Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κλαίει όλη η Χαλκίδα για το 4χρονο αγγελούδι! - ΒΙΝΤΕΟ

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη στην πόλη και κανένας δεν μπορεί να πιστέψει το κακό μαντάτο.
Ήταν το πρωί όταν το άτυχο κοριτσάκι, έπαιζε σε παραθαλάσσια περιοχή στην Χαλκίδα...

Κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε στα βράχια βρίσκοντας το θάνατο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.
Λίγο αργότερα βρήκαν το κοριτσάκι στον θαλάσσιο χώρο που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία...

Σοκαρισμένοι οι γείτονες, έβλεπαν τους λιμενικούς να μαζεύουν το άψυχο σώμα του παιδιού.

"Έχω αρρωστήσει από το πρωί που είδα τους λιμενικούς να μαζεύουν το παιδάκι. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω το τραγικό συμβάν." είπε κάτοικος της γειτονιάς που έτυχε να δει τις έρευνες...

Δείτε το βίντεο από το evianewsΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χαλκίδα - Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα: 4χρονο κοριτσάκι πνίγηκε ενώ έπαιζε!

Αποστόλου: Ατεκμηρίωτο και αντισυνταγματικό το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στην παρέμβασή του στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε στην ομιλία του τα εξής:

«Εγώ θα σταθώ ιδιαίτερα στην τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην Συγκυβέρνηση για ίδρυση, κατάργηση, μεταβολή, μεταφορά της έδρας Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με την οποία ουσιαστικά εξουσιοδοτείται για την εφαρμογή του περίφημου σχεδίου «Αθηνά». Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει χαρακτηριστεί βεβιασμένο, απορυθμιστικό, ατεκμηρίωτο και αντισυνταγματικό από όλους τους εμπλεκόμενους στην κουτσουρεμένη έτσι και αλλιώς διαβούλευση.

Έχουμε, όμως, και ένα ακόμη στοιχείο, κύριε Υπουργέ, ένα στοιχείο που έδειξε ότι ως Συγκυβέρνηση ξεπεράσατε τα όρια. Το λέω αυτό, διότι αμφισβητήσατε το βασικό χαρακτηριστικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως αυτοδιοικούμενης, δημοκρατικής, δημόσιας, ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης στο δημόσιο τομέα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Τι έμενε, λοιπόν, να γίνει; Να αποσυρθεί το σχέδιο «Αθηνά» και να ξεκινήσετε μια ουσιαστική διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Δεν σας είπαμε εμείς ότι δε θα συμμετάσχουμε στη σχετική διαβούλευση. Με ένα άλλο σχέδιο, όμως, και βεβαίως μέσα από μια διαδικασία κυρίως ουσιαστική.

Εσείς, αγνοώντας όλα τα παραπάνω, δώσατε στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά», αναστατώνοντας κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα στη Στερεά Ελλάδα, μια περιφέρεια που ταλανίζεται εκτός των άλλων και από την έλλειψη συνοχής. Σας το λέω αυτό, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία μιας περιφέρειας. Και η ευθύνη ανήκει σε εσάς, ιδιαίτερα και αποκλειστικά στον Υπουργό Παιδείας.

Θέλω, αγαπητοί συνάδελφοι, να σας καταθέσω μια επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς το ΤΕΙ Λαμίας στις 6 Φεβρουαρίου 2013, όπου αναφέρει ότι το ΤΕΙ Χαλκίδας απορροφά το ΤΕΙ Λαμίας, το οποίο μετονομάζεται σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με τις ακόλουθες προτάσεις. Μετά από μερικές ημέρες πανομοιότυπο έντυπο έφυγε από τον Υπουργό Παιδείας και πήγε αυτήν τη φορά στο ΤΕΙ Λαμίας, όπου επαναλαμβάνει τα ίδια, λέγοντας απλώς ότι το ΤΕΙ Λαμίας πλέον απορροφά το ΤΕΙ Χαλκίδας και μεταφέρεται η έδρα του στη Λαμία.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι σημαίνει αυτό για την έλλειψη συνοχής στην περιφέρεια, που σας έλεγα προηγουμένως, και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βέβαια, στην Εύβοια προκλήθηκε και μεγάλη αναστάτωση κυρίως γιατί στην αρχική πρόταση προβλεπόταν η μείωση της δυναμικότητας του ΤΕΙ κατά 50%. Εγώ δε θέλω να σταθώ στις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε στην τοπική κοινωνία μια τέτοια περίπτωση, όταν ξέρετε ότι ειδικά η Χαλκίδα βιώνει την τελευταία περίοδο μια ανεργία -χθες έκλεισαν τα τσιμέντα Χαλκίδας, προχθές έκλεισε η ΣΕΛΜΑΝ- η οποία ουσιαστικά έχει αποδιαρθρώσει την τοπική οικονομία.

Ιδιαίτερα, όμως, για την περίπτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας πρόκειται για έναν πρόχειρο και αντιεπιστημονικό σχεδιασμό. Μάλιστα, είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα Ιδρύματα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις από πλευράς εγκαταστάσεων και υποδομών, όχι μόνο για να έχει ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία, αλλά για να έχει και προοπτική ανάπτυξης.

Δεν θα αναφερθώ σε αυτό που συνέβη για το ΤΕΙ Μηχανολογίας, όπου στην αρχική πρόταση θέλατε να το μεταφέρετε, όταν ουσιαστικά όλες οι προϋποθέσεις και τα συγκριτικά στοιχεία συνηγορούσαν υπέρ της ανάπτυξης του συγκεκριμένου ΤΕΙ.

Με όλα αυτά, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, αναστατώσατε τις τοπικές κοινωνίες, αναστατώσατε τους φοιτητές, οι οποίοι αν είναι δυνατόν στα μέσα μίας φοιτητικής περιόδου και σε μία περίοδο μεγάλης κρίσης να μπορέσουν να προσαρμοστούν σε αυτά που εσείς τους εντέλλεται να ακολουθήσουν.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, ανάγκασαν τον Υπουργό Παιδείας –και σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Εύβοιας- να ανακαλέσει, να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καμία συρρίκνωση.

Βέβαια, αυτό δεν κράτησε ούτε πέντε - δέκα ημέρες, διότι ακολούθησαν τέτοιες διαδικασίες, αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν το γνωστό, «Κατόπιν ενεργειών μας δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα», πιο πέρα ο Υπουργός σε άλλες συναντήσεις αγνοούσε αυτά που υπόσχονταν ή ο ίδιος είχε υποσχεθεί. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι φτάσαμε σε μία κατάσταση η οποία, αν μη τι άλλο, ήταν κωμικοτραγική.

Εμπλέξατε, κύριε Υπουργέ, τις τοπικές κοινωνίες σε μία διαδικασία αντιπαραθέσεων, που έφτασε στα όρια του κοινωνικού αυτοματισμού και οδηγήσατε το πολιτικό σκηνικό σε αλήστου μνήμης εποχές μαυρογυαλουρισμού. Θυμάστε τι είχε γίνει στον αυτοδιοικητικό χώρο με την κοπτοραπτική που έγινε όταν εφαρμοζόταν ή ξεκίνησε το σχέδιο Καποδίστρια. Σήμερα εσείς φέρατε τις συγκεκριμένες διαδικασίες σε χειρότερη κατάσταση.

Κύριε Υπουργέ, η χωροταξική ανακατανομή των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που προκύπτει από το σχέδιο «Αθηνά», δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν ενισχύει ούτε τη χωρική ανάπτυξη, ούτε βεβαίως αξιοποιεί κατάλληλα τις κτηριακές υποδομές.

Εκείνο που θέλουμε εμείς να σας πούμε είναι το εξής: Πάρτε το πίσω. Να αποσύρετε το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, διότι ουσιαστικά η σημερινή ψήφιση της τροπολογίας προεπικυρώνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έχει εκδοθεί.

Απ’ αυτήν τη άποψη μην επιχαίρεστε, λοιπόν, διότι σήμερα βιώσαμε και προσεγγίσεις, ιδιαίτερα από Βουλευτές της δικής μου περιφέρειας, που αγγίζουν ουσιαστικά καινούργια διαπιστευτήρια, κύριε Πρόεδρε. Διότι ξαφνικά εμφανίστηκαν αυτοί που ήταν αντίμαχοι, πολέμιοι του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος και σήμερα σας κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια. Να είναι καλά. Εμείς, όμως, θα είμαστε πάλι και πάντα απέναντί τους. Αποσύρετε την τροπολογία.»

Μετά το λουκέτο στη Χαλκίδα, η ΑΓΕΤ ζητά μειώσεις μισθών και στο Μηλάκι

Τη συγκατάθεσή τους για την άμεση αναστολή χορήγησης και μείωση επιδομάτων που υπολογίζεται ότι οδηγεί σε μείωση των μέσων ετήσιων αποδοχών των 600 εργατοϋπαλλήλων της κατά 5%, περίπου, ζήτησε σήμερα η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής από τα σωματεία των εργαζομένων στις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στον Βόλο και στο Μηλάκι της Εύβοιας, καθώς και στα κέντρα διανομής τσιμέντου που διατηρεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η σχετική πρόταση έγινε στη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης της επιχείρησης με συνδικαλιστές των εργατοϋπαλλήλων, με αντικείμενο τη σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τις ζημιές που καταγράφει, η εταιρεία αρνήθηκε να διατηρήσει αμείωτες τις αποδοχές του προσωπικού, αλλά, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας Βαγγέλης Χατζιάρας, απέσυρε σειρά αιτημάτων για ευρεία περικοπή επιδομάτων που είχε θέσει σε προηγούμενη συνάντηση. Η αποδοχή εκείνων των αιτημάτων θα οδηγούσε σε μείωση των μέσων ετήσιων αποδοχών της τάξεως του 20%.

Αύριο Πέμπτη θα συγκληθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στις κατά τόπους βιομηχανικές και εμπορικές μονάδες της επιχείρησης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την προτεινόμενη συμφωνία, αλλά και να εξετάσουν την απόφαση της εταιρείας να τερματίσει τη λειτουργία του εργοστασίου που διατηρεί στη Χαλκίδα, απολύοντας τους 236 εργαζόμενους αυτής της μονάδας.

Ιστιόφορο κατά... γέφυρας Χαλκίδας

Τις βραδινές ώρες χθες το Ιστιοφόρο «ΜΠΑΓΚΕΡΑ» Ν.Π. 7609, με κυβερνήτη 54χρονο αλλοδαπό και έναν 66χρονο αλλοδαπό επιβάτη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα του διαύλου, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με το ιστίο του στα μεταλλικά μέρη της συρταρωτής γέφυρας του πορθμού Ευρίπου, η οποία παρέμενε κλειστή για τη ναυσιπλοΐα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν το ολικό σπάσιμο του ιστίου του «ΜΠΑΓΚΕΡΑ» ενώ στη συνέχεια το Ιστιοφόρο διήλθε της γέφυρας του πορθμού πλέοντας ακυβέρνητο στη βόρεια λιμενολεκάνη.


English: View of the city and the old Evripos ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε η λάντζα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» Ν. Αντίκυρας 05 με επιβαίνοντα και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία αφού προσέγγισε το σκάφος το οδήγησε και το προσέδεσε με ασφάλεια στην προβλήτα Αγίου Νικολάου βόρεια του Ευβοϊκού.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός των επιβαινόντων του Ιστιοφόρου και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα - Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα: 4χρονο κοριτσάκι πνίγηκε ενώ έπαιζε!

Τετράχρονο κοριτσάκι στη Χαλκίδα έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από βραχώδη περιοχή στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, το άτυχο παιδάκι που έπαιζε, πιθανόν ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και έπεσε στη θάλασσα. Την τετράχρονη, εντόπισε και ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα αστυνομικός.

Μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Την προανάκριση για τα αίτια του τραγικού συμβάντος, έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Ιστιαία: Έριξαν τα ΙΧ τους στο ... ποτάμι!

Το περιστατικό έγινε κάτω από την γέφυρα του ποταμού -Κάλλας- Ξηριά στην Ιστιαία.


Με έναν διαφορετικό τρόπο η ομάδα EVIA OFF ROAD TEAM γιόρτασε τα τρίτα της γενέθλια.

Εκατοντάδες ήταν οι θεατές που κατέκλυσαν την γέφυρα και κοίτη του ποταμού, προκειμένου να απολαύσουν ένα μοναδικό show μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ελεγχόμενη διαδρομή, ακούγοντας δυνατή μουσική από τον DJ που για την περίπτωση στήθηκε εντός του ποταμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ISTIAIANEWS.BLOGSPOT.GRΟ "Ακάλυπτος" με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ (Βιντεο)

Μια ελληνική ταινία  (βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή σίριαλ της τηλεόρασης)  Ο "Ακάλυπτος"  του Χρήστου Δήμα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, θα προβάλλεται  στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ στη Χαλκίδα, από την Πέμπτη 28/3 έως την Τετάρτη 3/4.

 Η ταινία διηγείται στιγμές από την πολυτάραχη ζωή του Αντρέα, περισσότερο γνωστού ως «Ακάλυπτος», που δεν θέλει τόσο να σώσει την Ελλάδα, όσο να την «αξιοποιήσει».

Ο Αντρέας είναι μεγαλομεσίτης, αγαπάει την γυναίκα του, θαυμάζει το «ωραίο φύλλο», πιστεύει ότι οι γυναίκες κερδίζονται με το χρήμα, ότι η φοροδιαφυγή είναι προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη και θα έδινε και τη ζωή του για το φίλο του.

Αντιμετωπίζει την κρίση σαν να μην ήλθε ποτέ, προσφέρει «φιλέτα», όπως ο περιβάλλον χώρος της Ακρόπολης σε Γερμανούς και Άραβες επενδυτές και δεν μπορεί στιγμή χωρίς τον κολλητό του, τον Μάκη, γνωστό και ως Τίγρη, που τον έχει «ανταμείψει» και με τη θέση του Προέδρου στην εταιρεία του, για να υπογράφει τις συμφωνίες, κάτι που φυσικά τον οδηγεί στη φυλακή την πιό κρίσιμη στιγμή, όταν ο Ακάλυπτος ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο, με το οποίο θα «πιάσει την καλή», μια για πάντα...

Σκηνοθεσία: Χρήστου Δήμα
Παίζουν: Πέτρο Φιλιππίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κατερίνα Λέχου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βασιλική Ανδρίτσου, Τζένη Θεωνά, Θανάση Βισκαδουράκη, Αντώνη Λουδάρο

ΩΡΕΣ  ΠΡΟΒΟΛΗΣ  :18.10 - 20.20 - 22.30

Τιμή Εισητηρίου: 7€ ενήλικες και 6€ παιδιά, κάθε Τετάρτη 5€ για όλους

Κινηματογράφος ΜΑ.ΓΙΑ
Αβάντων 83 - Χαλκίδα
Τηλ: 2221025625

Ξεσηκωμός... "κατόπιν εορτής" για τα ΤΕΙ Χαλκίδας!

Ξεσηκωμός... "κατόπιν εορτής" για τα ΤΕΙ Χαλκίδας! Aύριο Πέμπτη 28 Mαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πολυδιαφημισμένη (και πολυοαναβαλλόμενη)  κινητοποίηση. Tη διοργανώνει ο δήμος Διρφύων Mεσσαπίων και ο Eμπορικός Σύλλογος Ψαχνών, μετά από πολλές αναβολές.

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ψαχνών «καλεί όλους τους επαγγελματίες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την Πέμπτη 28 Mαρτίου 2013.

»Ζητάμε την απόσυρση
του σχεδίου Αθηνά και λέμε οχι στην υπονόμευση της παιδείας και
στην απαξίωση του ΤΕΙ Χαλκίδας. Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορεία που θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο στις 8:30 το πρωί. Παρακαλούνται να συμμετέχουν άτομα από όλα τα καταστήματα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...