Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Εικόνες ντροπής δίπλα στο Ενιαίο Λύκειο Βασιλικού


"Εικόνες ντροπής θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι παρακάτω για ένα τόπο που πριν
λίγα χρόνια ήταν χώρος συγκέντρωσης μικρών παιδιών αλλά και μεγαλυτέρων ηλικιών, για... την καθημερινή τους ψυχαγωγία σε διάφορες αθλοπαιδιές όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο κ.α.
Δυστυχώς δεν έχω στο αρχείο μου φωτογραφίες που να δείχνουν πως ήταν ο χώρος πριν.
Δίπλα ακριβώς από τα δύο εγκαταλελειμμένα γήπεδα υπάρχει το Ενιαίο Λύκειο Βασιλικού, το γήπεδο της ομάδας Α.Ο. Λήλας αλλά και οι σχολές ΟΑΕΔ. Μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του σημείου αυτού είναι οτι βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Λήλα που πέρυσι το καλοκαίρι έγινε ευρύτερα γνωστός απο τις πλημμύρες που έγιναν. Εκεί η πόλη στεγάζει και την Λαική αγορά της κάθε Κυριακή. Επίσης το σημείο αυτό είναι ορατό απο την γέφυρα της πόλης που είναι και η επίσημη είσοδος της από την βόρεια μεριά του νησιού. Εκατοντάδες μάτια καθημερινά αντικρίζουν αυτή την καταθλιπτική εικόνα της όχθης του ποταμού.


Σήμερα περνώντας απο εκεί να δω αν έχει αλλάξει κάτι, αντίκρυσα Πακιστανούς να αφοδεύουν ανάμεσα σε σκουπίδια μέσα στο μικρό αλσάκι που βρίσκεται βόρεια του σχολείου, η εικόνα με ντρόπιασε σαν κάτοικο της περιοχής.
Το θέμα όλο είναι οτι το Δ.Δ. Βασιλικού δεν διαθέτει κάποιο άλλο μέρος για μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ψυχαγωγηθεί κάποιος και τα παιδιά είναι αναγκασμένα να πηδάνε τα κάγκελα του λυκείου ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου. Κάθε απόγευμα στον χώρο που γίνεται η Λαική αγορά μαζεύονται Πακιστανοί για να παίξουν το εθνικό τους άθλημα, το κρίκετ. Δεν θα ήταν άσχημο να υπήρχαν γραμμές και ένας πιο καλά διαμορφωμένος χώρος. Εκτός από τον ψυχαγωγικό τομέα, δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα μόλυνσης της γύρω περιοχής από τα σκουπίδια και το χώμα που μολύνεται από αυτά. Πέρυσι το καλοκαίρι θεώρησαν σαν Δήμος καλό να ανοίξουνε μια μεγάλη τρύπα στην μέση και να θάψουν εκεί τα σκουπίδια, κάνοντας το πρόβλημα οπτικά μικρότερο αλλά αισθητά μεγαλύτερο.
Για να μην πολυλογώ οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να καταλάβουν τί εννοώ.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο χώρος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, δηλαδή να γίνει μια μικρή πλατεία με ένα μικρό καλυβάκι που θα στεγάζει κάποιον που θα προσέχει τον χώρο, να επισκευαστούν τα γήπεδα και πάνω από όλα να καθαριστούν τα σκουπίδια.
Σκεφθείτε τα παιδιά που είναι στο σχολείο τί μικρόβια εισπνέουν καθημερινά, δεν φταίνε σε κάτι για την αμέλεια και την ανευθυνότητα του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβουλίου ή όποιος φταίει για αυτό.
Ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις...Αλλά στην Ελλάδα είμαστε, όπως συνήθως λέμε."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...