Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Στην Χαλκίδα οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες


Στην Χαλκίδα βρέθηκαν χθες το βράδυ οι σχολικοί φύλακες, που έχουν ξεκινήσει πεζοπορία διαμαρτυρίας από την Θεσσαλονίκη ως την Αθήνα. 

Τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης με τον γ.γ του Δήμου Κώστα Λαγό και ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Οι σχολικοί φύλακες διανυκτεύρεσαν σε ξενοδοχείο της πόλης με έξοδα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας ενώ δείπνο τους παρέθεσε ο Δήμαρχος Σχηματαρίου. Σήμερα το πρωί αναχώρησαν για Αθήνα

O Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας ΠΡΩΤΟΣ ανάμεσα σε 12.000 δρομείς στη Θεσσαλονίκη!

Πάνω από 12.000 δρομείς κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης, τρέχοντας στο 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου. Και νικητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας!

 
Μια μοναδική εμπειρία έζησαν περισσότεροι από 12.000 δρομείς κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, που συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και πλημμύρισαν την παραλιακή λεωφόρο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, που μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής χρόνο 1 ώρα 07:56, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος του ΑΣ Άικος (1 ώρα 08:49) και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης (1 ώρα 10:34).

Αμέσως μετά τη νίκη του ο Μιχάλης Παρμάκης δήλωσε (νικητής Ημιμαραθωνίου): «Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια, ήταν κάτι το απίστευτο. Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτός ο εκπληκτικός αγώνας. Η παρουσία τόσο πολύ κόσμου και η ώρα διεξαγωγής τον κάνουν ξεχωριστό. Σίγουρα θα είμαι εδώ και του χρόνου για να ξαναζήσω αυτήν την εμπειρία, αρκεί να είμαστε καλά μέχρι τότε».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Το φετινό νυχτερινό πάρτυ δρόμου στέφθηκε από πρωτοφανή επιτυχία, όχι μόνο επειδή οι συμμετοχές ήταν σχεδόν τριπλάσιες από το περσινό πρώτο εγχείρημα, αλλά και επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τρέξιμο κάτω από τα φώτα της πόλης και υπό τους ήχους της μουσικής των DJ της διοργάνωσης.

Οι εγγεγραμμένοι δρομείς έφτασαν τελικά τους 9.380 (περίπου 2.200 στον Ημιμαραθώνιο και άλλοι 7.180 στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.), εκπροσωπώντας 39 χώρες. Στην πραγματικότητα, όμως, οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 12.000 στο σύνολο, αφού οι διαθέσιμες θέσεις είχαν εξαντληθεί και ήταν πολλοί εκείνοι που ξεχύθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έτρεξαν στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων, χωρίς να έχουν αύξοντα αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε από το Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τη δύση του ήλιου στις 18:42, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, που μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής χρόνο 1 ώρα 07:56, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος του ΑΣ Άικος (1 ώρα 08:49) και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης (1 ώρα 10:34).

Στην κατηγορία των γυναικών, ταχύτερη όλων ήταν η Μάγδα Γαζέα της Α.Γ.Ε. Ζακύνθου (1 ώρα 16:15), μπροστά από την Σοφία Ρήγα του Ελ. Βενιζέλου Χανίων (1 ώρα 18:02) και την Βασιλική Καραγεωργάκη του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (1 ώρα 24:00), η οποία αμέσως μετά έτρεξε και στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.

Στο Δρόμο των 5.000 μ., που ξεκίνησε στις 20:40 από το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε στο Λευκό Πύργο, την αψίδα του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Κώστας Νακόπουλος της ΓΕΑ Τρικάλων με χρόνο 15:00, ενώ δεύτερος ήταν ο Λάμπρος Ταράτσας του ΑΠΟΕΛ με 15:33 και την τριάδα έκλεισε ο περσινός νικητής, Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 15:36.

Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Μαργαρίτα Ντίνα του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (18:42), την οποία ακολούθησαν στο βάθρο η Θεοδοσία Μάρκου του ΓΣ Γρεβενών (19:08) και η Δανάη Πασπάτη του ΓΑΣ Ιλισός (19:19).

Εκτός από τους νικητές, τις επευφημίες των συγκεντρωμένων θεατών κέρδισαν πολλοί ακόμη από τους δρομείς των 5.000 μ. για την προσπάθειά τους. Ανάμεσά τους η ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία περιλάμβανε 24 Ολυμπιονίκες (Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Έλλη Μυστακίδου), καθώς και η ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που περιλάμβανε 21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδούς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του φορέα, Γιώργο Αυγουστίδη και την τέως Ευρωβουλευτή, Βαγγελιώ Τζαμπάζη, η οποία συμμετείχε με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό κάθισμα.

Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της ομάδας «Περπατώ» στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., αποτελούμενη από Παραολυμπιονίκες και δρομείς με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια (Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Βαγγέλης Νίκου, Ευθύμης Καλαράς, Αντώνης Κυμούνδρης, Μανώλης Μπόγδος, Μιχάλης Ραγκούσης, Πέτρος Ευαγγελινός).

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 6 Απριλίου 2014, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Μάγδα Γαζέα (νικήτρια Ημιμαραθωνίου): «Ήταν μια φοβερή εμπειρία! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που είχαν την ιδέα για να στηθεί αυτός ο νυχτερινός αγώνας. Ήταν μια υπέροχη εικόνα το να τρέχεις κάτω από τα φώτα αυτής της πανέμορφης πόλης. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη για την επίδοσή μου, η οποία δίνει υποσχέσεις ενόψει του Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, σε τρεις εβδομάδες. Η νίκη μου είναι αφιερωμένη στην κόρη μου, Βασιλική, η οποία σήμερα έχει τα γενέθλιά της και γίνεται δύο ετών!».

35χρονος τσαντάκιας με όπλα και κλοπιμαία στο σπίτι του επιτέθηκε σε αστυνομικούς!


Συνελήφθη, χθες (18-10-2013) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραττε συστηματικά αρπαγές τσαντών από ηλικιωμένες γυναίκες.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβασης του νόμου για τα όπλα και αντίστασης σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο δράστης, οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο, προσέγγισε μία 73χρονη ημεδαπή, την ώρα που εκείνη βάδιζε σε περιοχή της Χαλκίδας και της απέσπασε αιφνιδιαστικά την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα και ακολούθως διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την παθούσα στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, αστυνομικοί του οποίου μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έρευνα στην οικία του 35χρονου σε περιοχή της Χαλκίδας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο 35χρονος πρόβαλλε αντίσταση και επιτέθηκε σε αστυνομικούς, επιχειρώντας να τους χτυπήσει, πλην όμως μετά από δυναμική επέμβαση, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί βρήκαν εντός της οικίας του και κατάσχεσαν συνολικά:

Τρία (3) κυνηγητικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα,
δεκατέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα, ένα από τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ανήκε στην 73χρονη,
το χρηματικό ποσό των (1.790) ευρώ,
μία (1) τηλεόραση, μία (1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία (1) φορητή κεραία τηλεόρασης,
δύο (2) φωτογραφικές μηχανές, ένα (1) ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου και μία (1) παιχνιδομηχανή,
τέσσερα (4) ποδήλατα,
τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 0,45, καθώς και
μία (1) χαρτοταινία δεσμίδας χρημάτων τραπέζης.
Κατά την πρόοδο της έρευνας, ο 35χρονος ομολόγησε ότι είχε διαπράξει την κλοπή σε βάρος της 73χρονης, ενώ οδήγησε τους αστυνομικούς σε περιοχή της Χαλκίδας, όπου τους υπέδειξε σημείο στο οποίο είχε κρύψει την τσάντα που είχε αφαιρέσει από την ηλικιωμένη, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που είχε χρησιμοποιήσει για την διάπραξη της κλοπής.

Όπως διαπιστώθηκε το ανωτέρω μοτοποδήλατο είχε αφαιρεθεί από τον δράστη πρωινές ώρες της 18-10-2013 και φυλάσσεται, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 35χρονος τον προηγούμενο μήνα είχε διαπράξει ακόμη δύο αρπαγές τσαντών από ηλικιωμένες γυναίκες στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα:

Την 25-09-2013 διέπραξε ληστεία σε βάρος 80χρονης ημεδαπής, όπου με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα, παρασύροντας και τραυματίζοντας την ίδια (σχετικό το από 26-10-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Την 27-09-2013 διέπραξε κλοπή σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, από την οποία απέσπασε την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Χαρακτηριστικό της δράσης του ήταν ότι επέλεγε, ως υποψήφια θύματά του, ηλικιωμένες γυναίκες που βάδιζαν αμέριμνες και στη συνέχεια προσέγγιζε αυτές, οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα και φορώντας κράνος μοτοσικλετιστή και αιφνιδιαστικά αποσπούσε τις τσάντες τους, χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιήσει και σωματική βία για να πετύχει τον σκοπό του.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ πρόσφατα αποφυλακίσθηκε και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η τσάντα με το περιεχόμενό της, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.790) ευρώ, που βρέθηκε στην οικία του δράστη, αποδόθηκαν σ την 73χρονη.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του 35χρονου και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες, καθώς και η προέλευση των κατασχεθέντων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Tο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Διοικητήριο

Με προτροπή στη Δικαιοσύνη να δείξει την ίδια ταχύτητα, δύναμη και οργάνωση με αυτή που έδειξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη διάλυση της κατάληψης στο Διοικητήριο και ειρωνική αναφορά στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο το τέλος της συγκεκριμένης κινητοποίησης των εργαζομένων της Εύβοιας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
«Έπειτα από 36 μέρες κατάληψης-διαμαρτυρίας , η δικαιοσύνη, αντιδρώντας, έστειλε τις δυνάμεις καταστολής και σταμάτησαν την κατάληψη με καταδρομική επιχείρηση και συλλήψεις.
Είμαστε πέντε δάκτυλα και γίναμε γροθιά και συνεχίζουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά.
Απαιτούμε την ίδια ταχύτητα , δύναμη και οργάνωση να δείξει η δικαιοσύνη και απέναντι στους ασύδοτους εργοδότες, που παρανομούν συνεχώς και συστηματικά, βάσει οργανωμένου σχεδίου σαν εγκληματικές οργανώσεις.
Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. συνάδελφο Παναγόπουλο Γιάννη, αυτόν τον μεγάλο ηγέτη του Συνδικαλιστικού Κινήματος, για την απουσία του από την κατάληψη, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, πάνω από πέντε χιλιάδες εργαζόμενους – απολυμένους – ομήρους».

Οριακή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως συνεχίζει να παραμένει στην τρίτη θέση, δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis, ενώ την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Pulse RC δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται μία μονάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ - Με επιτυχία η παράσταση "Στα ρεύματα του Ευβοϊκού"


Με επιτυχία η παράσταση "Στα ρεύματα του Ευβοϊκού" που  δόθηκε χθες Παρασκευή (18/10/2013) το βράδυ στο Δημοτικό  Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα από την Ε.Λ.Μ.Ε. Εύβοιας με την συνεργασία του μουσικού Ωδείου ¨ΜΑΡΣΥΑΣ¨

Σε καιρούς δύσκολους η τέχνη  προσφέρει παραμυθία στους πάσχοντες, ελπίδα και προοπτική στους αγωνιώντες. Αλλάζει το βλέμμα μας πάνω στον κόσμο, δίνει ευκαιρία για ανασύνταξη και συλλογική έκφραση.

Βγαίνοντας από έναν δύσκολο  αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εύβοιας ρίχνει ¨στα ρεύματα του Ευβοϊκού¨ την πολιτιστική ομάδα της για μια φτωχή μουσικοθεατρική παράσταση σε έναν πλούσιο σε Ιστορία και ποίηση τόπο.


Δυο νύχτες του Οκτώβρη σε δυο αντικριστά καπηλειά διασταυρώνονται ο υπέργειος και ο επίγειος παντεπόπτης ποιητής ένας τυφλός ¨περιπατών επί της Θαλάσσης¨ ένας λοξός καραγκιοζοπαίχτης και η Σιωπία του, ένας ναυτικός, η συμβία του και ο αντίζηλος, ο Μαριάμπας, ίσως η Μύριαμ, αυτός που θα ήθελε να φύγει και έμενε αυτή που θα ήθελε να μείνει κι έφυγε. Και φυσικά εσείς ! Α! ναι! Και τα καραβάκια σας πως αλλιώς ;

Το χαρτί που κρατάτε στα χέρια σας μην το πετάξετε. Κάντε το χάρτινο γλαρό-πλοίο, φορτώστε το με τις ελπίδες σας και ρίξτε το στη Θάλασσα της σκηνής. Μη φοβηθείτε τα πελώρια κύματα.


Κρατηθείτε γερά στην κουπαστή και κοιτάτε πάντα μπροστά. Κάπου στο βάθος περιμένει η νύχτα συγαλιά, … ένα φωσάκι ένα βιβλίο. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.(έγραφε το χαρτάκι – αντί προγράμματος- που πήραν όλοι στην είσοδό τους, ενώ στην πίσω μεριά υπήρχε οδηγία για να φτιαχτεί το χάρτινο γλαρό-πλοιο )                

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΊ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...