Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΑ: "Κοινωνικό φροντιστήριο" για παιδιά Δημοτικού

Ο θεσμός του "κοινωνικού φροντιστηρίου" έρχεται και στη Χαλκίδα και μάλιστα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με τη δράσης του «Ενισχύοντας τα παιδιά απέναντι στην κρίση» αποφάσισε να οργανώσει σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων απογευματινά φροντιστηριακά τμήματα.

Για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση θα χρειαστούν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα διδάξουν εθελοντικά στα τμήματα αυτά.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να πλαισιώσουν τη συγκεκριμένη δράση, δηλώνοντας συμμετοχή στα τηλέφωνα του Πρόεδρου του Συλλόγου Άρη Αυξωνίδη (τηλ.: 6974 125822) και του Αντιπρόεδρου Λούκα Παναγιώτη (τηλ.: 6973347908

ΑΡΤΑΚΗ: Άγιο είχαν οδηγοί και επιβάτες δύο IX

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άγιο είχαν  οδηγοί και επιβάτες δύο IX που συγκρούστηκαν το πρωί στην Εθνική οδό Χαλκίδας - Αρτάκης, κοντά στην αντιπροσωπεία Kεμίδη. 

Τα αυτοκίνητά τους "τσαλακώθηκαν" άγρια από τη σφοδρή σύγκρουση αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα στο δρόμο - καρμανιόλα.

Και τα δύο IX έπαθαν σοβαρές ζημιές και όλοι έκαναν τον σταυρό τους που βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Kύμη: 39χρονος νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας  39χρονος από την περιοχή της Kύμης. Άφησε τη τελευταία του πνοή πάνω στο τιμόνι

Ήταν  4 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ο  άτυχος άνδρας βρέθηκε, από περαστικούς, μέσα στο αυτοκίνητο του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

O 39χρονος ένιωσε αδιαθεσία. Πρόλαβε και σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου Κύμης - Oξύλιθου.

Ο νεαρός άνδρας ήταν από τους γνωστούς επαγγελματίες της περιοχής που έχει βυθιστεί στο πένθος.


Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα - Σεμινάριο με θέμα: Φορολογία Εισοδήματος

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Χαλκίδα Ενημερωτικό Σεμινάριο με θέμα: « ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ».

Τo πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, Διοικητήριο Λ. Χαϊνά 93 στη Χαλκίδα, την ΤΕΤΑΡΤΗ , 19 Δεκεμβρίου 2012, και θα έχει διάρκεια 5 ωρών

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12/2012 από 17:00 έως 22:00

Εισηγητής του Ενημ. Σεμιναρίου θα είναι ο κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, των οποίων οι Επαγγελματικές ταυτότητες είναι ανανεωμένες μέχρι 31/3/2013 και τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, εφ΄ όσον δεν έχουν παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα μέσα στο ίδιο έτος. Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς του ΟΕΕ (Λεωφόρος Χαινά 75 και 25ης Μαρτίου ) μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων ( 90 - 100 ), παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να είναι παρόντες ώστε να μην στερήσουν την συμμετοχή από άλλους συναδέλφους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ. 2221080710 (και Fax) και 2221060669.

Έντυπο αίτησης μπορείτε να παραλάβετε από τα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς και από εδά κάνοντας κλικ

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν από τρίτο πρόσωπο, με Fax και ηλεκτρονικά στο mail του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς: oee9pt@oe-e.gr

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή & Bazaar στο Γηροκομείο Χαλκίδας


Ο Διευθυντής και οι τρόφιμοι της  Μονάδας Φροντίδας  Ηλικιωμένων «Όσιος Ιωάννης Ο Ρώσσος» σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη Εορτή που διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00 μ.μ στο χώρο του Γηροκομείου.(ΤΕΡΜΑ ΒΑΛΣΑΜΑ  ΚΑΜΑΡΕΣ ● ΤΗΛ. : (22210) 26452 & 75926)

Εκεί θα είναι η χορωδία του 4ου ΚΑΠΗ  με κάλαντα και άλλα επίκαιρα τραγούδια, η χορευτική ομάδα «ΕΝ..ΣΤΑΣΕΙΣ» (χοροδιδάσκαλος Λίλα Χαλίλη) που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, ενώ  το μουσικό σχήμα με τους :

Νίκο Καλοχέρη (Καλλιτεχνική επιμέλεια - Πλήκτρα - Τραγούδι)
Αντώνη Δρακονάκη (Μπουζούκι - Τραγούδι) &
Σοφία Αμπελιώτη (Τραγούδι)

θα τραγουδήσουν τραγούδια  που όλοι αγαπάμε!

  Από τις 11:00 το πρωί θα είναι ανοιχτό το Βαzaar όπου θα έχετε την ευκαιρία μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα να διαλέξετε Χριστουγεννιάτικα δώρα & στολίδια, πολλά τοπικά προϊόντα και διάφορα καλούδια εκ των οποίων πολλά φτιαγμένα από τους τροφίμους.

"Θα  χαρούμε να σας υποδεχτούμε, να ενημερωθείτε για το ίδρυμα να δώσουμε χαρά στους  ηλικιωμένους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος, να εισπράξουμε την αγάπη τους και να γνωριστούμε κι από κοντά" λένε ο διευθυντής και οι τρόφιμοι του ιδρύματος.

ΑΥΛΙΔΑ: Ένα μπαζάρ για καλό σκοπό και η ξεφτίλα του Λυκείου Ελληνίδων...


Τη στιγμή που το Λύκειο Ελληνίδων κάνει μπαζάρ για να κάνει... ψηφιακές τις στολές του (όλα τα είχε η ...Μαριορή" στο κτήριο του δημαρχιακού μεγάρου  Αυλίδας, έγιναν τα εγκαίνια του μπαζάρ, του θεραπευτηρίου Αυλίδας

Ένα μπαζάρ που ήδη ξεπούλησε μια και τις δημιουργίες έσπευσαν να αγοράσουν γνωστοί και άγνωστοι για να ενισχύσουν και με αυτό τον τρόπο το θεραπευτήριο.

Παρόν, και ο Μητροπολίτης Λιβαδειάς Γεώργιος , που αν και έφτασε καθυστερημένος έδειξε την ευχαρίστησή του βλέποντας τους πάγκους σχεδόν άδειους από τα δώρα, μιας και τα είχαν ήδη αγοράσει οι παρευρισκόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δώρα δεν είχαν τιμή, αλλά άφηνε ο κόσμος ότι ποσό είχε ευχαρίστηση.  

Στον σύντομο  πρόλογο η διευθύντρια, μεταξύ άλλων  ευχαρίστησε δημόσια τον σύλλογο  «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας, για την μουσική προσφορά του, στην εορτή που οργάνωσε το ίδρυμα στις 3 Δεκεμβρίου. 

ΥΓ. Αν νομίζουν οι κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων ότι θα ξεχαστεί η πρόκλησή τους, σε καιρό κρίσης να θέλουν φρου - φρού και αρώματα γελιούνται.Γι΄αυτό προτιμήστε το μπαζάρ που γίνεται στο δημαρχιακό μέγαρο Χαλκίδας για τα ΑΜΕΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Πως θα αδυνατίσετε μέχρι τα Χριστούγεννα !

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να πέσετε ένα νούμερο στα ρούχα σας μέχρι τα Χριστούγεννα χωρίς να στάξετε σταγόνα ιδρώτα στον διάδρομο γυμναστικής και χωρίς να καταφύγετε σε κάποια υπερβολικά περιοριστική διατροφή; Αυτό ακριβώς υπόσχεται μια νέα δίαιτα που κάνει θραύση στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Η λεγόμενη «DASH Diet» (όπου το DASH είναι το ακρωνύμιο για το Dietary Approaches to Stop Hypertension) αναπτύχθηκε από τη διατροφολόγο Μάρλα Χέλερ και ψηφίστηκε πρόσφατα ως το πιο υγιεινό σχήμα διατροφής στην Αμερική από ένα πάνελ γιατρών. Αν και σχεδιάστηκε αρχικά για τη μείωση της υπέρτασης και της χοληστερόλης καθώς και για την οχύρωση του οργανισμού απέναντι στον διαβήτη, η αναπάντεχη συμβολή της συγκεκριμένης διατροφής στην απώλεια βάρους την έκανε αμέσως best-seller. Τι προτείνει λοιπόν στο βιβλίο της «The DASH Weight Loss Solution» η Χέλερ; Ο καλύτερος τρόπος για την απώλεια των περιττών κιλών δεν είναι ο υπολογισμός των θερμίδων και των λιπαρών, αλλά η προσοχή στο είδος των τροφίμων που καταναλώνει κανείς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...