωνεί μέσα από το facebook με το κορίτσι. Μετά από αρκετές συνομιλίες, αναπτύχθηκε μεταξύ τους φιλική σχέση και την έπεισε να του στείλει φωτογραφίες της. Κάποια στιγμή όμως η 15χρονη αποφάσισε ότι δεν ήθελε άλλο να έχει επικοινωνία με το συγκεκριμένο άτομο και του το ανακοίνωσε.

Τότε, εκείνος, άρχισε να την απειλεί και να την εκβιάζει. Μάλιστα φέρεται να υπέκλεψε τα στοιχεία από το λογαριασμό της στο facebook, μπήκε στη σελίδα της και ανέβασε αρκετές φωτογραφίες που την έδειχναν γυμνή και οι οποίες αποτελούσαν προϊόν μοντάζ.

Η οικογένεια της υπέβαλλε μήνυση, ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του και εντός των επόμενων ημερών ο δράστης θα βρεθεί ενώπιον του.

Χρηματική ποινή στον επίορκο δημόσιο λειτουργό… 50 φορές το ποσό από το «φακελάκι»

Οικονομικά υπολογίσιμες θα είναι πλέον οι επιπτώσεις της επιλογής δημόσιου λειτουργού να εκμεταλλευτεί τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη σε οποιαδήποτε έκφανση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα επιβάλλεται, υποχρεωτικά, χρηματική ποινή ύψους 50πλάσιου του ωφελήματος που αποκόμισαν όσοι διέπραξαν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή, πέραν της ποινής φυλάκισης που θα του επιβληθεί από τα δικαστήρια, αν ένας γιατρός πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ καλείται, πλέον, να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ, θα πληρώσει 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπεται στη διάταξη ότι για τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή και τραπεζικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ, οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, να υπάγονται αυτές σε ταχυτάτη διαδικασία στο στάδιο αξιολόγησης, ανάκρισης και εκδίκασης, όπως συμβαίνει σήμερα για υποθέσεις διαφθοράς σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης εξουσίας (π.χ. περίπτωση Τσοχατζόπουλου). Η ρύθμιση θα αφορά σε αδικήματα όπως δωροδοκίας, απιστίας στην υπηρεσία, υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, οι δικογραφίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογούνται από εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί την ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, θα αναλαμβάνει ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο οποίος θα πρέπει να κλείσει τη δικογραφία μέσα σε 4 ή το πολύ 6 μήνες. Θα έχει, επίσης, δικαίωμα άρσης κάθε απορρήτου, τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού, όπως επίσης και δέσμευσης λογαριασμών καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου. Υπολογίζεται ότι, με αυτό τον τρόπο, το πολύ σε 8 μήνες θα πρέπει να έχει γίνει η παραπομπή σε δίκη.

Σήμερα «λιμνάζουν» 6.000 κακουργηματικές υποθέσεις, που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την πάροδο ακόμη και πολλών ετών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...